Kreativ

ŠTÍTEK: Netvořice

Václav Šmerák

Publicista: Myslím si, že to vše za tu obrovskou radost stálo

Benešov - Drtivá většina lidí, která se nějakým způsobem zapojila do listopadové, sametové revoluce v roce 1989, byla tehdy v zaměstnání. To, co se dělo na Národní třídě a dalších centrálních částech Prahy, se proto dozvídali postupně.

Ilustrační foto.

Prchlík na podzim doběhal

Benešovsko – Disciplinární komise OFS Benešov zasedala a vynesla tresty. Nejhůře dopadl mezenský Petr Prchlík, který již může zazimovat kopačky.

Ilustrační foto.

Houda z Libouně se stane divákem

Benešovsko – Disciplinární komise OFS Benešov zasedala a vynesla tresty. Nejhůře dopadl libouňský Ondřej Houda, který inkasoval šest zápasů natvrdo.

Obraz Václava G. Cílka.

Africké obrazy vystavují v Dubé

Dubá - Podbezdězský spolek intelektuální, poetický a okrašlovací připravil v Galerii Pošta v Dubé výstavu malířské tvorby významného českého geologa Václava Gustava Cílka staršího, který pracovně strávil mnoho let na africkém kontinentě.

Ilustrační foto.

Urážet rozhodčího se nesmí

Benešovsko – Disciplinární komise OFS Benešov zasedala a vynesla tresty. Nejtěžší, za hrubé urážky rozhodčích, dostali Martin Kratochvíl, kapitán votického céčka (sedm) a Martin Flieger z Netvořic (šest).

Ilustrační foto.

Už na začátku sezony dva týmy platí

Benešovsko – Disciplinární komise OFS Benešov poprvé v letošní sezoně zasedala a vynesla tresty. Nejhůře dopadl vedoucí mužstva SK Načeradec Petr Postřihač, který dostal trest, že ve finále poháru mladších žáků (25. 6. v Divišově), nastoupil za tým „černoch“.

Na stupních vítězů stojí nejrychlejší běžci „královského běhu“ – první Martin Korous (uprostřed), druhý Petr Netolický (vlevo) a třetí Jan Kellner.

Martin Korous běžel nejrychleji

Neveklov – V zámeckém parku v Neveklově I. se uskutečnily neveklovské běhy, které organizovala kulturní a sportovní komise města. Nepříznivé počasí pravděpodobně odradilo řadu malých atletických nadějí, protože bez přestávky hustě pršelo.

Výstava obrázků na téma Jak třídíme odpad v týnecké mateřince.

Jak se správně ekologicky chovat? Zeptejte se svých dětí

Týnec nad Sázavou – Čtvrteční výstava obrázků s tématem Jak třídíme odpad, kterou si mohli přijít lidé prohlédnout do týnecké mateřské školy, byla završením celoroční ekologické aktivity, kterou učitelky mateřinky v Týnci s dětmi vyvíjejí.

Ilustrační foto.

Jírovický Macháček se opět projevil

Benešovsko – Okresní disciplinární komise zasedala a trestala. Nejhůře dopadl jírovický Petr Macháček, který již má několik fotbalových škraloupů za sebou.

Zuzana Tyrnerová

První třetina hlasování o miminko března je u konce

Benešov /FOTO/ - Milan Dvořák z Netvořic, Zuzana Tyrnerová z Dobříčkova a Mikuláš Zavadil z Vrchotových Janovic. To jsou jména miminek, která se v první třetině hlasování ankety Nejsympatičtější miminko měsíce března umísťují na prvních třech místech. Nic ale není definitivní.

Ilustrační foto

Další benzinky jsou na černé listině

Praha /INFOGRAFIKA/ – Tažení proti nekvalitnímu benzinu a naftě dál pokračuje. Česká obchodní inspekce (ČOI) v pondělí podruhé v historii zveřejnila aktualizovaný seznam čerpacích stanic, kde zjistila nevyhovující pohonné hmoty.

Ilustrační foto.

Mladík hlásil falešné požáry, hasičům i policii došla trpělivost

Benešovsko - Vyvoláváním planých poplachů se bavil osmnáctiletý kluk z Týnecka. Podezření z přečinu šíření poplašné zprávy si vyslechl v úterý 11. ledna. Vždy volal ze stejného čísla na tísňovou linku 112, ale schovával se pod různá jména. Přesto ho kriminalisté vypátrali.

Ilustrační foto.

Václav Hromas z Divišova vyhrál sud piva

Benešov – Poslední kolo Podzimní Fortuna ligy Benešovského deníku, ve které startovalo 151 hráčů, uzavřelo brány a rozřešilo tajenku, kdo se stane dalším z mnoha vítězů tradiční tipovací soutěže.

