
Dívky ve smrtelnou neděli vítaly jaro
Vlastiboř - Mladé dívky obcházely podle tradice ve smrtelnou neděli, pátou neděli postní, stavení ve Vlastiboři na Táborsku s koledou vítající přichod teplého počasí.
Vlastiboř - Mladé dívky obcházely podle tradice ve smrtelnou neděli, pátou neděli postní, stavení ve Vlastiboři na Táborsku s koledou vítající přichod teplého počasí.
Vlastiboř - Mladé dívky obcházely podle tradice ve smrtelnou neděli, pátou neděli postní, stavení ve Vlastiboři na Táborsku s koledou vítající přichod teplého počasí.
Klatovy – Velikonoce se blíží a trhy i obchody na Klatovsku jsou plné malovaných vajíček, řehtaček a pomlázek.
Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.
Příbram /ROZHOVOR, NÁVOD NA VZPRUHU/ – Jaro je vzpruha. Čas na uklizení nejen okolo sebe, ale hlavně v sobě. To je rada od Evy Třezalky Polákové z Příbrami.
Ústí nad Labem - Složením se zařadil do Bavorské kuchyně. Místo jíškou ho kuchař zahustil chlebem. Tak jako každý čtvrtek se na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Magdaléna Pecháčková s Vepřovými plátky na pivu.
Moravské Budějovice, Ostrava - Druhá cesta na sever Moravy, druhá porážka. Hokejisté Moravských Budějovic podruhé v sezoně prohráli v základní hrací době, když se v prvním barážovém utkání o postup do druhé ligy představili na ledě ostravské Poruby.
Praha - Kvůli prudce rostoucím cenám vajec, které se od začátku letošního zvýšily až o sto procent, zřejmě podraží cukrářské i některé pekařské výrobky. Sdělil to předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR Jaromír Dřízal.
Újezd – Obrovským koníčkem Jany Prantlové z Újezda je vaření a pečení podle jednoduchých receptů.
Opava - Mezinárodní závod Ediho Schwarzera v Mödlingu mají za sebou opavští šermíři v čele se sourozeneckou dvojicí Lasáků. Oba se ve velké konkurenci neztratili, Ondřej Lasák skončil sedmý a Klára Lasáková si dokráčela dokonce pro bronzovou medaili.
Oldřetice - Folkloristika a výtvarnice Kamila Skopová, která žije a tvoří v roubené chalupě v Oldřeticích, je autorkou několika knih, a to i kuchařských. Ve své publikaci „Hody půsty masopusty“ přibližuje čtenářům dění při důležitých svátcích, píše o obyčejích a zvyklostech českého kalendářního roku.
Litvínov - HC Verva Litvínov bude hrát ve skupině play out o extraligové přežití až do konce. Situace v barážových bojích se dramatizuje.
Českolipsko /ANKETA/ - Novou sezonu farmářských trhů v České Lípě zahájí tento týden vepřové hody. Do Nového Boru dorazí farmáři se svými produkty na začátku dubna.
Nový Knín - Po pětizápasovém šňůře bez vítězství se hráči Nového Knína v I. A třídě konečně dočkali výhry. V neděli odpoledne zajížděli na hřiště osmého Sokola Hostouň spíše v roli outsidera, ale po velmi dobrém kolektivním výkonu a brankách Lomoze a domácího Elmana do vlastní sítě si z Kladenska zaslouženě odvezli tři body.
recept zaslala Petra Svobodová, Ústí nad Labem
Jaroměřice nad Rokytnou – Pomazánkové máslo i tvaroh z Jaroměřické mlékárny jsou mezi českými spotřebiteli pojem, patří do nejvyšší kvality. Jak se daří firmě, o níž se ještě na podzim roku 2010 spekulovalo, že možná zanikne? Zdá se, že noví čeští majitelé za sedmnáct měsíců od převzetí provozu dokázali situaci stabilizovat co do počtu zaměstnanců i v oblasti dodavatelských vztahů se zemědělci a obchodníky. Denně tu zpracují okolo 118 tisíc litrů mléka.
Pavlov - Skloubit jídlo a víno. To je hlavní smysl akce Slow Food Family Dinner. Konala se v sobotu večer v pavlovském hotelu Pavlov. „Akce je opakem rychlých občerstvení, takzvaných fast foodů,“ uvedl Zdeněk Janeček z hotelu Pavlov.
Sloupnice - Je známo, že Alois Jirásek se během svého litomyšlského pobytu (1874 1888) často sám i s přáteli vydával na toulky do okolí Litomyšle. Častým cílem jeho vycházek byla Sloupnice, obec ležící sedm kilometrů severně od Litomyšle.
recept zaslala Zdena Sadíková, Zahrovice,
Ústí nad Labem - Čtenářka: Recept jsem si přivezla z dovolené, ze slovenských Nízkých Tater.
recept zaslala Drahomíra Strnadová, Klatovy
recept zaslala Zdena Bauerová, Přeštice
recept zaslala Marie Růžičková, Třemošná
recept zaslala Monika Čajová, Ledce
recept zasala Marie Karhanová, Přeštice
recept zaslal Pavel Tyl, Jobůlky
recept zaslala Věra Studeničová, Semice
recept zaslala Svatava Týmová, Zlín
recept zaslala Barbora Cifková, Dasnice
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
recept zaslal František Vlk, Bolina
recept zaslal Josef Bárta, Vlčkovice v Podkrkonoší
recept zaslala Eva Jančurová, Samčanka
recept zaslala Jaroslava Smolíková, Přeštice
recept zaslala Františka Cenigová, Načeradec
recept zaslala Daniela Víznerová, Pardubice
recept zaslala Františka Cenigová, Načeradec
recept zaslala Jitka Nožičková, Uherský Brod
recept zasla, Lůkáš Tůma, Kamenice u Jihlavy
recept zaslala Věra Kováčová, Nový Bor
recept zaslala Věra Moravcová, Mařenice
recept zaslala Kamila Hovorková, Nový Bor
recept zaslala Květa Konárková, Koníkov
recept zaslala Lucie Bambasová, Skorkov
recept zaslal Jaroslav Hovorka, Nový Bor
recept zaslala Věra Dunajová, Ostrava
recept zaslala Bohumila Kramaříková, Pardubice
recept zaslala Zdeňka Kovářová, Zlín
recept zaslala Liběna Hrešková, Rouské
Ovčáry /ROZHOVOR/ – Jako trenér byl u toho, když do Ovčár přišla první velká posila, když tým postupoval jako po másle z okresního přeboru, z I. B třídy, z I. A třídy…