Kreativ

ŠTÍTEK: nebezpečný odpad

Sběrný dvůr v Jesenici

Kam s ním? Jeseničtí už ví. Do nového sběrného dvora

Jesenice - K lepšímu třídění a ukládání objemného a nebezpečného odpadu slouží obyvatelům Jesenice a přilehlých obcí nový sběrný dvůr za městem. Nahradil tak ten stávající poblíž vlakového nádraží, který nevyhovoval jak kapacitou, tak i vybavením.

Ilustrační foto.

Máte auto v depozitu? Pozor, abyste s ním ještě vyjeli

Hranice – Vlastníci vozů, kteří mají svá auta dočasně vyřazena v takzvaném depozitu, by měli zbystřit. Pokud do konce roku nedorazí na městský úřad, může se jim lehce stát, že se z jejich miláčka na čtyřech kolech stane jen hromádka šrotu.

Areál Červený Újezd

Provozovatel nelegálně spaloval odpady, dostane pokutu skoro 500 tisíc

Teplicko - Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z Oblastního inspektorátu v Ústí nad Labem uložili finanční pokutu 490 tisíc korun společnosti DOMOV NA KOPCI s.r.o. Provozovatel zařízení pro psychicky nemocné lidi u Červeného Újezdu na Teplicku porušil zákon o odpadech.

Ilustrační foto

Pneumatik i baterií se už brzy zbaví

Kostelec – Za čtrnáct dní se lidé z Kostelce nad Labem budou moci zbavit nebezpečného odpadu, vysloužilých elektrospotřebičů i starých pneumatik, které nyní skladují v garážích a sklepech.

Ilustrační foto

Ekologie v Dolních Kralovicích: kontejnery mají občané zdarma

Dolní Kralovice – Zcela zdarma mohou používat lidé z městyse a jeho osad ležících na břehu přehrady s želivskou vodou, velkoobjemové kontejnery k odkládání odpadu. Radnici tahle služba, která se ale kvůli mrazům a možnému přimrznutí odpadu na dno kontejneru nekoná v zimním období, přijde za rok na 300 tisíc korun českých. Přitom sídlo s tisícovkou obyvatel disponuje rozpočtem jen kolem třiceti milionů korun.

Ilustrační foto

Výzkumný areál budí rozpaky

V Česku unikátní pracoviště na zpracování druhotných surovin má vzniknout v areálu bývalého kravína na okraji Rychvaldu. Projekt je teprve na začátku, už v listopadu by se ale podle informací z Rychvaldského zpravodaje mělo začít stavět.

Ilustrační foto.

V Běchovicích funguje první zvířecí krematorium na území Prahy

Praha - V Běchovicích funguje první zvířecí krematorium na území Prahy, jeho povolení trvalo tři roky. Ze 70 procent spaluje psy, zbytek jsou většinou kočky. Ostatní zvířata tvoří jen asi jedno procento. Ve středu to řekli majitelé krematoria Jan Šípek a Jan Šimon. Kremace je podle nich úplně stejná jako u lidí, až na menší pec, která dokáže spálit zvíře do 130 kilogramů.

Ilustrační foto.

Nebezpečné odpady odveze kontejner

Chrudim - Až do soboty se v Chrudimi bude možné zcela legálně zbavit nebezpečného odpadu, jako například starých akumulátorů, zářivek, plechovek od barvy, televizorů, léků, olejů, zbytků postřikových látek a podobně.

Lidé do kontejnerů vyhazují i odpad, který do nich nepatří.

Lidé mísí odpad ve velkých kontejnerech

Havířov - Služba, kterou havířovská radnice občanům za jejich peníze nabízí, se často míjí účinkem, když lidé do velkokapacitních kontejnerů na rozměrný kusový odpad vyhazují i to, co by měli třídit nebo odvážet do sběrných dvorů.

Ilustrační snímek - sběrný dvůr

Nebezpečný odpad je všude kam dávat

Karvinsko - Právě dnes vyráží do ulic Bohumína již poněkolikáté sběrna nebezpečného odpadu, starého elektrozařízení a drobného šrotu. To aby na celkem osmnáct stanovištích dala místním možnost zbavit se těchto přebytečných věcí, které by neměly končit v běžném komunálním odpadu.

Ilustrační foto.

Úklid Děčína: Za měsíc zmizí z ulic města tuny odpadu

Děčín – Lidé v Děčíně nepatří mezi nejpořádnější. Naopak. Pracovníci, kteří mají úklid města na starosti, se pořádně zapotí. Jen pro představu: úklidové čety posbíraly a zlikvidovaly za měsíc červenec a srpen 27 tun biologického odpadu, 4 tuny nebezpečného odpadu, 62 kusů pneumatik.

