Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Ilustrační fotografie.

Stíhaný policista se zastřelil

České Budějovice – Jeden z jihočeských policistů, kteří jsou od září trestně stíháni za násilnosti páchané na vyslýchaném, neunesl tlak z možné ztráty zaměstnání a zastřelil se ještě předtím, než se případ dostal k soudu.

Uzavřená Nákladní ulice kvůli nálezu těla mrtvé ženy.

Prokletá Nákladní ulice. Našli zde mrtvou prostitutku, policie nařídila pitvu

Teplice /FOTO/ – Mrtvou ženu našli ve středu ráno před sedmou hodinou kolemjdoucí v prostoru Nákladní ulice v Teplicích. Ležela u jednoho z tamních bilboardů pár metrů od silnice. Policie kvůli vyšetřování tuto lokalitu v lázeňském městě na celé dopoledne uzavřela. Podle mluvčí policie Aleny Bartošové žena nejspíše zemřela cizím zaviněním. Nařízená byla soudní pitva, která má určit přesnou příčinu.

Prezident Miloš Zeman

EU chybí silný vůdce a protiruské sankce jsou zbytečné, řekl Zeman

Český prezident Miloš Zeman v rozhovoru poskytnutém tento týden ruské televizi NTV znovu označil protiruské sankce za zbytečné. V interview, které bylo zveřejněno dnes, zároveň řekl, že Evropská unie nemá v současné době silného vůdce, jací jsou v Rusku, v Číně nebo v USA.

Sila zemědělského družstva v Oskořínku. Skokem z nich ukončil svůj život místní pár.

Letos v kraji spáchalo sebevraždu už 120 lidí

Nymbursko – Dobrovolné odchody ze života. Neradostné téma, ovšem vzhledem ke stále stoupajícímu počtu sebevražd se není možné této problematice vyhnout či před ní zavírat oči. Alarmující jsou čísla, která zveřejnila Středočeská záchranná služba.

Ilustrační foto.

Znalkyně: Tyrana napraví jen strach z trestu

Hradec Králové - Téměř pětadvacet let týral Zdeněk Š. svou manželku a stejně nakládal i s jejich dvěma dcerami. Bil je tak surově, že jim nejednou způsobil zranění, vulgárně jim nadával a ponižoval je.

Ilustrační foto

Záchranáři letos vyráželi k více jak 700 pokusům o sebevraždu

Střední Čechy – Letos záchranáři vyráželi k 761 případu, kdy se někdo rozhodl ukončit svůj život. „Z toho bylo 445 k mužům, 314 k ženám a ve 2 případech nebylo stanoveno. Ve 119 případech už pak nemohli záchranáři osobu i přes veškerou snahu zachránit,“ uvedla Petra Effenbergerová, mluvčí středočeských záchranářů.

Ilustrační foto.

Přibylo sebevražd. 79 za jediný rok

Nejčastější příčinou sebevražedných činů bylo vloni ve Zlínském kraji „úmyslné sebepoškození oběšením, (u)škrcením a (za)dušením“.

Ilustrační foto

Počet sebevražd mezi japonskými dětmi přibývá. Je nejvyšší za 30 let

Počet sebevražd dětí a mládeže je v Japonsku nejvyšší od roku 1986. S odkazem na prohlášení ministerstva školství o tom informovala televize CNN. V době od dubna 2016 do března 2017 spáchalo sebevraždu 250 dětí ze základních a středních škol, což je pětkrát více než v předchozím roce a nejvíce za posledních 30 let. 

Vyznamenaní policisté.

Policisté zachránili život školákovi, který se pokusil o sebevraždu

Třebíč - Dva policisté z obvodního oddělení v Třebíči obdrželi ocenění za záchranu života. Podpraporčíka Filipa Treteru a praporčíka Miroslava Špačka vyznamenal krajský policejní ředitel Miloš Trojánek Skleněnou plaketou Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Společně s vedoucím územního odboru Petrem Tomáškem jim poděkoval za projevení osobní statečnosti a duchapřítomnosti při záchraně života nezletilého chlapce.

Ilustrační foto.

Sebevraždy? Nejčastější způsob byl oběšení

Jižní Morava – Muže našli na zápraží domu. Měl hlavu v dlaních a vedle sebe položenou střelnou zbraň. Taková scéna se naskytla brněnským strážníkům při jednom ze zásahů minulý pátek. Zavolal je k ní příbuzný nešťastníka, který se obával, že se chce zabít. „Jeden z dvojice strážníků se pokoušel muže uklidnit, zatímco druhý odnesl zbraň z jeho dosahu,“ popsala mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Ilustrační foto.

