Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli vajíčkům nebo na maso, určitě se neobejde bez kurníku, dostatečného výběhu a kvalitního krmení.
/FOTOGALERIE/ Zatímco u olomoucké Šantovky měli hody milovníci burgerů, v nedaleké Korunní pevnůstce si dali dostaveníčko gurmáni, kteří se obejdou bez masa a vlastně všeho živočišného původu. Spolek Vegan Olomouc tam v sobotu pořádal Veggie fest. Pátý ročník festivalu nebyl pouze o dobrém jídle a pití. Návštěvníci se mohli zúčastnit workshopů, diskuzí, přednášek či si užít koncerty.
/FOTOGALERIE/ Tradiční restaurace U Rady v Poštovní ulici v centru Ostravy má zaděláno na problém. Nedodržela hygienická opatření a čelí až několikamilionové pokutě. „Kuchař se zhroutil,“ přiznal majitel.
Tradiční restaurace U Rady v Poštovní ulici v centru Ostravy má zaděláno na problém. Nedodržela hygienická opatření a čelí až několikamilionové pokutě. „Kuchař se zhroutil,“ přiznal majitel.
Rozmanitá světová kuchyně není jen záležitostí luxusních hotelových restaurací, ale patří i k vám domů. Vždyť je to pouze věc správného výběru surovin a znalosti postupu při přípravě. Ale také chuti zkusit něco nového.
Jižní Morava - Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté v kraji vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Jižní Morava - Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté v kraji vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté zde vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Jižní Morava - Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté v kraji vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Jižní Morava - Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté v kraji vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Jižní Morava - Trofejního jelena čtrnácteráka našel před několika dny mrtvého jeden z lesníků v oboře Bulhary na Břeclavsku. Pytlák ho zastřelil a nechal na místě. Podle policie je zarážející, že z něj neodřezal maso ani paroží. S podobnými případy se v minulosti setkávali také správci obor v jiných částech jižní Moravy. Policisté v kraji vyšetřují okolo deseti případů pytláctví ročně.
Pažitka, špenát, roketa, hlávkový salát. Nabídka jarní zahrádky je pestrá. A těch vitaminů. K létu sice neodmyslitelně patří grilování či opékání masa na ohni, rozhodně ale neuškodí si jídelníček obohatit o čerstvé zeleninové saláty.
VIDEO / FOTOGALERIE / Na sádle osmažíte cibulku, krátce zarestujete papriku, aby nezhořkla. Necháte ji jen zpěnit, a hned přidáte maso. To si asi hodinu před vařením naložíte do koření – pepř, kmín, gulášové koření, trochu soli. Zalejete připraveným vývarem z kolen a vepřových kostí. A držíte se klasiky, nepřidáváte ani víno, ani jalovec či další speciální koření…
Česko je u vepřového masa soběstačné z necelých 50 procent, zbytek se na tuzemský trh dováží zejména z Německa, Španělska a Polska. Maso, jež cestovalo přes kontinent, přitom může být staré třeba deset dní. Chutnější bývá maso čerstvé.
Do Česka se zhruba od poloviny dubna dostalo 16 tun polského drůbežího maso se salmonelou, sdělil na dotaz ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Nejspíš se všechno snědlo, protože výsledky testů dostali veterináři až po datu spotřeby masa.
Kolik chodů má mít správná svatební hostina? Kdo určuje její pravidla? Může se podávat ryba? Pokud vás na takové otázky právě hledáte odpovědi, ulehčete si svůj úkol jednoduchým pravidlem: Dobrá svatební tabule je taková, u níž nikdo nehladoví.
Kuřecí maso bez dokumentů, které v Českém Krumlově překládali turečtí řidiči, skončí v kafilerii. Veterinární správa firmě navíc nejspíš uloží pokutu. Řidiče při překládce načapali městští policisti.
Asijská pohoří, včetně Himaláje, se v posledních letech potýkají s prudkým úbytkem ledové pokrývky. Zprávy o ústupu ledovců, hlavně vlivem globálního oteplování, jsou sice alarmující, na některých místech však dochází i k opačnému jevu. V pohoří Karákórám, které se rozkládá v pákistánském Kašmíru, Indii a Číně, totiž ledovce prokazatelně nabývají na mase. Informoval o tom server Newsweek s odvoláním na snímky NASA.
