Kreativ

ŠTÍTEK: Miroslav Bobek

Řidiči autobusů v Libereckém kraji otevřeně hovoří o stávce. Poslední výplatní termín ukázal, že přidáno dostali jen minimálně, někteří dokonce za leden brali méně.

Ve čtvrtek autobusy pojedou, stávka řidičů nebude

Liberecký kraj – Plošná stávka v Libereckém kraji nebude. Potvrdil to hejtman Martin Půta, odboráři i dopravci. Celorepublikovou stávku vyhlásil kvůli nízkým platům Odborový svaz dopravy (OSD) na tento čtvrtek.

Slůně Maxmilián (Max).

Pražská zoo v sobotu oslaví první narozeniny slůněte Maxe

Praha - Sloní narozeninovou oslavu chystá v sobotu pražská zoo. Oslavencem bude Maxmilián, první slůně narozené i počaté v Praze. Narodil se loni 5. dubna, jeho matkou je slonice Janita, která se do zoo dostala v roce 2012 ze Srí Lanky. Otcem je samec Mekong, který v prosinci 2014 odešel do Amsterodamu. Oslava začne v sobotu v 11.00, řekla mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Samička kvakoše nočního s označením K57 se vrátila na své hnízdiště v pražské zoo.

Africká cesta kvakoše z Prahy budí obdiv

Praha - První ze čtyř kvakošů nočních, které loni odborníci v Zoo Praha vybavili „batůžky" se satelitními vysílači umožňujícími mapovat jejich migraci, se již vrátil ze západní Afriky na hnízdiště. V sobotu byl pozorován (a také vyfotografován) ornitology Lubomírem Peškem a Karlem Pithartem.

Parník do zoologické zahrady.

Parníky do zoo opět pojedou od 1. dubna, zpočátku jen o víkendech

Praha - Do pražské zoologické zahrady budou po zimní přestávce od soboty opět jezdit parníky. Pravidelnou linku mezi Rašínovým nábřežím, případně Čechovým mostem a Císařskou loukou nedaleko zoo bude Pražská paroplavební společnost provozovat v dubnu o víkendech a svátcích, od května pak každý den. Ve čtvrtek to za firmu sdělil Richard Vojta.

Po 42 letech se sešlo šest pamětníků příchodu 25 000 000. návštěvníka pražské zoo z roku 1975. Zoo Praha pro ně opět připravila slavnostní dort.

V Zoo Praha odstartovala 86. sezona. Slavnostní zahájení se neslo v retro stylu

Praha - V sobotu 25. března zahájila Zoo Praha 86. sezonu, která potrvá až do 28. září. Celá akce probíhala v retro stylu, odkazujícím na přivítání 25-ti miliontého návštěvníka v roce 1975. Právě 70. léta byla pro pražskou zoo, kterou tehdy vedl ředitel Zdeněk Veselovský, velmi úspěšná, a to i v celosvětovém měřítku. V letošní sezoně Zoo Praha přivítá již 60-ti miliontého návštěvníka!

Pětiměsíční mládě tygra sumaterského.

Pražská zoo na jaře očekává 60miliontého návštěvníka

Pražská zoologická zahrada v sobotu slavnostně zahájí 86. sezonu. Očekává v ní šedesátimiliontého návštěvníka. Měl by přijít zřejmě v dubnu či květnu. Řekl to dnes ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Stěžejním bodem zahájení bude setkání pamětníků, kteří v roce 1975 zažili přivítání 25miliontého návštěvníka zoo. V duchu 70. let pak bude celý zahajovací program v areálu zoo.

Zoo Praha. Ilustrační foto.

Pražská zoo na jaře očekává 60-ti miliontého návštěvníka

Praha - Pražská zoologická zahrada v sobotu slavnostně zahájí svou 86. sezonu, ve které očekává příchod 60-ti miliontého návštěvníka. Měl by přijít zřejmě v dubnu či květnu. Na tiskové konferenci to ve středu novinářům řekl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Stěžejním bodem zahájení letošní sezony bude setkání pamětníků, kteří v roce 1975 zažili přivítání 25-ti miliontého návštěvníka zoo. V duchu 70. let pak bude celý zahajovací program v areálu zoo.

