Kreativ

ŠTÍTEK: Netvořice

Zastávka rozhlasového Farmářského léta u zámku Vrchotovy Janovice.

U zámku Vrchotovy Janovice zavoněly domácí sýry

 Vrchotovy Janovice – Putování Farmářského léta s rozhlasovou stanicí Region zavítalo také před zámek Vrchotovy Janovice, kde farmářská  rodina Vavřincových z Okrouhlice nabízela k ochutnání část své rozmanité produkce čerstvých mléčných výrobků, z pohanky a zakysaných nápojů.

V semifinále se Jaroslav Vavrek snažil z trestného kopu přelobovat lešanskou zeď, což se mu nepovedlo.

Krhanice prohra nakopla a už je nikdo nezastavil

Lešany – Na fotbalovém hřišti týmu, který prožíval v loňské sezoně velké chvíle, když vyhrál IV. A třídu a okresní pohár, se odehrál turnaj starých pánů, který z devíti mužstev nakonec ovládli hráči Krhanic, když ve finále rozstříleli Zlatníky.

Ilustrační foto.

Mladá žena přidávala plyn tak zběsile, že chytla tráva

Domašín –  Po dopravní nehodě túrovala opilá pětadvacetiletá žena  Peugeot 206 ve snaze vyprostit ho tak vehementně, až kolem začala hořet tráva.  Na likvidaci požáru vyjeli vlašimští hasiči. Policisté pak řidičce opakovaně naměřili kolem 1,40 promile.

Taneční pohár 2013 v Benešově.

Tanečnice z DDM měly důvod k radosti

Benešov -  Divadelní sál Na Poště byl včera zcela zaplněný mladými tanečníky. Ti se v minitýmech a týmech zúčastnili regionálního kola Středočeského tanečního poháru 2013, jehož vítězové, tak jako dívky z benešovského DDM na snímku,  postupují do krajského finále v Příbrami.

NA SRAZY I INDIVIDUÁLNĚ. Motocykl je životní styl.

Motorkářská turistika: Cesty za poznáním a zábavou

Ta představuje samostatnou a dnes značně specifickou oblast. Jezdí se na oblíbené srazy, značkové jízdy, ale také individuálně nebo po menších skupinkách. O většině akcí se dnes může každý informovat na webových stránkách. Specifickou kategorií turistiky na dvou kolech jsou návštěvy motocyklových muzeí. Těch je v České republice opravdu hodně.

Ilustrační foto

Jankovu budou chybět dva hráči

Benešovsko – Poprvé v jarní části fotbalové sezony zasedala okresní disciplinární komise a třem hráčům zastavila činnost na čtyři zápasy, z toho dvěma z Jankova.

Zebra se za školáky nerozhlédla.

Do akce „Zebra se za tebe nerozhlédne" se zapojili i benešovští policisté

Benešovsko –  Do celorepublikové akce „Zebra se za tebe nerozhlédne" se v minulý týden zapojili i benešovští dopravní policisté spolu s policistkou Preventivně informační skupiny Benešov. Policisté v ranních a odpoledních hodinách dohlíželi v blízkosti základních škol  na bezpečnost dětí při přecházení na přechodech pro chodce  a hovořili s nimi o důležitých pravidlech bezpečného přecházení.

Noční cvičení hasičů v Jankově.

Dobrovolní hasiči cvičně sundávali oběšence

Jankov – V mrazivé sobotní noci absolvovalo patnáct hasičských zásahových družstev dobrovolných sborů z Benešovska cvičení, při němž na „dobráky" čekaly netradiční úkoly. „Cvičení prováděla družstva hvězdicově. Na každý úkol byl stanovený časový limit, případně ho  bodovali rozhodčí," uvedl Antonín Vovsík z kanceláře Okresního sdružení hasičů.

Ilustrační foto

Jankov nenašel ve Voticích přemožitele

Votice – Zimní fotbalový turnaj na umělé trávě ve Voticích vyšel nejlépe Jankovu (Okresní přebor), jenž všechny zápasy vyhrál, stříbro braly Netvořice (III. třída) díky lepšímu vzájemnému zápasu s bronzovým dorostem Votic.

Nejlepší ocenění. Zleva nejlepší hráč – Nikol Hubínková (Sokol Václavice), nejlepší střelec – Filip Moc (Sparta Kutná Hora) – 6 branek a nejlepší brankář – Martin Novotný (Sokol Netvořice).

