Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Milevští se přesvědčí, 
v jaké fázi je rekonstrukce

Milevsko – Zájemci budou moci nahlédnout, jak to nyní vypadá v restauraci a přilehlých prostorách v Domě kultury (DK) Milevsko. Tam nyní pokračuje velká rekonstrukce za téměř čtyři miliony koruna prostory se tu veřejnosti otevřou příští týden ve středu, kdy se ve velkém sále DK koná od 17 hodin zastupitelstvo.

Benešov vyzdí bytová jádra v panelácích, pak zvýší nájemné

Benešov – Renovaci bytových jader v panelových domech chystá ve svých obecních bytech město Benešov. Rekonstrukce se však nebude týkat bytů, v nichž stabilně žijí nájemníci, ale pouze těch, z nichž nájemníci z nějakého důvodu odejdou. Pak bude ubikace prázdná a nebude problém do ní vpustit pracovní četu, která byt upraví.

Benešov vyzdí bytová jádra v panelácích, pak zvýší nájemné

Renovaci bytových jader v panelových domech chystá ve svých obecních bytech město Benešov. Rekonstrukce se však nebude týkat bytů, v nichž stabilně žijí nájemníci, ale pouze těch, z nichž nájemníci z nějakého důvodu odejdou. Pak bude ubikace prázdná a nebude problém do ní vpustit pracovní četu, která byt upraví.

Není voda jako voda aneb existuje i živá voda?

Během letošního parného léta měli výrobci balené vody dozajista důvod k radosti. Spotřeba vody ve všech podobách rostla a obchody nestačily plnit vyprazdňující se regály. Lidem bylo v podstatě jedno, jaký druh vody kupují, zvláště když teploměry atakovaly čtyřicítkovou hranici. Nyní již tak šílené teploty nehrozí, a každý se může při výběru balené vody lépe rozmyslet, co vlastně kupuje. Pro lidský organismus je přirozeně nejlepší taková voda, která je přímo z lůna přírody, neobsahuje žádné nežádoucí prvky a sloučeniny a neprošla žádnou chemickou úpravou. Zkrátka taková „živá" voda.

Kyjovský cestovatel: Červi chutnají jako buráky

Tři světadíly a dvacet zemí už stihl procestovat kyjovský učitel František Janča. To vše jen s batohem na zádech a bez jasné představy, co ho druhý den čeká. Důležité pro něj bylo poznat místní kulturu a lidi.

Kyjovský cestovatel: Červi chutnají jako buráky

Kyjov - Tři světadíly a dvacet zemí už stihl procestovat kyjovský učitel František Janča. To vše jen s batohem na zádech a bez jasné představy, co ho druhý den čeká. Důležité pro něj bylo poznat místní kulturu a lidi.

V zahradách trojského zámku začal festival jídla Foodparade

Praha – Milovníci dobrého jídla budou mít o tomto víkendu možnost navštívit 5. ročník festivalu jídla a pití Foodparade v zahradách pražského trojského zámku. Ochutnat bude možné z menu sestavovaných řadou věhlasných restaurací, které nabídnou výběr zvěřinových pokrmů, sushi, hamburgery, nebo grilované maso.

Zloděj vykradl dům, zmizelo 600 000 korun

Seč - Třemošničtí policisté pátrají po zloději, který má na svědomí zatím největší vloupačku v tomto roce. Zatím neznámý pachatel si vyhlédl rodinný domek v Seči, rozbil okno a vnikl dovnitř.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Hlučínští hasiči převzali novou techniku

Slavnostní akt předání techniky, technologií a prostředků pro záchranáře se uskutečnil poslední srpnový den v Hlučíně a zúčastnili se jej i starostové Hlučína a Zbirohu. Právě v těchto dvou městech totiž sídlí jediné dvě jednotky Záchranného útvaru v celé republice.

VIDEO: Chrudim se od pátku roztančí při Obžínkách

Chrudim - Blíží se chrudimské Obžínky! „Jako tradičně uvidíte výběr toho nejlepšího z folkloru, letos z toho českého, moravského i slovenského v pátek večer v Muzeu barokních soch a po celou sobotu na Resselově náměstí," stojí v pozvánce městské kulturní organizace Chrudimská beseda.

