Kreativ

ŠTÍTEK: pivovar

FOTO: Polévky voněly areálem pivovaru

Plzeň – Rozličné vůně se linuly první zářijovou neděli nádvořím Plzeňského Prazdroje. Konal se tam 12. ročník tradičního Festivalu polévky, který zakončil letošní Živou ulici.  

Suprkšeft? Malá domů? Praha sobě čelí kritice kvůli pivu ve „Šlechtovce“

V hospodách se občas chlapi hádají, jaké pivo je lepší. Ve Šlechtově restauraci v pražské Stromovce se zatím nenačepoval ani jeden půllitr, ale přesto už se o pivo vede spor. Opoziční zastupitelé z ODS a ANO totiž kritizují koaliční uskupení Praha sobě kvůli výběru budoucího provozovatele „Šlechtovky“.

V pivovaru konečně staví restauraci a hotel

/FOTOGALERIE/ V nymburském pivovaru se pilně pracuje na základové desce. Konečně se začaly věci hýbat. Po letech plánů a odkladů se rýsuje pivovarská restaurace s hotelem. Do konce roku by měla být hrubá stavba pod střechou. Orientační rozpočet hovoří asi o 50 milionech korun.

Speciál Horňák už zraje ve sklepě

Sokolov – Milovníci zlatavého moku se těší na Den horníků, na kterém místní minipivovar Permon začne letos poprvé prodávat svůj speciál zvaný Horňák.

Na Dočesné se Zubrem zahrají Buty

Již tradičně pivní sezonu zahajuje dubnová narozeninová oslava pivovaru, začátek léta vítá Zubrfest a nyní se podruhé rozloučíme s létem v pivovaru na Dočesné.

KOMENTÁŘ ADAMA HUDCE: Pivovar stále spí

/ANKETA/ Trosky vyhořelého zámeckého pivovaru koupilo město od soukromého majitele v roce 2016. Nyní, o tři roky později, je ruina částečně dočasně zastřešená a město chystá v instalaci přechodného zastřešení pokračovat.

FOTO: Ve Frýdlantě měli chmelobraní. Školní pivo se tam už vaří

Je trochu perlivější než klasický ležák, znalci ovšem ocení větší rozmanitost chutí. Takové je školní pivo Frýdlantský hospodář 12. Loni ho ve frýdlantském pivovaru prvně uvařili z chmelu sklizeného na školním statku. Letos k němu přibude ještě jedenáctistupňový Čeledín. Vařit ho začali v pondělí. Hned poté, co šišky skončily v koších česáčů.

FOTO: Ve Frýdlantě měli chmelobraní. Školní pivo se tam už vaří

Je trochu perlivější než klasický ležák, znalci ovšem ocení větší rozmanitost chutí. Takové je školní pivo Frýdlantský hospodář 12. Loni ho ve frýdlantském pivovaru prvně uvařili z chmelu sklizeného na školním statku. Letos k němu přibude ještě jedenáctistupňový Čeledín. Vařit ho začali v pondělí. Hned poté, co šišky skončily v koších česáčů.

FOTO: Ve Frýdlantě měli chmelobraní. Školní pivo se tam už vaří

Je trochu perlivější než klasický ležák, znalci ovšem ocení větší rozmanitost chutí. Takové je školní pivo Frýdlantský hospodář 12. Loni ho ve frýdlantském pivovaru prvně uvařili z chmelu sklizeného na školním statku. Letos k němu přibude ještě jedenáctistupňový Čeledín. Vařit ho začali v pondělí. Hned poté, co šišky skončily v koších česáčů.

Pivovar Dudák oslaví 370 let svého trvání

Strakonice - Především rodinám s dětmi je určena akce, kterou k příležitosti 370 let od svého založení na sobotu 24. srpna připravil strakonický pivovar Dudák. Rok vzniku 1649 z něj činí jeden z nejstarších pivovarů takové velikosti v republice.