Protipovodňová vrata na Čertovce.

Je Praha připravena na tisíciletou vodu?

Praha - Na středu připadá Světový den vody. Zejména s tou tekoucí má Praha v posledních letech neblahé zkušenosti. Jak je na tom s protipovodňovou ochranou? 

Donna se Sitou.

Slonice Donna a Sita se stěhují z pražské zoo do Německa

Praha - Tento víkend mají návštěvníci zoologické zahrady v Troji poslední možnost vidět Situ, první slůně narozené před čtyřmi lety v Praze. Společně se svojí matkou Donnou se bude stěhovat do německého Osnabrücku. Chovatelé se rozhodli obě slonice přemístit do jiné zoo kvůli tomu, že Donna začala být agresivní a opakovaně napadala další členy stáda, hlavně Tamaru a Shanti. Už delší dobu žily proto Sita s Donnou odděleně od ostatních samic.

Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.

Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek slaví padesátiny

Praha - Padesátiny oslaví 10. února novinář a manažer Miroslav Bobek, který se v roce 2010 stal 16. ředitelem pražské zoo. Před nástupem do funkce pracoval tento vystudovaný ornitolog v Českém rozhlase a proslul jako autor a vedoucí projektu Odhalení, který sledoval život goril v pražské zoo, a dalších přírodovědeckých projektů.

25 000 000. návštěvník Zoo Praha přišel dne 24. 6. 1975.

Zoo Praha hledá děti z archivní fotografie

Praha - V roce 1975 přivítala Zoo Praha svého 25 000 000. návštěvníka. Zoo Praha by ráda jeho - i další děti, které navštívily zoologickou zahradu spolu s ním a jsou zachyceny na archivní fotografii - vyhledala a pozvala na slavnostní zahájení letošní hlavní sezóny. Obrací se proto na veřejnost s žádostí o pomoc při hledání dětí z fotografie. Připojuje ještě malou nápovědu: jednalo se o cvičence, kteří do zoo zavítali v rámci Spartakiády.

Pavilon goril v Zoo Praha. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Gorily v zoo získaly od dárce 4 miliony

Praha - Dva dny po oslavách 45. nalezenin gorily Kamby dostala populární samice opožděný dárek. V úterý ráno totiž na účet určený na výstavbu nového pavilonu goril doputoval nebývalý dar. Dárce přispěl částkou čtyři miliony korun. „Jedná se o fyzickou osobu, zavázali jsme se ale, že neprozradíme její jméno," řekl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Výše darované částky je skutečně výjimečná.

Oblíbená samice gorila nížinná Kamba oslaví své 45. nalezeniny.

Zoo Praha zve na „nalezeniny" gorily Kamby a výstavu fotografií

Praha - V neděli 29. ledna oslaví v pražské zoo 45. „nalezeniny" populární samice gorily nížinné Kamby. Dárek dostane oslavenkyně ve 14 hodin v Pavilonu goril. Dopoledne zve Zoo Praha návštěvníky také do mongolské jurty vedle výběhu koní Převalského. V 11 hodin zde bude s Lenkou Klicperovou zahájena výstava fotografií Miroslava Bobka a Václava Šilhy - Krásy zimní Gobi.

Mládě varana komodského.

Prvním mládětem pražské zoo v roce 2017 je varan Kámasútra

Praha - Prvním mládětem pražské zoo narozeným v roce 2017 se stal varan komodský. Dostal jméno Kámasútra. Oznámil to dnes na twitteru ředitel zoo Miroslav Bobek. Varani komodští žijí ve volné přírodě na ostrovech v Indonésii. Dosahují v některých případech délky až kolem tří metrů a váhy přes 90 kilogramů. Jsou to schopní lovci, kteří si kromě drobných živočichů troufnou i na buvola nebo divoké prase.

Ilustrační foto.

