Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Ilustrační foto

Chci se zabít, volal manželce muž stojící na přejezdu. V autě vezl i děti

Brno – Rodinné problémy chtěl vyřešit sebevraždou na železničním přejezdu v Rakousku. V autě, v němž se chtěl muž zabít, seděly také jeho děti. Nakonec si řešení situace rozmyslel a vrátil se domů. Případem, v němž obžaloba viní třiačtyřicetiletého muže ze Znojemska z držení rukojmí, se začal ve středu zabývat Krajský soud v Brně. Obžalovaný zůstává ve vazbě.

Ilustrační foto.

Na Hodonínsku v uplynulých dnech spáchali sebevraždu už tři lidé

Hodonínsko – Tři lidé na Hodonínsku se v několika posledních dnech rozhodli dobrovolně skoncovat se životem. Vyplývá to z dosavadních zjištění policistů. V pátek vyjížděli k oběšenému muži u Dubňan. V neděli pak zemřela pod koly vlaku žena v Bohuslavicích u Kyjova. O den později skočil pod vlak muž nedaleko obce Lužice. „Všechny tři případy policie prověřuje jako sebevraždu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Ilustrační foto.

Dívka se oběsila v přímém přenosu

Nymburk – Tragédie se stala v závěru minulého týdne v jedné obci nedaleko Nymburka. Patnáctiletá dívka se v místě svého bydliště oběsila. Navíc svoji sebevraždu přímo vysílala na internetu. Podle některých informací bylo její smrt možné sledovat na nejrozšířenější sociální síti.

Klesající letadlo několik okamžiků před nárazem

Vtipný a pracovitý, popisují lidé muže, který spáchal sebevraždu nárazem letadla

/VIDEO/ "Je to pro nás naprostý šok, tyto události nás zničily. Jediný, kdo nyní drží tuto rodinu skutečně pohromadě, je Ježíš," uvedla ve svém prohlášení rodina Richarda Russella. Devětadvacetiletého zaměstnance letecké společnosti Alaska Airlines, který v pátek ukradl na letišti v Seattlu dopravní letadlo, aby s ním vzlétl a spáchal sebevraždu tím, že je nechal úmyslně zřítit. 

Ilustrační foto

Závěr policie: sebevražda. Pobodaný muž volal o pomoc

Smutná událost vyděsila obyvatele jindy klidné čtvrti Lazy ve Zlíně. V pondělí slyšeli volání o pomoc, které se ozývalo z blízkého lesíku. Tam, v hustém houští, ležel pobodaný šestašedesátiletý senior. Přivolaní záchranáři mu už nemohli pomoci, muž svým zraněním podlehl.

Městská policie Jablonec nad Nisou.

Muž byl deset metrů vysoko nad zemí a hrozil, že se zabije

Jablonec n. N. – Během července strážníci řešili hned dva případy pokusu o sebevraždu. V tom prvním se na městskou policii obrátila o pomoc matka, která měla strach o svého syna. Ten skutečně ve svém bytě pil a přiznal se i k požití léků, protože, jak uvedl, už nemůže dál. Strážníci jej předali zdravotníkům. 

Juraj Halenár

Bývalý hráč Sigmy Halenár zřejmě spáchal sebevraždu

Tragickou zprávu zveřejnila v sobotu slovenská média. Pětatřicetiletý fotbalista Juraj Halenár byl nalezen na okraji Bratislavy mrtvý. Spekuluje se o tom, že spáchal sebevraždu. O příčině úmrtí rozhodne až nařízená soudní pitva.

Tomáš Jílek

Ochrnutý hasič Tomáš spáchal sebevraždu

Široký Důl - Dobrovolný hasič Tomáš Jílek z Širokého Dolu na Poličsku, který v srpnu před necelými pěti lety po skoku do vodní nádrže ochrnul na celé tělo, ve středu odpoledne podle všeho dobrovolně ukončil svůj život.

Ilustrační foto.

Vlak u Modřic srazil muže. Podle policie šlo pravděpodobně o pokus o sebevraždu

Modřice - Vlakovou dopravu u Modřic ve čtvrtek o půl deváté večer zastavil střet vlaku s mužem. Nehoda ovlivnila provoz osmi rychlíků a čtyř osobních vlaků. „Provoz bude omezen zhruba do jedenácti hodin, ale může se to změnit,“ sdělila krátce po nehodě mluvčí Českých drah Monika Bezuchová. Dodala, že ke střetu došlo u vlaku jiného dopravce.

Anthony Bourdain.

Ani drogy, ani alkohol. Hvězdný kuchař Bourdain byl při sebevraždě "čistý"

Prokurátor štrasburské oblasti, pod kterou spadá i hotel, v němž se televizní hvězda Anthony Bourdain v první půli června oběsila, uvedl, že v těle nebyly nalezeny žádné omamné látky. Vyvrací to tak jakékoli spekulace, které se po smrti jedenašedesátiletého muže mohly objevit. Bourdain totiž dříve veřejně mluvil o své někdejší závislosti na heroinu.

Čtyřnásobný vrah Kevin Dahlgren a místo činu v brněnských Ivanovicích, kde před pěti lety vyvraždil čtyřčlennou rodinu.

