Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Tip liga

Zbyněk Špička z Nezamyslic ovládl úvodní kolo prostějovské Tip ligy

Prostějov – Jarní část Tip ligy čtenářů Prostějovského deníku zná svého prvního vítěze. Úvodní kolo, které prověřilo znalosti moravské kopané, ovládl Zbyněk Špička z Nezamyslic, který stejně jako Zdeněk Horák nastřádal jedenáct bodů. O jeho vítězství ale rozhodla nižší supertrefa, protože v desíti zápasech z nabídky padlo jen 21 branek. Vítěz se může těšit na nálož piva Gambrinus a bude kontaktován redakcí. 

Kralice (v zelenobílém) proti Lošticím

Kralice zahodily penaltu a prohrály zápas, který měly povinně vyhrát

Kralice na Hané /FOTOGALERIE/ – Před prvním jarním utkání přeboru na kralickém trávníku potřebovali oba soupeři zvítězit. Po loňském podzimu měly totiž Kralice na 12. místě tabulky osmnáct bodů a Loštice až na předposlední příčce žebříčku pouhých jedenáct. Favorité střetnutí zaváhali, po utkání se radovali hosté.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Fotbalové Kralice se připravují na duely o záchranu

Kralice na Hané – Fotbalová příprava už finišuje i u všech týmů v krajském přeboru. Nejinak je tomu v Kralicích na Hané, kde se celý klub připravuje na náročný úkol, který bude mít hned na začátku jarní části.

Ilustrační foto.

Závody sokolské všestrannosti odstartovaly plaváním

Prostějov – Tradiční závody sokolské všestrannosti, pořádané každoročně vedením Sokolské župy Prostějovské, byly zahájeny i v letošním roce. Také letos se bude jednat o desetiboj a první část, plavecké závody, proběhla v prostějovských lázních.

Kralice nestačily na Kojetín, Určice vyhrály nad béčkem HFK

Kralice na Hané – Čtvrtý duel zimní přípravy mají za sebou Kralice na Hané. Ve třech předchozích postupně porazily Těšnovice 6:0, následně podlehly osmnáctce Sigmy Olomouc 0:5 a naposledy remizovaly s Troubkami 3:3. Na zimním turnaji v Chropyni o víkendu si překvapivě připsaly další porážku.

Otakar Cetkovský (vpravo)

Cetkovský už pálí za Konici. Poličku sestřelil hattrickem

Konice – Velké komplikace potkaly v přípravě fotbalisty Sokola Konice. Tým, který se netají ambicemi na návrat do divize, opustily doposud hostující opory David Škoda a Radim Dvořák, stopera Petra Ullmanna pak zřejmě na hodně dlouho vyřadí ze hry vážné zranění kolena. Náhradou za zkušeného obránce by se měl stát Otakar Cetkovský, který se do Konice vrací po půlroce stráveném v Kralicích na Hané. 

Ilustrační foto.

Fotbalové Kralice i Určice zrušily soustředění

Prostějov – Zimní přípravu na jarní část fotbalového krajského přeboru už zahájili všichni jeho účastníci z Prostějovska. Konice, Určice 
i Kralice na Hané ji nakonec absolvují v domácích podmínkách. V případě Konice podle plánu, zato Určice i Kralice svá soustředění zrušily.

Ilustrační foto

V Němčicích vyroste 14 domů, v Kralicích 54 a ve Ptení 18

Prostějovsko – S prodejem parcel, které obce vyčlenily pro výstavbu rodinných domů, se na Prostějovsku roztrhl pytel. Čtrnáct rodinných domů vznikne v areálu bývalého cukrovaru v Němčicích nad Hanou, který město před třemi roky odkoupilo.

Milovníci hanáckého folkloru se v sobotu sešli v Kralicích na Hané. V místním kulturním domě se konal již sedmatřicátý ročník tradičního Hanáckého bálu pod taktovkou národopisného souboru písní a tanců Klas

V Kralicích plesali Hanáci. PODÍVEJTE SE

Kralice na Hané /FOTO/ – Milovníci hanáckého folkloru se v sobotu sešli v Kralicích na Hané. V místním kulturním domě se konal již sedmatřicátý ročník tradičního Hanáckého bálu pod taktovkou národopisného souboru písní a tanců Klas.

