Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Obsluhoval jsem prezidenta, beru to jako odměnu

Jičínsko – Přípravy na příjezd prezidenta Miloše Zemana, který při své třídenní návštěvě Královéhradeckého kraje ve dnech 15. – 17. dubna zavítá také do Jičína, jsou v plném proudu.

Obsluhoval jsem prezidenta, beru to jako odměnu

Jičínsko – Přípravy na příjezd prezidenta Miloše Zemana, který při své třídenní návštěvě Královéhradeckého kraje ve dnech 15. – 17. dubna zavítá také do Jičína, jsou v plném proudu.

Lidé vaří z čerstvých bylinek. Sušené už moc nechtějí

Vůně čerstvé bazalky rostoucí v květináči za oknem dokáže provonět celou kuchyni. Stačí jen několik lístků a obyčejné jídlo rázem získá chutnější a svěžejší chuť. Právě proto si jednu rostlinku pořídila i Daniela Malá z Ústí.

Chtěli bránit babičku. Za ubodání strýce dostali bratři deset let

Brno, Pavlov – Telefonoval na policii, ale situace se vyhrotila natolik, že musel seběhnout dolů na dvůr a strýce uklidnit. Když však do něj příbuzný u dveří strčil, vytáhl nůž a začal bodat. Tak vzpomíná na dobu před necelým rokem šestadvacetiletý Tomáš Foltýn, který tehdy spolu s o dva roky mladším bratrem Ondřejem svého strýce ubodal.

Lidé vaří z čerstvých bylinek. Sušené už moc nechtějí

Ústí nad Labem - Vůně čerstvé bazalky rostoucí v květináči za oknem dokáže provonět celou kuchyni. Stačí jen několik lístků a obyčejné jídlo rázem získá chutnější a svěžejší chuť. Právě proto si jednu rostlinku pořídila i Daniela Malá z Ústí.

Ze severní Itálie k nám přijíždí na skok špičkový kuchař

Praha /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Jmenuje se Alessandro Bellingeri a patří ke špičkovým italským kuchařům. Vlastní rodinnou restauraci Osteria de l'Acquarol v trentinském údolí Val di Fiemme. V roce 2013 získal titul Nejlepší mladý kuchař severní Itálie.

Jak se (ne)známe, aneb zbořme stereotypy.

Dobrý večer, dámy a pánové, vítejte u dalšího dílu vašeho oblíbeného pořadu Mýty a fakta 21. století. Mé jméno je Ladislav Pekl a opět vás budu provázet dnešním večerem. A co bude naším tématem? Protentokrát zabrousíme do politiky a zaměříme se na Evropskou unii, především na její členské státy.

Cvičení místo vaření

Karlovy Vary - V bývalé vývařovně v karlovarské KV Areně se bude znovu vařit, dusit a péct.

Výpravy zpět aneb co se psalo 220

Klatovsko – Přinášíme další díl seriálu o obcích v regionu, v němž kromě stručného představení nahlížíme do novin starých sto i více let, abychom zjistili, co zajímavého se o obcích psalo v minulosti.

VIDEO: Staré letouny se znovu dočkaly obdivu

Kunovice – Bojové či dopravní letouny, které už desítky roků nelétají, se v sobotu ráno znovu dočkaly obdivu. Už to sice nebylo na ranveji, ale do kunovického leteckého muzea se na ně přišlo podívat několik stovek lidí.

Tradiční Slavnosti vína ve Starých Hradech

Staré Hrady – Tradiční jarní akce na hradu a zámku Staré Hrady se chystá na sobotu 12. dubna. V 10 hodin vypuknou Valdštejnské Slavnosti vína za účasti budoucího vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny.

Na zahájení sezony bude 
v leteckém muzeu k vidění létající kolo

Kunovice – Na své si přijdou v sobotu děti i dospělí, kteří milují letadla, historickou vojenskou pozemní techniku, tandemové seskoky, letecké modely a vyhlídkové lety. V 10 hodin se uskuteční v Leteckém muzeu Kunovice slavnostní zahájení už čtyřicáté sezony, jehož součástí bude netradiční doprovodný program.

V hotelích odhalili lidi pracující načerno

Praha - Desítka zaměstnanců, kteří pracovali načerno. Takový je konkrétní výsledek kontroly příslušníků cizinecké policie, kteří se ve čtvrtek vypravili na kontrolu hotelů a hostelů, jichž v úzkém centru metropole navštívili 11. Mezi cizinci - vlastně spíš cizinkami - pracujícími načerno převažovaly pokojské a pomocné síly v kuchyních.

Když se Evropané sejdou u stolu

V překrásném, zdobeném sále se sešli úplně obyčejní lidé. Ke kulatému stolu se sice trousili nějakou dobu, ale jak by mohli přijít všichni včas, když jen se vstupem do sálu bylo spojeno spoustu podpisů, čtení pokynů a řádů. Jako první zasedl Belgičan, Holanďan, společně s Italem, Němcem a Francouzem.

Hledáme nejlepší recept. Který to ale bude?

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - V pátek od ranních hodin se sjíždějí do pražského kuchyňského střediska Miele autoři nejlepších receptů s velikonoční tématikou z celé republiky. Soutěž regionálních Deníků přilákala v rámci projektu Česko vítá jaro velké množství čtenářů - kuchařů.