Ministerstvo zamítlo odvolání radnice proti stavbě pavilonu goril

Praha - Ministerstvo kultury zamítlo odvolání radnice Praha-Troja proti stavbě pavilonu goril v pražské zoo. Objekt v horní části areálu je podle něj z hlediska památkové péče přijatelný. O zamítnutí odvolání dnes informoval na svém facebookovém profilu ředitel pražské zoo Miroslav Bobek, informaci potvrdilo i ministerstvo. Městská část se zatím s rozhodnutím nestihla seznámit, řekl starosta Tomáš Bryknar (Trojský kůň 2014).

Jane Goodall a populární gorilí samec Richard.

Zoo Praha navštívila slavná primatoložka Jane Goodall

Praha - Zoo Praha v neděli přivítala vzácnou návštěvu, legendární primatoložku a ochránkyni zvířat Jane Goodall. Zahradu si prohlédla v doprovodu ředitele zoo Miroslava Bobka, zoologického náměstka Jaroslava Šimka a kurátorů.

Laureáti Cen Richard v roce 2016.

V Zoo Praha proběhlo předání cen Velký, Malý a Divoký Richard

Praha /FOTOGALERIE/ - V Zoo Praha, kde v neděli proběhlo tradiční Setkání přátel, sponzorů a adoptivních rodičů zvířat, byly jejím nejvýznamnějším podporovatelům uděleny ceny Velký, Malý a Divoký Richard. Jsou vyrobeny z českého křišťálu podle sádrového odlitku tlapy gorilího samce Richarda a letos je předával herec Karel Heřmánek.

Rekordním návštěvníkem Zoo Praha s číslem 1 400 000 se stal pan Luboš Holan z Prahy s vnoučaty Jesicou a Claudií.

Zoo Praha letos navštívilo 1,4 milionu lidí, nejvíce v historii

Praha - Zoologickou zahradu v Troji letos zatím navštívilo 1,4 milionu lidí. Je to poprvé v její pětaosmdesátileté historii. Jubilejního návštěvníka přivítala zoo v nedělí. Rekord v návštěvnosti z roku 2014 ale padl už 20. listopadu, kdy do zoo přišel letošní návštěvník s pořadovým číslem 1 382 244. V neděli o tom informovala mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Zoo Praha. Ilustrační foto.

V Zoo Praha se letos zatím narodilo 1191 mláďat ve 223 druzích

Praha /FOTOGALERIE/ - V pražské zoologické zahradě se letos zatím narodilo 1191 mláďat ve 223 druzích. Na čtvrteční tiskové konferenci to řekl ředitel zoo Miroslav Bobek. Kvantita podle něj není nejdůležitější, chovatelé se soustředí zejména na velké výzvy, tedy obtížně chovatelné druhy. Za ojedinělé povařuje Bobek narození dvou sloních mláďat.

Tradiční vánoční strom se v Zoo Praha rozsvítí v neděli 27.11.

V pražské zoo začne o víkendu advent rozsvícením vánočního stromku

Praha - První adventní neděli 27. listopadu je pro návštěvníky Zoo Praha připraven bohatý program. V 15 hodin v Zoo v Údolí slonů představí jedinečnou sbírku starožitných ankusů, poté bude následovat komentovaná ukázka výcviku slonů. Tradiční vánoční strom společně s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem v 17 hodin rozsvítí herečka Eliška Balzerová. Všichni návštěvníci, kteří přijdou po 15. hodině, budou mít vstup za 1 korunu.

Křtiny mláděte proběhly v úterý 9. listopadu a mládě dostalo jméno Miro.

Mládě dikobrazů palawanských pokřtil cestovatel Stingl

Praha /FOTOGALERIE/ - Páru dikobrazů palawanských, kteří do Zoo Praha přišli na začátku července tohoto roku, se 31. října narodilo mládě. Při své návštěvě Zoo Praha ho ve středu 9. listopadu pokřtil známý český cestovatel, etnograf a spisovatel, pan Miloslav Stingl. Vzácné mládě jednoho z nejmenších dikobrazů na světě, jehož chov je v Evropě raritou, dostalo jméno Miro.