Vlastního otce napadl muž nožem a tyčí. Skončil ve vazbě

Bystřicko – Z těžkého ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování viní kroměřížští kriminalisté šestadvacetiletého muže z Bystřicka: ten totiž během uplynulého víkendu v opilosti surově napadl nejprve podnájemnici ve společném domově a nakonec dokonce i vlastního otce.

Nemocnice vaří ve vlastní kuchyni

České Budějovice - Na karbanátcích, ratatouille a řadě dalších dobrot si dnes mohou pochutnat pacienti a zaměstnanci českobudějovické nemocnice. O obsah jejich talířů se od dnešního rána stará tým 39 zaměstnanců zbrusu nové nemocniční kuchyně. Její provoz startuje po osmileté odmlce, kdy pro zdravotnické zařízení vařila menza Jihočeské univerzity a hotová jídla se sem dovážela.

Jídlo z nemocnice ohrožovalo zdraví lidí. Hygienici objevili řadu závad

Litvínov – Na základě podnětu nespokojeného spotřebitele provedli pracovníci hygienické stanice kontrolu kuchyně v Podkrušnohorské nemocnici následné péče v Litvínově. Dopadla katastrofálně. Konzumentům hrozila z používaných potravin závažná infekční onemocnění nebo otravy toxiny.

OBRAZEM: První přípravy a cesta do školy prvňáčka Matěje

Chudenice, Švihov – V úterý nastal některými nenáviděný, druhými očekávaný první školní den. Pro prvňáčka je to něco zcela nového, něco, co si zatím jen představoval. Reportérka Deníku takový školní den strávila s Matějem Kulhánkem z Chudenic.

Oprava školy vrcholí, děti však neomezuje

Litoměřice – Celková revitalizace objektu Základní školy U Stadionu, postavené před 45 lety, vrcholí. Největší objem stavebních prací, zahrnující zateplení budovy, výměnu oken a novou fasádu, byl realizován v průběhu letních prázdnin. Kompletně dokončeny mají být do konce září.

Návrat fenoménu: lidé si na koktejl zajdou opět do mléčného baru

Brno – Desítky jedlíků postávajících u stolků s jahodovým koktejlem, zákuskem nebo vaječnou omeletou. Tak vypadal takzvaný mléčný bar v Nádražní ulici v Brně ještě před třiceti lety. Po revoluci mléčné bary zmizely. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se však legendární bufetové občerstvení k hlavnímu vlakovému nádraží vrátí. Už od listopadu.

Plot už stojí, uprchlický tábor spouští plný provoz

Necelé čtyři týdny poté, co do Vyšních Lhot dorazili první nelegální migranti, se provoz zařízení pro zajištění cizinců rozjíždí v plném rozsahu. Vyrostl už i čtyři a půl metru vysoký plot s žiletkovým drátem, který zabezpečí rozšířený vycházkový prostor.

Machálek byl po prohře kritický. Vyjmenoval hráče, se kterými nebyl spokojený

Zlín – Nebývá zvykem, aby trenéři ihned po utkání vyjmenovali hráče, s jejichž výkonem nebyli spokojení. Obvykle se horká kaše vaří ve vlastní kuchyni. Na následujícím tréninku. Po utkání Moravskoslezské ligy ve Zlíně s rezervou prvoligového Fastavu si ovšem trenér vyškovských fotbalistů Miloslav Machálek servítky před ústa nedával.

V Drahanech zažili středověkou svatbu a chutnali speciální pivo

Drahany – Dobová ležení, ukázky rozličných zbraní a zbrojí, ochutnávka autentické historické kuchyně či pravá rytířská svatba. To vše mohli zažít a ochutnat všichni, kteří si v sobotu odpoledne našli cestu do Drahan. V místním archeoparku se konala Bitva o hrad Drahans.

Letošní sezona? Kempy si libují

Tachovsko – Jedním slovem – vynikající. Tak hovoří provozovatelé kempů na Tachovsku o letošní sezoně. Hlavní příčinou dobré návštěvnosti v kempech je samozřejmě počasí, které bylo prakticky po celé prázdniny příznivé.

Hasičina baví celou vesnici

Libuň – Soutěžní družstva mužů a žen z Libuně většinu roku tráví na soutěžích. Třeba ženy jako tým startují sedmým rokem. Protože jsou cílevědomé a mají rády změnu, s radostí startují například v Extralize ČR, běhají Jizerskou ligu a Východočeskou hasičskou ligu.