Kreativ

ŠTÍTEK: mateřská škola

V žatecké školce Alergo se konal den otevřených dveří.

Den otevřených dveří se konal v žatecké mateřské škole Alergo

Ve čtvrtek 11. dubna navštívili naší mateřskou školu rodiče a děti, kteří se chystají v měsíci květnu k zápisu. Několik desítek rodin mělo možnost navštívit všech 6 tříd, keramickou dílnu, prostornou tělocvičnu a zahradu školy. Rodiče se také seznámili se Skutečně zdravou školou, jejíž bronzový certifikát, který jsme získali, nám přináší radost.

Velký ekotým z ostravské MŠ Oty Synka při sázení stromu a keřů.

Ekologické aktivity pro děti i rodiče v ostravské Mateřské školce Oty Synka

/VIDEO, FOTOGALERIE/ K ohleduplnému vztahu k přírodě a šetrnému ekologickému smýšlení jsou dnes vedeny děti už v mateřských školkách. Děje se tak i v Mateřské školce Oty Synka v Ostravě-Porubě, která se ve školním roce 2023/2024 zapojila do Mezinárodního ekologického projektu Ekoškola. Text a bohatou fotogalerii nám zaslala čtenářka, paní Janetta Hastíková. Děkujeme.

Ilustrační foto. Škola.

Otevřený dopis nastolil změnu. Atmosféra v mníšecké školce se zlepšila

Otevřeným dopisem vyvrcholila napjatá situace v Mateřské škole Mníšek, signatáři se obrátili proti zástupkyni ředitelky Monice Strnádkové kvůli jejímu nevhodnému chování v práci. Po šetření zastupitelstva Strnádková nakonec odešla sama a k situaci se nyní Deníku vyjádřila iniciátorka dopisu i jedna z obětí chování bývalé zástupkyně. 

Výtěžek z charitativního jarmarku dostane Zdravotní klaun

Tržiště plné stánků a také spousta zábavy pro malé i velké čeká návštěvníky Charitativního jarmarku. Ten pořádá 23. mateřská škola ve spolupráci s úřadem městského obvodu Plzeň 2 – Slovany a SeneCura SeniorCentrem Plzeň 25. dubna od 15.00 v parku Homolka.

Oranžové hřiště chomutovské MŠ Pohádka

Slon se skluzavkou, šnek i sluníčko. Mateřská škola Pohádka má nové hřiště

Mateřská škola Pohádka, která se nachází v ulici Školní pěšina na sídlišti Kamenná v Chomutově, má pěknou prostornou zahradu, kterou děti velmi rády využívají ke každodennímu pobytu na čerstvém vzduchu. Od podzimu do jara však bývá často promáčená. Na začátku roku 2024 tu proto byl vybudován firmou 3D Program monolitický syntetický povrch EPDM-TOP doplněný 3D herními prvky, jako jsou slon se skluzavkou, šnek s průlezem, ježek, slunce a mnoha dalšími 2D motivy.

Ilustrační foto

Mateřská škola Kvítek na Písečné v Chomutově z pohledu maminky

Každého rodiče jednou čeká výběr školky pro své malé dítko a výběr školky ovlivňuje nespočetně faktorů. Mateřská škola Kvítek, která se nachází v Chomutově, v ulici Písečná, je menší školka s programem výuky Začít spolu. Děti jsou různého věku společně ve třídě, a tak vzniká prostor malým dětem učit se od velkých. Větší děti se zase přirozeně učí zodpovědnosti tím, jak se snaží menší děti vést a být jim vzorem.

Zápisy dětí do prvních tříd probíhaly na Základní škole Trávník v Přerově zábavnou formou. Rodiče mohou zapsat děti do prvních tříd dva dny - v pondělí 8. a v úterý 9. dubna.

Zápisy v Přerově začaly. Budoucí prvňáčky čekaly na Trávníku pohádkové bytosti.

Zavázat tkaničku Kocourovi v botách, vylézt na žebřiny u Perníkové chaloupky nebo se zapojit do jiných her, které pro ně připravily pohádkové bytosti. Pak už je seznámení s novou paní učitelkou ve třídě hračka. Zápisy do prvních tříd probíhají na Základní škole Trávník v Přerově zábavnou formou tak, aby předškoláci neměli obavy z neznámého prostředí. Pohádková stanoviště pro děti zajišťují žáci z vyšších ročníků.

Mami, tati, pojďme si číst! Knihy působí na pozitivní emoce dětí a tím i na jejich charakter

Každá kniha je kouzelná, dozvěděly se děti ze slatiňanské mateřské školy

Česká školní inspekce nekontroluje jenom papíry, o tom jsme se přesvědčili dne 8.dubna v MŠ Slatiňany. Od 19. února zde totiž probíhal již 2.ročník čtenářské pregramotnosti "Mami, tati, pojďme si číst" pod záštitou MŠMT pro všechny předškoláky. Když každý občan šel kolem plotu školky viděl, že školka touto aktivitou přímo žije.

V Kylešovicích mají díky rekonstrukci novou mateřinku.

Rekonstrukce zajistila rodičům novou školku v Kylešovicích

Po devíti měsících stavebních prací je nová mateřská škola v Kylešovicích v ulici Liptovská připravená otevřít v září dveře dětem. Prostory bývalé Knihovny Petra Bezruče prošly kompletní rekonstrukcí a spadají pod správu mateřské školy Pekařská.

Na všechny hledače pokladů čekala na konci sladká odměna a záložka do knížky.

