Kreativ

ŠTÍTEK: nezisková organizace

Z oceňování dobročinnosti, pomoci a filantropie v Pardubickém kraji.

Ocenili dobrodince

Pardubický kraj, Orlickoústecko - V Pardubicích se rozdávaly ceny za dobročinnost a filantropii, které jsou udělovány dobrovolníkům, neziskovým organizacím i firmám.

Policie. Ilustrační snímek

Komu Češi nejvíce důvěřují? Armádě a policii, ukázal výzkum

Z vybraných veřejných institucí lidé nejvíce věří armádě a policii. Důvěru jim vyslovilo shodně 67 procent Čechů. Naopak pouze čtvrtina dotázaných věří církvím. Nedůvěra převažuje rovněž u neziskových organizací, tisku, televize a internetu. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Zámecký adventní jarmark

Zámecký adventní jarmark byl deštivý

Tachov – Sobotní odpoledne a večer patřil na nádvoří zámku v Tachově adventnímu jarmarku. Jednalo se o druhý ročník a jak ten první, tak současný, poznamenala nepřízeň počasí.

Ilustrační foto

Apolenka se dočká pomoci kraje i města

Pardubice – Požár stájí Apolenka napáchal na farmě škody za statisíce. 26. listopadu ráno zde kompletně shořela stodola se senem pro čtyřicet koní na celou zimu. Apolenka den po katastrofě založila sbírkový účet, kam mohou dobrovolníci přispět na obnovu. Jeho číslo je 30015-1205131359/0800

Ilustrační foto.

Veletrh zve budoucí zdravotníky

Plzeň - První ročník veletrhu pracovních příležitostí pro zdravotníky a studenty zdravotnických studií bude hostit plzeňské DEPO2015 už tuto středu 5. prosince.

Ilustrační snímek

Portál nevyhazujto.cz hledá starým věcem nové majitele

Chrudim - „Nejlepší je ten odpad, který vůbec nevznikne,“ říká Šárka Trunečková, chrudimská koordinátorka projektu Zdravého města a MA 21. „Nejenže je zpracování či likvidace odpadu finančně nákladné, podstatná je také ekologická stránka věci,“ dodává.

Roman Dragoun.

Na adventním koncertu PROPAMÁTKY vystoupí Roman Dragoun

Písek - Redakce portálu a časopisu PROPAMÁTKY zve na benefiční koncert, na němž vystoupí písecký rodák Roman Dragoun, zpěvák a pianista, člen skupin Futurum a Progres 2. Akce na podporu činnosti neziskové organizace Institut pro památky a kulturu se uskuteční 11. prosince od 19 hodin v koncertní síni Trojice v Písku.

Jihočeské nemocnice uspěly v soutěži.

Nemocnice patří stále mezi TOP v republice

Strakonice – Jihočeské nemocnice opět zaznamenaly úspěch v celorepublikovém prestižním projektu Nemocnice roku. Strakonická nemocnice nemocnice je čtvrtou nejlepší nemocnicí v České republice, dále se umístila na 3. místě v hodnocení zaměstnanců.

Advent zavítal na Krajský úřad Středočeského kraje ve středu 28. listopadu 2018. Poskytovatelé sociálních služeb spolu s krajem uspořádali opět tradiční vánoční výstavu.

Na úřad přivezly Vánoce desítky organizací

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Něco na stromeček a snad i pod něj, něco na sebe i něco do sebe. Především ale rozmanité dekorace na stůl. Takové byly výrobky, které si ve středu nakupující odnášeli z předvánoční prodejní výstavy na krajském úřadu. Většinou tedy „odnášely“ - ženy měly jasnou převahu.

Exekuce. Ilustrační foto.

Vyplatí se při exekuci pracovat? Vyzkoušejte si kalkulačku pro dlužníky

Stačí jedna nevýhodná půjčka a náhlá ztráta zaměstnání. Exekuce se může dotknout prakticky každého a jen za loňský rok jí musely čelit statisíce Čechů. Víte, kolik vám po zásahu exekutora zbyde na výdaje v domácnosti a na jaké sociální dávky máte nárok? Centrum pro společenské otázky SPOT připravilo online kalkulačku, která má pomoci dlužníkům a zároveň podnítit diskuse o výši nezabavitelného minima.