Miroslav Bobek, ředitel pražské ZOO v Pavlíkově

Slonice přiletěly ze Srí Lanky vojenským letadlem starým padesát let

Pavlíkov - Jak se dostaly slonice ze Srí Lanky do Zoologické zahrady v Praze, byla jen jedna část zajímavého vyprávění ředitele pražské zoologické zahrady Miroslava Bobka s jednoduchým názvem Cesty za zvířaty. Miroslav Bobek tak zahájil další cyklus cestovatelských večerů v Pavlíkově na Rakovnicku.

Miroslav Bobek, ředitel pražské ZOO v Pavlíkově

Slonice přiletěly ze Srí Lanky vojenským letadlem padesát let starým

Pavlíkov – Jak se dostaly slonice ze Srí Lanky do Zoologické zahrady v Praze, byla jen jedna část zajímavého vyprávění ředitele pražské zoologické zahrady Miroslava Bobka s jednoduchým názvem Cesty za zvířaty. V další části ředitel pražské zoo prozradil, jak se dostávají koně Převalského do volné přírody v Mongolsku. Poslední část jeho vyprávění patřila zvířatům v Africe, zejména gorilám, kterých tam ubývá.

Panda velká patří mezi nejatraktivnější a nejznámější zvířata na světě.

Nejdřív nový pavilon, potom pandy z Číny

Praha /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Diskutované pandy velké by mohly Pražany těšit už od roku 2021. Nejdřív pro ně ale trojská zoo musí vymyslet pěkný pavilon. Vypíše proto architektonickou soutěž.

Ředitel pražské Zoo Miroslava Bobek představuje chystané stavební úpravy

Zoo Praha vypíše soutěž na návrh pavilonů pand a ledních medvědů

Praha - Pražská zoo se chystá na začátku listopadu vyhlásit dvě architektonické soutěže na expozice pro lední medvědy a pandy velké. Nový pavilon Arktida pro lední medvědy a tuleně plánuje zoo zřídit v klimaticky příznivější severozápadní části zahrady. Na místě nynější expozice pro lední medvědy chce vybudovat novou expozici pro pandy velké, pokud se zvířata podaří získat. Uvedlo to v pondělí vedení zoo na setkání s novináři.

Vzápětí po narození se postavilo, ale jeho pohyby jsou ještě vratké

Návštěvníci zoo mohou sledovat život nově narozeného slůněte. Pavilon je otevřen

Praha /FOTOGALERIE/ - Slonice Tamara porodila v pátek po osmé hodině večer své první slůně. Jde o samečka, který váží osmdesát kilogramů a který začal vzápětí pít. K porodu došlo za přítomnosti slonice Janity a jejího letos narozeného slůněte Maxe. Již v sobotu však od sebe obě matky se slůňaty byly na čas odděleny, protože zvědavý Max jevil o novorozeného samečka až příliš velký zájem. Pavilon však zůstává pro návštěvníky otevřen, a tak mají jedinečnou příležitost sledovat život slůněte doslova od prvních hodin po jeho narození.

Slonici Tamaře se narodilo mládě. Je to sameček.

V pražské zoo se narodilo slůně, třetí v historii zahrady

Praha /FOTOGALERIE/ - V pražské zoo se v pátek narodilo slůně samici slona indického Tamaře. Je to sameček, jeho otcem je jediný dospělý samec v zoo Ankhor. Novinářům to řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Jedná se o třetí sloní přírůstek v historii zoo a druhé slůně počaté v Praze.

Slonici Tamaře se narodilo mládě. Je to sameček.

V pražské zoo se narodilo slůně, třetí v historii zahrady

Praha /FOTOGALERIE/ - V pražské zoo se v pátek narodilo slůně samici slona indického Tamaře. Je to sameček, jeho otcem je jediný dospělý samec v zoo Ankhor. Novinářům to řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Jedná se o třetí sloní přírůstek v historii zoo a druhé slůně počaté v Praze.

Slavnostní zahájení výstavy o Zoo Praha v pekingské zoologické zahradě.

Výstava v Pekingu představuje pražskou zoo

Peking, Praha - Za účasti primátorky Hlavního města Prahy v úterý byla v pekingské zoologické zahradě slavnostně zahájena reprezentativní výstava představující Zoo Praha. Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek se ještě předtím v Číně zúčastnil výroční konference Asociace čínských zoologických zahrad, kde představil projekt Návrat divokých koní a jednal o přepravě koní Převalského z Evropy do čínské stanice Jimsar.