Stříbro braly Pecerady, bronz pořádající Ostředek

Sázava – Až vzájemný zápas rozhodl o tom, že na druhém místě halového turnaje v Sázavě skončila mladší přípravka Pecerad, před třetím Ostředkem. Vítězství si vůbec poprvé vychutnali mladíci Sparty Kutná Hora (ročník 2004 a 2005), kteří pětkrát vyhráli a jen jednou remizovali.

Třetí a závěrečný fotbalový turnaj devítiletých chlapců se opět konal v hale ZŠ v Poříčí nad Sázavou.

Špunti Netvořic zlomili finále s Benešovem na svoji stranu

Poříčí nad Sázavou – Poslední fotbalový turnaj zimní série Ondrášovka Cup kategorie U9 odehrál v sobotu třetí a závěrečný díl ve sportovní hale ZŠ Poříčí nad Sázavou. Z vítězství se nakonec radovali malí špunti Netvořic, kteří ve finále zdolali Benešov. Bronz bral domácí tým.

Ilustrační foto

Dorost Votic si vyskočil na muže Budenína

Votice – Na umělé trávě ve Voticích se hraje zimní fotbalový turnaj, kterého se zúčasní sedm týmů. Ve druhém kole byly zápasy vyrovnané. Mladíci Votic si vyskočili na muže Budenína, v souboji celků z okresního přeboru bral výhru Jankov na úkor béčka Teplýšovic a Sokol Přestavlky potvrdil roli favorita s Netvořicemi.

Ilustrační foto

Ratměřice rozdávaly na hřišti radost

Votice – Na umělé trávě ve Voticích byl rozehrán zimní turnaj, který hraje sedm týmů. V prvním kole si nejvíce zastřílely Ratměřice, které sedmkrát rozvlnily síť Budenína, o dvě branky méně vsítil Jankov na úkor votického dorostu, nejtěsnější výhru braly Netvořice nad béčkem Teplýšovic. Sedmým týmem je Sokol Přestavlky.

Na halovém turnaji v Poříčí nad Sázavou se nejvíce radovali borci z Pecerad.

Špunti Pecerad ovládli halový turnaj v Poříčí

Poříčí nad Sázavou – Malí špunti Pecerad ovládli mezi deseti týmy, druhý fotbalový turnaj série Ondrášovka Cupu, který pořádal SK Posázavan Poříčí nad Sázavou v místní sportovní hale ZŠ a byl vypsaný pro kategorii přípravka ročník 2004 chlapci a 2003 dívky.

Vánoční dvorky v Netvořicích měly svou premiéru.

Netvořická Kolna pamatovala i na ty nejmenší návštěvníky

Netvořice – Vánoční dílnička pro děti, ukázka výroby skleněných perlí, prodej jmelí či čerstvě řezaných vánočních stromků, ale i možnost vyzkoušet si lití olova nebo koupit vánoční dárek, který udělá radost dvakrát. To všechno nabízel v sobotu první ročník netvořických Vánočních dvorků.

Ilustrační foto

Disciplinárka trestala naposledy

Benešovsko – Okresní disciplinární fotbalová komise na posledním zasedání v roce potrestala pět hráčů, nejhůře dopadl Josef Buchal z Velíše, který jarní část sezony začne o tři týdny později.

Ilustrační foto

Chov kladrubských koní není ohrožen, říká ředitel hřebčína

Kladruby nad Labem - Nový ředitel Národního hřebčína v Kladrubech Jiří Jehlička nepovažuje chov starokladrubských koní za akutně ohrožený. V červenci tehdejší vedení zveřejnilo, že státní příspěvková organizace nemá dostatek plemenných hřebců, neboť jejich počet klesl pod minimální hranici.

Ilustrační foto

Brankář Kolev dostal za brutální zákrok půl roku

Benešovsko – Okresní disciplinární fotbalová komise potrestala sedm hráčů. Nejhůře dopadlo neveklovské trio, jenž bylo vyloučeno v Choceradech. Brankář Rostislav Kolev si za brutální zákrok na Krcha postojí půl roku, Jan Šmejkal inkasoval pět zápasů natvrdo a kanonýr Pavel Vitouš tři.

Ilustrační foto.

Jak hlasovali obyvatelé větších sídel pro kandidáty do senátu?

