Kreativ

ŠTÍTEK: nebezpečný odpad

Ilustrační foto.

Odbahnění Haltýře začne na jaře

Kolín – Po původním zdržení už město vyhlásilo výběrové řízení na firmu, která odstraní bahno z rybníku Haltýř v městské části Sendražice. Zdržení zapříčinilo sondování, při kterém se zjistilo, že rybník má nepropustné dno a tak připomíná spíš velkou louži. Město proto nechalo přepracovat projektovou dokumentaci a celá akce bude nakonec draží. Dno se upraví, aby bylo propustné, opraví se břehy i okolí rybníku a vyčištěno bude koryto potoka, který do Haltýře vtéká.

Pardubice spalovnu jen tak neodkoupí.

Otázka spalovny rozděluje koalici i opozici

Pardubice – Vášnivé debaty týkající se odkupu spalovny nebezpečného odpadu v Rybitví stále neutichají. Jeho zastánci chtějí nechat založit transparentní sbírku a pokračovat v jednání s majitelem spalovny, kterým je společnost AVE CZ.

Injekční stříkačky. Ilustrační fotografie.

Školám najdou injekční jehly detektorem kovů

Krystal Help je organizace, která na Krnovsku pomáhá snížit rizika spojená s užíváním drog. Letos zavedla novou službu: vyhledávání odhozených injekčních jehel na pozemcích školských zařízení.

Poplatky ze svoz odpadu se zatím nezvýší.

Poplatek za svoz odpadu se nezvýší

Pardubice – Obyvatelé Pardubic letos za svoz komunálního odpadu zaplatí 500 korun, poplatky zůstávají stejné jako v loňském roce. Vybrané peníze zhruba pokryjí náklady na sběr a svoz komunálního odpadu.

Pardubice spalovnu jen tak neodkoupí.

Peníze na odkoupení spalovny opět nebyly schváleny

NAPSALI JSTE NÁM/ Na lednovém zasedání pardubického zastupitelstva se znovu po delší době projednával osud spalovny nebezpečných odpadů v Rybitví, která patří firmě AVE CZ odpadové hospodářství. Případ se řeší již více než 10 let. 

Hasiči likvidovali nebezpečný odpad.

Hasiči likvidovali nebezpečný odpad

Vysoké Mýto - Dvě plné lahve s nebezpečnými látkami, to bylo oznámení, které zburcovalo v neděli po osmé hodině ranní strážníky městské policie. Lahve stály u u kontejneru na odpady v ulici Vítězná.

První etapu likvidace nebezpečných odpadů mají Lheničtí úspěšně ukončenu.

Část nebezpečného odpadu z hal už zmizela

Lhenice - Více než sedm set padesát tun nebezpečných odpadů a pět a půl tisíce tun kontaminované zeminy se nacházelo v bývalém areálu tehdejšího zemědělského družstva.

Tři školy se zúčastnily programu Recyklace hrou. Žáci si také vyzkoušeli rozebrat model baterie.

Tři školy se zúčastnily programu Recyklace hrou

Všeruby, Klenčí pod Čerchovem, Staňkov – Oblíbený výjezdní program Recyklace hrou zavítal začátkem listopadu celkem do dvanácti škol v Plzeňském kraji. Byl zaměřen na pochopení základního principu recyklace prostřednictvím hry a zábavy.

Chlumany. Ilustrační foto

Chlumanští se pustí do úklidu

Chlumany - Dva dny mohou Chlumanští nosit do připraveného kontejneru nebezpečný odpad, který nepatří do odpadu komunálního, ani do kontejnerů na odpad tříděný.

Areál nového sběrného dvora a kompostárny v Krumlovské ulici v Prachaticích.

Třídění frčí, bude víc barevných popelnic

Prachatice - Nejen chytré odpadkové koše Big Belly, ale také pohodlnější manipulaci s odpadem jak ve městě, tak přímo ve sběrném dvoře v Krumlovské ulici, chtějí mít Prachatičtí.

Ilustrační foto.

Ve Žďáře budou třídit baterie

Žďár nad Sázavou – Lidé ve Žďáře nad Sázavou si ke třídění plastů, skla, papíru, drobného elektroodpadu, bioodpadu a použitého oleje nově přidají i třídění baterií.

Objekty Perly 01 v Ústí nad Orlicí těsně před zbouráním.

Perlu rozeberou kousek po kousku

Ústí nad Orlicí - Začne demolice Perly 01 v Ústí nad Orlicí. V bývalém textilním závodu byla dokončena demontáž vnitřního zařízení a výrobní haly budou postupně zbourány.

Dekontaminace půdy u bělohradského Depragu.

Monitoring po sanaci byl ukončen, znečištění vody nehrozí

Lázně Bělohrad - V letech 2012 až 2014 proběhl sanační zásah v objektu firmy DEPRAG CZ, jehož cílem bylo odstranit starou ekologickou zátěž v areálu firmy. Následně probíhal postsanační monitoring, který byl ukončen letos v srpnu. O průběhu akce a monitoringu poskytl informace náměstek ministra financí ČR Ondřej Závodský.

Ve Frýdku-Místku začala sanace skládky Skatulův Hliník.

Sanace problémové skládky potrvá přes tři roky

Nákladní auta plná nebezpečných odpadů už několik týdnů odjíždějí z lokality Skatulův Hliník na okraji Místku. Sanace staré skládky potrvá přibližně tři a půl roku, zmizí odsud přes sedmdesát tisíc tun odpadů.