
RECEPT DENÍKU: Řízky na hořčici byly židovské
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept.
Hodonínsko – Noclehárnu i ubytovny v hodonínském okrese skoro do posledního místečka zaplnili lidé bez přístřeší. Na zvýšeném zájmu se podepsaly jak klimatické podmínky, tak prezidentská amnestie.
Hodonínsko – Noclehárnu i ubytovny v hodonínském okrese skoro do posledního místečka zaplnili lidé bez přístřeší. Na zvýšeném zájmu se podepsaly jak klimatické podmínky, tak prezidentská amnestie.
Češi spotřebují za rok zhruba 25 kilo tuků a olejů na osobu. Spotřeba rostlinných tuků a olejů dlouhodobě převyšuje spotřebu másla. V současnosti zkonzumuje jeden Čech v průměru pět kilo másla, zatímco rostlinných tuků a olejů třikrát více.
Liberec - Studenti Střední školy gastronomie a služeb postoupili mezi 30 nejlepších kuchařů a číšníků.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept. Na každého vítěze týdenního hlasování čeká šek.
Jičín – V neděli čekalo Jičín čtvrté utkání play off s celkem Nového Města, který vedl v sérii 2:1 a chybělo mu jediné vítězství k zajištění postupu mezi poslední čtyřku krajské ligy mužů (KLM).
Ústí nad Labem - Játra bych spíše doporučoval jako minutku. Když má med udělat krásně krustu, tak ji dlouho neudržíte. To jsou slova kuchaře Rolanda Šitta z restaurace Sport Pub Zlatopramen, který tento týden připravoval recept Ústeckého deníku.
Opava /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – Je první svého druhu. Chaloupka, již vyráběli poslední měsíce žáci a pedagogové opavské Základní školy Mařádkova, prošla kontrolou komisařů a byla oficiálně uznána jako rekordní
Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Rychnovsko - Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Žďár nad Sázavou - Krásný hokejový večer zažil útočník Žďáru Luboš Kunstmüller. Jednatřicetiletý forvard si na ledě Pelhřimova hned dvakrát vychutnal brankáře Kůdelu, a díky jeho povedené bekhendové kličce zařídil předčasný konec prodloužení i celého zápasu. Plameny si po dvoubodovém zisku od Spartakovců připsaly už třetí výhru v řadě a drží skvělou druhou pozici.
Rychnovsko - Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na e-mail recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Lanškroun, Česká Třebová /KHL skupina B/ – Do třetí části krajské ligy a současně do roku 2013 vstoupili hokejisté České Třebové v Lanškrouně, kde rovněž odehráli poslední mistrovské utkání roku loňského (6:10).
Praha - Pomazánkové máslo by mohlo změnit svůj název asi v polovině letošního roku, vyplývá z informací ministerstva zemědělství (MZe). Podle dostupných informací by se výrobek mohl jmenovat například české pomazánkové nebo tradiční pomazánkové.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby, už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Praha - Možná si říkáte, že téměř stále zamračená obloha nemá na pleť žádný vliv. Jenže to je omyl. Stejně, jako v létě, i na podzim a v zimě k nám propouští UVA záření.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Česká Lípa - Svátek futsalu nejen pro českolipské fanoušky se uskuteční dnes večer od 20.30 hodin v nové sportovní hale. V rámci 13. kola Chance futsal ligy sem totiž zavítá Top mužstvo.
Ústí nad Labem - Pošlete svůj oblíbený kulinářský recept na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek do Sport Pubu.
Mexiko - Rekordní tříkrálový koláč, který měřil 1,9 kilometru, upekli pekaři v mexickém hlavním městě. Koláč ve tvaru věnce vážil zhruba deset tun a po vystavení na hlavním náměstí Zócalo v mexické metropoli se z něj nakrájelo asi 200.000 porcí, informovaly dnes tiskové agentury.
Když slavíme například konec roku, slaví s námi. Když přijde návštěva, mizí ze stolů rychlostí blesku. Když máme malý hlad a velkou chuť na něco dobrého a pikantního, je všude k mání. Český chlebíček stále chutná, ale má se bát o svou budoucnost?
