Kreativ

ŠTÍTEK: Netvořice

Vodovod. Ilustrační foto.

Dostatek vody má zajistit nové potrubí podél budoucí dálnice D3

Střední Čechy – Jistotu, že v budoucnu nezůstanou na suchu, mají 20 tisícům obyvatel 38 středočeských obcí a 201 jejich osad nabídnout vodovodní rozvody, na jejichž budování středočeské hejtmanství pomýšlí souběžně s chystanou dostavbou dálnice D3.

Stolní tenis ilustrační

Šejstal zdolal v dramatu Trachu a v Úročnici slavili zdolání lídra

Benešovsko - V nejvyšší stolnotenisové soutěži favorité nezaváhali a jasně zápasy vyhráli. Ve šlágru dvojky porazilo druhé béčko Čerčan lídra tabulky, rezervu Sázavy, a již je vedoucímu týmu na dostřel. Ve čtyřce vedoucí Smilkov padl doma s druhou Úročnicí, když v poslední dvouhře porazil Šejstal 3:2 Trachtu.

Ilustrační foto.

Céčko Pyšel uteklo s béčkem Teplýšovic hrobníkovi z lopaty

Benešovsko - Boj o titul okresního přeborníka ve stolním tenise, o který bojují čtyři týmy, bude napínavý asi až do konce. V nejlepší pozici je benešovské céčko, které naposledy přetlačilo Votice. Je sice druhé, ale má zápas s Neveklovem k dobru. Dvojka je na čele taky velmi vyrovnaná, kdy Netvořice s béčkem Sázavy mají stejně bodů. V nejnižší třídě bylo céčko Pyšel blízko první porážky, ale stačilo stav 6:9 s béčkem Teplýšovic uhrát na plichtu.

Stolní tenis ilustrační

Jasný lídr OP 3, déčko Benešova, nedorazil do Pyšel

Benešovsko - Největší zvláštnost pěti stolnotenisových soutěží se udála v OP 3, kde ke šlágru druhých Pyšel a jasného lídra tabulky, déčka Benešova, nedošlo. Hosté na zápas nedorazili, a tak bylo utkání zkontumováno ve prospěch domácích. Déčko Benešova, tak poprvé ztratilo body, a v okresních soutěžích tak není ani jeden tým s čistým štítem.

Tříkrálový koncert skupiny Pražec ve vysokoújezdském kostele.

OBRAZEM: Příchod králů si připomněli ve Vysokém Újezdu

Vysoký Újezd – Příchod tří králů do Betléma k jesličkám s dary pro malého Ježíška připomněl ve Vysokém újezdu nedaleko Netvořic tříkrálový koncert. V tamním kostele Narození Panny Marie bylo publikum opět velmi početné. Atmosféru si po členech pražského souboru Cantus Amici, kteří v kostele vystoupili na Vánoce, pochvalovali i muzikanti z tramp-folkové kapely Pražec. Organizátorem akce byl znovu zapsaný spolek Mezi řekami.

Požár domu v Kelcích u Neveklova a zjišťování jeho příčin.

Požár rodinného domu v Neveklově způsobil škodu za dva miliony korun

Kelce - Dvacet minut po půlnoci byl ohlášen na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru (HZS) Středočeského kraje požár rodinného domu. Hasit ho vyjely jednotky hasičů z Benešova a Sedlčan a sbory dobrovolných hasičů z Křečovic, Netvořic, Neveklova, Nového Knína a Osečan.

Požár domu v Kelcích.

Proč hořel dům, zjišťuje hasičský vyšetřovatel

Bělice /FOTOGALERIE/ – Nejspíš nejnevhodnější místo a k tomu i nejméně příhodné počasí a čas si pro své řádění vybral pověstný červený kohout. Požár rodinného domu v osadě Kelce nedaleko Bělice u Neveklova se hlášením oznamovatele dostal „na stůl“ operačního střediska hasičů dvacet minut po půlnoci v neděli 17. prosince. 