Lidí, kteří si nemohou dovolit například zaplatit nečekané výdaje, jíst pravidelně maso nebo jet na dovolenou, v Česku loni ubylo. Je jich 2,8 procenta, tedy necelých 298,2 tisíce.
Produkce masa ničí životní prostředí, zjistili vědci. K srdci si ochranu přírody zřejmě vzali někteří producenti masných výrobků, kteří své zboží dodávají do tuzemských řetězců v poněkud méně masité verzi, než deklarují na obalech.
Zapojte se s Deníkem do soutěže o jeden ze šesti poukazů v hodnotě 500 Kč na nákup v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny. V široké síti jejich poboček nakoupíte vše od masa po kvalitní uzeniny. Jednoduše tak vykouzlíte nedělní oběd nebo zazáříte na grilovačce s přáteli.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila na českých pultech párky z dovozu, u kterých laboratorní analýza prokázala falšování – nižší obsah masa oproti informaci na obalu.
Pražské řeznictví v ulici Komunardů už nenajdete. Jedna z poboček prodejny masa, uzenin a dalších lahůdek patřící do holdingu Agrofert ve svěřenském fondu trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO) musela po roce fungování zavřít. Nejasný je osud dalších tří prémiových řeznictví v hlavním městě.
Karlovy Vary – Čepované nápoje, maso i zmrzlinu nabídne už brzy stánek s občerstvením ve volnočasovém areálu na Rolavě, a to díky tomu, že Rada města Karlovy Vary již vybrala provozovatele.
Že je na západ od nás tráva zelenější, jsme tušili už dávno. Ale že je tam čokoláda čokoládovější a maso masitější, jsme se museli na vlastní žaludek přesvědčit až v průběhu uplynulých let. Problematika dvojí kvality potravin se reálně řeší až v posledních letech.
FOTOGALERIE / Poslední dubnové sobotní ráno začíná gulášovému týmu z pivovaru v Dalešicích velmi brzy. Už o půl osmé stojí totiž skupina pivovarníků na svém stanovišti ve Slováckém dvoře v Ostrožské Nové Vsi, kde se koná pátý ročník Guláš festu. Dalešická výprava přijíždí v čele se sládkem pivovaru Ladislavem Němečkem.
Křižanovice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Historicky první ročník soutěže o nejlepší grilovanou kýtu hostily v sobotu Křižanovice u Bučovic. O pořadí šesti soutěžních týmů rozhodovali návštěvníci, kteří u vstupu dostali čtyři hlasovací lístky. Akci pořádali křižanovičtí fotbalisté v areálu hřiště.
/ANKETA/ - Potěšující je, že lidé se při nákupu potravin už neřídí pouze cenou, ale přihlížejí i ke kvalitě. Tak nějak nám při tom ale chybí hrdost na naši českou zemi a to, co z ní vychází a pochází.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině, která láká už v obchodech tím, jak krásně vypadá. A co teprve, když jí dodáme zlatavou barvu při přípravě.
Brno – S přicházejícím jarem v Brně začíná sezona festivalů jídla a pití. Vyberou si milovníci masa, zahraniční kuchyně i ryb. Neustále přibývá festivalů zaměřených na pivo.
Při zjištění salmonely v drůbežím mase bude muset jeho dovozce další zásilky ze stejné země nechat laboratorně vyšetřit. Až poté je bude smět uvést na trh. Dnes se na tom dohodl ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) s vedením Státní veterinární správy, sdělil ČTK mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. V posledních týdnech několikrát veterináři uvedli, že se do ČR dostalo drůbeží maso se salmonelou z Polska.
Téměř čtyři tuny masa s bakteriemi salmonely opět objevili veterináři. Maso i tentokrát pochází z Polska. Jedná se o dvě zásilky, které směřovaly do Zlínského kraje.
Další várka polského masa nakaženého salmonelózou pronikla na území okresu Kroměříž. Konkrétně do Žalkovic, kde místní firma přijala zásilku o celkové hmotnosti přesahující 2,2 tuny kuřecího masa.
Veterináři objevili na českém trhu další zhruba čtyři tuny drůbežího masa z Polska, ve kterých byly bakterie salmonely. Šlo o dvě zásilky, které směřovaly k příjemcům ve Zlínském kraji.
Plzeň – Krajský soud v Plzni projednává případ, který se týká obchodu s bílým masem. Obžalované jsou dvě ženy, třiačtyřicetiletá Iveta Čonková z Plzně a jednadvacetiletá Nikol Hoľanová ze Slovenska.