Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Ořechová veka

Recept nám poslali manželé Svobodovi Marie a Miroslav ze Zdounek.

Brněnský drak

Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.

Polévka šči

Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.

Vařte se Slováckými novinami: Králík na celeru

Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.

Pudingy babiček bývaly slané, říká majitelka Eat Art Gallery Jitka Plesz

Mikulov - Vaření je pro výtvarnici Jitku Plesz z Mikulova potěšením. Již třicet let sbírá staré recepty, podle kterých připravuje nejrůznější menu. „Vařím celý život, přestože to není moje pravá profese. Recepty, které najdu, si ukládám do sešitku," usmívá se majitelka mikulovské Eat Art Gallery.

I kuře lze podávat s čokoládou

Plzeň - Na první pohled neobvyklé kombinace potravin mohou ochutnat návštěvníci čokoládové show, která se letos poprvé koná v budově plzeňské Bohemky na Anglickém nábřeží. Neobvyklé pokrmy zde přímo před zraky diváků připraví kuchař společnosti Catering Bohemia Jiří Čivrný.

Kuřecí plněná stehna

Celý název: Kuření plněná stehna se šťouchanými brambory a salátem z červené řepy s celerem. Recept náma poslala Miroslava Ladová z Luštěnic.

Chraňme svá játra, jsou pro nás zcela nepostradatelná

Pomineme-li kůži, jsou játra největším orgánem našeho těla. Jsou uložena v břišní dutině pod pravou brániční klenbou. Jejich spodní okraj obvykle nepřesahuje pod pravý žeberní oblouk. Jsou také naší největší žlázou, u dospělého člověka váží průměrně 1,5 3 kilogramy.

I kuře lze podávat s čokoládou

Plzeň - Na první pohled neobvyklé kombinace potravin mohou ochutnat návštěvníci čokoládové show, která se letos poprvé koná v budově plzeňské Bohemky na Anglickém nábřeží.