Petr Papoušek

1. FK Prostějov na soustředění doplnil i Papoušek

Luhačovice, Prostějov – Tvrdé kondiční soustředění připravil pro svůj tým František Jura, trenér divizního 1. FK Prostějov. A když k tomu připočtete ještě dvouciferné teploty pod nulou, není prostějovským fotbalistům v Luhačovicích co závidět.

Hanácký folkórní soubor Mánes. Ilustrační foto

Prostějovskem se přežene plesová smršť

Prostějovsko – Pátečním svátkem Tří králů začíná plesová sezona. Otevře ji jako každý rok Městský ples v Národním domě v Prostějově. První tanečníci se tu sejdou už podvaadvacáté v pátek o půl osmé večer.

Žáci Čechovic

Starší žáci Čechovic vyhráli turnaj v Kostelci

Kostelec na Hané – Po vánočních svátcích vyrazili starší žáci pěti klubů z Prostějovska na turnaj, který pořádal oddíl z Kostelce na Hané. Ten do soutěže nominoval rovnou dva celky, ani jeden však na medailová umístění nedosáhl.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

'Novým' koučem Kralic se stal Chytka

Kralice na Hané – S novým koučem vstoupí do jarní části krajského přeboru fotbalisté Kralic na Hané. Ty povede jejich dosavadní vedoucí Zdeněk Chytka, který v roli hlavního trenéra tohoto týmu figuroval už několikrát. V posledním případě ale návrat na trenérskou lavičku dlouze zvažoval.

Kralické soubory Klas, Klásek a Kláseček - předvánoční posezení

Klas si užíval advent po svém. Tradičně. PODÍVEJTE SE

Kralice na Hané – Rok 2011 se pro kralický folklorní soubor Klas nesl ve znamení oslav čtyřicátého výročí od jeho založení. V domácím prostředí kulturního domu v Kralicích na Hané jubilejní sezonu zakončil tradičním advetním posezením, ve kterém mimo jiné připomíná i staré a pozapomenuté zvyky pojící se k vánočnímu období. Nejinak tomu bylo i letos.

Vánoční trhy v Prostějově

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje. VYBERTE SI

Prostějovsko - Je tu druhý prosincový víkend a s ním bohatá nadílka akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. Dole v článku najdete i oblíbené Kam za sportem.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Kralice: skvělý úvod, pak mizérie

Kralice na Hané – Velmi svérazný podzim mají za sebou fotbalisté Kralic na Hané. Tým, který v minulé sezoně bojoval do posledního zápasu o postup, prošel v létě razantní obměnou a předpokládalo se, že na něj tentokrát čeká spíše boj o záchranu.

Nádoby na biodpad - tzv. biopopelnice

Ach ti Prostějované! Biopopelnice nacpali plasty

Prostějov /FOTO/ – Pohrabat listí, nacpat ho do igelitového pytle a vhodit do biopopelnice. Špatně. Po prvním svozu biologického odpadu technické služby zjistili, že někteří Prostějované nevědí, co mohou do bionádob ukládat.

Konice (v červenočerné). Ilustrační foto

Neuvěřitelné! Kralice smetly Konici na její umělce 6:0

Konice – Šokující výsledek se zrodil v posledním podzimním kole krajského přeboru na hřišti Konice. Přijely k němu Kralice na Hané, které dvanáctkrát po sobě nevyhrály. Tuto sérii ale ukončily výsledkem, který nečekal vůbec nikdo. Na konické umělce vyhrály 6:0.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Kralice dostaly gól, žádný nedaly a vyfasovaly 7 karet

Kralice na Hané/ Kralické fotbalové A-mužstvo prohrálo v Přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu další utkání. Kraličtí jich sehráli na podzim už šestnáct, první čtyři vyhráli a vstoupili tak do nového ročníku soutěže parádně. Potom jim to ale začalo skřípat. Dvakrát remizovali, sedmkrát prohráli, následně znovu jednou remizovali a opět dvakrát prohráli. Doma nedali v posledních třech zápasech ani jeden gól a v každém dohrávali bez vyloučeného hráče. Své neočekávané podzimní trápení ukončí kraličtí fotbalisté o následujícím víkendu derby-zápasem v Konici.

