Kreativ

ŠTÍTEK: levice

Ilustrační foto.

Mezi státními svátky je pro Čechy nejdůležitější oslava 28. října

Praha - Připomínat státní svátky je podle většiny Čechů důležité. Jako nejdůležitější vnímají 28. říjen, kdy se připomíná vznik samostatného československého státu, a Štědrý den. Naproti tomu oslavě vlastních narozenin přikládá důležitost jen 56 procent lidí. Vyplynulo to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Pietní setkání.

Výročí 17. listopadu připomenou pietní akty i demonstrace

Praha – Češi si dnes připomenou výročí událostí spojených se 17. listopadem. Hlavní město čekají pietní shromáždění, demonstrace pravicových i levicových extremistů nebo satirický karnevalový průvod. Kvůli akcím svolaným u příležitosti výročí událostí z listopadu 1939 a 1989 budou mít v Praze pohotovost stovky policistů.

Silvio Berlusconi

Berlusconiho strana se opět jmenuje Vzhůru Itálie, nemá ministry

Řím – Strana bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho Lid svobody (PdL) se dnes na sjezdu vrátila ke svému původnímu názvu Vzhůru Itálie. Kontroverzní politik odštěpence v čele s ministrem vnitra Angelinem Alfanem vyzval ke spojení sil pravého středu proti levici. Alfano v pátek vytvořil odštěpeneckou frakci v hnutí PdL a oznámil vznik formace Nová centristická pravice. Ke skupině patří desítky zákonodárců i všech pět dosavadních ministrů za PdL.

17. listopad. Výročí sametové revoluce. Ilustrační foto.

Pietními akty i demonstracemi si lidé připomenou 17. listopad

Praha - Češi si v neděli připomenou výročí událostí spojených se 17. listopadem. Hlavní město čekají pietní shromáždění, demonstrace pravicových i levicových extremistů nebo satirický karnevalový průvod. Kvůli akcím svolaným u příležitosti výročí událostí z listopadu 1939 a 1989 budou mít v Praze pohotovost stovky policistů.

Ilustrační foto

V sobotních regionálních volbách na Slovensku dominovala levice

Bratislava – V sobotních krajských volbách na Slovensku podle očekávání dominovali sociální demokraté (Směr-SD) premiéra Roberta Fica. Pravici se tradičně dařilo pouze v Bratislavském kraji. Překvapením hlasování je úspěch extrémisty Mariana Kotleby, který v Banskobystrickém kraji postoupil do druhého kola přímé volby krajského předsedy. Výsledky dnes zveřejnil statistický úřad. Volby poznamenala nízká účast.

Petr Czudek

Petr Czudek chce ve Svitavách uspět

Opava /POZVÁNKA/ – V sobotu se opavští basketbalisté představí na palubovce svitavských Turů. Domácí tým zatím v dosavadním průběhu letošního ročníku Mattonky uhrál tři výhry, navíc na vlastní palubovce dokáže být hodně nepříjemný.

Studentské volby na Univerzitě Hradec Králové.

Volby podle studentů z Hradce? Vítěz Karel, palec dolů dostala ČSSD i komunisté

Hradec Králové – Předčasné volby do Poslanecké sněmovny přinesly porážku pravicovým stranám. Ale ani levice 
v čele se sociálními demokraty nebyla z vítězství nadšená – čekala větší úspěch. Z voleb vyšlo nakonec nejlépe hnutí ANO 2011. Získalo přes 18 % hlasů. To jsou výsledky, které všichni známe.

Studentské volby na Univerzitě Hradec Králové.

U studentů vyhrál Karel, palec dolů dostala ČSSD i komunisté

Hradec Králové – Předčasné volby do Poslanecké sněmovny přinesly porážku pravicovým stranám. Ale ani levice 
v čele se sociálními demokraty nebyla z vítězství nadšená – čekala větší úspěch. Z voleb vyšlo nakonec nejlépe hnutí ANO 2011. Získalo přes 18 % hlasů. To jsou výsledky, které všichni známe.

Lídr německé strany zelených Jürgen Trittin.

