
Žahúři v Jindřichově Hradci: Mastihubkové
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
/VIDEO/ Největší dřez v Brně si v úterý v podvečer udělala dvojice z fontány u Janáčkova divadla. Třiačtyřicetiletý muž a o rok mladší žena tam omývali maso. „Měli sáčky, tašky, krabičky a plastový lavor naplněný mletým i celým masem. Strážníci odhadli, že ho může být osm kilogramů,“ uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.
V uplynulých týdnech skončilo správní řízení s majitelem dříve vyhlášené ostravské Restaurace U Rady Mariánem Bavlšíkem.
Mražené maso a plody moře v krabicích, vyskládaných jen tak v dodávce bez chladicího systému. Takový pohled se při kontrole naskytl inspektorům Státní veterinární správy (SVS) a celníkům.
Mražené maso a plody moře v krabicích, vyskládaných jen tak v dodávce bez chladicího systému. Takový pohled se při kontrole naskytl inspektorům Státní veterinární správy (SVS) a celníkům.
Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. Podělte se také o váš oblíbený rodinný recept, pošlete jej na mail: servis.zapad@denik.cz a my jej zveřejníme.
Škody na zařízení a uskladněných potravinách dosáhly půl milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na tři miliony. Taková je bilance požáru, který hasiči v noci na středu likvidovali v řeznické firmě v obci Líbeznice na Praze-východ.
Máte své oblíbené jídlo? Pošlete nám recept. Jestli i vy rádi grilujete, máme pro vás několik inspirací na několik lahůdek. Recepty nám poslal Jiří Mika.
Rádi v létě grilujete? Tak třeba se Vám budou hodit recepty ze zásoby pana Jiřího Miky. Pro začátek si můžete zkusit ugrilovat zvěřinu.
Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa.
Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč je mnohem víc než řepná polévka. Boršč je elixír! Kulinární klenot připravovaný v mnoha variacích. A také jablko sváru vhozené mezi národy východní Evropy. A pak že jídlo spojuje…
Uvolnění karanténních pravidel bude v příštích týdnech a měsících provázet pravděpodobně také zdražení řady komodit včetně potravin. Důvodem je jednak samotná koronavirová pandemie, také ale přetrvávající velké sucho, jarní mrazy a oslabení koruny.
Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla. A je jedno, jestli jde o kuřecí, krůtí, vepřové nebo mleté maso.
Hodně zdravotních problémů a nemocí se řeší úpravou stravy. Někdy vám lékař dokonce předepíše speciální dietu. Jaké jsou ty nejčastější?
Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?
Klatovský řezník pan Huspek všemi zvaný Orlík koupil jednou začátkem roku 1880 v jedné vesnici nevyzrálé tele, které však, když byl udán, rychle stáhl a maso do hnoje zahrabal.
Holding Agrofert přišel u jednoho ze svých výrobků o značku Klasa. Prestižní označení musí zmizet ze salámu Čeřínek z Kosteleckých uzenin.
Problémy s vrtkavým počasím a nízké ranní teploty nejsou zdaleka to jediné, co přidělává v současé době zemědělcům vrásky na čele. Pandemie koronaviru a s tím související vládní opatření zkomplikovala všechny jarní práce. Ale nejenom to. K výraznému zpřísnění ochrany před nákazou došlo zejména i v provozech živočišné výroby. Případné zavedení karantény by byl obrovský problém, zvířata by totiž neměl kdo krmit.
750 kilogramů masa a dalších živočišných produktů odhalila v pátek 6. března kontrola v dodávce u Havraně na Mostecku.
Kontrola Státní veterinární správy (SVS) pro Královéhradecký kraj přinesla nečekaný výsledek. V zázemí restaurace v obci Nepasice na Hradecku inspektoři objevili neregistrovanou bourárnu masa.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Státní podnik nabízí maso z divokých prasat, daňků, muflonů a srnců.
Vysoká hladina cholesterolu patří mezi civilizační onemocnění a způsobuje ji především náš současný životní styl. Sedavá zaměstnání, nedostatek pohybu, nezdravá strava a stres prostě nesvědčí nikomu.
