Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Fotbalisté Želatovic (v pruhovaném) proti Kralicím.

Želatovice doma padly. Rozhodl už začátek zápasu

Želatovice – Fotbalisté Želatovic se s fanoušky v novém ročníku krajského přeboru přivítali porážkou. V sobotu nestačili na domácím trávníku na Kralice na Hané. Utkání rozhodl samotný úvod, kdy se ze standardky krásně trefil Karel Makowski.

Ilustrační foto

Při žních začal hořet kombajn, vzplál i kus pole

Olomouc – Další z letošní série výjezdů k hořící zemědělské technice za sebou mají hasiči Olomouckého kraje. Tentokrát se oblaka tmavého dýmu valila z hořícího kombajnu v úterý dopoledne v Přáslavicích na Olomoucku.

Požár pole u Kralic na Hané.

Hasiči vyjížděli k požáru pole u Kralic

Prostějov – Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí odpoledne u požáru pole se pšenicí při probíhajících sklizních v Kralicích na Hané. „Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzalo hlášení krátce před osmou hodinou večer.

MOL Cup: Kralice (v červené) proti Novým Sadům

Síla divizního favorita byla znát. Nové Sady přehrály Kralice

Kralice – V rámci předkola MOL Cupu hostily Kralice divizní mužstvo z nedalekých Nových Sadů. V průběhu zápasu hosté potvrdili, že rozdíl mezi krajským přeborem a divizí je značný. Díky své herní převaze dokázali hned v prvním poločase vstřelit dvě branky a po zbytek zápasu si skóre zkušeně pohlídali.

Ilustrační foto.

MOL Cup čeká předkolo. Regionální kluby mají vidinu zajímavých duelů

Olomoucký kraj – Sedm zástupců bude mít Olomoucký kraj v předkole českého poháru. Do pohárové soutěže vstupují celky s různými ambicemi. Pro týmy z nižší úrovně jsou ve hře zejména atraktivní výzvy v podobě souboje například s ligovými celky, které vstupují do hry v pozdější fázi Mol Cupu.

Soutěž o titul Vesnice roku Olomouckého kraje - dvouhodinová exkurze po Vrbátkách

Vrbátky chtějí být Vesnicí roku, komisi hostili i Tři králové a sudičky

Vrbátky – V půl osmé přijíždím do Vrbátek a trochu bloudím. Do Centra volného času vcházím uvítací slavobránou, kolem mě pobíhají děti v hanáckých krojích, tři králové, hasiči i dvě čarodějnice. V růžovém úboru mě v zasedací místnosti vítá Katka Kubjátová, která to s Martinou Stokláskovou a Jitkou Šálkovou všechno spískala.

Milovníci folklóru se v sobotu odpoledne sešli v Kralicích na Hané. Místní soubor písní a tanců KLAS společně se soubory KLÁSEK a KLÁSEČEK zde uspořádaly už 15. ročník Kraleckých klebet

FOTO, VIDEO: Klebetili, tančili, zpívali a hodovali

Kralice na Hané – Už 15. ročník tradičních Kraleckych klebet se v sobotu uskutečnil v Kralicích na Hané. Na programu bylo letos vystoupení místních souborů Kláseček, Klásek a Klas, hostem představení byl horácký soubor Pramínek z Jihlavy, který předvedl například Nezbednou holku, Šla dívka pro pivo nebo Beranovský třasák.

Určice (v modrém), Kralice (červená)

Přátelské derby. To byl duel Určic s Kralicemi

Určice – Určičtí fotbalisté se rozloučili se svými fanoušky proti Kralicím. I když by se tento duel mohl považovat za okresní derby, výkony na hřišti tomu neodpovídaly, a po klidném průběhu si oba celky body rozdělily.

Kralice (v červeném) proti Zábřehu

Dvě branky a dvě červené. V Kralicích to jiskřilo

Kralice – Vyrovnané střetnutí přinesla fotbalová sobota v Kralicích na Hané. Domácí se v něm utkali se Zábřehem, se kterým remizovali po vyrovnaném průběhu 1:1. Zápas okořenily i dvě červené karty a emoce v hledišti.