Sedmý ročník Benefice pro Leccoss se konal v pátek 24. listopadu 2018 v Kulturním domě Svět v Českém Brodě.

Výtěžek z benefičního koncertu pomůže dětem nejen na Českobrodsku

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Sedmý ročník Benefice pro Leccoss se konal v pátek 24. listopadu v Kulturním domě Svět v Českém Brodě. Tento společenský večer s tichou i malou veřejnou aukcí podpořil aktivity a služby neziskové organizace Leccos, která sídlí v Českém Brodě, ale působí v širším regionu středních Čech - na Kolínsku, Říčansku i Poděbradsku.

Ilustrační foto.

Nové auto už bylo potřeba

Hlinsko – Nezisková organizace FOKUS Vysočina, která pomáhá lidem s duševním onemocněním v jejich přirozeném prostředí, si pořídila nové vozidlo.

Ilustrační foto.

Středočeské neziskovky jsou zlaté. Malá i velká

Střední Čechy – Velký úspěch a uznání středočeským aktivitám přinesl letošní ročník ocenění Neziskovka roku, které Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) společně s partnery udělovala již po šesté. Středočeši zvítězili ve dvou ze tří kategorií. Zastoupení na pomyslných stupních vítězů nemají pouze mezi „středními neziskovkami“, kde však byla udělována pouhá dvě ocenění. Navíc možná leckteří obyvatelé kraje znají držitele druhé příčky: v Praze působící Společnost pro zdravé rodičovství Aperio.

Ilustrační foto.

Brouček vyrábí adventní věnce

Solnice - Nezisková organizace podporující především mladé rodiny Solnický Brouček pořádá 27. a 28. listopadu další tvořivou dílnu.

Ilustrační foto

Krajský úřad se promění ve velký vánoční trh

Střední Čechy – Advent sice začíná až o prvním prosincovém víkendu, středočeský krajský úřad však ožije adventní atmosférou již ve středu. Právě 28. listopadu se tam uskuteční tradiční předvánoční akce: prodejní výstava, na níž budou poskytovatelé sociálních služeb nabízet výrobky svých klientů. Již tradičně se očekává početná účast: prezentovat se má 57 vystavovatelů. Osmačtyřicet z nich jsou příspěvkové organizace kraje (převahu mezi nimi mají domovy seniorů); doplní je také neziskové organizace.

Reklamy nominované v anketě Sexistické prasátečko.

Poslední Sexistické prasátečko získali pražští strážníci a Moravská vinotéka

Desátý a zároveň poslední ročník Sexistického prasátečka ovládly reklamy, které ženy ponižují na pouhé dekorace a objekty touhy. V hlasování veřejnosti zvítězil billboard Moravské vinotéky zobrazující odhalené ženské ňadro, po kterém stéká víno. Odborná porota považuje za nejhorší facebookový příspěvek pražské Městské Policie, kde u policejního auta pózuje žena ve spodním prádle.

Vánoční stromky

Mountfield startuje prodej vánočních stromků. Oblíbené jsou kavkazské jedle

Vánoce se kvapem blíží a k svátkům neodmyslitelně patří prodej vánočních stromků. Mountfield již tradičně začíná koncem listopadu jejich prodej ve všech svých prodejních centrech v České republice a na Slovensku. A nejinak tomu bude i letos. Prodej kvalitních kavkazských jedlí z dánských plantáží bude zahájen 22. listopadu.

Až dvě třetiny pražských bezdomovců nejsou původem z hlavního města. Ilustrační foto.

Prosíme, nerušit. Pražané si mohou vyzkoušet, jaké je to být bezdomovcem

Shodou tragických okolností se z letošního ročníku akce Noc venku stala vskutku aktuální věc. Během minulého víkendu byli v Praze nalezeni čtyři mrtví muži bez přístřeší. Právě na problémy bezdomovectví chce pořádající organizace upozornit. Pražané mohou ze čtvrtka na pátek přespat venku v mrazu.