Vůně pravého moravského uzeného masa a dalších zabijačkových pochoutek zaplaví v sobotu a neděli už poosmé hrad Veveří. Návštěvníky letos čeká ještě více uzenářů a řemeslníků a také oblíbená soutěž jedlíků. V Brně si lidé také pochutnají i na dalších dobrotách.
250 kg masa, 25 pomocníků, 3 dny příprav … A výsledek stál za to. Spokojení návštěvníci březnické obecní zabijačky odcházeli s mastnou pusou a plným žaludkem.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Husté smetanové omáčky, pečená kachna nebo vepřo-knedlo-zelo. To si asi většina z nás představí pod pojmem 'typická česká kuchyně'. I když si nejspíš tato ne zrovna zdravá jídla jednou za čas dopřejeme, český jídelníček se za posledních třicet let docela změnil.
/FOTOGALERIE/ Průvod plný masopustních masek zahájil v Cítově v sobotu 22. února již šestý ročník masopustu. Průvodu předcházelo předání žezla a povolení starosty obce Davida Rameše Laufrovi, vůdčí postavě masopustního průvodu.
Šok po havárii na malém motocyklu měla Iveta Hlobilová ze Znojma. Po pádu na polní cestě odešla po svých. Nepříjemnou, i když nakonec úsměvnou situaci, zažila až na statku u babičky, když si čistila odřené končetiny.
Čeští vědci přišli s překvapivým zjistěním: mezi obyčejnými chovy a biofarmami není prakticky žádný rozdíl. Alespoň pokud jde o parazity. Červy v sobě mají zvířata v obou typech zařízení. Nic na tom nemění ani skutečnost, že pracovníci běžných farem podávají dobytku častěji přípravky na odčervení.
Nájemník v Bedihošti napadl majitele domu sekáčkem na maso. Několikrát ho sekl do hlavy a amputoval mu končetinu. Napadený leží v umělém spánku v olomoucké nemocnici. Kde konkrétně se případ odehrál? Kdo byl napadený muž? Jak se žilo v domě, kde se tragédie odehrála? Co říká na událost tamní starosta? A jak se daří napadenému v nemocnici? Dozvíte se v reportáži.
Nájemník v Bedihošti napadl majitele domu sekáčkem na maso. Několikrát ho sekl do hlavy a amputoval mu končetinu. Napadený leží v umělém spánku v olomoucké nemocnici. Kde konkrétně se případ odehrál? Kdo byl napadený muž? Jak se žilo v domě, kde se tragédie odehrála? Co říká na událost tamní starosta? A jak se daří napadenému v nemocnici? Dozvíte se v reportáži.
V krvi s těžkými ranami a bezprostředním ohrožení života skončil majitel domu, na kterého sekáčkem na maso zaútočil mladý podnájemník. Ten své oběti způsobil mnohačetná zranění hlavy a rukou.
V krvi s těžkými ranami a bezprostředním ohrožení života skončil majitel domu v Bedihošti, na kterého sekáčkem na maso zaútočil mladý podnájemník. Ten své oběti způsobil devastující zranění hlavy a rukou.
Nejen med, ale také zvěřina přímo ze dvora. Myslivci chtějí svoje úlovky prodávat přímo zákazníkům bez různých prostředníků. Důvodem jsou podle nich marže výkupen. „Mezi tím, za kolik divočáka prodá myslivec a tím, za jakou se prodává v obchodě, je nepoměr,“ říká předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota.
Tvarůžky nebo romadur? Slabý odvar. Maxijedlík Jaroslav Němec z Bystrého jako první na světě snědl menu složené z nejsmradlavějších jídel planety. Stalo se tak v Brně na turistickém veletrhu.
„Na vegetariánské menu jsme jako studenti chodili do Góvindy. Bylo to něco jiného než běžná jídla a obsluhovali tam členové hnutí Hare Kršna v růžových hábitech,“ vzpomíná čtyřicátnice Kateřina v obchodním centru Arkády Pankrác. Před sebou má na tácu misku s dýňovým kari. „To je tady moje neoblíbenější. Od té doby, co na podzim otevřeli, sem chodím z kanceláře na oběd skoro každý všední den,“ vypráví Kateřina.