Žďársko – Až dvě stě tisíc lidí se má podle předpokladů vystřídat na deset dnů trvajícím mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. A všichni se musí někde ubytovat a také stravovat. Jíst musí každý.
Žďársko – Až dvě stě tisíc lidí se má podle předpokladů vystřídat na deset dnů trvajícím mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. A všichni se musí někde ubytovat a také stravovat. Jíst musí každý.
Blansko /ROZHOVOR/ – Je krásné, když si lidé mohou plnit svoje sny, a Michal Stejskal z Blanska k těmto šťastlivcům patří. Loni žil půl roku v Číně a zdokonaloval se ve svém dlouholetém koníčku bojovém umění kung fu.
Žďársko – Ačkoliv je ze všech stran slyšet, že na biatlonové mistrovství jsou všechny hotely, penziony a další ubytovací zařízení beznadějně vyprodány, nějaká volná postel se přece jenom ještě i na poslední chvíli najde. A to dokonce i v těsné blízkosti Nového Města na Moravě.
Brno – Čočka, rýže, brambory a zelenina. To jsou hlavní ingredience nepálského jídla dál bhat. V sobotu si ho v Technickém muzeu v Brně uvařila asi dvacítka lidí. Akce měla název Co si uvaříme, to si sníme.
Žďársko – Ačkoliv je ze všech stran slyšet, že na biatlonové mistrovství jsou všechny hotely, penziony a další ubytovací zařízení beznadějně vyprodány, nějaká volná postel se přece jenom ještě i na poslední chvíli najde. A to dokonce i v těsné blízkosti Nového Města na Moravě.
Blansko /ROZHOVOR/ – Je krásné, když si lidé mohou plnit svoje sny, a Michal Stejskal z Blanska k těmto šťastlivcům patří. Loni žil půl roku v Číně a zdokonaloval se ve svém dlouholetém koníčku bojovém umění kung fu.
Orlickoústecko – Obvykle je nejtěžší hubnutí ke konci, kdy váha nechce jít dál dolů a přes dietu žádné úbytky nejsou. Ale jsou i méně šťastní jedinci, kteří mají s hubnutím potíže od počátku.
Ústí nad Labem - Játra bych spíše doporučoval jako minutku. Když má med udělat krásně krustu, tak ji dlouho neudržíte. To jsou slova kuchaře Rolanda Šitta z restaurace Sport Pub Zlatopramen, který tento týden připravoval recept Ústeckého deníku.
Pasov - Joachim Grässel (50) z Deggendorfu obsadil v Budapešti 3. místo v mistrovství Evropy v kulturistice v kategorii veteránů. „Dvacet týdnů jedl v přípravě jen drůbež, rýži a mix proteinů," píše deník PNP. Přitom prý dostal infekci střev, která ho oslabila… Letos chce konečně jíst, co bude chtít –soutěží se chce zúčastňovat až příští rok.
Dolní Třešňovec – Štědré Vánoce připravili opuštěným pejskům z útulku Canis centrum ti, kdo jim před Štědrým dnem nadělili obrovskou hromadu dárků. Šest set šedesát kilogramů granulí, desítky konzerv, více než osmdesát kilogramů těstovin a rýže, pamlsky, vodítka, obojky i další potřeby, tím i mnohým dalším čtvernožce obdarovali účastníci každoročního Štěkání na Ježíška, které v sobotu vyvrcholilo dnem otevřených dveří.
Zlín – Na vánoční svátky se těší také dvojice nigerijských fotbalistů ve službách druholigového klubu Fastav Zlín. Franklin Ekene Igwe (na snímku) i Uche Ruben popsali některé odlišnosti v jejich zemi, základní principy však zůstávají stejné.
Rychnovsko – Nejenom lidé se těší na Vánoce, ale i psi a kočky, které nikdo nechce, si můžou od Ježíška přát alespoň nového páníčka. A to i přesto, že útulky zásadně své svěřence jako dárek nedávají.
K nejčastějším škůdcům v domácnostech nebo chalupách patří moli, a to jak mouční, kteří škodí v kuchyních či spížích na potravinách, tak moli šatní, který škodí ve skříních na oděvech.
