I když je mu šestapadesát let, „řidičák na ryby“ si udělal teprve před nedávnem. Začínajícímu rybáři Vilému Grohmannovi z Olomouce se podařil úlovek, který by mu mohli závidět mnohem zkušenější kolegové. Na Slezské Hartě chytil trofejního candáta.
I když je mu šestapadesát let, „řidičák na ryby“ si udělal teprve před nedávnem. Začínajícímu rybáři Vilému Grohmannovi z Olomouce se podařil úlovek, který by mu mohli závidět mnohem zkušenější kolegové. Na Slezské Hartě chytil trofejního candáta.
Neumím to připravit, bojím se odéru, je to drahé. To jsou nejčastější argumenty, proč na českých talířích končí zvěřina jen vzácně. To by se ale mohlo změnit. Lidem začíná být dostupnější, prodej „ze dvora“ nabízejí vojenské lesy a skrze zvláštní portál i přímo myslivci v našem okolí.
Pražští zastupitelé se po povinné dvoutýdenní karanténě kvůli nákaze koronavirem vrátili do práce. Čtvrteční náhradní jednání si „užili“ podobně jako v době, než udeřila na magistrátu nemoc covid-19. Hned u několika témat schůze se politici vládnoucí koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) pohádali, vzkazy si vyměňují i přes sociální sítě a s kritikou se ozvalo také opoziční hnutí ANO.
Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci masa a zeleniny mohou být chutné a vydatné. Vyzkoušejte kapustové karbanátky, zelnou polévku, batáty s brokolicí nebo pomázanku z pečené cukety.
Milovníci masa uvnitř bulky mají za sebou první burger beer fest ve Velkém Meziříčí. Ten se konal v sobotu 27. června a kromě potěšení chuťových pohárků lidí z blízkého i širšího okolí si dal za cíl i propagovat lokální pivovary.
/Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název může u někoho právě v těchto dnech, kdy jsou noviny plné zpráv o utonulých vodácích, vyvolávat určité nepříjemné představy. Přesto jim ani on nemůže upřít, že k té správné atmosféře na letních zahrádkách českých hospod prostě patří. Utopenci. S dobře vychlazeným pivem dají prázdninám tu správnou chuť.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž.
Dobrých řezníků není nikdy dost, proto vždycky potěší, když narazíte na nově otevřený, kvalitní podnik. Odhalili jsme, že Masology v Nových Butovicích v Praze k tomu nabízí i poutavý příběh manažera Aleše Peterky, kterého omrzelo sedět za počítačem a raději se postavil za řeznický pult.
Grilované pochoutky máme všichni rádi, existuje spousta receptů na skvělé pokrmy, ale většinou nejsou příliš zdravé. My vám dnes nabízíme trošku zdravější varianty, na kterých si určitě pochutnáte.
Umíte poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak? Jak maso správně připravit, aby zážitek byl dokonalý? Odpovědi na tyto otázky získalo sedm učitelů odborných předmětů gastronomických oborů ze znojemské Přímky. Ti ani v době koronavirové nezaháleli. Sebevzdělávání, distanční výuka, příprava materiálů k samostudiu pro studenty. Na Přímce se pracuje stále, jen trochu jinak, než za běžných podmínek.
Poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak a vědět, jak maso správně připravit, aby zážitek z pokrmu byl dokonalý učil sedmičku pedagogů ze znojemské Přímky brněnský šéfkuchař Michal Polčák. „Po odborné stránce byl kurz zdařilý. Šlo o přípravu tří druhů minutkového masa, gratinované zeleniny, omáček i obilovin. Zajímavá byla příprava portobello žampionů, kukuřičné polenty a vepřové kotlety Sous – vide,“ sdělil vedoucí oboru kuchař-číšník František Matula. Školilo se ve vzdělávacím středisku NcM v Brně.
Voňavé maso či sýr z grilu v příjemném prostředí na březích Brněnské přehrady si za pár měsíců užije víc Brňanů, než nyní. Hned na třech místech u takzvaného Pryglu totiž lidé najdou do podzimu nové veřejné grily.
/VIDEO/ Největší dřez v Brně si v úterý v podvečer udělala dvojice z fontány u Janáčkova divadla. Třiačtyřicetiletý muž a o rok mladší žena tam omývali maso. „Měli sáčky, tašky, krabičky a plastový lavor naplněný mletým i celým masem. Strážníci odhadli, že ho může být osm kilogramů,“ uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.
Mražené maso a plody moře v krabicích, vyskládaných jen tak v dodávce bez chladicího systému. Takový pohled se při kontrole naskytl inspektorům Státní veterinární správy (SVS) a celníkům.
Mražené maso a plody moře v krabicích, vyskládaných jen tak v dodávce bez chladicího systému. Takový pohled se při kontrole naskytl inspektorům Státní veterinární správy (SVS) a celníkům.
Také už Vám dochází fantazie, co stále vařit nebo péct? Nebo třeba grilovat? Na naši výzvu zareagoval pan Jiří Mika a poslal nám řadu receptů na letní grilování. Pro začátek vybíráme grilování zvěřinového masa. Podělte se také o váš oblíbený rodinný recept, pošlete jej na mail: servis.zapad@denik.cz a my jej zveřejníme.
Škody na zařízení a uskladněných potravinách dosáhly půl milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na tři miliony. Taková je bilance požáru, který hasiči v noci na středu likvidovali v řeznické firmě v obci Líbeznice na Praze-východ.
Máte své oblíbené jídlo? Pošlete nám recept. Jestli i vy rádi grilujete, máme pro vás několik inspirací na několik lahůdek. Recepty nám poslal Jiří Mika.