Roman Mužík

Spalovnu chtějí dokončit, ale prodej městu nevylučují

Rybitví /ROZHOVOR/ - „Spalovnu v Rybitví chceme dokončit, prodej městu ale předem nevylučujeme," říká v rozhovoru pro Pardubický deník v souvislosti s posledním rozhodnutím Nejvyššího správního soudu jednatel společnosti AVE CZ Roman Mužík.

Ilustrační foto

Pokuta 2 miliony za navezení nebezpečných odpadů

Pokutu 2 miliony korun uložili inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Ostravě firmě Ostravská Invest společnost s.r.o. za nelegální navezení téměř 20 tisíc tun odpadu na pozemky v katastrálním území Místek.

Ilustrační fotografie.

Odpad v Novém Bydžově končí v moderním prostředí

Nový Bydžov - Moderní a sofistikovaný. Takový je nový sběrný dvůr, který pro své občany otevírá město Nový Bydžov. Radnice i díky sponzorům zařízení zmodernizovala, vybavila novými systémy a rozšířila služby sběrného dvora.

Ilustrační fotografie.

Odpad v Novém Bydžově končí v moderním prostředí

Nový Bydžov - Moderní a sofistikovaný. Takový je nový sběrný dvůr, který pro své občany otevírá město Nový Bydžov. Radnice i díky sponzorům zařízení zmodernizovala, vybavila novými systémy a rozšířila služby sběrného dvora.

Jenišovský rekreační areál Oáza.

Bahno jako důkaz: V Oáze je arzen

Jenišov - Zatímco mrtvý sumec před několika týdny dosvědčil, že přítomnost arzenu je v rekreační jenišovské Oáze minimální, vzorky bahna dokazují podle Richarda Houšky, předsedy klubu Oáza, pravý opak.

Úložiště jaderného odpadu u Litoměřic navštívil mongolský velvyslanec

FOTO: Richard navštívil mongolský vyslanec

Litoměřice – Radioaktivní odpad z rentgenových zářičů. Nebo jiný nebezpečný odpad. Ten končí v bývalém dole Richard v Litoměřicích. V pátek se sem přijeli podívat velvyslanec Mongolska Zumberellkham Dorjamba s ústeckým senátorem Jaroslavem Doubravou.

Ilustrační snímek

Ve tříděném odpadu se lidé zbavují oleje, barev i mršin

Slovácko – Plenky, zamaštěné obaly od pizzy, v horších případech kusy masa a kostí nebo chemikálie. To všechno na Slovácku často končí v kontejnerech určených k třídění odpadu, do nichž by měl mířit především papír, plast, sklo či biodpad. Jak se ukazuje, některým obyvatelům regionu je jeho rozlišování cizí, čímž však značně stěžují práci zaměstnancům sběrných dvorů či skládek odpadů.

Spalovna v Rybitví.

Spalovna? Může být pro město cenná

Pardubice - Jak území využít? „Mluvilo se například 
o kompostárně, ale to není jediná možnost. Může tam být třeba recyklační dvůr nebo třídírna odpadu," řekl pardubický primátor.

ZHRUBA dvacet pytlů s odpady někdo vyvezl do lesa za Stříbrem, v místě je však sběrný dvůr.

K černé skládce se podepsal

Stříbro, Butov – Několik pytlů s odpadky někdo vysadil cestou na Butov do lesa. Vandal byl tak důmyslný, že za město vyvezl odpad, pod který se vlastně podepsal. „Černá skládka byla objevena v pátek v městských lesích směrem k Butovu. Vzhledem k tomu, co v pytlích bylo nalezeno, nebude těžké původce odpadu dohledat. Původce by měl vysvětlit, jakým způsobem se odpad z jeho provozovny dostal do lesa, případně zdokladovat, komu odpad předal ke zpracování," informoval Deník starosta města Stříbra Karel Lukeš.

Rekultivace travčické skládky byla dokončena

Rekultivace skládky u Travčic je dokončena. Stála 43 milionů

Travčice - Bezmála devatenáct let uplynulo od uzavření skládky komunálního odpadu u Travčic, která v rámci dělení majetku po zaniklé společnosti PTS Lovosice spadá pod město Lovosice. Po celou tu dobu se zde nelegálně hromadily další komunální a nebezpečné odpady, jelikož ne všichni respektovali ukončení jejího provozu.