Kreativ

ŠTÍTEK: nebezpečný odpad

Ukázka černých skládek, kterými se městský úřad zabýval v loňském roce.

Černé skládky stojí Hradec desítky tisíc

Jindřichův Hradec - Úřad každoročně platí nemalou částku za likvidaci nelegálních skládek na svých pozemcích. Lidé odpad vyhazují i v těsné blízkosti sběrného dvora.

Ukliďme svět, ukliďme Česko..

Jičín bude uklízet město

Jičín - Jičínská radnice se rozhodla, že se město opět zapojí do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Stejně jako v minulých letech vyrazí dobrovolníci po zimě do ulic, aby odlehčili veřejným prostranstvím od odpadků.

Odhalený sklad nebezpečného odpadu.

Policie zaznamenala další pokus o uskladnění nebezpečného odpadu

Moravskoslezská policie zaznamenala další pokus o nelegální uskladnění nebezpečného odpadu. Firma, pravděpodobně polská, která už dříve na dvou místech Karvinska a Frýdecko-Místecka ilegálně uložila 650 tisíc litrů hořlavého odpadu, se pokusila pronajmout si další prostory. 

Sklad ve Starém Městě u Frýdku-Místku střeží policisté a hasiči.

Město zabezpečí nelegální odpad, viník se hledá

Stará budova obehnaná páskou, u které nepřetržitě hlídkují policisté, a hned vedle několik hasičských vozů. Tak to v posledních dnech vypadá u nelegálního skladu nebezpečného odpadu ve Starém Městě, jehož osud od minulého týdne řeší i frýdecko-místecký krizový štáb.

Ilustrační foto

Rozpočet Sedlice myslí i na ukládání odpadu

Sedlice – Město Sedlice pro letošní rok schválilo vyrovnaný rozpočet 26 708 000 korun. A protože místním chybí místo, kam by mohli svážet odpad, počítají ve výdajích i s vybudováním vlastního sběrného dvora.

Odhalený sklad nebezpečného odpadu.

Poláci navezli do Starého Města nebezpečný odpad, řeší to krizový štáb

Polská firma, která má v pronájmu skladovací prostory ve Starém Městě na Frýdecko-Místecku, si z nich vytvořila sklad nebezpečného odpadu. Odhadem na dvou stovkách palet je velké množství barelů o celkovém objemu 500 tisíc litrů neznámého obsahu. Když to vlastník haly zjistil, obrátil se na policii.

Ilustrační foto.

Skládka Lištice: letitá kauza stále nekončí

Beroun - Kauza ohledně skládky Lištice zaměstnává vedení města Berouna už roky. To současné nyní řeší její vyklizení. Sondy, které jsou podle vedení města nezbytné před případným vyklizením skládky, prý ale majitel pozemků odmítá. Kvůli přístupu na jeho pozemky i město vedlo s jejich majitelem spor, který byl odročen na neurčito.

Okolí skládky chemikálií u Zásmuk po dešti.

Velkou investicí pro Zásmuky bude rekultivace skládky

Zásmuky /FOTOGALERIE/ - Oprava střechy, výměna oken i zhotovení hřiště. To vše je v plánu v Zásmukách pod záštitou starostky Marty Vaňkové. Nejhlavnějším bodem programu bude rekultivace místní skládky nebezpečných odpadů.

Ilustrační foto.

Kutná Hora olej třídí už téměř dva roky

Kutná Hora /ANKETA/ - Povinnost obcí třídit od roku 2020 olej, aby nedocházelo k neničení kanalizace a ČOV, se Kutné Hory nijak zvlášť nedotkne. Důvod je jednoduchý: ve městě se olej třídí už od roku 2017, na různých stanovištích je umístěno celkem dvacet sběrných nádob.

Ilustrační foto.

Také obce na Kladensku se už vážně zamýšlejí nad tím, co s oleji

Kladensko – Kam s jedlým olejem? To je problematika, kterou se zabývají obce také na Kladensku. Od roku 2020 budou mít totiž všechny povinnost třídit kromě plastu, papíru a skla také jedlý olej. Speciální kontejnery a popelnice, aniž by jim to dosud ukládal zákon, už si některé obce pořídily, jinde jejich nákup zvažují. V každém případě už nyní mohou mnozí občané využívat služeb přinejmenším sběrných dvorů.

Rakev odhozená poblíž popelnic v Karlových Varech.

U popelnic někdo pohodil rakev

Karlovy Vary – Tak s tím se strážníci, kteří pravidelně řeší nepořádek na veřejném prostranství, asi ještě nesetkali. V Drahovicích se hned vedle popelnic povalovala rakev.