Rokycany - V mrazivém dnu postávala před radnicí spousta lidí. Očekávali příjezd nevěsty a ženicha. Středa se symbolickým datem 12. 12. 2012 si totiž Václav Jonák a Martina Humlová vybrali ke vstupu do manželství. Další dvanáctku dodalo zahájení obřadu v poledne.
Rokycany - V mrazivém dnu postávala před radnicí spousta lidí. Očekávali příjezd nevěsty a ženicha. Včerejšek se symbolickým datem 12. 12. 2012 si totiž Václav Jonák a Martina Humlová vybrali ke vstupu do manželství. Další dvanáctku dodalo zahájení ob- řadu v poledne. Mladý pár dorazil až z dalekého Skotska. Oba tam už několik let žijí a předvánoční návštěvu domova spojili i s velkým krokem.
Liberec - Jako každý prosinec, tak i letos jsme nepokazili tradici a v sobotu 8. prosince uspořádali již 3. vánoční dílničky pro rodiče a děti na naší škole, ZŠ Vrchlického.
D. Třešńovec - Lanškrounský útulek Caniscentrum, který sídlí v areálu Střední zemědělské a veterinární školy v Dolním Třešňovci, prosí veřejnost o pomoc při hledání majitelů těchto pejsků. Odchyceni byli Městskou policií v České Třebové. Pracovníci útulku informace uvítají na telefonním čísle 724813222. Více informací o útulku i jeho nabídku pejsků najdete na www.caniscentrum.com.
Ústí nad Labem - Zprvu, když jsem viděla recept, tak jsem se zhrozila. Vypadalo to, že to bude samý kečup. Mysleli jsme si s kolegou, že budeme muset jídlo dokořenit. Opak byl nakonec pravdou. Maso pustilo krásně šťávu a byla z toho dobrá omáčka.
Hodonín – Oblastní charita Hodonín v těchto dnech finišuje i za pomoci lidí bez domova s opravami nově zakoupené budovy v Hodoníně, jež bude sloužit právě lidem, kteří z různých důvodů o domov přišli. Aby se tito obyvatelé mohli ještě do Vánoc nastěhovat do nového domova, obrací se charita na dárce s prosbou o pomoc.
Praha – Spotřeba bílého pečiva v Česku loni meziročně vzrostla o desetinu, lidé jedli také více chleba a dalších výrobků z obilí. Zvýšila se rovněž spotřeba zeleniny, brambor a výrobků obsahujících cukr. Češi naopak konzumovali méně masa, ryb a ovoce než v roce 2010. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnil Český statistický úřad. Podle Potravinářské komory je důvodem změny nákupních zvyklostí Čechů ekonomická situace a zvyšování daně z přidané hodnoty (DPH).
Děčín - To říkávaly a stále říkají naše babičky. Někteří z nás si bez polévky nedokážou představit pořádný oběd a pro jiné není nic než trocha obarvené vody s něčím.
Česká Lípa - Pohodová a hlavně pozitivně naladěná byla plavkyně Petra Chocová v odpovědích na otázky sportovní redakce Českolipského deníku po svém návratu z evropského šampionátu v krátkém bazénu.
Brno – Nejlepší restaurace v republice sice zvenku na první pohled ničím zvláštním nezaujme, ale ten, kdo přijde až k výloze uvidí, jak za pultem připravuje japonský mistr přímo před zraky hostů sushi.
Brno – Nejlepší restaurace v republice sice zvenku na první pohled ničím zvláštním nezaujme, ale ten, kdo přijde až k výloze uvidí, jak za pultem připravuje japonský mistr přímo před zraky hostů sushi.
Třebíč - Nejen s knížkami se v těchto dnech vydávají lidé do knihovny v Třebíči. Stalo se již tradicí, že v adventním čase tam míří také milovníci zvířat a všichni, kteří chtějí pomoci třebíčskému útulku.
Jeseník – V Jeseníku bude fungovat takzvaná potravinová banka. Jedná se o systém sběru potravin a jejich distribuce lidem, kteří nemají peníze ani na jídlo.
Jeseník – V Jeseníku bude fungovat takzvaná potravinová banka. Jedná se o systém sběru potravin a jejich distribuce lidem, kteří nemají peníze ani na jídlo.
