Kreativ

ŠTÍTEK: levice

Volby 2013. Snímek z volebního studia České televize v Radvanicích, kde se natáčela předvolební debata kandidátů Moravskoslezského kraje.

Průzkum: Lidé v kraji chtějí vládu levice. Podívejte se na graf Deníku

Moravskoslezský kraj /GRAF VOLEBNÍCH PREFERENCÍ V KRAJI/ - Drtivá převaha ČSSD a v těsném závěsu za ní také KSČM. Tak dopadl exkluzivní bleskový průzkum společnosti SANEP v Moravskoslezském kraji, který pro Deník provedla ve dnech 12. až 16. října. Třetí nejvyšší počet hlasů by podle průzkumu získalo politické hnutí ANO, následovaly by ho strany KDU-ČSL, ODS, SPOZ, TOP 09 a Úsvit.

Kastelánka zámku Branná Pavla Kellerová.

Monarchie fungovala staletí, má šanci i v budoucnu, míní kastelánka Branné

Branná – Dvaapadesátiletá kastelánka zámku Branná na Šumpersku Pavla Kellerová dovede poutavě turisty provést historií a nijak se netají tím, že širší zapojení šlechty do politického života by uvítala. Proto z jejích známých nikoho nepřekvapuje, že Pavla Kellerová v parlamentních volbách kandiduje za uskupení Koruna česká. 

Volby. Ilustrační fotografie.

V ČR se dostane k moci asi levice. Vláda nebude stabilní, píše slovenský list

Bratislava - V Česku se po nadcházejících volbách do Sněmovny dostane k moci patrně levice. Na rozdíl od Slovenska, kde po přesvědčivém úspěchu v loňských předčasných volbách sestavili jednobarevnou vládu sociální demokraté (Směr-SD) nynějšího premiéra Roberta Fica, nebude levicový kabinet v Česku stabilní. Napsal to dnes slovenský list Sme.

Kastelánka zámku Branná Pavla Kellerová.

Monarchie fungovala staletí, má šanci i v budoucnu, míní kastelánka Branné

Branná – Dvaapadesátiletá kastelánka zámku Branná Pavla Kellerová dovede poutavě turisty provést historií a nijak se netají tím, že širší zapojení šlechty do politického života by uvítala. Proto z jejích známých nikoho nepřekvapuje, že Pavla Kellerová v parlamentních volbách kandiduje za uskupení Koruna česká. Strana usiluje o návrat monarchie. Šance, že by se její členové dostali do parlamentu je ale mizivá. V minulých volbách v roce 2010 získala Koruna Česká 0,07 procent hlasů od 4024 voličů, v Olomouckého kraji monarchisty vybralo pouhých 802 lidí.

Pivot Tomáš Vošlajer (v bílém) je s 211 cm nejvyšším hráčem kádru Lions.

Začíná nový ročník NBL. Račte vstoupit!

Jindřichův Hradec – Kolotoč jménem Národní basketbalová liga se právě roztáčí. Sedí v něm i jindřichohradečtí Lions, kteří vstoupí do nové sezony v nejvyšší soutěži už v sobotu, kdy na domácí palubovce přivítají Novou huť Ostrava (18 hodin).

Volby. Ilustrační foto.

V anketě čtenářů vítězí levice

Jindřichohradecko – V předčasných parlamentních volbách chce polovina čtenářů Jindřichohradeckého deníku, kteří se zúčastnili ankety na webových stránkách, levicovou stranu.

METROPOLI bude v Mattoni NBL zastupovat tým USK Praha.

Mattoni NBL zvedá oponu svého 22. ročníku

Praha – Nejvyšší česká basketbalová soutěž, Mattoni NBL, stojí na prahu 22. sezony. A do ní půjde s několika změnami v hracím systému i s několika zpestřeními pro fanoušky. Startovní pole čítá dvanáct týmů.

Jiří Paroubek

Bývalý premiér Paroubek hledá práci

Liberec - Moderní levice, která nejdřív vydělá a pak teprve hodlá rozdávat. Taková je podle svých slov politická strana bývalého premiéra Jiřího Paroubka LEV 21 NS.

Jiří Paroubek

Paroubek hledá práci

Liberec - Moderní levice, která nejdřív vydělá a pak teprve hodlá rozdávat. Taková je podle svých slov politická strana bývalého premiéra Jiřího Paroubka LEV 21 NS.

Volby. Ilustrační foto.

Na Tachovsku vyhrávala převážně levice

Tachovsko - Sedmkrát byli obyvatelé Tachovska svobodně volit do nejvyšších zákonodárných orgánů od listopadu 1989. Ve všech volebních výsledcích figurují na Tachovsku vždy tři nejvýraznější subjekty.

Ilustrační foto.