Ilustrační foto.

Vražení břichem do rozhodčího vyneslo Bočkovi dvanáct zápasů

Benešov – Disciplinární okresní fotbalová komise zasedala a potrestala dvanáct hříšníků z minulého kola. Nejhůře dopadl Miroslav Boček z béčka Dolních Kralovic, který za vražení břichem do rozhodčího Bartoše inkasoval dvanáct zápasů na tvrdo, takže se na hřiště dostane až v jarní části sezony.

Nevyužitá část tloskovského zámeckého parku  v Neveklově.

Městská část zámeckého parku je málo využitá

Neveklov /FOTO/ - Průmyslník Čeněk Daněk by se divil, v jakém stavu se nyní nachází část jeho původního anglického parku, kterádříve patřívala k tloskovskému zámečku. Druhá, podstatně upravenější polovina parku, je od roku 1959 v péči Ústavu sociální péče pro děti a mládež, který v zámečku severně od městečka sídlí.

Netvořický Jarmark 2010

Na své si přišel opravdu každý

Benešovsko - Přestože nebyla předpověď počasí na uplynulý víkend příliš optimistická, pořadatelé akcí na Benešovsku mohli být spokojeni.

Ilustrační foto.

Pět nových mužstev okoření III. A třídu

Benešov – Fotbalové okresní soutěže se blíží. Přinášíme los III. A třídy A, ve které jsou nováčky postoupivší Myslič a Netvořice a sestoupivší Neveklov, Úročnice a Čerčany.

Petr Paluska z Netvořic přišel pro ceny, stokorunovou poukázku od sázkové kanceláře Fortuna a tričko, za svou matku Evu Paluskovou, která zvítězila v 8. kole Jarní Fortuna ligy.

Přesná trefa vynesla Brabencové výhru

Benešov - Tipovací soutěž Benešovského deníku, Jarní Fortuna liga, odjela deváté kolo. Z deseti fotbalových zápasů skončily sedm výhrou domácích a tři nerozhodně, hosté si tentokrát neškrtli. V celkové Jarní Fortuna lize si udržel vedení Jiří Petrů z Kalné.

Ilustrační foto.

Kamenný Přívoz se smál nejvíce

Benešov - Okresní soutěž neregistrovaných I. ve stolním tenise uzavřela posledním kolem svoje brány. Vítězem a postupujícím do okresního přeboru se stal Kamenný Přívoz.

Ručník od sázkové kanceláře Tipsport a dárkové balení pěnivého moku od benešovského pivovaru Ferdinand získají výherci každého z deseti kol Zimní Tipsport ligy BND.

Los pomohl Pavlu Dvořákovi z Kobylí

Benešov - V osmém kole Zimní Tipsport ligy Benešovského deníku se čtyřem hráčům (Jiří Filip z Hvězdonic, Miroslav Kohoutek starší z Benešova, Petr Paluska z Netvořic a Pavel Dvořák z Kobylí) podařilo nejlépe proklestit cestou deseti zápasy. Z výhry se díky losu radoval posledně jmenovaný.

Generální stávka v Benešově 27. listopadu 1989.

Soudruzi, situace je složitá, klid!

Benešov - Tajemník OV KSČ V. Stibor přirovnal listopad 1989 k Únoru 1948, pplk. JUDr. Krampera z OS SNB varoval před stupňujícími se požadavky opozice

Tradiční týnecké posvícení.

Posvícení v Týnci přilákalo davy

Týnec nad Sázavou - Kolotoče, laskominy všeho drhu, výstava drobného zvířectva, to vše bylo letos k vidění během tradičního týneckého posvícení.

Ilustrační foto

Čtyřikrát rozhodovaly penalty

Benešovsko - Těsně před začátkem okresních fotbalových soutěží odehrála mužstva první kolo poháru. Tučně vytištěná mužstva postupují do druhého kola, které se hraje ve středu 23. září od 17 hodin. Obhájce Struhařov A postoupil rovnou do druhého kola.

Ilustrační foto

Klíšťat ubylo, odnesla se zřejmě velká voda

Benešovsko - Dotěrných klíšťat, včetně těch infikovaných borrelií, bylo letos více, než se po kruté zimě očekávalo. Aktuálně jsou ovšem jejich počty na normálu, některá totiž spláchla velká voda.

Ilustrační foto.

Klíšťata zřejmě odnesla velká voda

Benešovsko - Dotěrných klíšťat, včetně těch infikovaných borrelií, bylo letos více, než se po kruté zimě očekávalo. Aktuálně jsou ovšem jejich počty na normálu, některá totiž spláchla velká voda.