Kreativ

ŠTÍTEK: nebezpečný odpad

Libor Bohdanecký.

Libor Bohdanecký: muž, který se snaží vyhrát nad osudem

Hradec Králové /ROZHOVOR/ - Šestačtyřicetiletý Libor Bohdanecký byl téměř 20 let oporou hradeckého hasičského záchranného sboru. Před osmi měsíci utrpěl vážný úraz. Úraz, který obrátil jeho dosavadní život o 180 stupňů a upoutal ho invalidní vozík.

Libor Bohdanecký.

Libor Bohdanecký: muž, který se snaží vyhrát nad osudem

Královéhradecko /ROZHOVOR/ - Šestačtyřicetiletý Libor Bohdanecký byl téměř 20 let oporou hradeckého hasičského záchranného sboru. Před osmi měsíci utrpěl vážný úraz. Úraz, který obrátil jeho dosavadní život o 180 stupňů a upoutal ho invalidní vozík.

Libor Bohdanecký.

Libor Bohdanecký: muž, který se snaží vyhrát nad osudem

Královéhradecko /ROZHOVOR/ - Šestačtyřicetiletý Libor Bohdanecký byl téměř 20 let oporou hradeckého hasičského záchranného sboru. Před osmi měsíci utrpěl vážný úraz. Úraz, který obrátil jeho dosavadní život o 180 stupňů a upoutal ho invalidní vozík.

Hromady černé hmoty obtěžují obyvatele Vratimova už několik let.

Kraj chystá projekt na likvidaci ropného paliva ve Vratimově

Kraj chce projektový námět na odstranění zhruba 6000 tun paliva, které bylo do areálu bývalých vratimovských papíren navezeno v letech 2010 až 2011, předložit do nejbližší výzvy Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Národního programu Životní prostředí.

Pozemek na stavbu sběrného dvora

V Bystřičce zpracují odpad i od sousedů

Bystřička - Vedení obce Bystřička chce ještě letos postavit sběrný dvůr. V místě nynější železniční vlečky by mělo do konce roku vyrůst centrum, ve kterém budou moci likvidovat odpad lidé z Bystřičky i okolních obcí.

Ilustrační foto

Odpad často končí u popelnic, ne ve sběrném dvoře

Nové Strašecí – Přestože město má vypracovaný systém třídění odpadu, zavedený sběrný dvůr a zastupitelé se před několika lety věnovali osvětě třídění, někteří obyvatelé stále odpad netřídí správně.

Údržba zeleně a komunikací je jednou z celé řady služeb, které ELIOD servis, s. r. o., zajišťuje.

ELIOD servis: Firma, která se stará o lepší životní prostředí

Rok 2016 byl pro společnost výzvou, kterou zdolala.Zruč – Senec – Společnost ELIOD servis, s. r. o., se sídlem ve Zruči-Senci na severním Plzeňsku se již od roku 1998 věnuje celému spektru služeb péče o životní prostředí a nakládání s odpady. V tomto oboru patří mezi největší firmy v Plzeňském kraji. Její působnost však dosahá i do kraje karlovarského, jižních a středních Čech.

Převrácený kamion nedaleko Kryr

Převrácený kamion: zemina už je v pořádku

Kryry, Podbořany - Kamion havaroval ve středu na okraji Kryr, do pole uniklo přes 300 litrů nafty. Odborná firma už místo vyčistila, kontaminovanou půdu odvezla na skládku nebezpečných odpadů.

Žižkova kasárna v Písku (ilustrační foto).

Soutěž přinesla Písku úsporu deset milionů

Písek – Areál bývalých Žižkových kasáren, který poslední vojáci opustili před dvanácti lety, dostává postupně novou podobu, a hlavně využití. Špatnou vizitkou jsou ale trosky domů v části, která je v majetku města.

Sběrný dvůr. Ilustrační foto.

Odpady? Obce řeší poplatky a modernizují sběrné dvory

Znojemsko - S koncem kalendářního roku zaměstnávají představitele měst a obcí v regionu vyhlášky o poplatcích za odpad. V Únanově a Chvalovicích poplatek pro příští rok lidem odpustí, Miroslavští naproti tomu nepatrně zdraží. Na stejné částce zůstanou ve Znojmě a Moravském Krumlově.

V hale se skrývají nebezpečné odpady

Z farmy zmizí tuny jedů

Pěnčín - Příští rok odstraní v Pěnčíně dva tisíce tun kontaminované zeminy. Za devěta půl milionu korun.

