Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Motorkář v Praze nepřežil střet s vlakem.

Helma a láhev rumu vedle přejezdu. Spáchal motorkář sebevraždu?

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zhruba okolo čtvrteční půlnoci došlo na železničním přejezdu na okraji pražské Uhříněvsi k tragické události. Motorkáře srazil vlak. Muž střet nepřežil. Policie okolnosti nehody vyšetřuje, některé indície naznačují, že by se mohlo jednat o sebevraždu. 

V pátek dopoledne, byli na prostějovské radnici oceněni zachránci života. 12.7. 2019

Muž chtěl spáchat sebevraždu, zasáhli stateční zachránci. Teď je ocenili

/FOTOGALERIE/ Mladí hrdinové. Pevné nervy a chladné hlavy Terezy Živcové, Davida Hella a neznámého chlapíka, zachránily život pětadvacetiletému muži z Přerovska, který se v neděli o půl desáté večer rozhodl ukončit svůj život pod koly vlaku. Jmenovaný pár se dočkal slavnostního ocenění na prostějovské radnici.

Medaile pro městské strážníky

Za záchranu života získali strážníci vyznamenání

České Budějovice - Ocenění za záchranu života obdržela v pátek 12. července na městské radnici dvojice strážníků. Ti koncem června zachránili muže, který se na sídlišti Vltava zřejmě pokoušel o sebevraždu.

MHD ve Zlíně. Ilustrační foto

Kolapsy i sebevražda. Řidiči MHD zasahují i v kritických situacích

Neuplyne obvykle ani týden, aby dispečeři Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) nezaznamenali na linkách nějakou mimořádnou událost. Řidiči DSZO s tím musí počítat a jsou pro takové případy školeni. Pohotovou profesionální reakcí mohou někdy zachraňovat zdraví i životy.

Ilustrační foto

Vlak ve Valticích srazil muže. Šlo nejspíš o sebevraždu

Valtice – Náraz vlaku v pondělí nepřežil muž ve Valticích. K nehodě došlo o půl šesté ráno. „Pacient podlehl devastujícím zraněním neslučitelným se životem ještě před příjezdem záchranářů,“ informovala mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Obyčejní, a co umějí!

Soused, mistr střech

Linec – Mistrovství Rakouska učňů v tesařině ve Štýrském Hradci vyhrál Philipp Primetzhofer z Liebenau, zaměstnaný u firmy ekologických dřevostaveb Buchner GmbH v Unterweißenbachu, napsaly OÖN. 22 účastníků vypracovávalo střechu s rozdílným sklonem a vstupy.

Ilustrační foto.

Stížnost na rušení klidu zachránila ženě život. Chtěla spáchat sebevraždu

Tropická nedělní noc zaměstnala strážníky městské policie v Mladé Boleslavi. Ti vyjížděli k celkem běžnému oznámení. Jedna z boleslavských obyvatelek si totiž stěžovala, že její sousedi ruší noční klid hádkou. Situace na místě byla ale nakonec mnohem dramatičtější, než jak by se na první pohled mohlo zdát.

Ilustrační snímek.

Přepadne je obava ze smrti. Lidí s depresemi přibývá, sebevraždám brání aplikace

Jižní Morava – Bojí se že onemocní a zemře. Když mladíka přepadne úzkost, myslí na smrt ve dne v noci. „Hodně mi pomáhá, když si řeknu nebo napíšu, že je to jen v hlavě, že neumřu. Musím ale brát léky,“ svěřil se muž, který si přeje zůstat v anonymitě. Není jediný s podobnými problémy. Afektivní poruchy neboli problémy s výkyvy nálady trápí stále více Jihomoravanů. Podle posledních dat Ústavu zdravotnických statistik vzrostl počet nemocných mezi roky 2016 a 2017 téměř o tisíc.

Deprese je u dětí obzvláště nebezpečná.