Konec vyšetřování smrti Dahlgrena: nešlo o trestný čin, uzavřela inspekce

Brno - Dozorci z vězeňské služby nespáchali trestný čin. Takový je závěr vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve věci sebevraždy čtyřnásobného vraha Američana Kevina Dahlgrena. Ten se oběsil letos 11. ledna ve věznici Valdice na Jičínsku, kde si odpykával doživotní trest.

Z vyšetřování sebevraždy nedaleko křižovatky v blízkosti křižovatky Skalka pod Kaňkem.

Sebevrah zaměstnal kriminalisty u frekventované silnice

Kaňk /FOTOGALERIE/ - Pozornosti projíždějících řidičů neunikla ve čtvrtek 14. června po poledni vysoká koncentrace policejních aut mezi stánkem s ovocem a zeleninou a pneuservisem v blízkosti křižovatky Skalka pod Kaňkem. Příčinou zvýšeného policejního pohybu u frekventované silnice I/38 bylo vyšetřování sebevraždy.

Anthony Bourdain

Zemřel Anthony Bourdain. Hvězdný šéfkuchař zřejmě spáchal sebevraždu

Ve věku 61 let zemřel slavný televizní kuchař Anthony Bourdain, který se proslavil po celém světě díky svému pořadu na CNN. Bourdainovo tělo našel v hotelovém pokoji ve Štrasburgu jeho přítel Éric Ripert, spolumajitel newyorské restaurace Le Bernardin. Podle BBC je „vysoce pravděpodobné“, že kuchař spáchal sebevraždu.  

Ilustrační foto

Muž po pádu z komína na místě zemřel

Sebevražda anebo nešťastná náhoda? Tuto otázku se momentálně snaží rozkličovat opavští policisté, kteří v úterý večer vyjížděli k případu do Kravař. Na komínu bývalé cihelny v Kostelní ulici se totiž pohyboval devětadvacetiletý místní muž, jenž se skokem z šestadvaceti metrů hodlal zabít.

Masarykova nemocnice v Rakovníku

Muž, který nepřežil pád z nemocnice spáchal podle všeho sebevraždu

Rakovník -  Jak jsme již informovali, v sobotu dopoledne podlehl následkům zranění pětašedesátiletý muž, který vypadl z okna rakovnické nemocnice. Osudným se mu stal pád z dvanáctimetrové výšky na parkoviště před nemocnicí. Nové poznatky naznačují, že se jednalo o sebevraždu.

Berlinah Wallaceová v kresbě ze soudní síně

Nesnesla odmítnutí. Za kyselinový útok na svého partnera dostala doživotí

Chtěla jste ho spálit, znetvořit a vyřídit tak, aby už nikdy nebyl přitažlivý pro žádnou ženu, sdělila britská soudkyně osmačtyřicetileté Berlinah Wallaceové, která v roce 2015 chrstla kyselinu sírovou do tváře svého bývalého partnera, devětadvacetiletého Marka van Dongena. Soud jí udělil doživotní trest, o jehož zkrácení může Wallaceová požádat nejdřív po dvanácti letech. Její někdejší přítel se spravedlnosti nedočkal – loni v lednu spáchal sebevraždu.

Australský vědec David Goodall

Nejstarší australský vědec podstoupil eutanazii. Žil jsem moc dlouho, řekl

Ve věku 104 let zemřel ve švýcarské Basileji při asistované sebevraždě australský vědec David Goodall. Uznávaný ekolog si pomocí infuzní kanyly sám vstříkl do žíly smrtící lék Nembutal, uvedl na sociálních sítích australský zastánce eutanazii Philip Nitschke. Goodall se stal prvním Australanem, který podstoupil eutanazii. 

Ilustrační fotografie.

Další mrtvý na železnici. Podle všeho šlo o sebevraždu

Blanensko – Dopravu na železnici zbrzdila v pondělí po třetí hodině odpoledne tragická událost. Poblíž Skalice nad Svitavou srazil vlak člověka. Ten na místě zemřel. Podle prvotních informací se mělo jednat o sebevraždu. „Totožnost mrtvé osoby ještě neznáme. Okolnosti nehody vyšetřujeme, ale podle prvotních informací se s největší pravděpodobností jednalo o sebevraždu. Osoba vstoupila do kolejiště proti jedoucímu vlaku,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační foto

Muž ukončil život skokem z paneláku

Policisté se zabývají tragickým úmrtím osmatřicetiletého muže, který se v úterý 17. dubna ráno rozhodl spáchat sebevraždu skokem z panelového domu na sídlišti 9. května v Jeseníku.

Neštěstí v Münsteru

V Německu najelo auto do lidí. Zabilo muže a ženu, řidič se zastřelil

/VIDEO, FOTOGALERIE/ V západoněmeckém Münsteru najela v sobotu dodávka do lidí sedících u stolků na zahrádce v centru města. Zahynuli dva lidé a řidič, který následně spáchal sebevraždu. Dvacet osob bylo zraněno, šest z nich je v kritickém stavu. Vrahem byl podle sdělení policie Němec.

K tragédii došlo v pátek kolem poledne na trati mezi Lysou nad Labem a Milovicemi.

Muže srazil vlak, zřejmě spáchal sebevraždu

Lysá nad Labem – Tragédií skončila jízda vlaku kolem pátečního poledne. Osobní souprava mířící z Milovic do Lysé nad Labem musela zastavit za přejezdem u polní cesty poté, co se souprava střetla se zatím neznámým mužem. Ten střet neměl šanci přežít.