
Valentýn: Večeře, divadlo, vířivka? My to za vás zaplatíme!
KUPON I V ÚTERNÍM VYDÁNÍ! Nabízíme vám tři zajímavé dárky, kterými můžete udělat radost své milé či svému milému.
KUPON I V ÚTERNÍM VYDÁNÍ! Nabízíme vám tři zajímavé dárky, kterými můžete udělat radost své milé či svému milému.
V záplavě různých gastrofestivalů, které se konají v průběhu celého roku, často zapomínáme, že skutečným svátkem jídla je masopust, tedy radovánky a veselí před Popeleční středou.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
Jičínsko – Jedeme domů, z Hradce Králové do Liberce. V Aldisu byla burza sběratelů všeho, co člověk sbírá. A protože sbírám půl století, možná i déle, mohu prohlásit, a duši na to dát, je nás čím dál míň.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun.
Domažlicko - Celá Česká republika se připravuje na masopustní oslavy a stejně je tomu i v našem regionu.
Chrudim - Gastronomická soutěž o nejlepší krajový recept z Chrudimska Kuchtánek je v plném proudu. Výtvarnice, etnografka a renomovaná kuchařka Kamila Skopová a členové poroty budou mít z čeho vybírat, aby nová kuchařská knížka byla co nejpestřejší.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
Benešov – Basketbalová rezerva žen prochází krajským přeborem jako nůž máslem. Ještě v soutěži neztratila bod, což platilo i o víkendu, když změřila síly s mužstvy z Brandýsa nad Labem. S céčkem překonaly domácí ženy stobodovou hranici a s béčkem, druhým celkem soutěže, rozhodly již v první čtvrtině.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept.
Hodonínsko – Noclehárnu i ubytovny v hodonínském okrese skoro do posledního místečka zaplnili lidé bez přístřeší. Na zvýšeném zájmu se podepsaly jak klimatické podmínky, tak prezidentská amnestie.
Hodonínsko – Noclehárnu i ubytovny v hodonínském okrese skoro do posledního místečka zaplnili lidé bez přístřeší. Na zvýšeném zájmu se podepsaly jak klimatické podmínky, tak prezidentská amnestie.
Češi spotřebují za rok zhruba 25 kilo tuků a olejů na osobu. Spotřeba rostlinných tuků a olejů dlouhodobě převyšuje spotřebu másla. V současnosti zkonzumuje jeden Čech v průměru pět kilo másla, zatímco rostlinných tuků a olejů třikrát více.
Liberec - Studenti Střední školy gastronomie a služeb postoupili mezi 30 nejlepších kuchařů a číšníků.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept. Na každého vítěze týdenního hlasování čeká šek.
Jičín – V neděli čekalo Jičín čtvrté utkání play off s celkem Nového Města, který vedl v sérii 2:1 a chybělo mu jediné vítězství k zajištění postupu mezi poslední čtyřku krajské ligy mužů (KLM).
Ústí nad Labem - Játra bych spíše doporučoval jako minutku. Když má med udělat krásně krustu, tak ji dlouho neudržíte. To jsou slova kuchaře Rolanda Šitta z restaurace Sport Pub Zlatopramen, který tento týden připravoval recept Ústeckého deníku.
Opava /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – Je první svého druhu. Chaloupka, již vyráběli poslední měsíce žáci a pedagogové opavské Základní školy Mařádkova, prošla kontrolou komisařů a byla oficiálně uznána jako rekordní
Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Rychnovsko - Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Žďár nad Sázavou - Krásný hokejový večer zažil útočník Žďáru Luboš Kunstmüller. Jednatřicetiletý forvard si na ledě Pelhřimova hned dvakrát vychutnal brankáře Kůdelu, a díky jeho povedené bekhendové kličce zařídil předčasný konec prodloužení i celého zápasu. Plameny si po dvoubodovém zisku od Spartakovců připsaly už třetí výhru v řadě a drží skvělou druhou pozici.
