
VOLEJBAL: Cíl – postup. Rivalky – neznámé
Svitavy – Svitavské volejbalistky budou o víkendu usilovat na domácí půdě o návrat na ligovou úroveň.
Svitavy – Svitavské volejbalistky budou o víkendu usilovat na domácí půdě o návrat na ligovou úroveň.
Ústí nad Labem - Chutný, ničím neobvyklý, typicky český, tak zhodnotil vítězný recept Ústeckého deníku šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Martin Ječmen. Vítězem posledního kola se stala Lenka Pravdová s receptem na Vepřovou roládu na rajčatech.
Břeclav – Jako nůž máslem. Tak vypadal průchod finských hokejistů do osmnácti let čtvrtfinále. Německo, pro které byla už účast mezi nejlepší šestkou turnaje úspěchem, kladlo skandinávcům velmi chabý odpor a nemohlo se divit, že prohrálo vysoko 0:8. Finy čeká v semifinále utkání s odvěkým rivalem ze Švédska, který byl nasazený jako vítěz skupiny rovnou mezi čtyři nejlepší celky.
Tento díl seriálu Školy vaření si posvítí na bylinky, a to nejen ty z truhlíků, ale také z luk a lesů.
Hodonín – Sezona ještě nekončí. Hráči Rigumu po víkendu stále živí naději na postup do semifinále. Hodonínští hokejbalisté zvládli obě domácí čtvrtfinálové utkání a po výhrách 2:1 a 4:1 si vynutili rozhodující pátý duel.
Komárov – Po zimní pauze se opět dostávají do popředí farmářské trhy. V sobotu se jeden z nich konal v centru Komárova a ujít si ho nenechaly stovky lidí.
Plzeň – Hrstkový vývar, štika na másle nebo vegetariánský klaso guláš s bramboráky. Na těchto a dalších jídlech si můžete pochutnat v plzeňském Café restaurantu Kačaba.
Most - Křup! Dobře udělaný hmyzák musí křupat jako chipsy. „Chutná to jako pražené mandle,“ říká student Jan Horák. Poprvé v životě snědl posoleného cvrčka smaženého na másle. Teď si bere zákusek s moučnými červy. „Je to dobré,“ libuje si studentka Andrea Svobodová.
Plzeň – Jako nůž máslem projel krajským finále Poháru Josefa Masopusta fotbalový tým SPŠ strojnické a SOŠ profesora Švejcara v Plzni.
Hodonín – Přirovnání k Martinu Strakovi by nejspíš bylo přitažené za vlasy. Přesto, pár podobností by se našlo. Čtyřiadvacetiletý Tomáš Lidák vedl v play off okresní hokejové ligy tým hodonínských Panterů v roli kapitána a stejně jako Straka v extraligové Plzni se stará i o „zákulisí“ celku. Společně s kamarády táhl chod oddílu, zařizoval spoustu věcí a bojoval na ledě.
Komárov – Brdský farmářský trh se na komárovském náměstí uskuteční již potřetí. V sobotu 14. dubna zaplní náměstí Míru stánky nejen se zeleninou, ale například i s keramikou.
Pardubice/Lipoltice – Herecká sešlost v Lipolticích se mu poněkud vymkla z rukou.
Strakonice - Román na pokračování.
Jičín – Kam letos na dovolenou, jak a kdy? Připravili jsme seriál, který vám přinese nejen důležité rady před cestou do zahraničí, ale také vám představí atraktivní místa, kam můžete vycestovat.
Břežany - Farma Hedecko, sedící v půvabné krajině nedaleko obce Břežany, nabídla v rámci Velikonočního jarmarku takové spektrum zážitků a výrobků, že neměla ani letos o návštěvníky nouzi.
Hradec Králové - Ojedinělá socha bude vyrobena z žárově pozinkovaného plechu a vytvořil ji známý architekt Mirko Baum. Nenašla se vhodná předloha.
Praha – Některé druhy pečiva by do léta mohly podle odborníků kvůli rostoucím cenám surovin podražit až o 15 procent. Hlavní technolog pekárenské výroby skupiny Penam Václav Bozděch dnes řekl, že kvůli prudkému zdražení vajec nyní hrozí zvýšení ceny především u jemného pečiva. Cena vajec letos vzrostla na zhruba dvojnásobek.
Velké Hamry - Recept na výborný zákusek Ořechovo zázvorový hřbet ke sváteční kávičce nám do redakce přinesla Hana Kozderková z Velkých Hamrů. Musíme uznat, že vůbec nepřeháněla, když napsala, že je moučník výborný.
Buchlov- Starobylý hrad Buchlov byl o Velikonocích na malé i dospělé návštěvníky jaksepatří připraven. Pohodová sváteční atmosféra tu vládla nejen v neděli, ale i o Velikonočním pondělí, kdy hrad za slunečného a teplého počasí okupovaly stovky lidí z České republiky i ze zahraničí.