Benešovsko - Pořadí prvních pěti kandidátů do senátu v Benešově, Vlašimi, Týnci nad Sázavou, Bystřici, Neveklově, Pyšelích, Divišově, Netvořicích a Jankově.  Další větší sídla (např. Votice, Sázava, Trhový Štěpánov,  Čechtice, Sedlec-Prčice) patří do jiných senátních obvodů.

Slavnostního otevření víceúčelového hřiště v Krhanicích se účastnil i houslový virtuóz Pavel Šporcl a klavírista Petr Jiříkovský.

Počasí krhanickým příliš nepřálo

Krhanice – Další obcí na Benešovsku, která se může pochlubit víceúčelovým hřištěm nejen pro sportovní, ale i rekreační vyžití, jsou Krhanice.

Ilustrační foto

Věžníkovi se kritika sudího nevyplatila

Benešovsko – Okresní disciplinární fotbalová komise trestala.  Nejhůře dopadl Jan Věžník z Tichonic, který si za kritiku rozhodčího nezahraje ještě pět utkání (jedno už si odstál).

Okresní kolo požárního sportu ve Vlašimi.

Dalovy a Sedlec vyhrály okresní kolo požárního sportu

Vlašim – Stovky hodin tréninků běhů, zdolávání překážek, manipulace s požárními hadicemi a armaturami, máchání ve vodě i lopocení v bahně mají za sebou dobrovolní hasiči a hasičky z Benešovska, kteří v sobotu a v neděli zúročili odbornou přípravu při okresním kole soutěže v požárním sportu. Nejrychlejší hasiči a hasičky budou reprezentovat Benešovsko na soutěži v Mladé Boleslavi.

Ilustrační foto.

Dobrovolní hasiči zabojují na vlašimském stadionu o postup

Vlašim – Stadion Na Lukách obsadí o víkendu nejlepší hasičská družstva z Benešovska. Na lehkoatletickém oválu i na trávníku se při požárním útoku pokusí vybojovat nejlepší časy pro případný postup do krajského kola soutěže v požárním sportu. Mužská i ženská družstva dobrovolných hasičů se do  okresního finále kvalifikovala při okrskových soutěžích.

Ilustrační foto.

Týnec a Netvořice se nedohodly, rampy skateparku nepřestěhují

Benešovsko - Prvky skateparku, který má vzniknout na Brodcích, místní části Týnce nad Sázavou, město z nedalekých Netvořic nepřiveze. To je nyní jediná jistota, i když na posledním týneckém zastupitelstvu místostarostka Adriana Bursová seznámila přítomné s vizí vybavení sportoviště právě prvky z Netvořic.

Ilustrační foto.

Prodejci potraviny šidí kde mohou, veterináři rozdávají tučné pokuty

Praha - Další podvody a pochybení při prodeji potravin odhalila v uplynulých dnech Státní veterinární správa (SVS). Nejčastějšími prohřešky, které mohou mít přímo dopad na zdraví lidí, bylo nedodržení stanovené teploty při skladování a prodeji uzenin a sýrů, a také prodej prošlých potravin či uvádění klamavých údajů na obale.

Standardní a latinskoamerické tance k vidění v pátek na parketu městského divadla Na Poště nebudou.

Mladí tanečníci mají zakázané orientální vlnění nebo aerobik

Benešov – V městském divadle se v pátek 11. května uskuteční okresní soutěž nejmladších tanečních talentů.  Žádné klasické tance, latinskoamerické figury, ani balet či irské podupávání ale porota  4. ročníku amatérské taneční soutěže o středočeský pohár chtít vidět nebude.

Některé mateřské školy budou muset část dětí odmítnout.

Mateřské školy čekají zápisy

Benešovsko – Nervozita a napětí. To bude už zanedlouho provázet nejen děti, které brzy půjdou k zápisu do mateřských škol, ale i jejich rodiče. Ovšem neklid a pocit svírajícího se žaludku, bude mít u každého úplně odlišný důvod.

Ilustrační foto.

Dobrá zpráva: Hledanou seniorku našli živou, ale prochladlou

Netvořice -Vestředu 11. ledna se u osady Radějovice ztratila sedmdesátiletá žena. Před 17. hodinou její pohřešování ohlásiladcera. Seniorka odešla odpoledne na procházku a nevrátila se, ačkoliv se to v minulosti ještě nestalo. Pátrání skončilo úspěšně. Ve čtvrtek před polednem jí týnecká policejní hlídka našla živou, ale značně prochladlouu vojenské zotavovny Měřín, schovanou ve vytaženéloďce.