Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Berlusconiho snoubenka prý vzala expremiérovu domácnost útokem

Řím - Mladá snoubenka italského expremiéra Silvia Berlusconiho Francesca Pascaleová poodhalila podrobnosti soužití s kontroverzním politikem a popsala třeba to, jak musela převzít otěže "bídně spravované" domácnosti. Překvapilo ji prý, že dodavatelé si za kilogram zelených fazolek pro pravicového politika účtují 80 eur (asi 2000 korun) a že do kuchyně denně míří čerstvé ryby, ačkoli Berlusconi je vůbec nejí. Rozhovor s osmadvacetiletou Pascaleovou zveřejnil v úterý italský bulvární časopis Oggi a doprovodil ho i snímky ze soukromí ostře sledovaného páru.

Restaurace Na Křižovatce v Jasenné

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Kavárna Láry Fáry v Náchodě

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Hospůdka v Bražci

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Kavárna Treescoffee v Červeném Kostelci

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Restaurace a kavárna Babiččina zahrádka

Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz

Principál: Spíš než tygr mě jednou zabije jedovatá moucha

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Příjemná procházka s tygrem na vodítku. Tak popisuje svoje výlety s obrovskou šelmou principál cirkusu Jaromír Joo, který právě postavil svůj stan na place vedle hradecké Flošny. Ostatně, neobvyklou dvojku můžete vidět v příštích dnech i v Hradci.

Principál: 'Spíš než tygr mě jednou zabije jedovatá moucha'

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Příjemná procházka s tygrem na vodítku. Tak popisuje svoje výlety s obrovskou šelmou principál cirkusu Jaromír Joo, který právě postavil svůj stan na place vedle hradecké Flošny. Ostatně, neobvyklou dvojku můžete vidět v příštích dnech i v Hradci.

Na střeše pražského hotelu bzučí včely. Budou vyrábět med pro hosty

Praha – Hotel InterContinental Prague chce svým hostům nabídnout u snídaně vlastní med. V létě totiž na střechu umístil tři včelstva, kdy je v každém zhruba deset až patnáct tisíc včel. Hosté by med mohli ochutnat příští rok v květnu. Zástupci hotelu dnes o projektu informovali na tiskové konferenci.

Výstava hub: mykolog poradil, kuchař uvařil

Litomyšl - Houbaři měli v sobotu dostaveníčko na Veselce. Členové Mykologického klubu Litomyšl tu pořádali již čtvrtou výstavu hub, která byla doplněna o výstavu fotografií a poštovních známek z celého světa jak jinak než s tématikou hub.

Příští léto bude tábor zase o kousek lepší

Ostrov/Manětín - Oblíbený letní tábor v Manětíně, který patří Městskému domu dětí a mládeže (MDDM), vstoupil po roční pauze opět k další etapě rekonstrukce. Děti se tak od příštího léta mohou těšit na novou kuchyň či ošetřovnu.

Využil nepřítomnosti majitelů

Bystřice pod Hostýnem – Zatím neznámý pachatel se o víkendu vloupal do dvou domů v Bystřici pod Hostýnem. V prvním případě přelezl plot, pak domek obešel a vypáčil dveře z terasy.

Šéfkuchař učí, jak být králem kuchyně

Náchod - Šéfkuchař hotelu Bonato Jan Vlček už proslul svým uměním. Nejen, že krom vaření připravuje speciální sezonní menu, novinky do jídelníčku a ještě jezdí na zkušenou k mistrům v oboru, ale své dovednosti předává každému, kdo má zájem.

Bonato - tady lidem vážně šmakuje

Náchod - Procestoval velkou část světa a všude maloval obrazy, až v roce 1847 přišel do Náchoda. Ital Jacobo Bonato, do té doby světoběžník, si malé městečko na první pohled zamiloval. Několik let působil na náchodském zámku, na portrétních a oltářních obrazech pracoval po celém okolí. V roce 1871 koupil běloveské lázně a vlastnil je až do roku 1885, kdy opustil svět. Dnes mistra Jacoba připomínají nejen jeho díla, ale na jeho počest je pojmenován i hotel Bonato v Náchodě-Bělovsi, v sousedství někdejších lázní.

