Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Martin Sebrala: Na hřiště se teď koukám z kuchyně

Bohuslavice - Derby mezi Bolaticemi a Kobeřicemi patří v opavském okrese k nejvyhlášenějším. Podle opory bolatického mužstva tohle stoprocentně platí i v MODEL Interlize Opavsko. Při vzájemných zápasech se tedy stejně jako v I. A třídě soupeří na život a na smrt.

VIDEO: Pouť připomněla patrona myslivců svatého Huberta

Rapotín, Vikýřovice – Patrona všech myslivců připomněla tradiční Svatohubertská pouť, která se konala v neděli 13. října v Rapotíně a Vikýřovicích. Dopoledne sloužil kněz v rapotínském kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní hubertskou mši svatou s hudebním doprovodem v podání mužského sboru z Rapotína.

V hospodě bral vše, co mu přišlo pod ruku. I slivovici

Tachov – Zatím neznámý pachatel vybral jednu tachovskou restauraci. Když se bez použití násilí dostal do skladu, prošel se po kuchyni a prostoru pro hosty, začalo to do jeho pytle jenom padat. Na lup se vypravil v noci ze středy na čtvrtek.

Na blešáku se naučíte smlouvat

Tábor – Oblečení, kabelky, boty, nádobí, keramika, potřeby do kuchyně či knihy a šperky. Nejen tím vším si mohli návštěvníci sobotního blešího trhu vybavit domácnost nebo zpestřit šatník.

Díky speciální diashow Vyškovští poznají Mexiko

Vyškov - Nejnovější fotograficko-filmová diashow Kateřiny a Miloše Motani napříč celým Mexikem přijede také do okresního města. „Je to země, kde pevnina, ostrovy i moře oplývají nesmírnými přírodními poklady. A na každém rohu prodávají tacos," představila s úsměvem Kateřina Motani s tím, že návštěvníky setkání čeká také losování o zajímavé ceny.

Šupinovka je na červeném seznamu

České Budějovice - Je sucho, nerostou, znělo naposledy v houbařské poradně Jihočeského muzea v Českých Budějovicích. O tom svědčil i fakt, že houbařů sem tento týden přišlo jen pár.

Jak tráví klienti čas v denním stacionáři? Byli jsme se podívat

Prostějov – Přichází mezi sedmou a devátou hodinou ráno, někteří posvačí a pak se vrhnou na to, co je baví. Jak vypadá běžný den v denním stacionáři pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením, mohli zjistit všichni, kteří ve středu zavítali do Denního stacionáře v ulici Pod Kosířem. Centrum, které provozují Sociální služby v Prostějově, totiž pořádalo Den otevřených dveří. Lidé tak dostali možnost prohlédnout si prostory stacionáře či se pokochat pohledem na výrobky z rukou klientů.

Šupinovka je na červeném seznamu

České Budějovice – Je sucho, nerostou, znělo v pondělní houbařské poradně Jihočeského muzea. O tom svědčil i fakt, že houbařů sem tento týden přišlo jen pár.

Jak tráví klienti čas v denním stacionáři? Byli jsme se podívat

Prostějov – Přichází mezi sedmou a devátou hodinou ráno, někteří posvačí a pak se vrhnou na to, co je baví. Jak vypadá běžný den v denním stacionáři pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením, mohli zjistit všichni, kteří ve středu zavítali do Denního stacionáře v ulici Pod Kosířem. Centrum, které provozují Sociální služby v Prostějově, totiž pořádalo Den otevřených dveří. Lidé tak dostali možnost prohlédnout si prostory stacionáře či se pokochat pohledem na výrobky z rukou klientů.

Berlusconiho snoubenka prý vzala expremiérovu domácnost útokem

Řím - Mladá snoubenka italského expremiéra Silvia Berlusconiho Francesca Pascaleová poodhalila podrobnosti soužití s kontroverzním politikem a popsala třeba to, jak musela převzít otěže "bídně spravované" domácnosti. Překvapilo ji prý, že dodavatelé si za kilogram zelených fazolek pro pravicového politika účtují 80 eur (asi 2000 korun) a že do kuchyně denně míří čerstvé ryby, ačkoli Berlusconi je vůbec nejí. Rozhovor s osmadvacetiletou Pascaleovou zveřejnil v úterý italský bulvární časopis Oggi a doprovodil ho i snímky ze soukromí ostře sledovaného páru.

Restaurace Na Křižovatce v Jasenné

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Kavárna Láry Fáry v Náchodě

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Hospůdka v Bražci

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Kavárna Treescoffee v Červeném Kostelci

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Restaurace a kavárna Babiččina zahrádka

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Principál: Spíš než tygr mě jednou zabije jedovatá moucha

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Příjemná procházka s tygrem na vodítku. Tak popisuje svoje výlety s obrovskou šelmou principál cirkusu Jaromír Joo, který právě postavil svůj stan na place vedle hradecké Flošny. Ostatně, neobvyklou dvojku můžete vidět v příštích dnech i v Hradci.