Na smrt myslí neustále. Lidí s depresemi přibývá, sebevraždám brání aplikace

Bojí se, že onemocní a zemře. Když mladíka přepadne úzkost, myslí na smrt ve dne v noci. „Hodně mi pomáhá, když si řeknu nebo napíšu, že je to jen v hlavě, že neumřu. Musím ale brát léky,“ svěřil se muž, který si přeje zůstat v anonymitě. Není jediný s podobnými problémy. Afektivní poruchy, neboli problémy s výkyvy nálady, trápí stále více Jihomoravanů. Podle posledních dat Ústavu zdravotnických statistik vzrostl počet nemocných mezi roky 2016 a 2017 téměř o tisíc.

V blanenské Bezručově ulici zemřel muž středního věku. Podle policistů po pádu ze čtvrtého patra panelového domu.

Muž zemřel po pádu ze čtvrtého patra. Zřejmě šlo o sebevraždu

Blansko /FOTO/ – Policejní auta, vjezd za bytovým domem zakrytý černou plachtou. A na prostranství mrtvý muž. V blanenské Bezručově ulici došlo v úterý kolem půl šesté ráno k tragédii. Podle policistů tam skokem ze čtvrtého patra spáchal sebevraždu dvaapadesátiletý muž.

Městská policie Jablonec n. N.

Jablonečtí strážníci zřejmě zabránili dívce v sebevraždě

Jablonec n. N. – Hlídku městských strážníků upoutala dívka sedící na hrázi bývalého novoveského koupaliště, která podivně gestikulovala a mluvila si sama pro sebe. Když ji oslovili, zjistili, že má v batohu velký kuchyňský nůž a pořezaná předloktí.

Policisté z Obvodního oddělení policie Karlovy Vary - město

Policisté zachránili muže před sebevraždou

Karlovarsko - Krátce před jednou hodinou ranní byla v pátek 26. dubna policejním operačním důstojníkem vyslána hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město ve složení pprap. Jiří Petr a pprap. Jiří Flender na adresu v Karlových Varech, kde se měl nacházet muž, který volal na linku 156, že ho nebaví život a chce skončit se životem.

Strážníci zachraňovali staršího muže, který se chystal v Pardubicích u Parama skočit z mostu do do kolejiště na Prahu.

Zachránili muže před sebevraždou

Strážníci ve čtvrtek večer zachraňovali staršího muže, který se chystal v Pardubicích u Parama skočit z mostu do kolejiště na Prahu.

Daniel Hottmar ze Štětkovic oplývá optimizmem a entuziastickým zanícením pro svou práci a charitativní činnost.

Farář na vozíčku: Když se dívám na svůj život, vím, že Bůh má smysl pro humor

Po komplikovaném porodu onemocněl dětskou obrnou a již padesát let sedí na vozíčku. Život se s ním nemazlil, i přesto Daniel Hottmar ze Štětkovic oplývá optimismem a entuziastickým zanícením pro svou práci a charitativní činnost. V Boha uvěřil v šestnácti, po záchraně při pokusu o sebevraždu. Absolvoval seminář pro laické kazatele, na který pracovně navázal, a dnes působí jako kazatel.

Veletrh neziskových organizací aneb kde najdete pomoc se poprvé uskutečnil v Novém Hrozenkově 8. dubna 2019.

Pes zahnal myšlenky na sebevraždu

Psí pohlazení. Tuto organizaci z Napajedel založili lidé, kteří se svými speciálně vycvičenými psi pomáhají lidem. Objíždí školky, speciální školy, stacionáře, domovy důchodců, ústavy sociální péče – zkrátka širokou vrstvu lidí od dětí po seniory. Přítomnost psů a tak zvaná canisterapie má pro nemocné blahodárné účinky.

Policisté v noci zachraňovali sebevraha

Policisté v noci zachraňovali sebevraha

Mladá Boleslav - Těžkou noc za sebou mají městští strážníci. Z pátku 29. března na sobotu vyjížděli k muži, který chtěl údajně spáchat sebevraždu. Mezitím si to ale rozmyslel, a zmizel neznámo kam. Policisté se rozrušeného člověka vydali hledat.

Ilustrační foto

Našli ženu včas, chtěla umřít

Klatovy, Karlovarsko – Zachránit ženě z Klatovska život se podařilo policistům z Karlovarska. Její rodina měla obavy, že chce spáchat sebevraždu. Pátrání trvalo jen přes hodinu.