Kreativ

ŠTÍTEK: rýže

V lesích na Chebsku už začaly růst různé lahodné houby

Chebsko - Zkušení houbaři a kulináři z regionu se radují. I přes velké sucho lze na Chebsku najít už první hřibovité houby i jiné lahůdky. Například vášnivý mykolog Jiří Pošmura z Chebu se pochlubil krásným hřibem dubovým, který v lesíku u Františkových Lázní objevila jeho dcera Jindřiška.

VIDEO: Litry vody, pot a slzy. To je úděl kulturisty

Břeclav /REPORTÁŽ/ – Po dohodě přicházím k jednomu břeclavskému fitness centru, kde mám sraz s dvěma jednadvacetiletými kulturisty. Hned u vchodu mě vítá Milan Obořil i jeho svěřenec Miroslav Čapka. Jdu se podívat, jak bude probíhat trénink kulturisty pět dní před mistrovstvím republiky.

V KLDR umírají lidé hlady i v nejúrodnějších oblastech

Soul - Potravinová krize v KLDR už krutě postihuje i ty nejúrodnější oblasti na jihozápadě země. Také v regionech, které jsou tradičními dodavateli rýže, již umírají lidé hlady, napsala dnes agentura AFP s odvoláním na jihokorejský zpravodajský server Daily NK.

RECEPT DENÍKU: Kuchaři museli menu přidělat

Ústí nad Labem - Zajímalo by mě, proč se jídlo jmenuje neomezené kuřecí? Spíše bych mu dala název Kuřecí maso se slaninkou a smetanou. To byla slova kuchařky Martiny Hiřičové, se kterou čtenáři Ústeckého deníku v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vaří.

RECEPT DENÍKU: Ohnivá pánev byla málo pikantní

Ústí nad Labem - Pro kuchaře velmi snadné. Mezi hosty často žádané. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Kateřina Huláková s receptem na ohnivou pánev.

OBRAZEM: Cizokrajné dobroty zavoněly v ústecké Zoo

Ústí nad Labem – U pokladny byla fronta, mašinka se smála na šťastné děti. Návštěvníky vítali mladí ochránci přírody, pod pavilonem slonů vyrostlo cizinecké městečko, kde návštěvníci ochutnávali dobroty z celého světa. Po obědě se všichni přemístili ke Kolibě, kde se zpívalo, bubnovalo, tancovalo. Den Země v Zoo se skutečně vydařil.

Za cenu raketového testu by KLDR nakrmila 80 procent občanů

Soul - Jihokorejský rozvědka odhaduje, že páteční neúspěšný raketový test přišel Severní Koreu na 850 milionů dolarů (16 miliard korun). Za tyto peníze by mohl Pchjongjang získat dostatek potravin pro 80 procent Severokorejců na jeden rok. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap.

Sloní provokatérka z ostravské zoo slaví. Samičce Rashmi bude rok

Ostrava - Je provokatérka, a přesto ji všichni milují. Už rok se v Ostravě těší takové pozornosti, jakou mívají největší celebrity. Řeč je o sloní samičce Rashmi, která ve čtvrtek oslaví své první narozeniny a je miláčkem ošetřovatelů i návštěvníků ostravské zoologické zahrady.

Snídaně boxerského šampiona Konečného? Ideálně prejt

Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.

Snídaně boxerského šampiona Konečného? Ideálně prejt

Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.

Obchody jsou provoněné kořením, oříšky či upečeným chlebem

Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.

Česko na talíři: Petříkovský šlichtanec

V minulém dílu pořadu Česko na talíři vařila za vlídného dohledu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka moderátorka Gábina Partyšová. Pokrm, který její syn Kristián nazval Petříkovský šlichtanec, připravíte za pouhých 30 minut.

Deník servíruje speciality: Risotto Al Parmigiano

Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.

Nejíst maso nemusí být nuda, ujet jde i na rýži

Bezmasá kuchyně je v západní gastronomii na vzestupu, za což z části jistě můžou ideové námitky, které lze vznést proti konzumaci masa. K tomu, abychom si mohli vychutnat klenoty vegetariánské kuchyně, však rozhodně nemusíme být vegetariány z přesvědčení.