Kreativ

ŠTÍTEK: náměstí

V Kladně uctili vzpomínkou válečné veterány.

OBRAZEM: V Kladně uctili vzpomínkou válečné veterány

Statutární město Kladno, Československá obec legionářská Kladno, Sokolská župa Budečská a Spolek pro zachování odkazu českého odboje si společně připomněli Den válečných veteránů, který připadá na 11. listopadu. Zástupci výše zmíněných subjektů se proto sešli už v pátek u pomníku obětí I. světové války na náměstí Svobody společně položili věnce.

Členové liberecké pobočky Obrazu v sobotu na Soukenném náměstí upozorňovali na problematiku klecových chovů.

FOTO: Nasadili si slepičí masky. V Liberci upozorňovali na klecové chovy

Ani deštivé sobotní odpoledne neodradilo členy liberecké pobočky neziskové organizace Obraz, aby poukázali na problematiku klecových chovů. Na Soukenném náměstí vyrostl petiční stánek a obránci vybavení pláštěnkami a slepičími maskami se se vztyčenými hlavami chopili svého úkolu.

Instalace vánoční výzdoby v centru Hradce Králové.

Města i obce se zahalí do svátečního

Do začátku adventu zbývají tři týdny. Není v kraji města či obce, kde by nechystali sváteční světla a výzdobu, vánoční stromy, adventní trhy a příležitosti k setkávání. Města a obce utratí za vánoční výzdobu řádově desetitisíce i statisíce. A svítit se bude i ve Velké Vsi na Náchodsku, kde kabely překousaly veverky.

V Dačicích uctili památku válečných veteránů.

V Dačicích si připomněli Den válečných veteránů

Město Dačice si v sobotu 9. listopadu připomnělo Den válečných veteránů. Pietní akty proběhly na novém hřbitově u hrobu Václava Martínka a potom také u pomníku obětem všech válečných konfliktů na Palackého náměstí. Kromě zástupců města a armády se tu sešly desítky lidí, aby uctily památku místních rodáků, kteří zemřeli ve vojenské službě.

Svatomartinský Mikulov 2019.

Svatomartinský Mikulov: dospělí ochutnávají vína, dětí zajímá zahrádka hus a koz

Mikulov /REPORTÁŽ/ – Jen aby si ten Martin nepospíšil, říká žena stojící se sklenkou svatomartinského vína před pódiem na mikulovském náměstí a dívá se na uplakané nebe nad sebou. Přestože svatý Martin přijede do města na bílém koni až v pondělí dopoledne, Svatomartinský Mikulov mohou zažít návštěvníci města i místní už o víkendu.

Pernštýnské náměstí ozdobí 14 metrů vysoký smrk z Masarykových kasáren.

Pardubický vánoční strom bude z kasáren

Pardubice už mají vybraný vánoční strom, který během zimního období a Vánoc ozdobí Pernštýnské náměstí. Favoritem je 14 metrů vysoký smrk, který roste v opuštěných Masarykových kasárnách.

Na Mariánském náměstí právě pokračují práce na stavbě Boudy.

Bouda: Den třetí

Na stavbě divadelního areálu Bouda, který bude otevřen 21. listopadu operou Dalibor, se na Mariánském náměstí pracuje i přes deštivé počasí i o víkendu. Částečně dostavěna bude Bouda už 13. listopadu, kdy se v ní bude konat pořad DVTV: Sametový speciál.

Náměstí Míru v Mělníku v pátek 8. listopadu ožilo. Základní škola Jungmannovy sady totiž uspořádala již 24. ročník průvodu svatého Martina.

Svatý Martin přijel na mělnické náměstí na bílém koni

/FOTOGALERIE/ Náměstí Míru v Mělníku v pátek 8. listopadu ožilo. Základní škola Jungmannovy sady totiž uspořádala již 24. ročník průvodu svatého Martina. Akci uváděla paní učitelka Radka Koláčná spolu se svojí třídou pátou C. Na náměstí dorazil průvod po páté hodině.

Vídeňská radnice a vánoční trhy.

Ve Vídni už stojí vánoční strom, rostl 130 let

Vídeň – Na návštěvníky vánočních trhů na vídeňském radničním náměstí už čeká dvaatřicet metrů vysoký a sto třicet let starý smrk z obce Embach v blízkosti lyžařského střediska Kaprun.

Víkend na Brodsku se odehraje ve znamení lampuonů a příchodu svatého Martina.

Do průvodu na Havlíčkobrodsku se svatým Martinem

Havlíčkobrodsko – Víkend na Brodsku se odehraje ve znamení příchodu svatého Martina. V sobotu 9. listopadu se lampionový průvod vydá na cestu v městečku Havlíčkova Borová. Pořádá spolek TrojHáček. Průvod začíná v 16.45 na náměstí, na závěr bude ohnivá show.

Sv. Martin. Ilustrační foto.

Tip na sobotu 9. listopadu: V Budišově přivítají Martina

Vítání svatého Martina na bílém koni proběhne v sobotu 9. listopadu od 17 hodin na náměstí Republiky v Budišově nad Budišovkou. Na programu bude ohňová show, lampiónový průvod městem v čele s Martinem či pohádková cestička za paní Zimou. Občerstvení bude zajištěno. Na akci zve Středisko volného času Budišov nad Budišovkou.

Středeční diskuze s biskupem Václavem Malým.

Diskutovali o Evropě

Středa v Dominikánském klášteře na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích patřila povídání.

Výběr z bankomatu. Ilustrační foto.

