
HLASUJTE: Hovězí s hořčicí nebylo složité
Ústí nad Labem - Marie Tučková: Možná bych místo rýže také jako přílohu zvolila těstoviny nebo kuskus.
Ústí nad Labem - Marie Tučková: Možná bych místo rýže také jako přílohu zvolila těstoviny nebo kuskus.
Uherské Hradiště - S metyjou a krajancem není hospodyňka smutná, neboť lépe než maso chutná. To byl název už dvanáctého sobotního tvoření ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti.
Připravili jsme pro vás další díl naší Abecedy koření. Tentokrát představíme koření, které zná snad každý, i když možná pod jiným jménem. Dostane se však i na netradiční a téměř neznámá dochucovadla.
Chebsko - Zkušení houbaři a kulináři z regionu se radují. I přes velké sucho lze na Chebsku najít už první hřibovité houby i jiné lahůdky. Například vášnivý mykolog Jiří Pošmura z Chebu se pochlubil krásným hřibem dubovým, který v lesíku u Františkových Lázní objevila jeho dcera Jindřiška.
Praha – Poznat, jak chutná Amerika, bude možné v Praze až do 29. června.
Praha – Poznat, jak chutná Amerika, bude možné v Praze až do 29. června.
Praha – Poznat, jak chutná Amerika, bude možné v Praze až do 29. června.
Už jen hodiny nás dělí od politické show, kdy poslanci vyslechnou svého úplatného kolegu a pak ho bez milosti vydají k trestnímu stíhání.
Chebsko - Podle mykologů už však jsou k nalezení také kromě hřibovitých i jedlé chorošovité houby
Prlov – Vůně čerstvé posečené trávy a hudba v podání heligonkářů z Prlova i Štefánikovců z Půchovské doliny. To vše doplňuje přející počasí a přátelské štěbetání účastníků Velké ceny Valašska v sečení kosů.
Ústí nad Labem - Martin Ječmen: K pepři bych přidal na rybu ještě feferonky, aby byla opravdu pálivá.
Pocinovice - Společně s kabely zmizí i betonové sloupy, na nichž bylo zavěšeno veřejné osvětlení.
České Budějovice - Lenka Žák pokřtila tento týden v Českých Budějovicích svou první kuchařku. Radí v ní, jak přivést přírodu do kuchyně a využít obiloviny
Orlickoústecko /S DENÍKEM UŠETŘÍTE/ – Dá se ušetřit na jídle a vařit extra levně? Tuto otázku si dnes klade kdekdo, ceny potravin stoupají, a jíst se musí.
Olbramov - V Olbramově se již stalo tradicí konání Chlebovomáslových slavností. V jakém termínu se uskuteční letos a jaký bude jejich program?
Zlín - /NÁZORY/ Redaktoři Zlínského deníku pravidelně vyráží do ulic, aby se vás ptal na aktuální otázky, které vás trápí. Tentokrát jste odpovídali na téma: Zdražování
Praha - Průměrný obyvatel České republiky vypil za období 1950 až 2010 celkem 87 stolitrových sudů piva a snědl 30 prasat. Vyplývá to z netradiční publikace s názvem „61 let českého strávníka", kterou na svých stránkách zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
Popovice – Všemi možnými barvami hrál o víkendu areál popovického Amfíku Bukovina. Konal se tam druhý ročník prodejní výstavy Květinové dny.
Dá se pěstovat na okrasu i k jídlu. Rostlina pocházející z Ameriky skvěle nahradí brambory.
Litomyšl - Vybrali jsme pro vás několik receptů Magdaleny Dobromily Rettigové.
Ústí nad Labem – Nemilé překvapení čekalo na rodinu Bílkových, když si chtěli ve čtvrtek k večeři namazat chleba s máslem.
Ústí nad Labem - Zajímalo by mě, proč se jídlo jmenuje neomezené kuřecí? Spíše bych mu dala název Kuřecí maso se slaninkou a smetanou. To byla slova kuchařky Martiny Hiřičové, se kterou čtenáři Ústeckého deníku v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vaří.
České Budějovice - Student Biskupského gymnázia v Budějovicích Martin Škoda včera představil svou kuchařskou knihu Škoda nevařit. Recepty v ní navíc doplnil hudebními tipy.
Hoslovice – Návštěvníky vodního mlýna čeká v sobotu 19. května od 10 do 16 hodin akce s názvem Zpracování mléka a vlny.
Plzeňský kraj – Doubravka nadále prochází krajským přeborem jako nůž máslem. Plzeňané o víkendu deklasovali Horšovský Týn a už přes čtyři sta minut neinkasovali. Diváci v Holýšově viděli dva hattricky, z výhry se ale radovali hosté.
Dobříš - Fotbalisté Dobříše si na svém hřišti s posledním týmem tabulky s chutí zastříleli a nechybělo mnoho, aby utkání skončilo dvouciferným výsledkem.
Náchodsko - Zeptali jsme se víkendové poroty, zda státní maturity dostatečně prověří znalosti studentů a zda to nejsou to jen vyhozené peníze.
Ústí nad Labem - Výherkyně Kateřina Krýslová: Tohle jídlo dělám jen při zvláštních příležitostech. Dost si na něm pochutnáme. Využila jsem soutěže.
Jihlava – Nemůžeme si klást nic jiného než dvě výhry. Musíme si to prostě uhrát doma, protože v Malenovicích se nám nedaří, říká Brázda.
Březnice – Tisíce lidí na celém světě slaví druhou květnovou sobotu formou společné snídaně Světový den pro fair trade. Letos se k nim připojí i Březnice, happening Férová snídaně se uskuteční zítra od 9.30 do 10.30 hodin v březnickém konventu.
