Ústecký kraj - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo Program 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS.
Investiční skupina českého miliardáře Oldřicha Šlemra je novým majitelem luxusního pětihvězdičkového hotelu Intercontinental, který se nachází v centru Prahy na prominentní adrese v Pařížské ulici. Informoval o tom server Forbes.cz. Celková cena transakce uvedena nebyla, spekuluje se však o částce přesahující pět miliard korun.
Ždírec nad Doubravou – Moderní auto na elektrický pohon si chce jako jedno z prvních měst na Havlíčkobrodsku pořídit Ždírec nad Doubravou. Auto stojí víc než milion a budou ho využívat hlavně sociální služby.
Brniště – Milovníci bujarého veselí a dobrého jídla si přišli na své na pátém Svatomartinském jarmarku v Brništi, který byl opět spojený s krůtími hody. Pro děti byly připravené dílničky tradičních řemesel, soutěže a divadlo. Návštěvníky pobavila irská muzika i kejklíři a chůdochodci.
Jen málo turistů přilétá do Irska za jídlem, a přitom nestačí mnoho, aby si vás tamější kuchyně získala. Černé pivo, kvalitní hovězí a dokonalé ústřice – i takový je zážitek, který vám dnes zprostředkujeme. Některé irské lahůdky si díky našim receptům můžete připravit sami.
Vegetariáni chtějí při nakupování ihned vidět, zda prodávané potraviny obsahují maso, nebo ne. Vyzvali proto Evropskou komisi, aby u všech potravinářských výrobků navrhla nové povinné značení. Z grafických prvků by mělo být okamžitě zřejmé, zda jde, anebo nejde o vegetariánské či dokonce veganské výrobky.
Téměř šedesát kilogramů vakuově baleného vepřového a hovězího masa s prošlým datem použitelnosti našli lékaři Státní veterinární správy při kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Balíčky byly v chladicím boxu na čerstvé maso.
Kostelec nad Orlicí - Téměř šedesát kilogramů vakuově baleného vepřového a hovězího masa s prošlým datem použitelnosti našli lékaři Státní veterinární správy při kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlicí. Balíčky byly v chladicím boxu na čerstvé maso.
Jižní Morava /GASTROTIPY NA ZÁPASY/ – Pro mnohé fanoušky patří k fotbalu, stejně jako góly a ofsajdy, dobré jídlo a pivo. Na stadionech po celém kraji je nabízí kluby v hospodách přímo ve fotbalovém areálu. Deník Rovnost proto přináší tipy na občerstvení při nejbližších fotbalových zápasech.
V letošním třetím čtvrtletí se produkce masa v Česku meziročně zvýšila o dvě procenta. Může za to výrazný nárůst produkce u hovězího masa a mírný u drůbeže. Produkce vepřového naopak nepatrně klesla, stejně jako ceny, za které chovatelé prodávali jatečná zvířata. Cena vepřového se propadla o téměř pětinu. Vyplývá to z údajů, které v úterý zveřejnil Český statistický úřad.
Ještě před dvěma měsíci se mohlo zdát, že z houbové sezony nebude nic. V první záříjové dny nakonec zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka. Poradíme vám, jak s ní naložit.
Velká Jesenice - K požáru sušičky masa spěchali v neděli o půl osmé ráno profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře a jejich dobrovolní kolegové z České Skalice a Velké Jesenice.
I v malé obci Jívová oslavili blížící se stoleté výročí založení Československa. Oslavy zahájilo zakopání časové kapsle, kterou překryl speciálně upravený kámen.
Jaroměř - Pečená vepřová žebra „prošpikovaná“ šrouby. Tuto smrtící návnadu vyčenichal před nedávnem pes, kterého majitelka venčila v Jaroměři v ulici Obránců míru.
Dolní Dvořiště - Celníci provedli před týdnem kontrolu nákladního vozidla s českou značkou, které řídil Polák. Zjistili, že řidič přepravuje pět tun masa na výrobu kebabu.
„Sucho hladu nepřinese,“ praví staré valašské přísloví. Ovoce byly plné stromy, až všichni kroutili hlavami, jak mohou stromy takovou úrodu bez vláhy přinést.
Když přijde řeč na úspory, většina lidí se rozhodne šetřit na jídle. Co ale nevědí je, že místo levných produktů diskutabilní kvality mohou sáhnout po opravdu dobrých surovinách, které jen nestojí mnoho. Třeba jako vepřová kolena nebo hovězí žebra.
Ústí nad Labem – Cesta přes Městské sady v Ústí nad Labem se chlapci málem stala osudnou. V pátek 14. září dopoledne tam totiž na něj bezdůvodně zaútočil agresor z Litoměřicka.
Ústí nad Labem – Cesta přes Městské sady v Ústí nad Labem se chlapci málem stala osudnou. V pátek 14. září dopoledne tam totiž na něj bezdůvodně zaútočil agresor z Litoměřicka.
Vysočina – Restaurace, kde nenajdete maso. Jídla vaří ze zdravých a čerstvých surovin. Vegetariánská strava si získává stále větší oblibu ve větších městech. Často láká i zákazníky, kteří normálně do svého jídelníčku maso zařadí.