Lidé o bankomat na náměstí nepřijdou

V průběhu listopadu zmizí z budovy čp. 12 na kopidlenském Hilmarově náměstí bankomat. Místní se ale nemusí ničeho obávat, o možnost vybrat si v obci peníze nepřijdou.

Dočasný divadelní areál Bouda se začal 7.  listopadu stavět na Mariánském náměstí.

Bouda: Den druhý

Dočasný divadelní areál Bouda začali stavět ve čtvrtek 7. listopadu. Na staveništi na Mariánském náměstí vyrostla do pátku 8. listopadu bílá kopule geodoma.

V loňském roce zdobil Husovo náměstí v Rakovníku smrk stříbrný. Městu ho daroval jeden z občanů Rakovníka.

Vánoční strom přivezou z Kolešovic

Rozhodnuto. Vánoční strom na Husově náměstí nebude v letošním roce od žádného z obyvatel z města Rakovníka, ale z nedaleké obce Kolešovice.

Dva dočasné divadelní objekty vzniknou na budějovickém Mariánském náměstí u příležitosti oslav Jihočeského divadla. Technici je začali stavět 7. 11. 2019.

Na Mariánském už začali stavět Boudu

Každý, kdo ve čtvrtek 7. 11. 2019 procházel nebo projížděl českobudějovickým Mariánským náměstím, si musel všimnout nezvyklého ruchu, který zde zavládl. Dorazily první náklaďáky s vybavením pro nový projekt Jihočeského divadla. Chystá se zde stavba divadla.

Papírové náměstí v Liberci.

Liberec chce pozemky na Kunratické vyměnit se Synerem za pozemky u „Papíráku"

Doslova jen pár minut chůze od liberecké radnice se nachází lokalita, které nikdo neřekne jinak než „Papírák“. Čtvrť v dolním centru města kolem Papírového náměstí je ale stále spíše ostudou Liberce. Vedení města teď plánuje zpracovat studii na možnou novou zástavbu, potřebuje k tomu ale scelit pozemky, které vlastní soukromí majitelé.

V Kyjově startují tradiční martinský hody

Tipy na víkend 8. až 11. listopadu: Svatomartinská vína, hody i myslivecká mše

Hodonínsko - První mladá vína vinařů z regionu Podluží a Hodonínska a také svatomartinské menu a regionální speciality ochutnají návštěvníci desátého ročníku Svatomartinských slavností v Hodoníně. V sobotu tam odšpuntují vinaři první láhve se Svatomartinskými víny v jedenáct hodin a jedenáct minut dopoledne v teple vyhřívaných stanů na Masarykově náměstí.

Svatý Martin. Ilustrační foto.

Svatomartinské hody na Masarykově náměstí

Čtvrtý ročník oblíbené pouliční slavnosti u příležitosti svátku svatého Martina nabídne v pondělí 11. listopadu zajímavý program i na centrálním ostravském náměstí.

Svatý Martin. Ilustrační foto.

Svatomartinské hody na Masarykově náměstí

Čtvrtý ročník oblíbené pouliční slavnosti u příležitosti svátku svatého Martina nabídne v pondělí 11. listopadu zajímavý program i na centrálním ostravském náměstí.

Svatý Martin. Ilustrační foto.

Do Rychnova přijede svatý Martin

Závěr druhého listopadového týdne v Rychnově nad Kněžnou bude stát za to. V pátek 8. listopadu od 14 hodin opanují Staré náměstí Svatomartinské slavnosti a jejich doprovodný program. O zahájení se postará Bakchus aneb Jak se hrálo ve středověku.

Okolí hotelu Intercontinental - Prostor v okolí pražského hotelu Intercontinental na Starém Městě čekají úpravy (na vizualizaci).

Miliardáři upraví okolí Intercontinentalu. Brutalistní hotel podobu nezmění

Prostor v okolí pražského hotelu Intercontinental na Starém Městě čekají úpravy, které zahrnují rozšíření veřejných prostranství kolem budovy, propojení Pařížské ulice s nábřežím a zlepšení dopravní situace. Součástí plánu je stavba v jihovýchodní části přilehlého náměstí Miloše Formana.

Ilustrační foto

Město si chystá vzít další stomilionový úvěr na výstavbu knihovny

Necelých 200 milionů korun. Takový bude nejspíše dluh města Rakovníka v dalších letech. Vedení radnice plánuje v příštím roce zahájit výstavbu víceúčelového studijního centra na Husově náměstí a na finanční pokrytí této akce si hodlá půjčit sto milionů korun u některé z bankovních institucí. V současné době již město čerpá stejně vysoký úvěr, který byl použit na přestavbu plaveckého areálu.

Nově zrekonstruované Palackého náměstí bude slavnostně otevřeno 12. listopadu.

V Kralupech se těší z nového náměstí

Úterý 12. listopadu bude pro obyvatele Kralup nad Vltavou důležité. Právě v tento den dojde k slavnostnímu otevření nově zrekonstruovaného Palackého náměstí, jehož prostřednictvím získává centrum města zcela novou tvář.

Osud chátrajících budov na ulici Milady Horákové budí obavy. O jejich budoucnosti rozhodnou brněnští zastupitelé.

Lepší prodat, než draze opravit. Politici řeší osud chátrajícího domu

Nechat dům na nároží brněnského náměstí 28. října a ulice Milady Horákové ve vlastnictví města a postavit v něm byty pro sociálně potřebné, nebo budovu prodat investorovi a nechat její opravu na něm? Tento spor řešili na středečním zasedání zastupitelé Brna-středu. Ti rozhodli, že souhlasí s prodejem památkově chráněného objektu, který patří městu.