Třem lvicím se narodilo osm lvíčat. Sedm kluků a jedna holka. Kdyby se lvíčata byla narodila v Africe, jejich život by se odvíjel po lvím způsobu. Ale protože se narodila v cirkuse, tak už ve stáří tří týdnů započal jejich výcvik. Cvičitelem byl neznámý donter a budiž mu přičteno k dobru, že nikdy při výuce nepoužíval bič, nikdy neměl v ruce hůl, jen útlý proutek a poslušnost těch malých, plavých klubíček odměňoval kousky syrového masa, které vytahoval z tašky, upevněné na boku.
Třem lvicím se narodilo osm lvíčat. Sedm kluků a jedna holka. Kdyby se lvíčata byla narodila v Africe, jejich život by se odvíjel po lvím způsobu. Ale protože se narodila v cirkuse, tak už ve stáří tří týdnů započal jejich výcvik. Cvičitelem byl neznámý donter a budiž mu přičteno k dobru, že nikdy při výuce nepoužíval bič, nikdy neměl v ruce hůl, jen útlý proutek a poslušnost těch malých, plavých klubíček odměňoval kousky syrového masa, které vytahoval z tašky, upevněné na boku.
Třem lvicím se narodilo osm lvíčat. Sedm kluků a jedna holka. Kdyby se lvíčata byla narodila v Africe, jejich život by se odvíjel po lvím způsobu. Ale protože se narodila v cirkuse, tak už ve stáří tří týdnů započal jejich výcvik. Cvičitelem byl neznámý donter a budiž mu přičteno k dobru, že nikdy při výuce nepoužíval bič, nikdy neměl v ruce hůl, jen útlý proutek a poslušnost těch malých, plavých klubíček odměňoval kousky syrového masa, které vytahoval z tašky, upevněné na boku.
Čas bujarého veselí, obžerství a jiných hříchů. To je masopust, oblíbená lidová zábava, jež má původ ve starobylých svátcích. Pojďme si něco říct nejen o nich, ale také o filmech, v nichž se můžete s rejem masek potkat.
Kdyby šlo o natáčení béčkového hororu, nejspíš by na závěr tekly před kamerou potoky umělé krve. Protože se však jednalo o večerní realitu na benzince v Brandýse nad Labem, konec byl jiný a jinde: Okresní soud pro Prahu-východ rozhodl trestním příkazem o 150 hodinách veřejně prospěšných prací. Scénář by však spíš pasoval na ten béčkový horor: na čerpací stanici ohrožoval jeden muž druhého sekáčkem na maso.
Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Jihočeského kraje ve spolupráci s tamním celním úřadem odhalili v Blatné v okrese Strakonice vozidlo patřící cizinci žijícímu tamtéž. Dodávka ve zcela nevhodných hygienických podmínkách převážela téměř 250 kg drůbeže a masa neznámého původu.
Místním i mnohým přespolním je v Borku dobře známá rodinná firma, jejíž vývěsní štít odkazuje na řemeslo, zařazené mezi vážené cechy už ve středověku. Řeznictví, které s manželkou Ludmilou založil Jan Blažek v roce 1993, je sice mladšího data, ale poctivé řemeslo zde stále ctí.
Vystudoval lékařskou fakultu UP v Olomouci, ale u klasické medicíny dlouho nevydržel. Nesouhlasil s jejím přístupem k člověku jako ke stroji, který lze jednoduše opravit podle předem daného manuálu. Postupně v něm rostla vášeň pro hledání a zkoumání skutečných příčin onemocnění a také zájem o člověka v celé jeho komplexnosti, hloubce a individualitě. Vystudoval obor Funkční medicíny na univerzitě v Jižní Kalifornii a dnes má vlastní soukromou praxi.
/24. DEN/ Téměř každé jídlo lze upravit do zdravější podoby, stačí dodržovat pár základních pravidel. Ani při hubnutí není potřeba ztrácet čas tím, že budete pro sebe vařit něco jiného než pro nehubnoucí členy rodiny.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu hodoninsky@denik.cz
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu brnensky@denik.cz
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat, například s pořadateli obecní zabijačky v Cetkovicích. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese blenensky@denik.cz.
Nedávno jsem četla tak zajímavý výzkum, že se o něj s vámi musím podělit. Věděli jste, že strava má zásadní vliv nejen na intenzitu tělesného pachu, ale zároveň i na pachovou přitažlivost?