Rychnovsko - Čerstvý bochník vytažený z trouby pořídíte za patnáct korun. V obchodě většinou za třicet. Upéct si chleba doma, nebo pro něj raději zajít do obchodu? Taková otázka jistě napadla nejednu hospodyni.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na e-mail recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Lanškroun, Česká Třebová /KHL skupina B/ – Do třetí části krajské ligy a současně do roku 2013 vstoupili hokejisté České Třebové v Lanškrouně, kde rovněž odehráli poslední mistrovské utkání roku loňského (6:10).
Praha - Pomazánkové máslo by mohlo změnit svůj název asi v polovině letošního roku, vyplývá z informací ministerstva zemědělství (MZe). Podle dostupných informací by se výrobek mohl jmenovat například české pomazánkové nebo tradiční pomazánkové.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby, už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Praha - Možná si říkáte, že téměř stále zamračená obloha nemá na pleť žádný vliv. Jenže to je omyl. Stejně, jako v létě, i na podzim a v zimě k nám propouští UVA záření.
Příšovice - Příšovická mlékárna Plastcom jde znovu do dražby už potřetí. Po dvou neúspěšných aukcích, kdy za ni věřitelé chtěli nejprve 35 milionů a pak 26 milionů korun, se nyní vyvolávací cena snížila na dvanáct milionů korun.
Česká Lípa - Svátek futsalu nejen pro českolipské fanoušky se uskuteční dnes večer od 20.30 hodin v nové sportovní hale. V rámci 13. kola Chance futsal ligy sem totiž zavítá Top mužstvo.
Ústí nad Labem - Pošlete svůj oblíbený kulinářský recept na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek do Sport Pubu.
Mexiko - Rekordní tříkrálový koláč, který měřil 1,9 kilometru, upekli pekaři v mexickém hlavním městě. Koláč ve tvaru věnce vážil zhruba deset tun a po vystavení na hlavním náměstí Zócalo v mexické metropoli se z něj nakrájelo asi 200.000 porcí, informovaly dnes tiskové agentury.
Když slavíme například konec roku, slaví s námi. Když přijde návštěva, mizí ze stolů rychlostí blesku. Když máme malý hlad a velkou chuť na něco dobrého a pikantního, je všude k mání. Český chlebíček stále chutná, ale má se bát o svou budoucnost?
Rožmitál na Šumavě - K vánočním svátkům a konci kalendářního roku v Rožmitálu již neodmyslitelně patří tradiční sváteční turnaj ve stolním tenise.
Praha – Velké obchodní řetězce tvrdí, že po lednové změně daně z přidané hodnoty (DPH) nezvýšily ceny základních potravin. Někteří obchodníci údajně ponechali stejné ceny z loňska u veškerého zboží. Například Tesco ale zdražilo v průměru o jedno procento. Vyplývá to z dnešní ankety.
Praha - K české vánoční tradici patří postní jídla v době oběda. Kromě ryb a zasmažených polévek z luštěnin jsou za ně považováni i šneci, jejichž největšími milovníky jsou Francouzi. I ve střední Evropě se jejich konzumace ujala. V době totality se na ně chodilo především do Klášterní vinárny u Národního divadla. Hlemýždě tehdy připravovali také například U Šuterů, obvykle podle receptu „jeden hlemýžď – jeden kůň", jak tvrdí gourmet Vladimír Poštulka.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Klatovy - Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Praha – Pražský primátor Bohuslav Svoboda a někteří radní budou dnes po 11:00 na Staroměstském náměstí rozlévat rybí polévku. Loni na ni Pražané i cizinci čekali v dlouhé frontě a dokonce došlo na strkanici.
Praha - Pražský primátor Bohuslav Svoboda a někteří radní budou dnes po 11:00 na Staroměstském náměstí rozlévat rybí polévku. Loni na ni Pražané i cizinci čekali v dlouhé frontě a dokonce došlo na strkanici.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Jak si správně doma poradit s přípravou českého kapra radí čtenářům Deníku Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovského rybářství.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Uherský Brod - Vánoce zlidověly a jejich přísně náboženské pojetí je již dávnou minulostí. Celý náš život se změnil. Dnes žijeme zbrkle v samém spěchu, stále se za něčím ženeme, nezbývá nám ani čas, abychom se na chvilku zastavili a pokochali se krásami tohoto civilizací nedotčeného koutu naší země, který se nám postupně vylidňuje.