Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Ilustrační foto.

Sedm až devět dětí z desíti dnes zhoubný nádor přežije

Pětatřicet dětí. Číslo, které se zapsalo do statistiky úmrtnosti ve Zlínském kraji v roce 2016. Dětí, které se nedožijí 18. narozenin, celorepublikově ubývá. V regionu se však posledních pět let drží nad třicítkou. Výjimkou byl rok 2014, kdy zemřelo ve Zlínském kraji dokonce 47 dětí, 17 z nich ještě před narozením.

Trosky boeingu letu MH17 sestřeleného na východě Ukrajiny 17. června 2014. Téměř tři sta obětí znamená nejkrvavější sestřelení letadla v historii. Nizozemsko a Austrálie z útoku obvinily Rusko

Pilot obviňovaný ze sestřelení malajsijského letadla spáchal sebevraždu

Vladyslav Vološyn pilotoval bitevní letoun Suchoj Su-25, o němž Rusko tvrdí, že z něj byla vypálena raketa, která v létě roku 2014 nad Donbasem zasáhla malajsijský Boeing 777. Devětadvacetiletý Ukrajinec byl ruskou stranou označován za viníka tragédie navzdory závěrům vyšetřování, z nichž vyplývá, že civilní stroj sestřelila ruská raketa Buk.

Pro dívku přiletěl záchranářský vrtulník.

Sedmnáctiletá dívka skočila z nadjezdu

Nymburk – Zřejmě jako pokus o sebevraždu bude klasifikován případ, který se stal v pondělí kolem 11. dopoledne u nymburského železničního nadjezdu na Boleslavské třídě. „Jednalo se o pád nezletilé dívky, pravděpodobně šlo o pokus o sebevraždu. Dívka byla při vědomí, ale nebyla schopna komunikace. Další okolnosti zatím prověřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Ilustrační foto

Lesní správce nalezl lidskou kostru

Mrkvojedy - Ve čtvrtek po půl desáté dopoledne přijali policisté oznámení o nálezu lidské kostry v lesním porostu poblíž obce Mrkvojedy na Sobotecku.

Ilustrační foto

Vrah mladé ženy může do vazby

Osmatřicetiletý muž, který v pondělí 12. března zavraždil v bytě obytného domu v Suchdole nad Odrou čtyřiadvacetiletou ženu, může být převezen do vazby, kde bude čekat na soud.

Výstava Stop kyberšikaně sestává z deseti panelů, které informují o různých druzích kyberšikany.

Výstava poučí žáky a učitele o kyberšikaně

Třebíč - Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči připravilo novou výstavu určenou zvláště žákům druhého stupně základních škol, středoškolákům a jejich rodičům. Zabývá se negativními jevy, které souvisejí se sociálními sítěmi, zejména všemi prvky kyberšikany.

Květoslava Neradová. Oblíbená profesorka, literátka a rozhlasová publicistka.

Masaryk měl odřené dlaně. To sebevraždě neodpovídá

Smutné výročí záhadné smrti, či dlouho objasňované vraždy? Právě v sobotu uplynulo sedmdesát let od úmrtí Jana Masaryka, syna prvního českého prezidenta a bývalého ministra zahraničí. Jak na události z 10. března 1948 vzpomíná Květoslava Neradová, která viděla tělo tehdejšího ministra zahraničí těsně před soudní pitvou?

Květoslava Neradová. Oblíbená profesorka, literátka a rozhlasová publicistka.

Masaryk měl odřené dlaně. To sebevraždě neodpovídá, říká pamětnice

Smutné výročí záhadné smrti, či dlouho objasňované vraždy? Právě v sobotu uplynulo sedmdesát let od úmrtí Jana Masaryka, syna prvního českého prezidenta a bývalého ministra zahraničí. Jak na události z 10. března 1948 vzpomíná Květoslava Neradová, která viděla tělo tehdejšího ministra zahraničí těsně před soudní pitvou?

Vzpomínkový akt na Jana Masaryka v Černínském paláci za účasti ministra zahraničí Martina Stropnického.

Ministr Stropnický uctil památku Jana Masaryka

Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) dnes v Černínském paláci uctil památku někdejšího československého ministra zahraničí Jana Masaryka, který před 70 lety za dosud nevyjasněných okolností tragicky zemřel. Před pietním aktem novinářům řekl, že bude žádat ruskou stranu o zpřístupnění archivních materiálů, které by mohly vnést světlo do okolností Masarykovy smrti. Sám se domnívá, že syn prvního československého prezidenta sebevraždu nespáchal.

Stanislav Šulc.

Komentář Stanislava Šulce: Sebevražda hrozí dál. Ale jaká?

Co týden dal. Tak zněl název proslulého televizního pořadu, v němž se Ota Černý ptal „Co na to občan?“ a tehdejší politici z první polistopadové vlny velmi pomalu a z dnešního pohledu téměř nekonfliktně diskutovali o problémech celé společnosti.

Kevin Dahlgren.

Nejvyšší soud zamítl Dahlgrenovo dovolání. Po měsíci od sebevraždy ve věznici

Brno – Dovolání čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena nejvyšší soud zamítl, protože bylo nedůvodné. Potvrdil tak rozhodnutí nižších soudů. Informoval o tom v pátek Dahlgrenův právní zástupce Richard Špíšek. Senát musel rozhodnout navzdory tomu, že Dahlgren spáchal letos jedenáctého ledna ve valdické věznici sebevraždu.

Bezvládné tělo ženy objevili v neděli lidé mezi Těmicemi a Syrovínem na Hodonínsku. Svědci spatřili odpoledne u malého rybníka nedaleko bývalého mlýna zasahující policisty, záchranáře i potápěče.

U rybníka na Hodonínsku našli tělo mrtvé ženy. Na místě byli i potápěči

Hodonínsko – Bezvládné tělo ženy objevili v neděli lidé mezi Těmicemi a Syrovínem na Hodonínsku. Svědci spatřili odpoledne u malého rybníka nedaleko bývalého mlýna zasahující policisty, záchranáře i potápěče. „Vyjížděli jsme k nálezu těla mrtvé ženy u rybníka,“ potvrdila v půl čtvrté policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Předávání vysvědčení prvňákům ze 6. ZŠ Kladno v Doberské ulici.

Vysvědčení: Školáci se z něho už nehroutí

Berounsko - Pololetní vysvědčení je tu. Pro prvňáky je středa výjimečným dnem. Vysvědčení dostanou poprvé v životě. „Naše Natálka se už moc těší. V pondělí jsem jí musela koupit nové desky a kalhoty. Desky jsou na vysvědčení a kalhoty za něj. Bude mít samé jedničky,“ uvedla Jitka Nejedlá z Berouna. Ne všechny děti ale přinesou domů na vysvědčení samé jedničky. Někteří dostanou i horší známky.

13 Reasons Why

Tip na seriál: 13 Reasons Why

Především pro seriálové fanoušky jsme připravili novou rubriku. Ob týden budeme přinášet tip na jeden seriál, díky kterému se obohatí váš watchlist.