Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Vzpomínáte na zabijačky? Pochutnat si můžete i doma, přivítáme vaše recepty

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu hodoninsky@denik.cz

Chybí vám zabijačkové hody? Pochutnat si můžete i doma, přivítáme vaše recepty

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu brnensky@denik.cz

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.

Ohlédnutí za obecní zabijačkou. Podělte se i o vaše zážitky a recepty

Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat, například s pořadateli obecní zabijačky v Cetkovicích. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese blenensky@denik.cz.

Vykrmit doma prase? Tradice, ale hlavně dřina. Na Hané jsou šílenců desítky

Venkov se změnil. Nejviditelnějším příkladem jsou chlévy a dvorky s hospodářskými zvířaty. Mizí. Nahrazují je zahrady s bazény, grily a garáže. Tradice dříve tak rozšířeného chovu prasat na Hané odchází spolu s nejstarší generací. V Olomouckém kraji je však stále pár stovek hospodářství s „chovem prasat v domácnosti“. V prosinci úřady evidovaly v celém kraji přesně 174 drobnochovatelů prasat.

Vykrmit doma prase? Tradice, ale hlavně dřina. Na Hané jsou šílenců desítky

Venkov se změnil. Nejviditelnějším příkladem jsou chlévy a dvorky s hospodářskými zvířaty. Mizí. Nahrazují je zahrady s bazény, grily a garáže. Tradice dříve tak rozšířeného chovu prasat na Hané odchází spolu s nejstarší generací. V Olomouckém kraji je však stále pár stovek hospodářství s „chovem prasat v domácnosti“. V prosinci úřady evidovaly v celém kraji přesně 174 drobnochovatelů prasat.

Krádeže koní kvůli masu? Máme hlídky, říkají koňáci

Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…

Krádeže koní kvůli masu? Máme hlídky, říkají koňáci

Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…

Krádeže koní kvůli masu? Máme hlídky, říkají koňáci

Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…

Krádeže koní kvůli masu? Máme hlídky, říkají koňáci

Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…

Krádeže koní kvůli masu? Máme hlídky, říkají koňáci

Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…

Kam s nimi? Florida čelí hadí invazi, ulovené krajty možná zamíří do restaurací

Králíka na Floridě už jen tak neuvidíte. Ani mývala. Všechno sežraly krajty tmavé. Tomuto extrémně invazivnímu druhu hada, který může dorůstat až šesti metrů délky a zcela zamořil Národní park Everglades, se na slunném poloostrově nebývale daří. Všechny snahy o jeho vymýcení zatím zkrachovaly. Ale mohlo by být lépe. Pokud tedy inspekce povolí, aby se ulovené krajty mohly stát součástí jídelních lístků floridských restaurací.

Koronavirus se podepsal i na odbytu masa. Není kam dodávat

Koronavirus zasáhl velmi výrazně také zemědělské podniky. Ty teď mají problémy s odbytem vepřového a hovězího masa. Zkrátka nemají kam dodávat. Školy, restaurace i kuchyně hotelů a penzionů, to všechno jsou provozovny, do kterých česká jatka dodávala zpracované maso a masné výrobky. 

Na Děčínsku začalo vybíjení chovu slepic kvůli salmonele. Zemře 40 tisíc nosnic

Nebezpečnou salmonelu odhalili veterináři ve slepičárně společnosti Proagro Nymburk v Janské nedaleko České Kamenice na Děčínsku. Utratit bude potřeba více než 41 tisíc nosnic chovaných v jedné z janských hal. Dohromady zde zemědělská společnost chová přibližně 220 tisíc slepic. Na případ jako první upozornila ČTK.

V Janské začalo vybíjení chovu slepic kvůli salmonele. Zemře 40 tisíc nosnic

Nebezpečnou salmonelu odhalili veterináři ve slepičárně společnosti Proagro Nymburk v Janské nedaleko České Kamenice na Děčínsku. Utratit bude potřeba více než 41 tisíc nosnic chovaných v jedné z janských hal. Dohromady zde zemědělská společnost chová přibližně 220 tisíc slepic. Na případ jako první upozornila ČTK.

Otevřít, zavřít, otevřít. Je to k smíchu, reagují na opatření stánkaři v Brně

Jeden den museli stánek s madlovicí na brněnském Zelném trhu vyklidit a odvezli zboží. Na vánočních trzích totiž začal platit i zákaz prodeje baleného alkoholu. Druhý den se opatření změnila a zase začali prodávat. K absurdnímu dramatu přirovnala jednatelka Hustopečské mandlárny Kateřina Kopová neustále se měnící koronavirová opatření.

KOMENTÁŘ: Retro dárek k výročí sametu. Fronta na maso

V práci den volna, teplé prádlo, hurá na nákup. Fronta před obchody čeká. Naši mocní se rozhodli nadělit nám k výročí sametu retro dárek. Kdo si vzpomene na takzvané fronty na maso, vyhrává hlavní cenu v soutěži o zlatou mříž. Gumovou kačenku s koblihou v zobáku.