Kreativ

ŠTÍTEK: Kralice na Hané

Fotbalisté Zábřehu (v modrém). Ilustrační foto

Zábřeh opět vítězně, už se dotáhl na Velké Losiny

Ještě nedávno to s fotbalisty Zábřehu vypadalo bledě, teď jsou ale blízko záchraně v přeboru Olomouckého kraje. Tentokrát na domácím hřišti předčili 3:1 Kralice na Hané. Po třetí výhře v řadě stáhli náskok týmů v tabulce před sebou. Mimo jiné i regionálního rivala z Velkých Losin.

Atletika baví. Sportovní den na olšanském hřišti zabavil na dvě stovky dětí.

Olympijský duch ovládl Olšany. Podívejte se

Originální myšlenka v podobě školní sportovní soutěže zapustila pevné kořeny v Olšanech u Prostějova. Do obce na půli cesty mezi Olomoucí a Prostějovem zavítalo ve středu devět školních výprav z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Děti z Olomouce, Prostějova, Rousínova či Šumperka se utkaly na turnaji v Kralicích na Hané.

Kralice hostily fotbalovou drobotinu. Podívejte se

Pořádně rušno bylo v úterý 1. května v Kralicích na Hané. Během dopoledne se zde totiž utkaly fotbalové mladší přípravky z celého kraje. Dorazily tak děti jak ze Šumperka, tak z velkoklubu SK Sigma Olomouc. Své však ukázali i caparti pořádajících Kralic.

Minulost! Autor čtrnácti frenštátských podzimních branek Pavel Klimpar (vpravo) už týmu na jaře nepomůže. V zimní přestávce totiž odešel do třetiligového Valašského Meziříčí.

Frenštátský Beskyd se bude muset obejít bez kanonýra Klimpara

Do jarní části krajského přeboru budou vstupovat ze 7. pozice, s pozměněným kádrem a především s novým trenérem. Fotbalisté Frenštátu pod Radhoštěm by měli vstoupit do druhé poloviny sezony už tuto sobotu, kdy by se měli od 15 hodin představit na hřišti orlovské Slavie, kterou čeká boj o záchranu.

Ilustrační foto

Kam vyrazit na ples? Vyberte si

Máte rádi tanec, dobrou hudbu a posezení s přáteli? Plesová sezona je tady. Tady je přehled části plesů konaných na Prostějovsku.

V kralické škole organizují zkušební vyučovací hodiny pro předškoláky.

Předškoláky provedla vyučováním pohádka. Podívejte se

Děti usedly do lavic, vzaly tužku a pustily se do práce. Ve tři čtvrtě na deset nastala v kralické základní škole úplně normální hodina. Tedy nebýt jedné věci: do lavic neusedly děti školou povinné. Naopak - vyzkoušeli si je předškoláci, kteří zatím o učení mohou jen snít. Už dopředu si ale díky projektu Školička zjistí, co je při vyučování čeká a nemine.

Ilustrační foto

Cibulka s Kováčem řídili výhru Kralic

Všechovice, Kralice na Hané – Fotbalisté Kralic si spravili chuť po domácí prohře se Zábřehem. Svěřenci Iva Lošťáka vyhráli ve Všechovicích 3:1, když všechny góly soupeři nastříleli už v první půli.

Tatran Všechovice v sezoně 2017/2018.

Všechovice zaspaly v první půli, Kralice třikrát trestaly

Nedělní počasí fotbalu příliš nepřálo a nic dobrého nepřineslo ani Všechovicím. Tatran na domácím hřišti podlehl před padesáti skalními fanoušky v souboji pátého s šestým Kralicím na Hané 1:3. V tabulce krajského přeboru klesl na sedmé místo o skóre za Přerov.

Fotbalisté Želatovic (v pruhovaném) proti Kralicím na Hané

Šťastná výhra. Želatovice si připsaly první tři body

Po dvou úvodních prohrách na hřišti soupeřů přišlo povinné vítězství, bylo to ale „s odřenýma ušima“. Fotbalisté Želatovic ve 3. kole krajského přeboru v sobotu na domácí půdě porazili Kralice na Hané 2:1, soupeř ale z Přerovska odjížděl s pachutí obrovského zklamání.

Ilustrační foto.

Těžký los pro Želatovice. Zatím jsou bez bodu

Těžký los na úvod krajského přeboru měli fotbalisté Želatovic. V úvodním kole je čekal vicemistr loňského ročníku z Velkých Losin, naposledy zajížděli na půdu rezervy 1. HFK Olomouc.

Kralice (v červeném) proti Chválkovicím

Kralice po penaltách padly s Losinami

Po vítězství na penalty v Medlově tentokrát Kraličtí z pokutových kopů propadli. Po remíze 1:1 s Velkými Losinami se v rozstřelu trefili jen ve čtvrté sérii Vogl a v páté Nečas, z hostů byli úspěšní Kováč, Žák a Trunkát.

Ilustrační foto.

Před vyjetím notně popíjel

V péči policistů skončil v neděli půl hodiny po půlnoci třicetiletý řidič. Toho hlídka zastavila v Kralicích na Hané, v Prostějovské ulici. Jak se ukázalo, muž za volantem Citroenu Berlingo nebyl zrovna střízlivý.

V Kralicích na Hané pořádali Klebete.

Nádherné kroje a folklórní muzika. V Kralicích pořádali Klebete

Sobotní podvečer v zámeckém parku v Kralicích na Hané patřil folklóru. Konaly se zde totiž Kralické klebete plné zpěvu, tance a hodování. Diváci se tak mohli bavit nejen při představení místních sborů Klas, Klásek a Kláseček, ale i pozvaného souboru z Ostravska.