Němečtí Zelení a Levice chtějí azyl pro Snowdena

Berlín - Němečtí Zelení a postkomunistická Levice tlačí na vládu, aby udělila azyl bývalému pracovníkovi americké Národní bezpečnostní agentury (NSA) Edwardu Snowdenovi. Podle dvou menších stran Spolkového sněmu by také vláda nebo parlament měly Snowdena vyslechnout, aby získaly bližší informace o působení americké rozvědky v Německu.

Ilustrační foto.

Martin Flinta glosuje: O dušičkovém čase aj o politice

Slovácko: Tož vida, dušičky už sú tady, budeme vzpomínat tych co už tu nejsú s nama. Já když zapaluju svíčku, dycky si vzpomenu na baběnku. Tož tak si jich vybavím a říkám si, lesti by sa jim v tom našém světě lúbilo.

Andrej Babiš

Babiš: Vládu budeme tolerovat, pokud akceptuje náš program

Praha – Hnutí ANO 2011 hodlá vládu tolerovat, bude-li akceptovat jejich programové body. České televizi (ČT) to dnes řekl předseda hnutí Andrej Babiš. Zdůraznil, že půjde o toleranci, nikoliv podporu. Přímou účast na vládě nepreferuje, je ale připraven jednat. Na šéfa svých poslanců hnutí dnes navrhne Jaroslava Faltýnka.

Ilustrační foto.

Volby v regionu: obliba levice a Okamury

Region – Kdyby to záleželo jen na voličích okresu Bruntál, ODS ani lidovci by se do parlamentu vůbec nedostali. ODS si byla vědoma, že pro ni tentokrát volby nedopadnou dobře, ale výsledek předčil i nejchmurnější očekávání. Ani TOP 09 na pouhých 5,18 procenta hlasů získaných v našem okrese nemůže být zrovna hrdá.

Ilustrační foto

Ruský tisk píše o "utrpěném vítězství" české levice

Moskva - Jako o „utrpěném vítězství" české sociální demokracie píše dnes o výsledku předčasných parlamentních voleb ruský list Kommersant. Usoudil, že sestavit novou vládu bude velice obtížné a že politický pat může jít na ruku prezidentovi Miloši Zemanovi, snažícímu se sehrávat „autoritativní roli" na české scéně.

Pavla Kellerová

VOLBY: Monarchisté jsou s výsledkem voleb spokojeni

Branná – Dvaapadesátiletá kastelánka zámku Branná Pavla Kellerová v parlamentních volbách kandidovala za uskupení Koruna česká. Strana usiluje o návrat monarchie. Šance, že by se její členové dostali do parlamentu byla mizivá, Pavla Kellerová je ale s výsledkem velmi spokojená.

Ilustrační foto

Analytici: Volby kurz koruny neovlivní, mohou ale posílit akcie

Praha - Finanční trhy na výsledek voleb podle analytiků bezprostředně reagovat nebudou. Neúspěch levice ale může povzbudit některé akcie na burze. Podle ekonomů je pro podnikatelský sektor pozitivní, že díky volebnímu výsledku levice nehrozí scénář rychlého zvyšování daní. Vyplývá to z ankety mezi ekonomickými analytiky.

Volební štáb ČSSD 26. října v Praze.

Šéf ČSSD exkluzivně pro Deník: Pro celou levici jsou volby zklamáním

Praha /ROZHOVOR/ – Vedení sociální demokracie se příliš nemělo ke komentování nízkého volebního výsledku. Po stručném vyjádření jejího šéfa Bohuslava Sobotky nebyly připuštěny otázky a všichni lídři zmizeli v útrobách svých kanceláří či bezpečí služebních automobilů. Bohuslav Sobotka spěchal do České televize. Regionální Deník byl jediný, jemuž poskytl rozhovor.

Lídr ODS Radim Holeček se synem.

Lídr Holeček: ODS spadla až na dno

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Radim F. Holeček, lídr kandidátky ODS, v rozhovoru považuje současný volební výsledek ODS za dno, od kterého se musí strana odrazit.

Oldřich Štěpánek svůj volební hlas vhodil do urny v Základní škole Trávníky v Otrokovicích.

Počáteční nával k urnám se stály i fronty

Zlín, Otrokovice - Z práce rovnou za plentu takové odpoledne včera zažili mnozí voliči. „Pracuji v centru města a také tu bydlím. Takže jdu rovnou z práce, abych všechno stíhal. Později jedeme s přítelkyní pryč ze Zlína," svěřil se ve volební místnosti Michal Gaja.