Praha - Neděle zmrtvýchvstání připomíná vzkříšení ukřižovaného Ježíše Krista, v církevní tradici vrcholí svatý týden. Dnešek je největší slavností křesťanského církevního roku, při níž se slaví Kristovo vítězství nad smrtí. Neděli předcházela velikonoční noc, která zvěstuje smrt a vzkříšení v jediném celku. Mše této neděle má být co nejslavnější.
Jičínsko - Přinásíme inspiraci před nadcházejícími svátky.
Svitavsko - Přinásíme inspiraci před nadcházejícími svátky.
Náchodsko /VÍKENDOVÁ POROTA/ - Zeptali jsme se, jak naši víkendoví porotci vnímají Velikonoce a jaké na ně mají vzpomínky z dětství.
České Libchavy – „Všechny komodity u nás padají. Až se bude všechno dovážet, až bude kýta stát dvě stě korun, teprve pak se národ probudí a bude se ptát,“ varuje tajemník Agrární komory ČR Martin Fantyš.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
České Libchavy – „Všechny komodity u nás padají. Až se bude všechno dovážet, až bude kýta stát dvě stě korun, teprve pak se národ probudí a bude se ptát,“ varuje tajemník Agrární komory ČR Martin Fantyš.
Chomutovsko - Velikonoční akce se odehrávají o víkendu na zámku, ve skanzenu i na vesnicích. Stačí si vybrat.
Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří.
Jičínsko - Přinásíme inspiraci před nadcházejícími svátky.
České Budějovice - V Českých Budějovicích tento týden vaří Rémi Decroix. Strávníkům až do pátku nabízí typická jídla své rodné země
Nové Strašecí – Zdá se, že bez beránků v novostrašeckém muzeu by nemohly být Velikonoce. Po loňském úspěšném prvním ročníku i letos zaplnilo novostrašecké muzeum celé stádo beránků. Pekaři i pekařky si dali záležet. Kudrnatí, světlí, čokoládoví, s krémem, dokonce i s popcornem, ti všichni stáli vyrovnaní a čekali na verdikt poroty.
Doubice - Tohle si fakt nezaslouží skoro nikdo z nás. To, co se nyní odehrává kolem české vlády, už není jen nějaký velice pokleslý druh politiky, je to „normální“, „běžná“ a „standardní“ – válka gangů!
Prachatice – Výroba se v Prachaticích ještě nezastavila, přesto už má areál nového majitele. Ten jej převezme v červnu. Zatím ve městě vznikají nejrůznější řeči, o tom, co by tam mělo být. Market nechce nikdo potvrdit ani vyvrátit.
Klatovsko – Letošní Velikonoce oproti loňskému roku zdražily o dvacet procent. Mohou za to vysoké ceny surovin a stále se zvyšující náklady na energie i další výdaje. Lidé ale i přes zdražení většiny potravin berou obchody útokem.
Klatovsko – Letošní Velikonoce oproti loňskému roku zdražily o dvacet procent
Berlín – Ženské stravovací zvyky jsou zdravější než mužské, ale především také méně zatěžují životní prostředí. K tomuto závěru dospěla studie vědců z univerzity v německém Halle. Podle nich větší podíl stravy bohatší na zeleninu vede k nižším emisím skleníkových plynů.
Semetín - /FOTOGALERIE/ Hospoda U Vančurů v Semetíně u Vsetína praskala v sobotu odpoledne ve švech. Uskutečnila se zde soutěž O najchutnější valašskou buchtu.
Jinočany – Šokující kratochvíli si v noci na pátek našel 42letý muž z Jinočan na Praze-západ. Vypravil se na pole, aby si zastřílel z nelegálně drženého armádního samopalu.
Jinočany – Šokující kratochvíli si v noci na pátek našel 42letý muž z Jinočan na Praze-západ. Vypravil se na pole, aby si zastřílel z nelegálně drženého armádního samopalu.
Ústí nad Labem - Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo na „zimáku“ podle čtenářů Ústeckého deníku.
Furth im Wald – O rozruch se v minulém období postarali ve Furthu hlavně čeští nakupující, ale slevové akce využívají hojně i Němci.
Valašsko - Vysoké ceny vajec se zatím do pekařských a cukrářských výrobků nepromítly. Chmurné předpovědi zůstávají dosud nenaplněné.
Opava /ROZHOVOR/ – Jako kapitán dotáhl Jakub Kučera opavské florbalisty k vysněnému postupu do druhé ligy. Florbalista, který patřil dlouhou dobu k oporám hokejbalového SHC, se ke sportu s děrovaným míčkem vrátil a patřil k výrazným postavám opavského SK P.E.M.A. v této přelomové sezoně.
Dolní Bečva – Mistr lidové umělecké tvorby, takovým titulem se může pyšnit malérečka Božena Pařenicová z Dolní Bečvy. Každoročně vyrobí několik tisíc kraslic. Úspěch s nimi má i ve světě, kam je prodává.
Písek - Farmářské trhy budou celoročně ve středu od 7 do 18 hodin.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Východní Čechy / Náchodsko – Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Vlastiboř - Mladé dívky obcházely podle tradice ve smrtelnou neděli, pátou neděli postní, stavení ve Vlastiboři na Táborsku s koledou vítající přichod teplého počasí.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.