Kralice proti Velkým Losinám

Kralice se dál trápí. Takhle neporazíme nikoho, zlobil se kouč

Kralice na Hané /FOTO/ – K dalšímu utkání krajského přeboru nastupovali kraličtí fotbalisté po týden starém polovičním úspěchu v Hněvotíně. Nedali tam sice gól, ale za bezbrankovou remízu získali po velmi dlouhé době zase bod. Kdo z příznivců kralického FC věřil, že byl v Hněvotíně odstartován kýžený obrat k lepšímu, naplnění tužby se minulou sobotu u kralického fotbalového trávníku nedočkal…

Kralice versus Velké Losiny (modré dresy)

FOTO: Losiny vyhrály na trávníku trápících se Kralic

Kralice na Hané/Velké Losiny /FOTOGALERIE/ - K dalšímu utkání přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu nastupovali kraličtí fotbalisté po týden starém polovičním úspěchu v Hněvotíně. Nedali tam sice gól, ale za bezbrankovou remízu získali po velmi dlouhé době zase bod.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Oskava čtyřmi góly rozprášila Kralice

Kralice/Oskava – Fotbalisté Kralic pokračují v mizerných výsledcích z posledních týdnů. V sobotu znovu prohráli na domácí půdě, tentokrát s Oskavou a vysoko 0:4.

ilustrační foto

Hranice splnily povinnost a porazily Kralice

Hranice – Fotbalisté Hranic po šestizápasové vítězné sérii v minulém kole krajského přeboru prohráli ve Zlatých Horách a tak si v sobotu doma proti dvanáctým Kralicím chtěli napravit reputaci, což se jim podařilo a udrželi se tak v čele soutěže.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Kralice znovu ruply. Tentokrát s Želatovicemi 1:3

Kralice na Hané – Znalci přeboru Olomouckého krajského fotbalového svazu si v sobotu v Kralicích na Hané mohli připadat jako na velké houpačce. Na dvou jejích koncích seděly týmy domácích Kralic a hostujících Želatovic. Ještě před měsícem se totiž oba kluby nacházely v úplně protichůdných situacích.

Kralice (ve žlutém). Ilustrační foto

Kralice počtvrté v řadě prohrály. Tentokrát zbytečně

Kralice na Hané - Kraličtí fotbalisté vstupovali na svůj trávník k utkání proti Troubkám s odhodláním přetnout už nepříjemnou neúspěšnou šňůru, ale nedokázali to. Na vítězství mohli dosáhnout snadno, avšak body si v domácím prostředí nezajistili ani v takové situaci.

Kralice na Hané (v černožluté kombinaci). Ilustrační foto

Kralice opět ruply, dostaly od rezervy HFK 5 banánů

Kralice na Hané – V sedmém kole, osmém hraném, přeboru Krajského fotbalového svazu Olomouc se „zadařilo“ fotbalistům FC Kralice na Hané podobně, jako před týdnem v regionálním derby s Určicemi. Na určickém trávníku propadli ve druhém, minulou sobotu doma pak naopak v prvním poločase.

Ilustrační foto.

Kompostéry a bionádoby rozdá město v říjnu

Prostějov – Na bionádoby a kompostéry si prostějovští zahrádkáři počkají. Město původně zamýšlelo, že zařízení pro sběr rostlinných zbytků začne distribuovat tento pátek. Dodávku však o několik týdnů pozdrželo.