Ilustrační foto

Krajský pohár pro Jeseník, ve finále porazil Kralice

Jeseník – Fotbalový Jeseník korunoval svou nejpovedenější sezonu klubové historie dalším úspěchem. Po nedávném postupu do divize se stal rovněž vítězem Krajského poháru, když ve finále porazil Kralice na Hané.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Kralice skolily souseda z Mohelnice a upevnily si střed tabulky

Kralice na Hané – Fotbalisté FC Kralice na Hané hostili minulou sobotu v dalším utkání krajského přeboru B-tým Mohelnice. Duel dvou sousedů v tabulce nejvyšší krajské soutěže přinesl vyrovnaný boj, po kterém se nakonec radovali domácí fotbalisté.

Ilustrační foto.

Kraličtí přetlačili mohelnické béčko

Kralice na Hané – Fotbalisté FC Kralice na Hané hostili minulou sobotu v dalším utkání krajského přeboru B-tým Mohelnice. Duel dvou sousedů v tabulce nejvyšší krajské soutěže přinesl vyrovnaný boj, po kterém se nakonec radovali domácí fotbalisté.

Velké Losiny proti Jeseníku

Výhra v Losinách zajistila Jeseníku finále krajského poháru

Velké Losiny, Jeseník – Fotbalisté Jeseníku uspěli ve středečním semifinále krajského poháru na hřišti Velkých Losin a po roce se znovu mohou radovat z postupu do finále. V něm aktuálně vedoucí tým krajského přeboru vyzve Kralice na Hané.

1. SK Prostějov je doma na městském stadionu.

Stadion musí být hotov do konce července. Postup fotbalistů je však s otazníkem

Prostějov – Dostavba fotbalového stadionu v Prostějově se blíží. Radní na svém posledním zasedání schválili peníze na projektovou dokumentaci. Podle ní by se ještě letos měla dostavět tribuna pro stovky fanoušků. Tato investice města je jedním z požadavků fotbalového svazu pro případ, že by tým 1. SK Prostějov postoupil do druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

Ilustrační foto

Kralice postoupily v krajském poháru do semifinále

Červenka, Kralice na Hané – V rámci předkola krajského poháru se kraličtí fotbalisté představili na hřišti v Července. Favorit z Kralic nakonec splnil očekávání a v tréninkovém tempu zvítězil.

Fotbalisté Želatovic. Ilustrační foto

Želatovice ztratily dvougólový náskok, pak si jej vzaly zpět

Kralice na Hané, Želatovice – Fotbalisté FC Kralice na Hané hostili v dalším boji o body v krajském přeboru tým Želatovic. V průběžné tabulce sedmí Kraličtí byli před duelem mírnými favority střetnutí, měli na sedmé příčce o sedm bodů víc, než jedenácté Želatovice. Přesto však sobotnímu duelu dominovali hosté, kteří odjeli s výhrou 4:2.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Kralice stáhly dvougólové manko, v závěru ale o body přišly

Kralice na Hané, Želatovice – Fotbalisté FC Kralice na Hané hostili v dalším boji o body v krajském přeboru tým Želatovic. V průběžné tabulce sedmí Kraličtí byli před duelem mírnými favority střetnutí, měli na sedmé příčce o sedm bodů víc, než jedenácté Želatovice. Přesto však sobotnímu duelu dominovali hosté, kteří odjeli s výhrou 4:2.

Fotbalisté Kralic. Ilustrační foto

Kralice předvedly proti Litovli tříbrankový obrat

Kralice n. Hané, Litovel – Zajímavý průběh měl zápas krajského přeboru mezi Kralicemi na Hané a Litovlí. Hosté, namočení v sestupových vodách, po patnácti minutách vedli o dvě branky. Kraličtí to ale nezabalili a dvěma trefami v rozmezí dvou minut se jim ještě v první půli povedlo srovnat.

Fotbalisté Ústí. Ilustrační foto

Demolice ve druhém poločase. Ústí rozstřílelo Kralice

Ústí – Nejjednoznačnější kanonádu tohoto ročníku krajského přeboru připravili v neděli svým fanouškům fotbalisté Ústí. Jeden z dvojice suverénů soutěže doma rozstřílel Kralice na Hané 7:0. Ty už naprosto stejný debakl utrpěly na začátku sezony s Velkými Losinami, tentokrát však dokonce šest branek inkasovaly ve druhém poločase.

Ilustrační foto.