Langur čínský.

Pražská zoo získá z Pekingu langura čínského

Praha - Zoologická zahrada v Troji bude chovat langura čínského, považovaného za jednoho z nejvzácnějších primátů. Trojská zoo ho získá od zoologické zahrady v Pekingu na základě smlouvy, kterou dnes v čínské metropoli uzavřel se svým protějškem ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Jednali také o převozu koní Převalského do volné přírody asijské velmoci. Společně s primátorkou Adrianou Krnáčovou Bobek v Číně usiluje i o zapůjčení chráněných pand velkých.

Za vedení zoo pogratuloval manželům Omerovým náměstek ředitele Jiří Malina a předal jim dárky od zoo a jejích partnerů (Komerční banka, FTV Prima, Bidvest, Mondelez , Mafra, Koh-I-Noor).

Zoo Praha přivítala miliontého návštěvníka. Letos v rekordním termínu

Praha - V Zoo Praha v pondělí zažívají velký den. Za rekordy nemusíme až do olympijského Ria, jeden padl i v pražské zoo. Přivítali totiž letošního miliontého návštěvníka – poprvé v historii pražské zoo se tak stalo v rekordním termínu. V pondělí také schválila Rada hlavního města Prahy střednědobou koncepci rozvoje naší zoologické zahrady, která umožní další významný růst zoo v příštích letech.

Nové mládě žirafy Rothschildovy.

V pražské zoo se v noci narodila žirafí samička, měří asi 180 cm

Praha - V pražské zoo se v noci na dnešek narodila žirafí samička. Měří asi 180 centimetrů. Porodila ji bezmála jednadvacetiletá žirafa Rothschildova Eliška, pro kterou je to osmé mládě. Otcem je samec Johan. V pátek o novém přírůstku informovala mluvčí zoologické zahrady Jana Myslivečková.

Nakládání klisen v Dolním Dobřejově.

Z Prahy odletěly do Mongolska čtyři klisny koně Převalského

Praha /FOTOGALERIE/ - Čtyři klisny koně Převalského z pražské zoo v sobotu odpoledne odletěly armádním speciálem do Mongolska z letiště v pražských Kbelích. V doprovodu ošetřovatelů míří do národního parku Gobi B, kde budou posléze vypuštěny do volné přírody. Letoun plánuje dvě mezipřistání v Kazani a Novosibirsku. V mongolském Bulgan Sumu by měl dosednout v neděli ve 13.35 místního času, tedy 07.35 středoevropského času. Letos pražská zoo ve spolupráci s Armádou ČR netradičně připravuje zdvojený transport.

Ilustrační foto.

Převoz dvou žiraf z pražské zoo do Turecka posunula vedra

Praha - Z pražské zoologické zahrady měli být v tomto týdnu převezeni dva žirafí samci do Turecka. Kvůli vedrům se ale transport přeložil na září, sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal. Podle ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka by mohl nastat problém při čekání na některých hranicích, obecně je podle něj prioritou zajištění ochlazování zvířat.

Sloní sameček už váží 170 kilogramů a je velmi čiperný.

Křtiny prvního stoprocentně pražského slůněte

Praha - V sobotu 11. června zve pražská zoo na křtiny prvního „stoprocentně" pražského slůněte, které se narodilo samici Janitě 5. dubna letošního roku. Křtiny se uskuteční v Údolí slonů od 10.30 hodin za účasti ředitele zoo Miroslava Bobka a významných hostů: ministra zahraničí Srílanské demokratické socialistické republiky, Jeho Excelence Mangaly Samaraweery, ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka, náměstka ministra zahraničních věcí ČR Miloslava Staška, primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové, náměstka primátorky hl. m. Prahy Petra Dolínka a dalších.

Gorilí mládě, které se koncem dubna nečekaně narodilo v pražské zoo, je sameček.

