Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál na soutěži Mistroství o nejlepší svíčkovou omáčku. Dančí svíčková podle Maxijedlíka.

Šéfkuchař Polčák ukázal učitelům, jak dělat nejlepší steaky

Umíte poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak? Jak maso správně připravit, aby zážitek byl dokonalý? Odpovědi na tyto otázky získalo sedm učitelů odborných předmětů gastronomických oborů ze znojemské Přímky. Ti ani v době koronavirové nezaháleli. Sebevzdělávání, distanční výuka, příprava materiálů k samostudiu pro studenty. Na Přímce se pracuje stále, jen trochu jinak, než za běžných podmínek.

Zvládnete takový steak? Podívejte se, jak ho připravoval profesionál

Poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak a vědět, jak maso správně připravit, aby zážitek z pokrmu byl dokonalý učil sedmičku pedagogů ze znojemské Přímky brněnský šéfkuchař Michal Polčák. „Po odborné stránce byl kurz zdařilý. Šlo o přípravu tří druhů minutkového masa, gratinované zeleniny, omáček i obilovin. Zajímavá byla příprava portobello žampionů, kukuřičné polenty a vepřové kotlety Sous – vide,“ sdělil vedoucí oboru kuchař-číšník František Matula. Školilo se ve vzdělávacím středisku NcM v Brně.

Žahúři v Jindřichově Hradci: Mastihubkové

Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny Langerové. Víte, jaká je poutavá historie kuchařského řemesla v Jindřichově Hradci?

Neuvěřitelné: Ve fontáně před Janáčkovým divadlem si čistili maso na grilování

/VIDEO/ Největší dřez v Brně si v úterý v podvečer udělala dvojice z fontány u Janáčkova divadla. Třiačtyřicetiletý muž a o rok mladší žena tam omývali maso. „Měli sáčky, tašky, krabičky a plastový lavor naplněný mletým i celým masem. Strážníci odhadli, že ho může být osm kilogramů,“ uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Grilovací sezóna začala. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo na grilu

Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. Podělte se také o váš oblíbený rodinný recept, pošlete jej na mail: servis.zapad@denik.cz a my jej zveřejníme. 

V řeznické firmě hořel mrazák s masem

Škody na zařízení a uskladněných potravinách dosáhly půl milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na tři miliony. Taková je bilance požáru, který hasiči v noci na středu likvidovali v řeznické firmě v obci Líbeznice na Praze-východ. 

Grilujeme v létě, například zvěřinu

Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. 

Cena potravin půjde nahoru. Vedle koronaviru ji pohání i sucho

Uvolnění karanténních pravidel bude v příštích týdnech a měsících provázet pravděpodobně také zdražení řady komodit včetně potravin. Důvodem je jednak samotná koronavirová pandemie, také ale přetrvávající velké sucho, jarní mrazy a oslabení koruny.

Klatovské povídání z časů minulých 42

Klatovský řezník pan Huspek všemi zvaný Orlík koupil jednou začátkem roku 1880 v jedné vesnici nevyzrálé tele, které však, když byl udán, rychle stáhl a maso do hnoje zahrabal.

Koronavirus dopadá i na zemědělce

Problémy s vrtkavým počasím a nízké ranní teploty nejsou zdaleka to jediné, co přidělává v současé době zemědělcům vrásky na čele. Pandemie koronaviru a s tím související vládní opatření zkomplikovala všechny jarní práce. Ale nejenom to. K výraznému zpřísnění ochrany před nákazou došlo zejména i v provozech živočišné výroby. Případné zavedení karantény by byl obrovský problém, zvířata by totiž neměl kdo krmit.