Nížebohy – Malý Jakub Kunský z Nížeboh na Roudnicku se narodil v mělnické porodnici před jedenácti týdny. A záhy v naší anketě Miminko podzimu obsadil v hlasování čtenářů třetí místo.
Lounsko - Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli v minulých týdnech zkažené potraviny ve dvou prodejnách v okrese Louny. Společnost Kaufland v Lounech nabízela rýži ve varných sáčcích, ve které se vyskytovali moli. Prodejna podbořanské Jednoty v Soběchlebech zase zkaženou sekanou.
Litomyšl – Masáž, co dokáže uvolnit napětí, zatuhlé svaly a ulevuje bolestem kloubů. Pomáhá zvyšovat celkovou tělesnou i duševní kondici, napomáhá při regeneraci sil, odstraňuje únavu, aktivuje obranný systém těla a nabijí člověka energií…
Strakonice - Pobočka Šmidingerovy knihovny Strakonice v Husově ulici připravila, stejně jako loni, sbírku na pomoc nalezeným a nemocným psům a kočkám. Letošní rok poputuje materiální pomoc do azylu Sirius v Záhoří u Písku.
Praha - Základ jídelníčku většiny lidí na celém světě tvoří rýže. Představuje asi 20 % celkové kalorické spotřeby lidské populace a nabízí více než sto tisíc možností přípravy. V jihovýchodní Asii se pěstovala už před více než 6000 lety. Do Evropy ji přivezli arabští obchodníci. Nejdříve se dostala do starověkého Řecka, odkud ji Alexandr Veliký dovezl do Indie. Odtud se už šířila po tradičních obchodních cestách na další kontinenty. V 8. století se rýže objevila ve Španělsku, na začátku 16. století vznikla v Itálii první rýžová pole. Do Čech se rýže dostala asi v 16. století.
Praha – Dříve tam byla kavárna, nyní tam vévodí japonské chutě. V Nákupní galerii Myslbek v centru Prahy otevřela spolu se svým manželem před pár dny Kamila Hexnerová japonskou restauraci Umami. „Umami znamená v japonštině pátou, doslova „delikátní" chuť," podotkla majitelka.
Region - Už to nejsou jen knedlíky s UHO (v minulosti všeobecné vžitá zkratka pro univerzální hnědou omáčku ze školních jídelen – pozn. aut.), bramborová kaše bez chuti nebo znojemská pečeně s rýží. Ty doby jsou snad definitivně pryč.
Peking - Podle čínského kalendáře je pondělí 22. října Dnem seniorů nazývaným také Festival Čung-jang. V tento den lidé projevují úctu svým předkům a starším lidem. A zvláště jedna rodina se dočká velké porce respektu - čtyři sourozenci, jejichž celkový součet let je 382, napsal list Qianjiang Evening News.
Kroměřížsko – Jít s dobou: to je trend, kterým se snaží kromě komerčních restaurací řídit také školní kuchyně. Malým strávníkům tak i na Kroměřížsku nabízí moderní jídla, těch tradičních se ovšem tak docela nevzdávají.
Kroměřížsko – Jít s dobou: to je trend, kterým se snaží kromě komerčních restaurací řídit také školní kuchyně. Malým strávníkům tak i na Kroměřížsku nabízí moderní jídla, těch tradičních se ovšem tak docela nevzdávají.
Lubná - Očím návštěvníků lubenské pálenice neuniklo několik lahví, které kromě lahodného moku ukrývaly ovoce. Jak se hruška, švestka či jablko přes úzké hrdlo protáhly? Žádná záhada.
Lubná - Očím návštěvníků lubenské pálenice neuniklo několik lahví, které kromě lahodného moku ukrývaly ovoce. Jak se hruška, švestka či jablko přes úzké hrdlo protáhly? Žádná záhada.
Ostrava - Je to „blivajz" za stovku denně, nedá se to jíst, zlobili se mnozí pacienti ostravské městské nemocnice. Se stravou by nyní měli být spokojenější. Nemocnice si od minulého týdne vaří sama. Jak je to s jídlem pro nemocné jinde?