Principál: 'Spíš než tygr mě jednou zabije jedovatá moucha'

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Příjemná procházka s tygrem na vodítku. Tak popisuje svoje výlety s obrovskou šelmou principál cirkusu Jaromír Joo, který právě postavil svůj stan na place vedle hradecké Flošny. Ostatně, neobvyklou dvojku můžete vidět v příštích dnech i v Hradci.

Na střeše pražského hotelu bzučí včely. Budou vyrábět med pro hosty

Praha – Hotel InterContinental Prague chce svým hostům nabídnout u snídaně vlastní med. V létě totiž na střechu umístil tři včelstva, kdy je v každém zhruba deset až patnáct tisíc včel. Hosté by med mohli ochutnat příští rok v květnu. Zástupci hotelu dnes o projektu informovali na tiskové konferenci.

Výstava hub: mykolog poradil, kuchař uvařil

Litomyšl - Houbaři měli v sobotu dostaveníčko na Veselce. Členové Mykologického klubu Litomyšl tu pořádali již čtvrtou výstavu hub, která byla doplněna o výstavu fotografií a poštovních známek z celého světa jak jinak než s tématikou hub.

Příští léto bude tábor zase o kousek lepší

Ostrov/Manětín - Oblíbený letní tábor v Manětíně, který patří Městskému domu dětí a mládeže (MDDM), vstoupil po roční pauze opět k další etapě rekonstrukce. Děti se tak od příštího léta mohou těšit na novou kuchyň či ošetřovnu.

Využil nepřítomnosti majitelů

Bystřice pod Hostýnem – Zatím neznámý pachatel se o víkendu vloupal do dvou domů v Bystřici pod Hostýnem. V prvním případě přelezl plot, pak domek obešel a vypáčil dveře z terasy.

Šéfkuchař učí, jak být králem kuchyně

Náchod - Šéfkuchař hotelu Bonato Jan Vlček už proslul svým uměním. Nejen, že krom vaření připravuje speciální sezonní menu, novinky do jídelníčku a ještě jezdí na zkušenou k mistrům v oboru, ale své dovednosti předává každému, kdo má zájem.

Bonato - tady lidem vážně šmakuje

Náchod - Procestoval velkou část světa a všude maloval obrazy, až v roce 1847 přišel do Náchoda. Ital Jacobo Bonato, do té doby světoběžník, si malé městečko na první pohled zamiloval. Několik let působil na náchodském zámku, na portrétních a oltářních obrazech pracoval po celém okolí. V roce 1871 koupil běloveské lázně a vlastnil je až do roku 1885, kdy opustil svět. Dnes mistra Jacoba připomínají nejen jeho díla, ale na jeho počest je pojmenován i hotel Bonato v Náchodě-Bělovsi, v sousedství někdejších lázní.

Kroměřížská nemocnice má novou modernější kuchyň

Kroměříž – Po roce stavebních prací uvedla tento týden Kroměřížská nemocnice do provozu novou vlastní kuchyň. Přinést by měla hygieničtější provoz, nová pracovní místa a také zdravější stravování. Zkušební provoz byl zahájen v úterý, slavnostního otevření se zúčastnil i krajský hejtman Stanislav Mišák.

Z muzea lidé odcházeli s makovým úsměvem

Uherské Hradiště – „Ona k tomu má vždycky takové dobré průpovídky," slyším v sobotu dopoledne, když přicházím ke Slováckému muzeu v Uherském Hradišti. Z budovy právě vychází skupinka důchodkyň s úsměvem na rtech.

Kroměřížská nemocnice má novou modernější kuchyň

Kroměříž – Po roce stavebních prací uvedla tento týden Kroměřížská nemocnice do provozu novou vlastní kuchyň. Přinést by měla hygieničtější provoz, nová pracovní místa a také zdravější stravování. Zkušební provoz byl zahájen v úterý, slavnostního otevření se zúčastnil i krajský hejtman Stanislav Mišák.

V lysické základní škole budou mít nové přírodovědné učebny

Lysice – Žáci základní školy v Lysicích se budou možná už v příštím školním roce učit v nových přírodovědných učebnách. Škola totiž získala na připravovaný projekt tři a půl milionovou dotaci. Kromě nových pomůcek a nábytku tak nakoupí například i interaktivní tabule a počítače.

V kuchyni se dře. Jde o rychlost a přesnost

České Budějovice - /REPORTÁŽ/ Redaktor Deníku na vlastní kůži vyzkoušel práci kuchaře v restauraci. Zjistil, že moderní gastronomie na vysoké úrovni stojí na včasných přípravách. Za úspěšností podniku je hlavně komunikace a precizní práce

Běleckým Mlýnem se o víkendu nesla chuť guláše

Bělecký Mlýn – Údolí osady pod skalou porostlou lesem je provoněno gulášem. Energicky prorážím tu vůni a jdu přímo za nosem. Gulášové aroma mě přivede do kuchyně, kde šéfkuchař bojuje s chataři o nejlepší chuťový zážitek z původně maďarského pokrmu.