Ilustrační foto

Tachovu slouží už jen jeden sběrný dvůr

Tachov – Donedávna fungovaly v Tachově dva sběrné dvory na velkoobjemový či nebezpečný odpad. Od středy tohoto týdne je to ale minulostí, ve městě už je pouze jediný sběrný dvůr, a to ve Vilémovské ulici.

Drogy - Ilustrační foto

K-Centrum hledá nový domov

Kam s ním? Nerudovskou otázku řeší již několik měsíců orlovští zastupitelé a týká se dlouholetého úspěšného zařízení K-Centrum pro řešení drogových problémů a jejich prevenci.   

Ilustrační foto.

Králův Dvůr i Hořovice získaly dotaci na sběrný dvůr

Berounsko - Dalším městem v berounském regionu, které získalo dotaci na výstavbu nového sběrného dvora je Králův Dvůr. „Dotaci na něj už máme potvrzenou. V příštím roce zahájíme jeho realizaci a v roce 2020 bude spuštěn plný provoz,“ uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Ilustrační foto

Lidé se zbaví nebezpečného odpadu

Vamberk - Mobilní svoz nebezpečného odpadu se uskuteční ještě v sobotu ve Vamberku. Vozidla zastaví v určený čas na daném místě, kde bude možné nebezpečný odpad odevzdat obsluhám.

Pardubice spalovnu jen tak neodkoupí.

Kdo zamezí hrozbě obnovení spalovny?

Pardubice - Hrozba znovuobnovení provozu spalovny nebezpečných odpadů je otázka, která Pardubicemi rezonuje řadu let. Ale i po dalším volebním období zůstává nezodpovězena.

Ilustrační foto

Hvožďany připravují svoz nebezpečného odpadu

Hvožďany - Svoz nebezpečného odpadu se uskuteční v 20. října. Odebírat se budou staré barvy, motorové oleje, olejové filtry, brzdová a chladící kapalina, rozpouštědla, kyseliny, hydroxidy, detergenty a odmašťovadla, fotochemikálie, staré léky, zbytky zahradní chemie, aku baterie, monočlánky a zářivky. Současně se bude svážet elektroodpad (televize, monitory, počítače, drobné domácí spotřebiče).

Ilustrační foto

V Nové Vsi v Horách chystají svoz nebezpečných odpadů

Nová Ves v Horách - V krušnohorské obci připravují bezplatný sběr nebezpečných složek komunálního odpadu a objemného odpadu. Uspořádá jej Obecní úřad Nová Ves v Horách ve spolupráci se společností Marius Pedersen.

Ilustrační foto.

Kameničtí opět mohou využívat sběrný dvůr

Kamenice nad Lipou – Na to, že už skončilo zimní období, upozorňuje v Kamenici nad Lipou i tamní sběrný dvůr. Provoz kamenického sběrného dvora bude totiž v letošním roce zahájen na Velikonoce.

NĚKDEJŠÍ KLUBOVNA vodáckého sdružení Kačeři. V paměti starších obyvatel blízkého sídliště U Stadionu je objekt zapsán i jako bývalá  prodejna nebo jako volební místnost.

Demolici bývalé klubovny prodraží přítomnost azbestu

Chrudim – Objekt bývalé vodácké klubovny na břehu řeky, který se nachází v místě mezi chrudimským sídlištěm U Stadionu a zimním stadionem, čeká demolice. Město, jemuž budova patří, si na destrukci budovy a na uložení vzniklého odpadu předběžně vyhradilo částku ve výši 1600 tisíc korun.

Při čištění ulic technické služby využívají také kropicí vozy.

Jarní úklid nabral v důsledku zimy mírné zpoždění. Očista ale neustává

Mladoboleslavsko – Zatímco všichni již očekávali jaro, zima se rozhodla nedat tak lehce, jak dosvědčil její víkendový návrat. Ten rovněž udělal pomyslnou čáru přes rozpočet úklidovým pracovníkům, kteří se chystali na dlouho plánovaný jarní úklid. Místo toho museli následkem sněžení a mrazů opět přesedlávat zpět na zimní údržbu. Tím pádem tak byl jejich víkendový harmonogram narušen a i řada budoucích termínů plánované jarní očisty se bude muset přesunout na pozdější datum.

Ostravské laguny, snímek z 18. ledna 2018. Pozůstatky výroby ropných produktů, zejména ale odpad z recyklovaných vyjetých motorových olejů, tvoří obsah kalových lagun, které jsou největší ekologickou zátěží v Česku.

Odvoz kalů se odkládá, trpící obvod chce kompenzace pro občany

Laguny Ostramo zaváněly v úterý tak silně, že firma likvidující jejich obsah sama přerušila vápnění. Na radnici Mariánských Hor a Hulvák mezitím chystali dopis státu se žádostí o několik milionů korun na pořízení čističek vzduchu do obecních bytů.