Ilustrační foto

Náledí si nevybírá. Dopoledne řidiči opět bourali

Benešovsko /INFOGRAFIKA/ - Lehce zledovatělé vozovky na Benešovsku bránily řidičům v plynulé jízdě ve čtvrtek 14. prosince. V dopoledních hodinách většina z nich jela s opatrností a sníženou rychlostí. Ti, kteří nedávali větší pozor nebo nezvládli namrzlé silnice, nakonec skončili v příkopě. Stejně jako řidič kolem osmé hodiny ranní, který se svým vozidlem zakončil jízdu v pangejtu za Postupicemi směrem na Benešov. 

Ilustrační foto

Z lídrů skupin padlo jen béčko Čerčan

Benešovsko - V osmém kole se na čelech okresních stolnotenisových soutěží nic nezměnilo. Z lídrů tabulek padlo jen ve „dvojce“ béčko Čerčan s Teplýšovicemi, přesto zůstalo první. Na druhém pólu tabulek se podařilo ve „čtyřce“ poslední Bystřici srazit předposlední éčko Benešova, přesto zůstala na dně. Na první výhru stále čekají Olbramovice, Kamenný Přívoz, Krusičany a déčko Petroupimi.

Ilustrační foto

Pět hráčů začne až v květnu

Benešovsko – Fotbalová okresní scéna uzavřela svoje podzimní brány ročníku 2017/2018 a s ní i disciplinární komise, která potrestala poslední hráče i rozhodčího a také ukázala, kteří hráči si prodlouží zimní přestávku.

Ilustrační foto

Tvrdý trest za sprosťárny

Benešov – Nejtvrdší trest si na zasedání disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Benešov vysloužil mladý útočník Netvořic Vít Berka. Za použití pohoršujících, urážlivých a ponižujících gest a výroků si nezahraje rovných šest utkání.

Předseda týnecké chovatelské organizace Josef Škréta.

Josef Škréta: Chovatelé stárnou, mladí nepřicházejí, nemají chuť máknout

Týnec nad Sázavou /FOTOGALERIE/ – Ani na podzim 2017 nechyběla při týneckém posvícení výstava místních chovatelů. Ti každoročně představují příznivcům chovu slepic, holubů, kachen, králíků či exotických ptáků svá zvířata. A bylo tomu tak i během státního svátku 28. října, i když, jak poznamenal předseda týnecké chovatelské organizace Josef Škréta, mladí o tohoto koníčka zájem nemají. 

Ilustrační foto.

Muže číhajícího na děti policisté nenašli. Nejspíš neexistuje

Benešov – Zdá se to být ničím nepodložená fáma. Tak středočeská policie pohlíží na zvěsti o tom, že dětem může hrozit vážné nebezpečí. Po internetu se rychlostí blesku šíří informace, že na děti jdoucí do školy číhá neznámý muž v červeném voze Citroën Berlingo a snaží se je oslovovat. Prý už k tomu došlo leckde na Benešovsku i na Praze-západ. Přímo v Benešově, Neveklově, Netvořicích, Jílovém u Prahy…

Ilustrační foto

Brankář Tomeček si protáhne zimní přípravu

Benešovsko – Okresní disciplinární komise OFS Benešov zasedala a trestala. Nejhůře dopadl brankář Nesperské Lhoty Michal Tomeček, který nejenže skončil na podzim, ale protáhne si i zimní přestávku. Největší pokutu, 3000 korun, dostaly za „černocha“ Čechtice.

Úklid. Ilustrační foto.

Při úklidové štafetě zasadí keře

Netvořice - Úklidovou štafetu připravili dobrovolníci v Netvořicích na sobotu 14. října od 9 hodin. Akce bude zahájená na netvořickém fotbalovém hřišti.

Pamětihodnosti na Benešovsku - zámek Konopiště.

V konopišťském parku budou auta parkovat na trávníku dál

Benešov – Nejspíš už definitivně bez povšimnutí zůstanou divoká stání automobilů mimo vyhrazená parkoviště v konopišťském zámeckém parku. Tohle tvrzení platí s ohledem na postup dvou posledních vedení Benešova, která se záležitostí zabývala v roce 2014 a pak znovu také loni.