Praha - Růst spotřebitelských cen v dubnu meziročně zpomalil na 3,5 procenta z březnových 3,8 procenta. V porovnání s předchozím měsícem se ceny nezměnily.
Plzeň – Fotbalové galapředstavení, vyprodaná Doosan Aréna a jako třešnička na dortu pět branek v síti soupeře. Fotbalisté Viktorie se rozloučili s domácími příznivci ve velkém stylu a v souboji 29. kola zdecimovali neškodnou Příbram 5:0.
Brno – Na antukových kurtech v Brně Lužánkách se konal 75. ročník Velké ceny Brna ve volejbale mužů a žen. Turnaje se zúčastnilo jedenáct ženských týmů. K favoritům turnaje patřily také ženy TJ Lokomotivy Břeclav, které chtěly získat hattrick v tomto turnaji, v předešlých dvou ročnících se jim totiž podařilo turnaj vyhrát.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Putovní kuchyně pořadu Česko na talíři tentokrát zakotvila na náměstí městečka Kyjov, jež se proslavilo krásnými kroji. Jeden památeční má doma i Denisa Domanská, Miss World 2011. Na vaření si ale oblékla kroj pracovní.
Kolín – Jak po másle. Tak proplouvají kolínští druholigoví hokejbalisté letošními vyřazovacími boji. V osmifinále přejeli Benátky hladce 3:0 na zápasy, ve čtvrtfinále už vedou nad Nižborem 2:0. Rozhodnout o postupu do nejlepší čtyřky můžou už v sobotu 5. května do šestnácté hodiny.
Bukov /HLASUJTE/ - Vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku zaujal jednoduchostí.
Litomyšl /FOTOGALERIE/ – Máslem dolů je název nové knihy Petra Šabacha, která právě v těchto dnech vychází. Někteří návštěvníci lázeňské sezony v Litomyšli ji však už mají doma. V sobotu tady totiž knihu představil sám autor, který z ní také u piva předčítal. „Inspirací pro knihu se mi stal harmonikář Jirka, který mi v podstatě věnoval svůj životní příběh. Stará se o vnoučata a také o otce, který však před dvěma týdny zemřel. Jirka mě před časem vzal za svým otcem do domova důchodců. Kniha je tedy o nás dvou. Jde o situaci, kdy dva šedesátiletí jdou do domova navštívit otce jednoho z nich," řekl spisovatel Petr Šabach.
Litomyšl – Máslem dolů je název nové knihy Petra Šabacha, která právě v těchto dnech vychází. Někteří návštěvníci lázeňské sezony v Litomyšli ji však už mají doma.
Praha – Spotřeba mléčných výrobků v Česku loni klesla o 3,2 procenta. V přepočtu na mléko snědl obyvatel ČR v průměru 227,6 kilogramu mléčných produktů. Vyplývá to z předběžných údajů, které poskytl Českomoravský svaz mlékárenský. V čísle není započítáno máslo.
Opava – Jedna na jednu. Touto sportovní hantýrkou by se dal vyjádřit obsah testu, kteří si v opavských ulicích připravili na řidiče redaktoři Regionu. Princip byl jednoduchý. Pro koho se spíš obětují a zastaví na přechodu – blondýně, či brunetě? Berte to celé jako hru pro pobavení.
Plzeň – Dokázali to! Fotbalisté plzeňské Viktorie zdecimovali Slavii 3:0 a vrátili svému soupeři porážku z podzimního souboje i s úroky. A co víc, parta kolem Pavla Horvátha dál žije svůj sen o obhajobě ligového primátu.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly jídla naše babičky.
Litomyšl - Spisovatel Petr Šabach právě v sobotu v devatenáct hodin pokřtí v Litomyšli v restauraci Na sklípku svoji novou knihu Máslem dolů.
Populární herec připravil česnekové brambory podle legendárního restauratéra a propagátora české kuchyně Josefa Vladaře.
Podchlumí – Jednoduchý pokrm – brambory na loupačku se většinou vařily z raných brambor.
Hodonín /NA VÝSTAVU DO MUZEA/ - Jak již bylo dříve zmíněno každé trhy, i ty v Hodoníně, se řídily tržním řádem. Na jeho zachování dohlížela tržní komise, která dbala na to, aby všechny zjištěné nedostatky spojené s konáním trhů byly ihned odstraněny a městské radě oznamovala ty, kteří se proti tržnímu řádu prohřešili. Přestupky tržního řádu pak trestal starosta města společně se dvěma členy městské rady.
Hostín u Vojkovic /FOTOGALERIE/ - Obec je nakažena. Výrazně a zásadně! Ta nemoc se jmenuje chřestová. A je to dost vážné. Chřest. Právě tahle zelenina nakazila zmíněnou obec na Mělnicku. Tak moc, že ji oslavujeme. Pořádáme pro ni slavnosti.
Hostín u Vojkovic /FOTOGALERIE/ - Obec je nakažena. Výrazně a zásadně! Ta nemoc se jmenuje chřestová. A je to dost vážné. Chřest. Právě tahle zelenina nakazila zmíněnou obec na Mělnicku. Tak moc, že ji oslavujeme. Pořádáme pro ni slavnosti.
Tachov – Temperamentní taneční i pěvecká vystoupení žáků Základní školy v Jilemnického ulici v Tachově uzavřela čtrnáctidenní tématické vyučování zaměřené na život romské menšiny. Začalo 8. dubna, kdy je připomínán Mezinárodní den Romů a akci nazvali Sar sal, což je v překladu Jak se máš.