Sebevraždy na jihu Moravy? Nejčastější způsob byl loni oběšení

Muže našli na zápraží domu. Měl hlavu v dlaních a vedle sebe položenou střelnou zbraň. Taková scéna se naskytla brněnským strážníkům při jednom ze zásahů minulý pátek. Zavolal je k ní příbuzný nešťastníka, který se obával, že se chce zabít. „Jeden z dvojice strážníků se pokoušel muže uklidnit, zatímco druhý odnesl zbraň z jeho dosahu,“ popsala mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Portrét muže, který se pravděpodobně nacházel v okolí místa vraždy Jána Kuciaka

Muž z policejního portrétu v kauze Kuciak spáchal sebevraždu

Ronald R., který byl mezi osmi lidmi, které slovenská policie koncem září zadržela kvůli vraždě Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové, spáchal sebevraždu. Pět z osmi zadržených policie na druhý den propustila, propuštěn byl i zmíněný 24letý Ronald R. Veřejnosti je znám z portrétu, který Úřad speciální prokuratury zveřejnil v polovině září.   

Ilustrační foto.

Sebevraždu strážníci opilému muži vymluvili

Mladá Boleslav - Nelehké chvíle zažili při noční kontrole strážníci Městské policie Mladá Boleslav na třídě Václava Klementa v noci ze středy na čtvrtek. Opilý muž tam chtěl spáchat sebevraždu.

Člen pátrací skupiny policie Zlínského kraje Marian Valko.

Mrtvého identifikovali až díky lebce

ROZHOVOR/ Ročně pátrají policisté na Zlínsku po zhruba 150 osobách. Po dětech, seniorech, lidech, kteří vyhrožují sebevraždami, ale i po osobách, které jsou v hledáčku policie kvůli spáchání trestného činu.

Ilustrační foto

Chtěla skočit z mostu. Strážníci ji zachránili, pokus o sebevraždu jí rozmluvili

Znojmo – Ženu středního věku, která v sobotu odpoledne přelezla zábradlí mostu v Přímětické ulici, zachránili znojemští strážníci. „Když přijeli na místo, žena stála uprostřed mostu na jeho levé hraně směrem do Přímětic. Jeden ze strážníků se se ženou pokoušel mluvit, druhý si uvázal lano, druhý konec připnul k zábradlí mostu pro případ, že by musel zakročit,“ popsal Petr Hladký z městské policie.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek

Statistikám sebevražd v kraji vládne Hodonínsko. Na Znojemsku je případů nejméně

Jižní Morava – Smutným statistikám sebevražd na jižní Moravě dlouhodobě kraluje Hodonínsko. Jeho prvenství potvrdily i čtyři černé dny v druhé polovině srpna, kdy si zřejmě dobrovolně vzali život hned tři lidé. „U Dubňan byl v pátek nalezen oběšený muž, v neděli zemřela žena na kolejích v Bohuslavicích u Kyjova a v pondělí skočil muž pod vlak nedaleko Lužic,“ sdělil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že všechny tři případy policisté stále prověřují jako podezření na sebevražedné jednání.

Ilustrační foto

Chci se zabít, volal manželce muž stojící na přejezdu. V autě vezl i děti

Brno – Rodinné problémy chtěl vyřešit sebevraždou na železničním přejezdu v Rakousku. V autě, v němž se chtěl muž zabít, seděly také jeho děti. Nakonec si řešení situace rozmyslel a vrátil se domů. Případem, v němž obžaloba viní třiačtyřicetiletého muže ze Znojemska z držení rukojmí, se začal ve středu zabývat Krajský soud v Brně. Obžalovaný zůstává ve vazbě.

Ilustrační foto

Chci se zabít, volal manželce muž stojící na přejezdu. V autě vezl i děti

Rodinné problémy chtěl vyřešit sebevraždou na železničním přejezdu v Rakousku. V autě, v němž se chtěl muž zabít, seděly také jeho děti. Nakonec si řešení situace rozmyslel a vrátil se domů. Případem, v němž obžaloba viní třiačtyřicetiletého muže ze Znojemska z držení rukojmí, se začal ve středu zabývat Krajský soud v Brně. Obžalovaný zůstává ve vazbě.

Ilustrační foto.

Na Hodonínsku v uplynulých dnech spáchali sebevraždu už tři lidé

Hodonínsko – Tři lidé na Hodonínsku se v několika posledních dnech rozhodli dobrovolně skoncovat se životem. Vyplývá to z dosavadních zjištění policistů. V pátek vyjížděli k oběšenému muži u Dubňan. V neděli pak zemřela pod koly vlaku žena v Bohuslavicích u Kyjova. O den později skočil pod vlak muž nedaleko obce Lužice. „Všechny tři případy policie prověřuje jako sebevraždu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Ilustrační foto.

Dívka se oběsila v přímém přenosu

Nymburk – Tragédie se stala v závěru minulého týdne v jedné obci nedaleko Nymburka. Patnáctiletá dívka se v místě svého bydliště oběsila. Navíc svoji sebevraždu přímo vysílala na internetu. Podle některých informací bylo její smrt možné sledovat na nejrozšířenější sociální síti.