Vítězové turnaje z TJ Sokol I Prostějov

Ve Vřesovicích vyhrál nohejbalový turnaj Sokol I

Vřesovice – Pořadatelé z Tělocvičné jednoty Sokol Vřesovice uspořádali ve svém prostředí již VII. ročník nohejbalového turnaje trojic neregistrovaných hráčů v tomto sportovním odvětví.

Požár stohu v Kralicích

O víkendu vyhořely dva stohy. PODÍVEJTE SE

Olomoucký kraj /FOTOGALERIE/ – Tři sta šedesát tisíc korun je škoda, jakou v pátek a o víkendu způsobil oheň zemědělcům. Stohy slámy hořely na Prostějovsku i Přerovsku. Hasiči mohli pouze kontrolovat, aby se ohně nerozšířily do okolí. Proč vůbec začalo hořet, vyšetřovatel požáru ještě neurčil.

Požár stohu v Kralicích

U Kralic vyhořel stoh. PODÍVEJTE SE

Kralice na Hané – K požáru stohu vyjížděli hasiči v pátek ve tři čtvrtě na šest odpoledne. Hořela balíkovaná sláma v Kralicích na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Kralic na Hané, Dubu nad Moravou, Klenovic na Hané, Vrahovic a Kostelce na Hané.

Určice (v modrém) proti Kralicím

Kralice v derby zkolabovaly, Určice je smetly pěti góly

Určice /FOTO/ – Zajímavou podívanou přineslo očekávané derby krajského přeboru mezi domácími Určicemi a Kralicemi na Hané. Hostující tým přijel z vizitkou jediného dosud neporaženého celku soutěže a brzy šel do vedení. Určice záhy srovnaly a po přestávce otočily skóre na svoji stranu.

Ilustrační foto

Donedávna neporažení remizovali s dosud neporaženými

Zlaté Hory/Kralice – Ani Zlaté Hory nedokázaly doma porazit letos neporažené Kralice. Domácí tým, který se donedávna honosil sérií šestnácti neprohraných zápasů v řadě, ztratil vedení s lídrem krajského přeboru v závěru utkání.

Fotbalisté Konice. Ilustrační foto

Přidá Konice třetí výhru v řadě?

Prostějovsko – Anglický týden končí pro fotbalisty krajského přeboru. Po středečním vloženém kole se o víkendu odehraje řádné 5. kolo a doma se v něm představí jediný ze tří zástupců Prostějovska v soutěži – Konice.

Litovel proti Kralicím

Šlágr kola: Litovel lídra válcovala, má ale jen bod

Litovel /FOTOGALERIE/ – Že ne vždycky musí ten lepší tým zvítězit, se přesvědčili diváci v Litovli. Domácí fotbalisté ve šlágru krajského přeboru opticky jasně přehráli vedoucí tým tabulky z Kralic. Přesto mají nakonec jen bod za remízu 1:1.

Kralice na Hané (v černožluté kombinaci). Ilustrační foto

Kralice i bez kouče porazily Dolany a vedou přebor

Kralice na Hané /FOTOGALERIE/ – Spanilá jízda pokračuje. Čtyři vítězství ze čtyř zápasů a skóre 10:1 mají na kontě fotbalisté Kralic na Hané. V sobotu odpoledne pocítily jejich sílu Dolany, které odjely s porážkou v poměru 2:0.

Kralice na Hané (v černožluté kombinaci). Ilustrační foto

Kralická jízda pokračuje. Dolany odjely s prohrou 2:0

Kralice na Hané – Spanilá jízda pokračuje. Čtyři vítězství ze čtyř zápasů a skóre 10:1 mají na kontě fotbalisté Kralic na Hané. V sobotu odpoledne pocítily jejich sílu Dolany, které odjely s porážkou v poměru 2:0.

Kralice v modrém. Ilustrační foto

KP: pár postřehů před zápasy mužstev z Prostějovska

Prostějovsko - Čtvrté kolo krajského přeboru čeká o víkendu i na tři týmy z Prostějovska. Lídr z Kralic přivítá v sobotu doma Dolany. V neděli míří Konice do Ústí a Určice hostí nevyzpytatelné Zlaté Hory.