Ilustrační foto

Stranický systém se prý v Česku rozpadá, nastupují noví hráči

Washington - Volby v České republice byly vždy otázkou pravice a levice. Toto rozdělení zůstalo sice silné i v nynějším hlasování do parlamentu, hlavní roli ale hrají staré politické strany proti novým. Nováčci, stejně jako tomu bylo ve volbách v roce 2010, v sobě slučují klíčové prvky, a to celebrity a peníze, píše autor blogu The Monkey Cage na portálu listu The Washington Post.

Andrej Babiš

Německá média čekají stočení ČR doleva, všímají si Babiše

Berlín - Německá média očekávají, že se Česko po dnešních a sobotních sněmovních volbách stočí doleva. Všímají si také vzestupu hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše, kterého označují za českou obdobu bývalého italského premiéra a mediálního magnáta Silvia Berlusconiho.

Bývalý prezident Václav Klaus společně s manželkou Livií odevzdal 25. října v Praze hlas ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Klaus: Volby nemohou dopadnout dobře, ODS potřebuje prohrát

Praha - Volby podle bývalého prezidenta Václava Klause nemohou dopadnout dobře. Velmi se prý obává toho, co vznikne po nich. ODS, tedy strana, kterou dlouho vedl, podle něj potřebuje prohrát, aby se změnila. Řekl to dnes novinářům v pražských Kobylisích, kam přišel volit.

Ilustrační foto

Pražští bezdomovci se o volby nezajímají. Preferují ale levici

Praha – Pražské bezdomovce prý příliš předčasné parlamentní volby nezajímají. Pražskému deníku to včera sdělili zaměstnanci Centra sociálních služeb Praha. „Daleko přednější, než sledovat kampaně politických stran nebo jejich programy je pro ně pochopitelně zajištění obživy a s tím spojené třeba brigády," napsali redakci.  

V Domě kultury ve Vsetíně před volebními místnostmi čekala fronta lidí.

Volby očima čtyř voličů ze čtyř okresů

Region - Sledujte společně s Deníkem , jak volby prožijí lidé ze všech koutů Zlínského kraje. Muži i ženy, voliči levice i zapřisáhlí pravičáci všichni dnes či zítra odevzdají svůj hlas do uren a pomohou tak rozhodnout o tom, jak bude politická scéna v naší zemi v příštích letech vypadat.

Na snímku dlouholetá levicová volička z Kroměříže Ilona Zahradníková.

Dřív bylo líp, tvrdí volička levice

Kroměříž – Sledujte společně s Deníkem , jak volby prožijí lidé ze všech koutů Zlínského kraje. Muži i ženy, voliči levice i zapřisáhlí pravičáci – všichni odevzdají svůj hlas do uren a pomohou tak rozhodnout o tom, jak bude politická scéna v naší zemi v příštích letech vypadat.

Pracující senior Zdeněk Mikula bude volit levici.

Senior-páleničář se přiklání k levici

Buchlovice – Sedmdesátiletého Zdeňka Mikulu z Buchlovic můžete v těchto dnech nejčastěji potkat v místní pálenici. Ač dlouholetý abstinent, je jedním z pracovníků destilačního provozu.

Ilustrační foto

Volby pražské bezdomovce moc nezajímají, někteří k volbám půjdou

Praha – Nadcházející sněmovní volby pražské bezdomovce příliš nezajímají. K volbám by jich mohlo dorazit asi pět procent, nejčastěji prý zvažují volbu levice. Sdělil to ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján. Mnoho z bezdomovců v Praze podle něj nemá doklady nebo pochází z jiných krajů, a na cestu do svého trvalého bydliště nemají peníze.

Ilustrační foto

Volby pražské bezdomovce moc nezajímají, někteří k volbám půjdou

Praha – Nadcházející sněmovní volby pražské bezdomovce příliš nezajímají. K volbám by jich mohlo dorazit asi pět procent, nejčastěji prý zvažují volbu levice. Sdělil to ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján. Mnoho z bezdomovců v Praze podle něj nemá doklady nebo pochází z jiných krajů, a na cestu do svého trvalého bydliště nemají peníze.