Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Ilustrační foto.

Dali si pár piv a sedli za volant

Policejní hlídky o víkendu pochytali podnapilé řidiče. První případ se stal v pátek ve večerních hodinách, kdy policisté zastavili třiadvacetiletého muže v obci Hradčany, kterému naměřili kolem 0,5 promile alkoholu v dechu.

ZÁPAL. Malí hráči bojovali jako o život.

Fotbaloví prcci hráli na Chorázce

Sérii turnajů fotbalových přípravek pořádá v hale RG a ZŠ oddíl Haná Prostějov. V sobotu 12. ledna si to rozdalo sedm týmů a palmu vítězství vybojovali benjamínci ze Svitav.

Losování pod vodní hladinou Živé vody obstaral potápěč

Losování pod vodní hladinou Živé vody obstaral potápěč

Tři sta padesát dětí i dospělých přišlo mezi desátou a šestnáctou hodinou posledního prosincového pátku prozkoumávat tajemný, barevný a mnohotvárný svět sladkovodní botanické expozice Živá voda na Modré. Stalo se tak v rámci tradiční předsilvestrovské akce, letos nesoucí název Zimní oslava mezi rybami.

V  Kralicích se sešli v kulturním domě vyznavači folklóru.

Hanáci vítali i Vánoce v krojích. Podívejte se

Kroje, zpěv, zvuk houslí. Kralice na Hané patří folkloru i před Vánoci. Na pódiu zdejšího kulturního domu se při adventním setkání představili vyznavači krojů z Klasu, místního folklorního souboru.

Řidička trefila sloupek

Řidička trefila sloupek

Namrzlá vozovka zapříčinila v sobotním dopoledni nehodu sedmačtyřicetileté řidičky mezi Kralicemi na Hané a Prostějov. Žena za volantem Oplu Astra nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu a povaze vozovky. Na té se nacházel ujetý sníh.

ZRÁDKYNĚ? Veronika Petrželová Bašná nechce mít s místní buňkou ANO nic společného.

Po volbách zamávala ANO a od protivníka dostala funkci místostarostky

Volební výsledky v Kralicích na Hané byly pro ANO 2011 propadákem. V uplynulém období vládnoucí strana získala pouhé dva mandáty, navíc ji hned po volbách opustila jedna z kanidátek. Lídr hnutí a exstarosta Petr Neoral se navíc vzdal svého mandátu ve prospěch druhého v pořadí Radovana Fabiánka. Členové hnutí považují za ANO zvolenou kandidátku Veroniku Petrželovou Bašnou za zrádkyni.

Mohelničtí fotbalisté (ve fialovém) vyhráli v posledním utkání podzimu v Kralicích 6:1.

Mohelnice dala v posledním zápase podzimu šestku Kralicím

Mohelničtí fotbalisté zakončili podzimní část krajského přeboru nejvyšší výhrou sezony. Mohelnice vyhrála na půdě Kralic 6:1, když nejprve přežila velký tlak domácích a pak prakticky z každé gólové šance skórovala. Pro hosty to tak v sobotu v Kralicích bylo více než příjemné zakončení povedeného podzimu.

Mohelničtí fotbalisté (ve fialovém) vyhráli v posledním utkání podzimu v Kralicích 6:1.

Mohelnice v jarní předehrávce rozstřílela Kralice na Hané

V dobrém rozpoložení odchází na zimní přestávku fotbalisté Mohelnice. V sobotní předehrávce úvodního kola jarní části sezony si poradili jasně 6:1 s Kralicemi na Hané. Základ k úspěchu vystavěli už v prvním poločase, kdy skórovali třikrát.

Fotbalisté Zábřehu proti Velkým Losinám. Ilustrační foto

Důležité sváteční derby. Losiny půjdou poprvé v sezoně na Zábřeh

Sousedí spolu v tabulce krajského přeboru, dělí je od sebe tři body. A na mapě jen pár kilometrů. Fotbalisté Velkých Losin a Zábřehu svedou při svátečním odpoledni v neděli 28. října od 14.30 hodin první derby letošní sezony. Půjde o stěžejní bitvu, oba celky se po minulých nezdarech potřebují oklepat.

Ilustrační foto.

Před jízdou popíjela rum

Podezřelou z ohrožení pod vlivem návykové látky je čtyřiačtyřicetiletá žena z Prostějovska.Jako řidičku osobního vozidla ji kolem jedné hodiny v noci na sobotu v Kralicích na Hané zastavila a kontrolovala hlídka.

Ilustrační foto

Fotbalisté Jeseníku poprvé prohráli na venkovní půdě

Do 3. kola krajského přeboru byl fotbalový Jeseník na hřištích soupeřů stoprocentní, vytěžil maximální počet bodů. Jeho venkovní jízdu ale v sobotu odpoledne zastavily Želatovice. Ty udělaly chvíli před koncem z remízového výsledku vítězství.

Ilustrační foto

Fotbalový víkend na Prostějovsku

Hutnou porci mistrovských zápasů nabízí nadcházející víkend na Prostějovsku. Na domácích pažitech se představí hned několik mužstev.

Ilustrační foto

Prostějovsko je na suchu, vodojemy nestíhají

Brzký příchod léta, minimum srážek a vysoké teploty. To jsou příčiny, které dlouhodobě zapříčiňují pokles hladiny spodní vody. Napříč celým regionem registrují majitelé studní markantní úbytek hladiny vody.

Lutín se raduje z triumfu v krajském přeboru.

Lutín slavil titul, Kralice vyhrály na penalty

Letošní mistři krajského přeboru se loučili se sezonou domácím zápasem s Kralicemi na Hané. Lutín sice prohrál na penalty, po zápase ale hráči domácího celku přebrali pohár pro šampiony a mohli rozjet zasloužené oslavy.