Gorilí mládě z pražské zoo je kluk

Praha - Gorilí mládě, které se koncem dubna nečekaně narodilo v pražské zoo, je sameček. Na svém twitterovém účtu o tom dnes informoval ředitel zahrady Miroslav Bobek. Od pondělí může veřejnost zasílat návrhy na pojmenování gorilího kluka. Křtiny se uskuteční v neděli 19. června.

Neděle 5. června 1966 byla prvním dnem slonice Gulab v Zoo Praha. 1

Slonice Gulab oslavila padesáté výročí příjezdu do Zoo Praha

Praha - Slonice Gulab oslavila padesáté výročí příjezdu do pražské zoologické zahrady, které připadá na neděli. Byla darem od indického obchodníka, jenž zavítal do Česka. Pouze samička plameňáka kubánského, která ani nemá jméno, žije v pražské zoo déle než ona. Řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Ilustrační foto.

V Praze má vzniknout další parkoviště pro zoologickou zahradu

Praha - V Praze má vzniknout další parkoviště sloužící zoologické zahradě. Na facebooku to sdělil ředitel zoo Miroslav Bobek. Parkoviště bude u tunelu Blanka a se zoo ho spojí linka městské hromadné dopravy. Také se rozšíří jižní parkoviště.

Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.

Marketérem roku 2015 se stal šéf pražské zoologické zahrady

Praha - Vítězem 11. ročníku soutěže Marketér roku se stal ředitel Zoologické zahrady hlavního města Prahy Miroslav Bobek. Hlavní cenu Velkého delfína získal za za marketingové aktivity dosahující vysoké i mezinárodní uznání. Oznámili to ve čtvrtek organizátoři soutěže z České marketingové společnosti.

Ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek.

Bobek končí v čele Unie českých a slovenských zoologických zahrad

Praha - Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek ve čtvrtek rezignoval na funkci prezidenta Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Odůvodnil to dlouhodobými názorovými spory uvnitř unie a průběhem poslední valné hromady, která neschválila usnesení o podpoře takzvaných in-situ projektů členských zoologických zahrad.

Miroslav Bobek.

Bobek končí v čele Unie českých a slovenských zoologických zahrad

Praha - Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek dnes rezignoval na funkci prezidenta Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Odůvodnil to dlouhodobými názorovými spory uvnitř unie a průběhem poslední valné hromady, která neschválila usnesení o podpoře takzvaných in-situ projektů členských zoologických zahrad. Tyto projekty mají za cíl chránit ohrožené druhy zvířat přímo v jejich přirozeném prostředí. Rezignaci poté oznámila i viceprezidentka unie a ředitelka bratislavské zoo Miloslava Šavelová.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek s knihou Trojský lev.

Trojský lev je třetí knihou ředitele pražské zoo

Praha - Setkání u trojice vzácných lvů, které pražská zoologická zahrada dovezla v roce 2015 z Indie, se uskuteční v sobotu 21. května. Od 12 do 15 hodin bude u Pavilonu šelem a plazů připraven zábavný a soutěžní program pro děti i dospělé. A ředitel zoo Miroslav Bobek tam ve 14 hodin pokřtí svou další knihu.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek s knihou Trojský lev.

Trojský lev je třetí mozaikou příběhů ředitele pražské zoo

Praha - Setkání u trojice vzácných lvů, které pražská zoologická zahrada dovezla v roce 2015 z Indie, se uskuteční v sobotu 21. května. Od 12 do 15 hodin bude u Pavilonu šelem a plazů připraven zábavný a soutěžní program pro děti i dospělé. A ředitel zoo Miroslav Bobek tam ve 14 hodin pokřtí svou další knihu.

Lvice Ginni si ve venkovním výběhu v pražské zoologické zahradě ráda hraje s balonem.

OBRAZEM: Lvi indičtí už chodí v pražské zoologické zahradě ven

Praha - Trojici vzácných lvů indických, která byla do pražské zoo přivezena po několika letech vyjednávání a příprav z indického státu Gudžarát, mohou návštěvníci nově vidět také ve venkovním výběhu. Lvice Ginni a Suchi i samec Jamvan venku od prvních dnů dovádějí s velkými míči a užívají si stejně jako návštěvníci krásného počasí.