Počet firem s vlastníkem z daňového ráje stoupl na 12 905

Praha – Počet českých firem s vlastníkem z daňového ráje se za tři čtvrtletí zvýšil o 229 na 12.905. Jejich majitelé kontrolují 3,46 procenta tuzemských společností a do základního kapitálu těchto firem investovali přes 411 miliard korun, což je 17 procent celkového základního kapitálu českých firem. Největší zájem je dlouhodobě o Seychely a Kypr. Novináře o tom informovala poradenská společnost Bisnode, která tyto informace čerpá výhradně z veřejně dostupných zdrojů.

Volby. Ilustrační foto.

Na Tachovsku vyhrávala převážně levice

Tachovsko – Sedmkrát byli obyvatelé Tachovska svobodně volit do nejvyšších zákonodárných orgánů od listopadu 1989. Ve všech volebních výsledcích figurují na Tachovsku vždy tři nejvýraznější subjekty.

Ivan Hoffman

Studentské volby

Zájem o studentské volby naznačuje, že od společnosti Člověk v tísni to byl dobrý nápad, jak šířit osvětu mezi mládeží. Kromě toho, že studenti, kteří ještě nemají volební právo, přemýšlejí o politice, vedlejším produktem tohoto jejich testování demokracie je, že se dospělí něco dovídají o mladých.

Volby nanečisto si ve středu 2.10. vyzkoušeli studenti SOU a SOŠ na Přímětické ve Znojmě.

Studenti na Znojemsku by volili levici, nezávislé i Okamuru

Znojmo - Jaké politické strany vůbec kandidují do parlamentu, co je levice nebo pravice, jak funguje demokracie nebo jakým způsobem vybrat své favority na hlasovacím lístku si vyzkoušeli včera studenti z Přímětické ulice ve Znojmě.

Volby nanečisto si ve středu 2.10. vyzkoušeli studenti SOU a SOŠ na Přímětické ve Znojmě.

Studenti by volili levici, nezávislé i Okamuru

Znojmo - Jaké politické strany vůbec kandidují do parlamentu, co je levice nebo pravice, jak funguje demokracie nebo jakým způsobem vybrat své favority na hlasovacím lístku si vyzkoušeli včera studenti z Přímětické ulice ve Znojmě.

Ilustrační foto.

Volby nanečisto: Levice, pravice nebo nové tváře?

Okres Louny /ANKETA/ - Zkuste si s námi volby nanečisto. Podle průzkumů má nejvyšší šance vyhrát předčasné parlamentní volby ČSSD. Kdo by ale byl vítězem pouze u lidí z Lounska, Žatecka a Podbořanska?  

volby - ilustrační foto

Minulé sněmovní volby ovládly v obcích strany levice

Třebíčsko - Sněmovní volby, které se konaly před necelým půl čtvrtým rokem, přinesly hned v několika obcích nejedno překvapení. Sociální demokraté tehdy zvítězili celkově na Třebíčsku a také ve většině obcí.

slavnostního zahájení se zúčastnili také tehdejší politici Karel Ledvinka z Vysokého Mýta (vpravo) a Jan Stránský (měl hlavní proslov) - dnes je předsedou Klubu českých turistů

Politik Karel Ledvinka: Ústava je od toho, aby omezovala moc mocných

Východní Čechy - Co dělají bývalé jedničky: Rodilý pravičák a konzervativec, který se směje všem dnešním hybridům, které stírají rozdíl mezi pravicí a levicí, mezi liberály a konzervativci, který jednání Miloše Zemana po vyhraných prezidentských volbách v pondělí označil za „nabubřelé buranství" a kterému je nejvíc smutno z toho, jak politici dokážou ohýbat a měnit ústavu jen podle toho, jak se jim to zrovna hodí.

slavnostního zahájení se zúčastnili také tehdejší politici Karel Ledvinka z Vysokého Mýta (vpravo) a Jan Stránský (měl hlavní proslov) - dnes je předsedou Klubu českých turistů

Ledvinka: 'Ústava je od toho, aby omezovala moc mocných'

Východní Čechy - Co dělají bývalé jedničky: Rodilý pravičák a konzervativec, který se směje všem dnešním hybridům, které stírají rozdíl mezi pravicí a levicí, mezi liberály a konzervativci, který jednání Miloše Zemana po vyhraných prezidentských volbách včera označil za „nabubřelé buranství" a kterému je nejvíc smutno z toho, jak politici dokážou ohýbat a měnit ústavu jen podle toho, jak se jim to zrovna hodí.

Ivan Hoffmann

Komentář Ivana Hoffmana: Volby a alimenty

Pro ekonomický a společenský systém, ve kterém nyní žijeme, platí bonmot, že stát nemá problém naplnit potřeby těch nejchudších, problém má uspokojit potřeby těch nejbohatších. Klasickým příkladem je nezájem státu o 150 tisíc matek, které mají potíže s neplatiči alimentů.

Angela Merkelová v roce 2013.