Jarní stezka za pokladem s králíkem Ňufíkem v Mateřské škole U koupaliště

/FOTO/ V jarním období navštívil naši mateřskou školu králík Ňufík, který si pro děti a jejich doprovod připravil plotovou hru plnou hádanek a úkolů. Pokud se dětem cestou povedlo rozluštit tajnou šifru, mohly se podle instrukcí vydat hledat Králíčkův poklad. Na všechny hledače pokladů čekala na konci sladká odměna a záložka do knížky.

V berounských základní školách odstartují v pátek zápisy dětí do prvních tříd

V Berouně začnou zápisy do prvních tříd, nyní podle nové spádovosti

V berounských základní školách zřízených městem odstartují v pátek zápisy dětí do prvních tříd podle nové spádovosti, což znamená, že Beroun byl nově rozdělen podle ulic a jejich obyvatelům připadá nejbližší škola. Zápisy do prvních ročníků se týkají dětí narozených od 1. září 2017 do 31. srpna 2018 včetně dětí s odloženou školní docházkou.

Chvojkovy lomy

Slovany letos chystají řadu investičních akcí

Celou řadu investičních akcí připravil pro letošní rok městský obvod Plzeň 2 – Slovany. Patří mezi ně například obnova oblíbeného parku Chvojkovy lomy, úprava klidové zóny podél řeky Radbuzy nebo přístavba božkovské hasičské zbrojnice.

Milan Maruštík, místostarosta MČ Praha 12, politická strana: ANO 2011.

Boj o místostarostu Prahy 12. Petice upozornila na zakázky od jeho přítelkyně

V úterý 26. března 2024 projedná rada městské části Praha 12 petici, která požaduje hloubkovou kontrolu zakázek, které získal před lety současný místostarosta Prahy 12 Milan Maruštík (ANO). Autorům petice vadí, že Maruštík získával zakázky od místní mateřské školy v době, kdy ji vedla jeho přítelkyně. Jak Maruštík, tak vedení radnice pochybení odmítají.  

Zápisy do škol. Ilustrační foto

Zápisy do škol se blíží, prvňáčků letos v Přerově nastoupí méně

O něco méně prvňáčků než v loňském roce by mělo letos dorazit k zápisům do škol, které se v Přerově konají ve dnech 8. a 9. dubna. Do prvních tříd totiž míří populačně slabší ročníky. Zápisy budou probíhat na osmi základních školách zřizovaných městem, a pak jedné soukromé.

Aktuálně ke Světovému dni vody

Aktuálně ke Světovému dni vody

Z výtvarné soutěže ke Světovému dni vody vznikly neuvěřitelně působivé pomůcky pro výuku. Ocenění a výhra nejsou důležité, shodují se pedagogové, kteří vedli dětské kolektivy.

Ilustrační foto.

Nože, pilky nebo vrtačky ve školkách? Konference napoví, jak jsou děti tvořivé

První jarní den přinese svěží vánek i do řad pedagogů mateřských škol a všech, kdo se zajímají o rozvoj tvořivosti nejmenších dětí. Cílem ojedinělé konference, který se uskuteční ve čtvrtek 21. března od 9 do 16.30 hodin v Kulturním centru Labuť v Říčanech je zaměřit pozornost právě na předškolní vzdělávání, které mívá při debatách a diskusích o směřování a rozvoji českého školství málo prostoru.

Ilustrační foto.

Nože, pilky nebo vrtačky ve školkách? Konference napoví, jak jsou děti tvořivé

První jarní den přinese svěží vánek i do řad pedagogů mateřských škol a všech, kdo se zajímají o rozvoj tvořivosti nejmenších dětí. Cílem ojedinělé konference, který se uskuteční ve čtvrtek 21. března od 9 do 16.30 hodin v Kulturním centru Labuť v Říčanech je zaměřit pozornost právě na předškolní vzdělávání, které mívá při debatách a diskusích o směřování a rozvoji českého školství málo prostoru.

Radovánky MŠ Pomněnka v Ústí nad Labem.

Děti z Mateřské školy Pomněnka si užívaly nejen zimní radovánky

Zima už nám pomalu dává sbohem, venku to spíše vypadá, že vládu převzalo jaro. Než nám ale ta kalendářní zima opravdu skončí, ráda bych se s vámi podělila o vše, co děti v MŠ Pomněnka během ledna a února prožily. A nebylo toho málo! Po celý měsíc leden probíhala akce s názvem „Ledový měsíc“. Děti se seznamovaly s charakteristickými znaky ročního období zima, povídaly si o tom, jak zvířátka přežívají zimu a jak my jim můžeme pomoci toto období přečkat.

Zahrada v MŠ Školní.

Chodov oživuje školní zahrady. Vesmír i pravěk mohou navštívit i rodiny s dětmi

Chodov se zaměřuje na proměnu zahrad u mateřských škol, které se stávají atraktivnějšími a zároveň dostupnějšími pro veřejnost. Po úpravě zahrady ve Školní ulici, kde za zhruba osm milionů korun vznikla herní plocha ve stylu pravěku, je letos na řadě zahrada U Koupaliště s vesmírným tématem. Dobrou zprávou je, že školní zahrady mohou navštěvovat i rodiče s dětmi.

Vila v Blanické ulici, únor 2024

Olomoucký squat děsí okolí. Vilu ze 30. let obsadili bezdomovci

Vřed, squat, že kterého jde strach. Tak místní označují vilu v Blanické ulici v Olomouci. Budova ze 30. let minulého století, která by mohla být ozdobou čtvrti, chátrá a je útočištěm lidí bez domova. Starosti dělá i sousední mateřské škole. Policie o problematické adrese ví, Olomouckému deníku řekla, jaký typ trestné činnosti tam řeší.