Kroměřížská nemocnice má novou modernější kuchyň

Kroměříž – Po roce stavebních prací uvedla tento týden Kroměřížská nemocnice do provozu novou vlastní kuchyň. Přinést by měla hygieničtější provoz, nová pracovní místa a také zdravější stravování. Zkušební provoz byl zahájen v úterý, slavnostního otevření se zúčastnil i krajský hejtman Stanislav Mišák.

Z muzea lidé odcházeli s makovým úsměvem

Uherské Hradiště – „Ona k tomu má vždycky takové dobré průpovídky," slyším v sobotu dopoledne, když přicházím ke Slováckému muzeu v Uherském Hradišti. Z budovy právě vychází skupinka důchodkyň s úsměvem na rtech.

Kroměřížská nemocnice má novou modernější kuchyň

Kroměříž – Po roce stavebních prací uvedla tento týden Kroměřížská nemocnice do provozu novou vlastní kuchyň. Přinést by měla hygieničtější provoz, nová pracovní místa a také zdravější stravování. Zkušební provoz byl zahájen v úterý, slavnostního otevření se zúčastnil i krajský hejtman Stanislav Mišák.

V lysické základní škole budou mít nové přírodovědné učebny

Lysice – Žáci základní školy v Lysicích se budou možná už v příštím školním roce učit v nových přírodovědných učebnách. Škola totiž získala na připravovaný projekt tři a půl milionovou dotaci. Kromě nových pomůcek a nábytku tak nakoupí například i interaktivní tabule a počítače.

V kuchyni se dře. Jde o rychlost a přesnost

České Budějovice - /REPORTÁŽ/ Redaktor Deníku na vlastní kůži vyzkoušel práci kuchaře v restauraci. Zjistil, že moderní gastronomie na vysoké úrovni stojí na včasných přípravách. Za úspěšností podniku je hlavně komunikace a precizní práce

Běleckým Mlýnem se o víkendu nesla chuť guláše

Bělecký Mlýn – Údolí osady pod skalou porostlou lesem je provoněno gulášem. Energicky prorážím tu vůni a jdu přímo za nosem. Gulášové aroma mě přivede do kuchyně, kde šéfkuchař bojuje s chataři o nejlepší chuťový zážitek z původně maďarského pokrmu.

Ústecký Nohavica vystoupí v Habrovické Baště

Ústí nad Labem - Mladý rebel Petr Lüftner se během jednoho dne proslavil ústeckou hymnou, následovalo vystoupení v Letním kině a zájem o svérázného harmonikáře nabral na obrátkách. Zápisník má plný adres a pozvánek, nikoho však neodmítá.

Nová kniha popisuje šlechtické chutě

Domažlice – Přesně před sto lety byl na zahrádkách a políčkách v Domažlicích a okolí velmi rozšířený chřest – plodina, která se své zásadní renesance v Česku dosud nedočkala. To je jedna ze zajímavostí, které jsou připomenuty v nové knize Recepty ze zámeckých kuchyní, kterou připravili ředitel Muzea Chodska Josef Nejdl a domažlický historik Zdeněk Procházka se svými spolupracovníky.

Čtveřice zlodějů okradla seniorku z Bystřicka o celoživotní úspory

Bystřice pod Hostýnem – O své celoživotní úspory přišla ve středu před polednem dvaasedmdesátiletá žena z Bystřicka. Vracela se od lékaře a před jejím domem se k ní znenadání připojila čtveřice neznámých lidí. Dva muži a dvě ženy ji beze slova následovali až do chodby.

Kroměřížská nemocnice má novou modernější kuchyň

Kroměříž – Po roce stavebních prací uvedla tento týden Kroměřížská nemocnice do provozu novou vlastní kuchyň. Přinést by měla hygieničtější provoz, nová pracovní místa a také zdravější stravování. Zkušební provoz byl zahájen v úterý, slavnostního otevření se zúčastnil i krajský hejtman Stanislav Mišák.

