
Bylinkářky radí: Dbejte na pohybový aparát a kůži
Pod vlivem Kozoroha působí měsíc na vlastnosti a výživu kůže a pohybového aparátu. Častěji se vyskytují bolesti kostí, kloubů a šlach. Tyto pocity mohou být intenzivnější při výkyvech počasí.
Pod vlivem Kozoroha působí měsíc na vlastnosti a výživu kůže a pohybového aparátu. Častěji se vyskytují bolesti kostí, kloubů a šlach. Tyto pocity mohou být intenzivnější při výkyvech počasí.
Pod vlivem Kozoroha působí měsíc na vlastnosti a výživu kůže a pohybového aparátu. Častěji se vyskytují bolesti kostí, kloubů a šlach. Tyto pocity mohou být intenzivnější při výkyvech počasí.
Zlín - Před půl rokem se jí narodil syn Tomáš. Není to však jediná věc, která se v poslední době v životě Martiny Michlové změnila. Rozhodla se přeměnit svůj životní styl v reality show Fit s Deníkem. Během tří měsíců se jí podařilo zhubnout pět kilo.
Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty a vyhrajte šek na tři sta korun!
Trstěnice - Při prvním velikonočním svátečním dni sehrálo trstěnické áčko na umělém trávníku v Mar.Lázních přátelské utkání s Mnichovem.
Oldřetice - Folkloristika a výtvarnice Kamila Skopová, která žije a tvoří v roubené chalupě v Oldřeticích, je autorkou několika knih, a to i kuchařských. Ve své publikaci „Hody půsty masopusty“ přibližuje čtenářům dění při důležitých svátcích, píše o obyčejích a zvyklostech českého kalendářního roku.
Chrudimsko - Tři sladké tipy na velikonoční stůl.
Polička – Velikonoce jsou křesťanskými svátky. Malovaná vejce symbolizují nový život. Proto je lidé na tyto jarní svátky přikrášlují.
Příbram – Velikonoce jsou tady a k svátkům jara neodmyslitelně patří tradice malovaní vajec a pletení pomlázek. Nejen o pletení hodovaček jsme si povídali s košíkářem Zdeňkem Hnízdem z Příbrami.
Ústí nad Labem, Praha - S Janou Vašákovou, spoluautorkou pěkné a vděčné kuchařské knihy, o malých dětech, Velikonocích a navrch o něčem dobrém na zub.
Chomutovsko - Okres nabízí hned několik velikonočních akcí. Nezapomnělo se ani na přivolávání jara a koza Róza připomene hodinu Země.
Jičínsko – Velikonoce máme na dosah. Před hospodyňkami stojí nelehký úkol upéct mazance, beránky, velikonoční nádivku a obarvit vajíčka pro koledníky.
Polešovice /REPORTÁŽ/ - Dílnu akademického sochaře Daniela Trubače, zasazenou do polešovického svahu obrosteného vinohrady, protíná charakteristický pach síry. Prostor slévárny je zamořen jemným, neviditelným popílkem.
Boskovice – Základní složení a senzorické vlastnosti různých druhů mlék. Ekonomické zhodnocení výroby a nákladů na produkci litru kravského mléka. Ale také výroba másla, zmrzliny, koktejlů či vaření voňavé kulajdy nebo zelňačky.
Polešovice /REPORTÁŽ/ - Dílnu akademického sochaře Daniela Trubače, zasazenou do polešovického svahu obrosteného vinohrady, protíná charakteristický pach síry. Prostor slévárny je zamořen jemným, neviditelným popílkem.
Pardubice - „Podařilo se nám v Pardubicích vytvořit novou tradici," prohlásila náměstkyně hejtmana Jana Pernicová
Jižní Čechy - Na Velikonoce jasno bude laciné máslo. Pokud bychom se při letošních svátcích jara, které oslavíme v příštím týdnu, měli touto pranostikou řídit, pak je na čase rozbít prasátko s úsporami. Aby bylo na drahé máslo.
Stejně jako k Vánocům patří vánočka a k posvícení pěkně vypečená husa, Blížící se Velikonoce si málokdo dovede představit třeba bez mazance. Je ale i spousta jiného pečiva, které k největším křesťanským svátkům patří. O dobrotách i specialitách může vyprávět pekař Jiří Mikula z Turnova, který navíc přidává recept na krajovou specialitu.
Praha – Česko se loni dostalo z 23. na páté místo v žebříčku zemí EU, který odráží přebírání evropských nařízení do právního řádu členského státu. Byl to nejvýraznější posun v porovnání s ostatními unijními státy, řekl tento týden senátorům ministr Petr Mlsna, který je předsedou legislativní rady vlády.
Zlín – Zažil s ním nejkrásnější trenérské časy. Zkušený trenér Jaroslav Stuchlík, který po boku Ernesta Bokroše dovedl zlínský hokej k historicky největším úspěchům klubu, dál drží palce beranům a věří, že i tentokrát mají na to, aby si sáhli na pohár pro českého hokejového šampiona.
Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.
Kolín - V úterý se v knihovně Kolín uskutečnila přednáška s názvem Lov velkých kelerů přívlačí (typ lovu sítí pozn. red).
Děčín – Třebín, Hlincovka, Střešovice. Co mají tyto týmy společného? Ani jeden z nich nedokázal v mezibaráži o juniorskou extraligu porazit Spartak Děčín.
Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.
Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.
Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.
Ústí nad Labem - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Pohoří na Šumavě – V rodině Blanky Milfaitové má sladký život i roční velký švýcarský salašnický pes jménem Bak.
Finalistky Fit s Deníkem musely od základů změnit stravovací návyky. Příklad jedné takové změny komentuje dietolog Pavel Suchánek.
Liberecký kraj - Mozek je jako sval, když ho netrénujete, zakrní. Jak na to, odpoví Národní týden trénování paměti, který pořádá už několik let Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Jak konkrétně, prozradí předsedkyně společnosti Dana Steinová.
Liberecký kraj - Mozek je jako sval, když ho netrénujete, zakrní. Jak na to, odpoví Národní týden trénování paměti, který pořádá už několik let Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Jak konkrétně, prozradí předsedkyně společnosti Dana Steinová.
Jesenice – Jak se tvoří čokoládové ozdoby a vůbec zdobí čokoládou, přijela budoucím cukrářům ze Střední integrované školy ukázat Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů.
Praha - V rámci 8. ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek se server Bankovnipoplatky.com rozhodl vyhlásit i podkategorii - nejabsurdnější nařízení či nápady z dílny EU.
Recept nám poslala Liběna Hřešková z Všechovic.
Recept nám poslala Liběna Hřešková z Všechovic.
Recept nám poslal Mirek Svoboda junior ze Zdounek.
Recept nám poslal Mirek Svoboda junior ze Zdounek.
Recept nám poslal Mirek Svoboda junior ze Zdounek.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslala Libuše Štilcová z Brna.
Recept nám poslal Břetislav Štilec z Brna.
Recept nám poslala Pavlína Holendová z Havlíčkova Brodu.
Recept nám poslala Marie Zavadilová z Roudnice.
Recept nám poslal Jiří Kobližka z Hranice.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept Stanislava Vaníčková z Jaroměřic.
Recept nám poslala Hedvika Glocová z Jaroměřic.