Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Menu Ústeckého deníku: roláda byla u hostů klasikou

Ústí nad Labem - Chutný, ničím neobvyklý, typicky český, tak zhodnotil vítězný recept Ústeckého deníku šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Martin Ječmen. Vítězem posledního kola se stala Lenka Pravdová s receptem na Vepřovou roládu na rajčatech.

Břeclav viděla kanonádu Finů. Pak zmar Rusů

Břeclav – Jako nůž máslem. Tak vypadal průchod finských hokejistů do osmnácti let čtvrtfinále. Německo, pro které byla už účast mezi nejlepší šestkou turnaje úspěchem, kladlo skandinávcům velmi chabý odpor a nemohlo se divit, že prohrálo vysoko 0:8. Finy čeká v semifinále utkání s odvěkým rivalem ze Švédska, který byl nasazený jako vítěz skupiny rovnou mezi čtyři nejlepší celky.

V Kačabě už mají i kuchyni

Plzeň – Hrstkový vývar, štika na másle nebo vegetariánský klaso guláš s bramboráky. Na těchto a dalších jídlech si můžete pochutnat v plzeňském Café restaurantu Kačaba. 

Nechutné, nebo nový trend? Mostečané zkoušeli pojídat hmyz

Most - Křup! Dobře udělaný hmyzák musí křupat jako chipsy. „Chutná to jako pražené mandle,“ říká student Jan Horák. Poprvé v životě snědl posoleného cvrčka smaženého na másle. Teď si bere zákusek s moučnými červy. „Je to dobré,“ libuje si studentka Andrea Svobodová.

Lidák: Chceme druhou sadu dresů i větší mediální podporu

Hodonín – Přirovnání k Martinu Strakovi by nejspíš bylo přitažené za vlasy. Přesto, pár podobností by se našlo. Čtyřiadvacetiletý Tomáš Lidák vedl v play off okresní hokejové ligy tým hodonínských Panterů v roli kapitána a stejně jako Straka v extraligové Plzni se stará i o „zákulisí“ celku. Společně s kamarády táhl chod oddílu, zařizoval spoustu věcí a bojoval na ledě.

Důležité rady, než vycestujete na dovolenou

Jičín – Kam letos na dovolenou, jak a kdy? Připravili jsme seriál, který vám přinese nejen důležité rady před cestou do zahraničí, ale také vám představí atraktivní místa, kam můžete vycestovat. 

FOTO: Hvězdou jarmarku v Hedecku byla Šeina

Břežany - Farma Hedecko, sedící v půvabné krajině nedaleko obce Břežany, nabídla 
v rámci Velikonočního jarmarku takové spektrum zážitků a výrobků, že neměla ani letos o návštěvníky nouzi.

Pečivo může kvůli drahým vejcím zdražit až o 15 procent

Praha – Některé druhy pečiva by do léta mohly podle odborníků kvůli rostoucím cenám surovin podražit až o 15 procent. Hlavní technolog pekárenské výroby skupiny Penam Václav Bozděch dnes řekl, že kvůli prudkému zdražení vajec nyní hrozí zvýšení ceny především u jemného pečiva. Cena vajec letos vzrostla na zhruba dvojnásobek.

V pořadu Česko na talíři region reprezentoval i zákusek

Velké Hamry - Recept na výborný zákusek Ořechovo zázvorový hřbet ke sváteční kávičce nám do redakce přinesla Hana Kozderková z Velkých Hamrů. Musíme uznat, že vůbec nepřeháněla, když napsala, že je moučník výborný.

Brány Buchlova byly o Velikonocích dokořán

Buchlov-  Starobylý hrad Buchlov byl o Velikonocích na malé i dospělé návštěvníky jaksepatří připraven. Pohodová sváteční atmosféra tu vládla nejen v neděli, ale i o Velikonočním pondělí, kdy hrad za slunečného a teplého počasí okupovaly stovky lidí z České republiky i ze zahraničí.