Nedávno jsem četla tak zajímavý výzkum, že se o něj s vámi musím podělit. Věděli jste, že strava má zásadní vliv nejen na intenzitu tělesného pachu, ale zároveň i na pachovou přitažlivost?
Nedávno jsem četla tak zajímavý výzkum, že se o něj s vámi musím podělit. Věděli jste, že strava má zásadní vliv nejen na intenzitu tělesného pachu, ale zároveň i na pachovou přitažlivost?
Venkov se změnil. Nejviditelnějším příkladem jsou chlévy a dvorky s hospodářskými zvířaty. Mizí. Nahrazují je zahrady s bazény, grily a garáže. Tradice dříve tak rozšířeného chovu prasat na Hané odchází spolu s nejstarší generací. V Olomouckém kraji je však stále pár stovek hospodářství s „chovem prasat v domácnosti“. V prosinci úřady evidovaly v celém kraji přesně 174 drobnochovatelů prasat.
Venkov se změnil. Nejviditelnějším příkladem jsou chlévy a dvorky s hospodářskými zvířaty. Mizí. Nahrazují je zahrady s bazény, grily a garáže. Tradice dříve tak rozšířeného chovu prasat na Hané odchází spolu s nejstarší generací. V Olomouckém kraji je však stále pár stovek hospodářství s „chovem prasat v domácnosti“. V prosinci úřady evidovaly v celém kraji přesně 174 drobnochovatelů prasat.
Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…
Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…
Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…
Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…
Strach se vznáší nad ohradami chovatelů koní na Kroměřížsku a Zlínsku. Podle několika svědectví a ruchu na sociálních sítích objíždí pastviny po nocích terénní auta s polskými poznávacími značkami se zhasnutými světly. A skupiny česky i polsky hovořících mužů si fotí koně za bílého dne, a to i z dronů…
Králíka na Floridě už jen tak neuvidíte. Ani mývala. Všechno sežraly krajty tmavé. Tomuto extrémně invazivnímu druhu hada, který může dorůstat až šesti metrů délky a zcela zamořil Národní park Everglades, se na slunném poloostrově nebývale daří. Všechny snahy o jeho vymýcení zatím zkrachovaly. Ale mohlo by být lépe. Pokud tedy inspekce povolí, aby se ulovené krajty mohly stát součástí jídelních lístků floridských restaurací.
Jak si užít Vánoce bez následků na zdraví? Nemusíte se vzdát všech dobrot, na které se celý rok těšíte, ale zároveň je do sebe necpěte po kilech. Zkuste se řídit pár tipy a čekají vás šťastné, veselé a hlavně zdravé vánoční svátky.
Šestnáct různých podnikatelů v celém Jihočeském kraji v letošním roce získalo ocenění Spokojený zákazník. Cenu každoročně vyhlašuje Jihočeský kraj a o nominaci svého oblíbeného obchůdku či hospůdky se starají sami zákazníci.
Koronavirus zasáhl velmi výrazně také zemědělské podniky. Ty teď mají problémy s odbytem vepřového a hovězího masa. Zkrátka nemají kam dodávat. Školy, restaurace i kuchyně hotelů a penzionů, to všechno jsou provozovny, do kterých česká jatka dodávala zpracované maso a masné výrobky.
Nebezpečnou salmonelu odhalili veterináři ve slepičárně společnosti Proagro Nymburk v Janské nedaleko České Kamenice na Děčínsku. Utratit bude potřeba více než 41 tisíc nosnic chovaných v jedné z janských hal. Dohromady zde zemědělská společnost chová přibližně 220 tisíc slepic. Na případ jako první upozornila ČTK.
Nebezpečnou salmonelu odhalili veterináři ve slepičárně společnosti Proagro Nymburk v Janské nedaleko České Kamenice na Děčínsku. Utratit bude potřeba více než 41 tisíc nosnic chovaných v jedné z janských hal. Dohromady zde zemědělská společnost chová přibližně 220 tisíc slepic. Na případ jako první upozornila ČTK.
Jeden den museli stánek s madlovicí na brněnském Zelném trhu vyklidit a odvezli zboží. Na vánočních trzích totiž začal platit i zákaz prodeje baleného alkoholu. Druhý den se opatření změnila a zase začali prodávat. K absurdnímu dramatu přirovnala jednatelka Hustopečské mandlárny Kateřina Kopová neustále se měnící koronavirová opatření.
Majitelé psů na Králicku stále musí žít ve strachu, že přijdou o své psí přátele. Travič, kterého víc než měsíc hledá policie, ještě nebyl dopaden. Na svědomí má životy nejméně dvaceti psů.