Čtveřice zlodějů okradla seniorku z Bystřicka o celoživotní úspory

Bystřice pod Hostýnem – O své celoživotní úspory přišla ve středu před polednem dvaasedmdesátiletá žena z Bystřicka. Vracela se od lékaře a před jejím domem se k ní znenadání připojila čtveřice neznámých lidí. Dva muži a dvě ženy ji beze slova následovali až do chodby.

Na výstavě v Hradci uvidíte houby všech tvarů, barev i velikostí

Hradec Králové – Češi jsou vyhlášení houbaři. Snad nikde jinde ve světě se jejich nakládání, sušení či smažení nevěnuje tolik času jako právě u nás. Ode dneška navíc máte jedinečnou příležitost poznat nejen jedlé, ale jedovaté a nejedlé exempláře.

Na výstavě uvidíte houby všech tvarů, barev i velikostí

Hradec Králové – Češi jsou vyhlášení houbaři. Snad nikde jinde ve světě se jejich nakládání, sušení či smažení nevěnuje tolik času jako právě u nás. Ode dneška navíc máte jedinečnou příležitost poznat nejen jedlé, ale jedovaté a nejedlé exempláře.

Brambory prudce zdražily. Ale jen v obchodech

Olomouc, Praha - Jídlo pro chudé, a stojí skoro jako banány! zlobili se včera na olomoucké tržnici plné čerstvých výpěstků zelinářů a sadařů mnozí zákazníci. Cena brambor se v těchto dnech dostala na patnáct korun za kilogram.

Karlovský gastrofestival láká na českého „Michelina" a frgálovou manufakturu

Region - Ochutnávky toho nejlepšího (nejen) z valašské kuchyně, ale i novinku v podobě frgálové manufaktury, tradiční soutěž frgálů, farmářský trh, kuchařské show, ochutnávky vín předních tuzemských vinařů či galavečeře s uznávanými šéfkuchaři včetně českého držitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka: to vše nabídne Karlovský gastrofestival, který se uskuteční 4. - 6. října ve Velkých Karlovicích.

První dáma Ivana Zemanová navštívila i Dětský domov v Hrabové

Ostrava /REPORTÁŽ DENÍKU/ - Pro ně to byl den jako každý jiný. Děti přicházely ze školy, dělaly úkoly nebo si malovaly a povídaly. Děvčata v kuchyňce chystala svačinu. Před čtvrtou ale hemžení, netrpělivé poposedávání a vykukování přece jen nabralo obrátky. Za chvíli je tady vzácná návštěva manželka prezidenta Ivana Zemanová.

OBRAZEM: První dáma Ivana Zemanová navštívila i Dětský domov v Hrabové

Ostrava /REPORTÁŽ DENÍKU/ - Pro ně to byl den jako každý jiný. Děti přicházely ze školy, dělaly úkoly nebo si malovaly a povídaly. Děvčata v kuchyňce chystala svačinu. Před čtvrtou ale hemžení, netrpělivé poposedávání a vykukování přece jen nabralo obrátky. Za chvíli je tady vzácná návštěva manželka prezidenta Ivana Zemanová.

V kuchyni se dře. Jde o rychlost a přesnost

České Budějovice - /REPORTÁŽ/ Redaktor Deníku na vlastní kůži vyzkoušel práci kuchaře v restauraci. Zjistil, že moderní gastronomie na vysoké úrovni stojí na včasných přípravách. Za úspěšností podniku je hlavně komunikace a precizní práce

Jak zhubnout? Do kuchyně si nastříkat odporný sprej

Londýn /VIDEO/ - Alex Fontaine z Velké Británie nevěděla, jak zhubnout. Rozhodla se proto pro poměrně drastickou metodu. Podle svých slov shodila deset kilogramů díky tomu, že do kuchyně nastříkala odporně zapáchající sprej.

Češi i Němci mlsali dobroty poblíž Ryžovny

Ryžovna - Tataráček z vepřového, chleba se škvarky, klobásy či buchty a další pochoutky převážně z domácích kuchyní byly lákadlem sedmého Svatováclavského setkání na místě bývalého kostela u zaniklé osady Ryžovna na Karlovarsku.