Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Martina Michlová ze Zlína: Znovu se vlezu do některého oblečení

Zlín - Před půl rokem se jí narodil syn Tomáš. Není to však jediná věc, která se v poslední době v životě Martiny Michlové změnila. Rozhodla se přeměnit svůj životní styl v reality show Fit s Deníkem. Během tří měsíců se jí podařilo zhubnout pět kilo.

Velikonoce se odrážejí také v lidové kuchyni

Oldřetice - Folkloristika a výtvarnice Kamila Skopová, která žije a tvoří v roubené chalupě v Oldřeticích, je autorkou několika knih, a to i kuchařských. Ve své publikaci „Hody půsty masopusty“ přibližuje čtenářům dění při důležitých svátcích, píše o obyčejích a zvyklostech českého kalendářního roku.

Pomlázky mi dejte, vejce taky

Jičínsko – Velikonoce máme na dosah. Před hospodyňkami stojí nelehký úkol upéct mazance, beránky, velikonoční nádivku a obarvit vajíčka pro koledníky.

Tak vzniká zvon. Sochař lil bronz

Polešovice /REPORTÁŽ/ - Dílnu akademického sochaře Daniela Trubače, zasazenou do polešovického svahu obrosteného vinohrady, protíná charakteristický pach síry. Prostor slévárny je zamořen jemným, neviditelným popílkem.

OBRAZEM: Studenti zkoumali mléko. A vařili kulajdu

Boskovice – Základní složení a senzorické vlastnosti různých druhů mlék. Ekonomické zhodnocení výroby a nákladů na produkci litru kravského mléka. Ale také výroba másla, zmrzliny, koktejlů či vaření voňavé kulajdy nebo zelňačky.

Tak vzniká zvon. Sochař lil bronz

Polešovice /REPORTÁŽ/ - Dílnu akademického sochaře Daniela Trubače, zasazenou do polešovického svahu obrosteného vinohrady, protíná charakteristický pach síry. Prostor slévárny je zamořen jemným, neviditelným popílkem.

Na zámku slavili Velikonoce

Pardubice - „Podařilo se nám v Pardubicích vytvořit novou tradici," prohlásila náměstkyně hejtmana Jana Pernicová

Svátky jara? Podle počasí spíš Vánoce

Jižní Čechy - Na Velikonoce jasno bude laciné máslo. Pokud bychom se při letošních svátcích jara, které oslavíme v příštím týdnu, měli touto pranostikou řídit, pak je na čase rozbít prasátko s úsporami. Aby bylo na drahé máslo.

Upečte si tradičního beránka z máku

Stejně jako k Vánocům patří vánočka a k posvícení pěkně vypečená husa, Blížící se Velikonoce si málokdo dovede představit třeba bez mazance. Je ale i spousta jiného pečiva, které k největším křesťanským svátkům patří. O dobrotách i specialitách může vyprávět pekař Jiří Mikula z Turnova, který navíc přidává recept na krajovou specialitu.

ČR loni postoupila v přejímání směrnic EU z 23 na páté místo

Praha – Česko se loni dostalo z 23. na páté místo v žebříčku zemí EU, který odráží přebírání evropských nařízení do právního řádu členského státu. Byl to nejvýraznější posun v porovnání s ostatními unijními státy, řekl tento týden senátorům ministr Petr Mlsna, který je předsedou legislativní rady vlády.

Stuchlík přeje beranům zlato, k trenéřině se už ale nevrátí

Zlín – Zažil s ním nejkrásnější trenérské časy. Zkušený trenér Jaroslav Stuchlík, který po boku Ernesta Bokroše dovedl zlínský hokej k historicky největším úspěchům klubu, dál drží palce beranům a věří, že i tentokrát mají na to, aby si sáhli na pohár pro českého hokejového šampiona.

RECEPT DENÍKU: Kachna byla vynikající

Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Jak vyzrát na paměť? Tréninkem!

Liberecký kraj - Mozek je jako sval, když ho netrénujete, zakrní. Jak na to, odpoví Národní týden trénování paměti, který pořádá už několik let Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Jak konkrétně, prozradí předsedkyně společnosti Dana Steinová.

Jak vyzrát na paměť? Tréninkem!

Liberecký kraj - Mozek je jako sval, když ho netrénujete, zakrní. Jak na to, odpoví Národní týden trénování paměti, který pořádá už několik let Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Jak konkrétně, prozradí předsedkyně společnosti Dana Steinová.

Každý by si měl najít svého cukráře

Jesenice – Jak se tvoří čokoládové ozdoby a vůbec zdobí čokoládou, přijela budoucím cukrářům ze Střední integrované školy ukázat Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů.

Hlaváč

Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.

Rozhuda

Recept nám poslal Břetislav Štilec z Brna.