Rožmitál na Šumavě - K vánočním svátkům a konci kalendářního roku v Rožmitálu již neodmyslitelně patří tradiční sváteční turnaj ve stolním tenise.
Praha – Velké obchodní řetězce tvrdí, že po lednové změně daně z přidané hodnoty (DPH) nezvýšily ceny základních potravin. Někteří obchodníci údajně ponechali stejné ceny z loňska u veškerého zboží. Například Tesco ale zdražilo v průměru o jedno procento. Vyplývá to z dnešní ankety.
Praha - K české vánoční tradici patří postní jídla v době oběda. Kromě ryb a zasmažených polévek z luštěnin jsou za ně považováni i šneci, jejichž největšími milovníky jsou Francouzi. I ve střední Evropě se jejich konzumace ujala. V době totality se na ně chodilo především do Klášterní vinárny u Národního divadla. Hlemýždě tehdy připravovali také například U Šuterů, obvykle podle receptu „jeden hlemýžď – jeden kůň", jak tvrdí gourmet Vladimír Poštulka.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Praha – Pražský primátor Bohuslav Svoboda a někteří radní budou dnes po 11:00 na Staroměstském náměstí rozlévat rybí polévku. Loni na ni Pražané i cizinci čekali v dlouhé frontě a dokonce došlo na strkanici.
Praha - Pražský primátor Bohuslav Svoboda a někteří radní budou dnes po 11:00 na Staroměstském náměstí rozlévat rybí polévku. Loni na ni Pražané i cizinci čekali v dlouhé frontě a dokonce došlo na strkanici.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Uherský Brod - Vánoce zlidověly a jejich přísně náboženské pojetí je již dávnou minulostí. Celý náš život se změnil. Dnes žijeme zbrkle v samém spěchu, stále se za něčím ženeme, nezbývá nám ani čas, abychom se na chvilku zastavili a pokochali se krásami tohoto civilizací nedotčeného koutu naší země, který se nám postupně vylidňuje.
Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Svitavy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Opočno – Kuchař Aleš Hašek preferuje spíše klasiku, ovšem i tak si připravil pár tipů, jak tradiční štědrovečerní večeři uvařit netradičně
Prostějov – Štědrovečerní večeři bez smaženého kapra a bramborového salátu si mnozí z nás neumí představit. V koupelnách prostějovských domácností se tak už pomalu začínají zabydlovat kapři. Do Vánoc zbývá už jen pár dní a hospodyňky chtějí mít jistotu, že jim na štědrovečerním stole nebude chybět tradiční jídlo. Prodej živých šupináčů je tento týden už v plném proudu. Ceny kaprů jsou stejné jako loni, lidé si maximálně připlatí o pár korun.
Rychnov nad Kn. – Profesionální cukrářka Kateřina Skokanová se zúčastnila soutěže Dobroty paní Dobromily už po druhé. A v obou případech ve své kategorii zvítězila.
Ústí nad Labem – Česnek a houby dodaly jídlu originální chuť. Recept bych doporučila spíše k obědu.
Mírov – Jen tři odsouzení z více než čtyř set, kteří tráví nedobrovolně své dny za zdmi věznice na Mírově, jednoho ze tří nejtěžších žalářů v České republice, dostanou šanci strávit vánoční svátky mezi svými blízkými.
Jihlavsko - Místo vůně jehličí může některé domácnosti na Jihlavsku v období Vánoc překvapit zápach žluklého másla nebo zkaženého mléka. Jedná se o ty domácnosti, které si domů přinesly ukradený vánoční stromek.
Libouchec- Pokud se někdo začte do letošní výsledkové listiny soutěže o Regionální výrobek Ústeckého kraje, narazí opakovaně na jméno libouchecké cukrářky Janky Kovandové. Její výrobky mají v jednotlivých kategoriích druhé a třetí místo a navíc získala pět čestných uznání.