Část SPD je proti koalici s Merkelovou, rozhodnout mají členové

Berlín - Některé vlivné zemské organizace sociálních demokratů (SPD) ze západního Německa se staví proti tomu, aby strana šla do velké koalice s konzervativci (CDU/CSU) kancléřky Angely Merkelové. V SPD sílí hlasy, aby o tomto spojení rozhodli členové ve vnitrostranickém referendu.

Ilustrační foto

Daně? S levicí bohatým porostou, pravice na ně sahat nechce

Praha /ANKETA, INFOGRAFIKA/ – Pouhý měsíc mají političtí lídři na to, aby přesvědčili voliče, že právě oni vědí, jak zlepšit jejich životní úroveň, zvýšit výkonnost české ekonomiky, zajistit výběr daní, snížit nezaměstnanost a byrokratickou náročnost. Na voliče útočí líbivými hesly, naléhavými billboardy, vyretušovanými tvářemi. Mají ale skutečně recepty na bolesti české společnosti?

Do soutěže jedlíků se zapojil také redaktor Valašského deníku (uprostřed).

Pozřít na posezení celý trdelník není jenom tak

Malá Bystřice /REPORTÁŽ/ – Trdelník. Vyrábí se z kynutého těsta, které se nakrájené na dlouhé pásky navíjí na připravený kovový válec a poté peče. Výsledkem je sladká trubička dlouhá zhruba dvacet centimetrů s průměrem asi osm centimetrů.

Ivan Hoffman

Spokojení sousedé

Nápadná na výsledku německých voleb je popularita strany, která je již po dvě volební období u moci. Místo aby Angela Merkelová na vládní odpovědnost doplatila, zvítězila ještě výrazněji než minule. Kromě sociálních demokratů pak porazila i liberály, zelené, euroskeptiky či komunistickou levici.

Ilustrační foto.

Levice versus pravice? Velké drama nečekejte

Ústecký kraj – Vítězství levice v nadcházejících volbách se v Ústeckém kraji zdá téměř zaručené. Budou ale slavit komunisté, kteří bodovali i v nedávných krajských volbách, nebo sociální demokracie, kterou předvolební odhady v republice favorizují? A co na to pravice?

Angela Merkelová se raduje z výsledků voleb do spolkového sněmu roce 2013.

CDU/CSU většinu nemá, rýsuje se koalice křesťanských a sociálních demokratů

Berlín – Konzervativní unie (CDU/CSU) kancléřky Angely Merkelové v nedělních německých volbách drtivě vyhrála, ale většinu ve Spolkovém sněmu nezískala. Její dosavadní koaliční partner, liberální FDP, ze Spolkového sněmu vypadl. Vyplývá to z oficiálních konečných výsledků voleb. Německo tak nejspíš míří k velké koalici křesťanských a sociálních (SPD) demokratů. V novém Spolkovém sněmu zasednou ještě marxistická strana Levice a Zelení.

Ilustrační foto

Kraji zbývají peníze, musí si ale půjčovat

Ústí nad Labem – Hospodaření Ústeckého kraje vypadá na první pohled dobře. Za letošní první pololetí skončilo přebytkem bezmála 1,5 miliardy korun. Příjmy kraje činily 7,34 miliardy, výdaje pak 5,86 miliardy korun. 

 Angela Merkelová

V rodném městě Merkelové lidé kancléřku nijak nemilují

Berlín – Východoněmecké město, ve kterém Angela Merkelová prožila své mládí, prý německou kancléřku nijak nemiluje. Reportéři předvídají, že v šestnáctiti­sícovém Templinu, ležícím asi 70 kilometrů severně od Berlína, šéfka vlády v neděli nejspíše nevyhraje.

Ivan Hoffman

Vítězící ČSSD

Sociální demokraté jsou notorickými vítězi voleb všeho druhu, což na první pohled odporuje zákonitosti politického kyvadla. ČSSD ovšem vyhrává proto, že bez ohledu na svá vítězství už léta nevládne. A nevládne ze dvou důvodů: Za prvé nikdy nevyhrává drtivě, místo odhadovaných třiceti procent nakonec dostává něco přes dvacet.

Zleva Zdeněk Štengl, šéf kanceláře prezidenta Vratislav Mynář a Marian Keremidský.

Levice, či pravice? Zemanovci nejsou ani jedno

Praha /POHLEDEM DENÍKU/ - Nízké daně, privatizace a minimální stát rovná se pravice. Vysoké daně bohatým, přerozdělování a kvalitní veřejné služby rovná se levice. To je základní vodítko, podle něhož se voliči odedávna rozhodují. Zmatek v tom ale udělala Nečasova vláda. Daně zvedla všem, zasáhla vysokopříjmové skupiny i všechny podnikatele. Služby, které garantuje stát, mnohonásobně předražila, jen nový informační systém v resortu práce a sociálních věcí stál pětkrát víc než ten původní.