Demolice vyvolala ve městě pře. Vznikla petice na její záchranu, k níž se připojilo přes 1000 lidí. Jiná naopak požadovala zbourání objektu s tím, že je v centru města ostudou

Ostrovská tržnice zmizí do konce roku

Ostrov - Demolice objektů městské tržnice proběhne během prvních tří prosincových týdnů. Podle starosty Pavla Čekana zatím není jasné, co v místě vznikne. Náklady na odstranění stavení se ale povedlo snížit téměř na pětinu.

Areál spalovny Ekotermex. Ilustrační foto.

Další pokuta pro Ekotermex: firma zatajila informace

Pustiměř /INFOGRAFIKA/ – Pokuty dostává několik let. Často i za stejné nebo podobné pochybení. Jen letos spalovna nebezpečného odpadu Ekotermex, která se nachází v katastru Pustiměře u vyškovských Marchanic, dostala od České inspekce životního prostředí dvě. Tu poslední, dvousettisícovou před několika dny. Za to, že porušila povinnost dodat informace o nebezpečném palivu. Firma tak porušila chemický zákon.

Vraky aut.

Za zřízení nelegálního vrakoviště u Mostu dali inspektoři pokutu

Lišnice - Za zřízení nelegálního vrakoviště v katastru obce Lišnice na Mostecku dala Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmě Ramades pokutu 300 000 korun. Řekl to ředitel Oblastního inspektorátu (ČIŽP) v Ústí nad Labem Jaroslav Vacek. Vraky jsou na místě dál, areál ale provozuje jiný podnik.

Podle šéfa společnosti má Antaka všechny náležitosti v pořádku.

Na Antaku byl podán podnět k prošetření. Firma se hájí

Hranice – Kolem společnosti na zpracování plastů Antaka se sídlem v hranickém CTParku je opět rušno. A to i přesto, že fakticky stále nebyl spuštěn regulérní provoz. Po prázdninovém sporu se spolkem Čisté Hranice nyní čelí podzimnímu prošetřování ze strany Stavebního úřadu i Inspekce životního prostředí.

Ilustrační foto

Svoz nebezpečného odpadu začíná na Letné

Hořovice – Ojeté pneumatiky, suché galvanické články, zbytky barev, motorové oleje, zahradní chemie, ředidla nebo vyřazené elektrozařízení. Toho všeho se mohou hořovičtí občané zbavit v rámci sobotního svozu nebezpečného odpadu.

Ilustrační foto.

Kouřimští mohou dát nepotřebné věci před dům

Kouřim – O víkendu čeká obyvatele Kouřimi velký úklid. V rámci každoročního podzimního úklidu mohou lidé před své domy odložit věci, které již nebudou potřebovat a chtějí se jich zbavit.

Odpor proti spalovně vyjadřovali lidé různě...

Kraj zamítl modernizaci spalovny v Rybitví

Východní Čechy, Pardubice /OD SOUSEDŮ/ - Společnost AVE CZ, která chce přes protesty obyvatel i samosprávy postavit v Rybitví u Pardubic velkou spalovnu nebezpečných odpadů, utrpěla v letitém boji další prohru.

Ilustrační foto

"Projekt spalovny je živý, tvrdí AVE

Pardubice - Společnost AVE CZ, která chce přes protesty obyvatel i samosprávy postavit v Rybitví u Pardubic velkou spalovnu nebezpečných odpadů, utrpěla v letitém boji další prohru.

Poslanec Vladislav Vilímec přebírá petici. Vlevo Sylva Heidlerová a starosta Semněvic Josef Hálek, vpravo Libor Picka.

Semněvickým dochází s Romy trpělivost

Semněvice – Vyhrožování a fyzická napadání, ničení veřejného i soukromého majetku, pálení nebezpečného odpadu, krádeže, nepořádek po celé vsi. Situace v obci je neúnosná. Vznikla proto petice proti lidem, kteří cíleně pronajímají bydlení nepřizpůsobivým občanům

Ilustrační foto.

Služby sváží elektrospotřebiče

Jihlava – V Jihlavě se koná podzimní mobilní sběr vysloužilých elektrospotřebičů, objemného a nebezpečného odpadu a odpadu ze zeleně, a to pravidelně o sobotách po celé září, říjen a listopad.