Velikonoční neděle připomíná vzkříšení Krista, končí půst

Praha - Neděle zmrtvýchvstání připomíná vzkříšení ukřižovaného Ježíše Krista, v církevní tradici vrcholí svatý týden. Dnešek je největší slavností křesťanského církevního roku, při níž se slaví Kristovo vítězství nad smrtí. Neděli předcházela velikonoční noc, která zvěstuje smrt a vzkříšení v jediném celku. Mše této neděle má být co nejslavnější.

RECEPT DENÍKU: Kachna v lístku lákala hosty

Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.

Chovatelé se obávají snížení podpory pro své chovy

České Libchavy – „Všechny komodity u nás padají. Až se bude všechno dovážet, až bude kýta stát dvě stě korun, teprve pak se národ probudí a bude se ptát,“ varuje tajemník Agrární komory ČR Martin Fantyš.

V Polsku si s kvalitou sýrů hlavu nelámou

Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří. 

Nejchutnějšího novostrašeckého beránka upeklo společně s paní učitelkou patnáct

Nové Strašecí –  Zdá se, že bez beránků  v novostrašeckém muzeu by nemohly být Velikonoce. Po loňském úspěšném prvním ročníku i letos zaplnilo novostrašecké muzeum celé stádo beránků. Pekaři i pekařky si dali záležet. Kudrnatí, světlí, čokoládoví, s krémem, dokonce i s popcornem, ti všichni stáli vyrovnaní a čekali na verdikt poroty.

AUDIO: Jak to vidí Martin Schulz

Doubice - Tohle si fakt nezaslouží skoro nikdo z nás. To, co se nyní odehrává kolem české vlády, už není jen nějaký velice pokleslý druh politiky, je to „normální“, „běžná“ a „standardní“ – válka gangů!

Velikonoce se letos výrazně prodraží

Klatovsko – Letošní Velikonoce oproti loňskému roku zdražily o dvacet procent. Mohou za to vysoké ceny surovin a stále se zvyšující náklady na energie i další výdaje. Lidé ale i přes zdražení většiny potravin berou obchody útokem.

Vědci: Ženské stravovací návyky jsou ekologičtější

Berlín – Ženské stravovací zvyky jsou zdravější než mužské, ale především také méně zatěžují životní prostředí. K tomuto závěru dospěla studie vědců z univerzity v německém Halle. Podle nich větší podíl stravy bohatší na zeleninu vede k nižším emisím skleníkových plynů.

Muž v noci pálil ze samopalu na dům starostky

Jinočany – Šokující kratochvíli si v noci na pátek našel 42letý muž z Jinočan na Praze-západ. Vypravil se na pole, aby si zastřílel z nelegálně drženého armádního samopalu.

Muž v noci pálil ze samopalu na dům starostky

Jinočany – Šokující kratochvíli si v noci na pátek našel 42letý muž z Jinočan na Praze-západ. Vypravil se na pole, aby si zastřílel z nelegálně drženého armádního samopalu.

Jakub Kučera: Odpovědnost mě zklidnila

Opava /ROZHOVOR/ – Jako kapitán dotáhl Jakub Kučera opavské florbalisty k vysněnému postupu do druhé ligy. Florbalista, který patřil dlouhou dobu k oporám hokejbalového SHC, se ke sportu s děrovaným míčkem vrátil a patřil k výrazným postavám opavského SK P.E.M.A. v této přelomové sezoně.

Skořápek mají malérečky na kraslice dostatek

Dolní Bečva – Mistr lidové umělecké tvorby, takovým titulem se může pyšnit malérečka Božena Pařenicová z Dolní Bečvy. Každoročně vyrobí několik tisíc kraslic. Úspěch s nimi má i ve světě, kam je prodává.

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec. 

Čerstvé kopřivy z Martínkovic v nádivce lahodily chuti

Východní Čechy / Náchodsko – Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec. 

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.