Kralice i s náhradníky remízovaly se silným Jeseníkem

Kralice na Hané – Svěřenci trenéra Ivo Gottwalda obrali o body lídra krajského přeboru. Bitva mezi domácími Kralicemi a Jeseníkem se zvrhla ve střelecké hody. Diváci nakonec viděli šest branek. Týmy si je ale rozdělily po třech a tak se dělily i body.

Ilustrační foto

Kralice na úvod jara remizovaly se Šternberkem

Kralice n.H., Šternberk – Začátek fotbalového jara přinesl Kralicím i Šternberku jen jeden bod. Oba týmy se potkaly v sobotu na kralickém trávníku a poprvé v letošním roce poměřily síly. Zápas ale ovlivnil terén a nakonec padly jen dva góly, na každé straně jeden. Duel tedy skončil nerozhodně 1:1.

Folkloristka Eliška Slezáčková

Hanácký folklor jsme začali obnovovat úplně od začátku, říká Eliška Slezáčková

Kralice na Hané – Bohatě zdobené kroje, výborná hudba a originální kultura. To vše spojuje hanácký folklór, který učaroval lidem nejen z Hané, ale prakticky z celého světa. Důkazem je také hrubčická rodačka Eliška Slezáčková, která podlehla regionálnímu folkloru už ve svých dvaceti letech a v rámci kralického souboru Klas vystupuje dodnes, dokonce i se svými vnoučaty.

Ilustrační foto.

Gólovou kanonádu fotbalistů Rousínova proti Kralicím zahájil brankář

Vyškov /FOTOGALERIE/ – Ta rána mohla být slyšet až v Rousínově. Hodně velký balvan spadl z beder trenéra fotbalistů Tatranu Rousínov Milana Bouška. Jeho svěřenci umějí dávat góly i bránit. Ve čtvrtém přípravném utkání porazili na umělé trávě ve Vyškově Kralice na Hané vysoko 7:1.

Hanácké bál v Kralicích roztančil kulturní sál.

Klas na Hanáckém bále fascinoval swingem

Kralice na Hané – V duchu folklóru se jako už tradičně nesl sobotní Hanácké bál v Kralicích na Hané. Své umění ukazovali zástupci souboru Klas, který rozdělil svá vystoupení hned na několik částí. První se dala označit za tradiční a byla blízká tomu, co Klas ukazuje i během dalších svých akcí. Folkloristé si však připravili také zábavní část, v níž, stejně jako loni, sehráli scénku s trpaslíky.

Ilustrační foto.

Kraličtí fotbalisté zahájili náročnou zimní přípravu na jaro

Kralice na Hané – Fotbalisté FC Kralice na Hané absolvovali vcelku úspěšný podzim. Před několika dny už zahájili náročnou a kvalitní zimní přípravu s cílem, aby na jaře nemuseli mít v bojích o mistrovské body obavy o udržení příslušnosti k nejvyšší krajské soutěži.

Ilustrační foto

Měl v sobě pervitin, řídil, chytili ho. Za 2 hodiny jej lapili za volantem znovu

Prostějovsko – Skoro čtyři stovky vozidel zkontrolovali na Prostějovsku policisté během pondělka a úterka. Celkem se do akce zapojilo pětadvacet policistů, kteří zjistili třicet dopravních přestupků, za které uložili pokuty za téměř pět tisíc korun. Třikrát pak policisté zjistili, že řidič před jízdou zkusil drogu či alkohol.

Ilustračni foto

Předškoláky čeká nově rok povinné mateřinky. Co za tímto krokem stojí?

Prostějov – Rok 2016 přinese změnu také do života malých dětí. Ty totiž musejí letos poprvé povinně do předškolních tříd mateřských školek. Budoucí prvňáčci by tak měli být daleko lépe připraveni na úskalí školních lavic a na učení, tedy alespoň podle názoru ministerstva školství.

Ilustrační foto.

Kraličtí přežili drama, kterým si zkomplikovali závěr zápasu

Kralice na Hané – Fotbalisté Kralic hostili v sobotu tým Kojetína – Koválovic. Jednalo se o duel domácích fotbalistů z desátého místa průběžné tabulky s doposud získanými sedmnácti body, proti celku, kterému patřila třináctá příčka žebříčku za prozatím získaných patnáct bodů.