Ilustrační foto.

Problémy na vozovkách hlásí na internetu

Benešovsko – Na rozbité silnice či havarijní stav vozovek na Benešovsku, stejně tak v celém Středočeském kraji, mohou zájemci upozornit nově díky aplikaci. Kraj možnost spustil na začátku září a všichni řidiči si tak mohou na stav silnic postěžovat na internetové adrese www.musimetoopravit.cz.

Ilustrační foto

Těžká noc ve Vlašimi: saze v komíně hořely

Vlašim – Topná sezóna začíná. Proto je také důležité dodržovat prevenci a včas zkontrolovat stav komínu. Majitelé kotlů tak předejdou situacím, kdy jim z komínu začne žhnout oheň. Jako se to stalo v noci na pátek ve Vlašimi.

Ilustrační foto

Hrbek si za hrubé urážky rozhodčího na podzim už nezahraje

Benešovsko - Okresní disciplinární komise zasedala a trestala, tak, že si několik hráčů dlouho od fotbalu odpočine. Nejhůře dopadl Miroslav Hrbek z Křečovic, který inkasoval devět zápasů natvrdo za urážky rozhodčího Kocana, a tak na podzim už dohrál. Další čtyři fotbalisté si postojí šest utkání.  

Zábava v Netvořicích.

Šmoulí skotačení v Netvořicích stálo za to

Netvořice - Tak nám začala škola, ale povinnosti je třeba kombinovat se zábavou, takže v sobotu 9. září se to ve školním areálu netvořické základní školy hemžilo figurkami slavných šmoulích postaviček.

Motocykly značky Jawa jsou pro mnohé velký koníček.

Muzea ukazují krásu starých motocyklů

Benešovsko – Motorky značky Jawa mohou zájemci obdivovat také na Benešovsku, a to nejen při spanilých jízdách na silnicích. Nadšenci do motocyklů mohou navštívit muzeum na Konopišti, kde jsou vystaveny především závodní motocykly. Sesterské muzeum v Netvořicích je naopak v letošním roce z důvodu rekonstrukce zavřeno.

Po řece Sázavě vyplulo deset originálních plavidel.

OBRAZEM: Piráti i hasiči pluli po řece Sázavě již po šesté

Poříčí nad Sázavou - Šestého ročníku Poříčské neckyády se zúčastnilo deset originálních plavidel. Po řece Sázavě posádky vyjížděly od kostela svatého Havla do přístaviště u Zemanů v ulici V Koutech, kde porota složená z diváků vyhodnocovala jednotlivé soutěžní skupiny.   

Zřícenina hradu Zlenice.

Strážci památek „dobyli“ hrad Zlenice

Posázaví /FOTO/ - Jen málokomu se poštěstí strávit noc v starobylých hradbách. Řadu dobrodruhů, kteří se tímto zážitkem mohou pochlubit, před nedávnem rozšířilo osm školáků, kteří prožili den a noc na hradě Zlenice u Senohrab jako odměnu za vítězství v soutěži Strážci památek 2017.

Policejní auta před Okresním soudem Benešov.

V Chrášťanech zasahovali policejní těžkooděnci

Chrášťany – Neobvyklý roj policejních aut s blikajícími majáčky a po zuby ozbrojených těžkooděnců zaznamenali na okraji Chrášťan motoristé projíždějící ve středu 28. června večer od Benešova na Netvořice.

Házenkáři ZŠ Netvořice

Okresní kolo v házené žactva se vydařilo

Netvořice - Základní škola Netvořice pořádala již tradičně okresní kolo v házené žactva benešovského okresu, které se opět zdařilo a pořadatelé jsou rádi, že se tradice v Netvořicích daří udržet. 

Ilustrační foto

Do středu království českého půjdou pospolu

Netvořice – Tradiční jarní výlet netvořických rodáků a přátel místního muzea mohou podniknout v sobotu všichni, kteří se chtějí projít cestou do středu království českého.