Dláždění Hradní ulice dokončí po vinobraní

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Dokončovací práce na předláždění Hradní ulice při vstupu do pivovaru přeruší znojemská radnice před vinobraním. Umožní tak částečné otevření chystané Enotéky.  

Pivovar Klášter otevřel své dveře veřejnosti

/FOTOGALERIE/ Několik prázdninových sobot se nabídla zájemcům možnost navštívit výstavu Muzea města Mnichovo Hradiště 'Od hospody k hospodě aneb Na jedno do muzea'. Jako bonus se naskytla příležitost projít si s průvodcem Pivovar Klášter v Hradišti nad Jizerou a ochutnat místní zlatavý mok. 17. srpna jsme u toho byli i my.

OBRAZEM: Šluknovskem opět projely veterány. Cestu zakončily v Pivovaru Kocour

Milovníci historických aut si v sobotu přišli na své. Na spanilou jízdu Šluknovským výběžkem se totiž vydaly veterány a na jednotlivých zastaveních si je lidé mohli prohlédnout. Sraz proběhl na náměstí ve Šluknově a poté se auta vydala směr Velký Šenov, Lipová, Lobendava, Dolní Poustevna, Vilémov, Mikulášovice, Brtníky, Staré Křečany a Rumburk, kde proběhla výstava aut a soutěž pro účastníky.

Jan Podsedník má ocenění rytíř chmelového řádu

/ROZHOVOR/ Jan Podsedník je dlouholetý vedoucí závodu Mechanizace v podniku Chmelařství, družstvo Žatec a výzmnamně ovlivnil technologie při zpracování chmele. O jejich vzniku promluvil v Týdeníku Děčínsko #clanek|4120028# , který vyšel ve středu 14. srpna.

Jan Podsedník má ocenění rytíř chmelového řádu

/ROZHOVOR/ Jan Podsedník je dlouholetý vedoucí závodu Mechanizace v podniku Chmelařství,  družstvo Žatec a výzmnamně ovlivnil technologie při zpracování chmele. O jejich vzniku promluvil v Týdeníku Směr, který vyšel v úterý 13. srpna.

Náchodský pivovar potvrdil kvalitu, Stout obhájil loňské zlato

Tmavý Stout se zlatou chutí – tak by se dal charakterizovat úspěšný produkt náchodského pivovaru, který minulý týden získal v Londýně na soutěži World Beer Awards určené pro nejlepší piva světa zlatou medaili. Pivovar tak obhájil se svrchně kvašeným pivem Primátor Stout loňské vítězství.

Pelhřimovský pivovar otevře v sobotu své dveře

Pelhřimov – V sobotu 17. srpna se zájemci budou moci vypravit do pelhřimovského pivovaru. Uskuteční se tam totiž již tradiční Den otevřených dveří, který ve 13 hodin zahájí kapela Libkovanka, následovat budou kapely Lazareth a ve večerních hodinách Elán Kontraband.

FOTO: Před slavnostmi uvařili ležák

Chodová Planá – Čerstvý chmel sklizený brzy ráno na Žatecku přidali do várky piva v chodovoplánském pivovaru. Opět po roce tak byl uvařen zimní speciál, který přijde na trh v říjnu.

Ze zchátralého pivovaru vznikne městské centrum

Karlovy Vary – Než bude klid v okolí opuštěného areálu pivovaru v karlovarských Rybářích, v němž v současnosti pobývají narkomani a bezdomovci, ještě nějakou dobu potrvá. Areál už ale koupila společnost AF Company, za níž stojí podnikatel Alisher Kasymov, a má s ním velkolepé plány.

Chrast si pochvaluje: Projekt nám sedí

Stále se k nim hrnou… Projekt plzeňského pivovaru Kopeme za fotbal oslaví v této sezoně desetileté jubileum. A na nedostatek členů si rozhodně nemůže stěžovat. Každoročně se do něho přihlásí noví zájemci. Jedním z nich byl také SK Chrast, v tu dobu účastník třetí třídy Chrudimsko. „

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.