Chcete si ráno přispat a zároveň se chutně nasnídat? Už máte dost dní strávených o samotě v kuchyni? Zapojte teenagery do vaření, nebo jim rovnou přenechte celé kuchyňské království. Poradíme vám, jak na to.
Strakonice – Letošní pátý ročník benefičního festivalu zdravé výživy, ochrany zvířat a veganství Veget Fest, který se bude konat 15. září na Podskalí ve Strakonicích, se rozhodl podpořit i Petr Vachler, strakonický rodák, producent, scénárista a režisér.
Francouzská policie zatkla šest veganských aktivistů, kteří ve městě Lille prováděli výtržnosti proti řeznictvím. Devět provozoven, mezi kterými je řeznictví, obchod s rybami, obchod se sýry a místní McDonald's mělo po řádění veganů rozbitá okna. Jejich zdi výtržníci posprejovali a potřísnili falešnou krví.
Radní ve vietnamském hlavním městě Hanoji žádají obyvatele, aby přestali jíst psí maso. Podle zastupitelů konzumace psů poškozuje reputaci metropole v očích zahraniční veřejnosti a zároveň přispívá k šíření nebezpečných chorob, mezi které patří například vzteklina.
Velkým plusem jakéhokoli koření je to, že se dá poměrně snadno usušit a vydrží hodně dlouho za celkem nenáročných podmínek, což v té době určitě ocenili. Ostatně koření z velkých dálek bylo určeno spíše pro šlechtu než pro prostý lid, ale ani ten nepřišel zkrátka, neboť existuje spousta druhů koření, které roste volně na lukách a polích, a mezi ně patří i tymián.
Většina z nás je připravuje každý týden – pro sebe do práce, dětem do školy, na rodinný výlet nebo na dlouhou cestou v autě. Sendviče a plněné bagety mají dlouhodobě nálepku nudné a chudé svačiny, přitom umí být vynikajícím jídlem.
Mitrov – Žďársko si může přidat další prvenství. Nejlepší českou biopotravinou je totiž steak z Mitrovského dvora na Bystřicku. Rozhodla o tom odborná porota v soutěži Česká biopotravina roku 2018, kterou pořádal již posedmnácté PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců.
Končící léto a příjemnější teploty jsou ideální pro venkovní posezení s přáteli či k narozeninovým oslavám pod širým nebem. Pozvěte své blízké k sobě na zahradu ať už domů nebo na chalupu a překvapte je svou kreativitou.
Supermarkety Terno a Trefa, které se dlouhodobě zaměřují na kvalitu a širokou nabídku čerstvých potravin, mají ve své nabídce výjimečnou skupinu výrobků značky Z Gruntu.
Vezměte své chuťové buňky na okružní plavbu kolem Středozemního moře. Ochutnáte grilované maso, hummus, falafel, sýr halloumi, okru, šafrán a spoustu olivového oleje.
Český Dub – Před třemi roky usušili první várku masa. Po dlouhém rozmýšlení se rozhodli jít za svým snem a po hledání vhodných prostor se usadili v Českém Dubu.
Jižní Morava – Zastřelený muflon, mrtvý trofejní jelen s odřezaným masem nebo zabitý tříletý daněk. S takovými případy pytláctví se v poslední době setkali policisté na Břeclavsku, přesněji v oblasti pod Pálavou.
Vysočina – Zhruba desítku případů střevních potíží z jedné čtvrtiny způsobených konzumací špatně upraveného masa při grilování evidují krajští hygienici. Podle zdravotníků v krajských nemocnicích těchto případů, hlavně v létě přibývá.
Liberec – K létu patří neodmyslitelně i pikniky. Do jedné ruky deku, do druhé piknikový koš a může se vyrazit. Jeden takový proběhne v libereckém parku v Budyšínské ulici ve středu odpoledne.
Prodejny Lidl zařadily do své nabídky novou privátní značku Pikok Pure. Zákazníkům nabídne výběr uzenin, které podle prohlášení řetězce neobsahují žádné konzervanty ani barviva.
Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se schovávají václavky, holubinky a kozáky a čekají, až jimi naplníte košíky. Víte, jak s houbami naložit, když se vrátíte z lesa?
České Budějovice – Zapomeňte na klobásy i na tenké plátky masa. Pokud se chystáte grilovat a chcete být opravdu „in“, kupte větší kus flákoty a upravte jej vcelku. Šéfkuchař Honza Krob vám garantuje, že se všichni třeba po grilovaném hovězím či krůtím mase vcelku budou oblizovat.
Kynšperk nad Ohří – Většina mých přátel jí maso a většina z nich si myslí, že vegetariáni jedí v létě saláty a v zimě smažák a sladké knedlíky, říká Kateřina Veselá, která je sama několik let vegetariánka.
Ve druhém čtvrtletí roku 2018 se v Česku vyrobilo 111,5 tisíce tun masa. Ačkoli tradičně populární vepřové tvoří téměř polovinu produkce, oproti loňského roku jeho výroba klesá. Důvodem je podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) navýšení vývozu živých jatečných prasat do zahraničí.
Ta nejlepší gastronomická sezona v roce je konečně tady! I letos má léto má opravdu co nabídnout, tak hurá ke stolu ke grilovaným masům, šťavnaté zelenině a dokonale sladkým dezertům.