Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Ilustrační foto

Na sociálních sítích vyhrožoval střelbou do lidí, hrozí mu tři roky vězení

Krajští kriminalisté vyšetřují případ jedenadvacetiletého muže, který v příspěvcích na sociálních sítích vyhrožoval, že spáchá sebevraždu, ale ještě předtím zabije hodně lidí. Výhrůžky zabitím, které podával velmi vulgárně, zdůrazňoval uveřejněním fotografií se střelnými zbraněmi a náboji. Kriminalisté ho obvinili ze čtyř trestných činů, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Ilustrační foto

Vražda, nebo „dobrá smrt“? V Česku ožívá debata o eutanazii

/INFOGRAFIKA, ANKETA/ Pacienti mě nesčetněkrát prosili, abych ukončila jejich utrpení, přiznává lékařka a poslankyně z hnutí ANO Věra Procházková. Třicet let totiž pracovala na oddělení ARO, poté působila i jako člen záchranářského týmu. Rozhodla se proto lidem tuto možnost dát. Začala sepisovat zákon o eutanazii.

Ilustrační foto

Tragédie u Tetčic. Nezletilou dívku srazil vlak z Třebíče, na místě zemřela

Tetčice – Vlaky mezi Zastávkou u Brna a Tetčicemi na Brněnsku zhruba od pondělní deváté do půl dvanácté dopoledne nejezdily. Osobní vlak srazil za Tetčicemi nezletilou dívku. „Už jsme jí nemohli pomoci. Měla devastující zranění, zemřela ještě před naším příjezdem," sdělila mluvčí krajských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Češi s oblibou chodí do hospod na pivo

Suchý únor. Vydržíte celý měsíc bez kapky alkoholu?

Únor bílý, pole sílí, tvrdí pranostika. Již sedmý rok u nás ale iniciativa Liga otevřených mužů (LOM) pořádá takzvaný Suchý únor. Jsme pijani a alkohol zkrátka máme rádi, ať pole sílí, anebo ne. Proč zvládnout celý měsíc bez jediné kapky?

Ivan Hoffman

Týden Ivana Hoffmana: Není kouře bez ohně

Že není kouře bez ohně, je vcelku jasné. Jenomže, co s tím? Poraženecky akceptovat důsledky, když nejsme schopni ovlivnit příčiny? Anebo se nad důsledky pokrytecky pohoršovat, jako by příčin nebylo?

Tenistka Petra Kvitová u Krajského soudu v Brně.

Kvitová u soudu v Brně: Křičela jsem, všude byla spousta krve

Brno - Jako tenisový zápas trval výslech finalistky tenisového Australian Open Petry Kvitové v úterý u brněnského krajského soudu. Asi hodinu a půl vypovídala o svém napadení z prosince 2016 v jejím bytě v Prostějově. Hovořila mimo soudní síň, aby se nemusela setkat z obžalovaným Radimem Žondrou. Ten obvinění od začátku procesu odmítá.

Tenistka Petra Kvitová u Krajského soudu v Brně.

Petra Kvitová u soudu: Křičela jsem, všude byla spousta krve

FOTOGALERIE/ Napadením tenistky Petry Kvitové z prosince roku 2016 se v úterý opět zabývá brněnský krajský soud. K soudu tentokrát dorazila i samotná česká tenistka. Vypovídala ale mimo soudní síň tak, aby se nemusela potkat s obžalovaným Radimem Žondrou. Ten svou vinu od začátku procesu odmítá.

Ilustrační foto

Ubodal manželku a potom zabil i sebe

Kosmonosy - Vražda a zřejmě také následná sebevražda otřásly v pátek 1. února odpoledne obcí Kosmonosy u Mladé Boleslavi. Jeden z místních obyvatel tam měl usmrtit svojí manželku a později pravděpodobně sáhl na život také sám sobě.

 Večerní událost u Podměstského rybníka v Čáslavi

U Podměstského rybníka bylo večer živo. Mladík skončil v ledové vodě

Čáslav - Hodně rušno bylo ve čtvrtek 24. ledna večer u Podměstského rybníka v Čáslavi. Výjezd všech složek integrovaného záchranného systému si vyžádal pád člověka do vody z betonového zábradlí. S největší pravděpodobností šlo o pokus o sebevraždu. Zásah ztěžovala částečně zamrzlá hladina.

Ilustrační foto.

V kraji sebevrazi volí skok pod rychlík

Pardubický kraj - Podle novinových článků o příčinách zpoždění vlaků na koridoru přes Pardubice by se mohlo zdát, že nejčastější sebevraždou v Pardubickém kraji je skok pod vlak.

Vyšetřování incidentu v pivovarské prodejně v Táborské ulici v Benešově.

Prodejnu piva uzavřelo policejní vyšetřování

Benešov /FOTOGALERIE/ - Co přesně se stalo v pivovarské prodejně v benešovské Táborské ulici v úterý 22. ledna ráno, není úplně jasné. Jisté ale je, že vchod do obchodu ohraničuje policejní páska zakazující vstup nepovolaným osobám. V Táborské ulici pak stojí další čtyři policejní vozy. Nad Benešovem také kroužil a pak Na Sladovce přistál policejní vrtulník.

Ilustrační foto

Spící ženu málem zabil plyn z hadice v ložnici

Střední Čechy – Z pokusu o vraždu manželky, již se podle údajů v trestním spisu snažil zabít jen 14 dní po svatbě, se před Krajským soudem v Praze zpovídá 42letý muž ze středočeské obce Chýně. Podle obžaloby se spící ženu pokusil zabít pomocí plynu: zaútočil loni o první prázdninové neděli; 1. července pár desítek minut před půlnocí.

Ilustrační foto.

Sebevraždu volí v kraji příliš mnoho lidí

Královéhradecký kraj - Život vlastní rukou ukončí každý rok kolem 1400 obyvatel České republiky. Na život si tedy denně sáhnou čtyři Češi. Jedním z regionů, kde se k takovému zoufalému činu lidé odhodlají nejčastěji, je podle statistik Královéhradecký kraj.

Jiří Mařík se svým vodícím psem, fenkou královského pudla Catherine.

Přežil svou smrt a dva pokusy o sebevraždu

Strakonice - Jiří Mařík vyrazil ve svých 17 letech na dovolenou na Lipno. To se mu stalo osudným. Druhotný úraz výboje blesku odstartoval v jeho těle proces, který po několika letech vyústil v téměř úplnou slepotu.

Měla Palachova oběť smysl?

ČERNÁ A BÍLÁ: Měla Palachova oběť smysl?

/ANKETA/ Jan Palach se upálil na Václavském náměstí v Praze 16. ledna před padesáti lety. Tři dny na to zemřel. Jeho pohřeb se stal tichou manifestací odporu proti okupantům a jejich stále četnějším českým a slovenským slouhům.

Ilustrační foto

Muž se střelil do hlavy, zraněný odjel do Kladna

Rakovnicko - Rakovničtí kriminalisté v současné době prošetřují případ pokusu sebevraždy střelnou zbraní. Čtyřiapadesátiletý muž z Kladna se snažil v lese v katastru Bucek Řevničov na Rakovnicku o dobrovolný odchod ze světa střelnou zbraní.

Martin Kolomý musel bojovat s technickými problémy, které ho vyřadily z celkového pořadí. Letošní Dakar ale nevzdává.

Martin Kolomý nestihl start čtvrté etapy

Třetí etapa letošní Rallye Dakar se pro kamionového pilota Martina Kolomého ze Starého Města u Bruntálu změnila v hotové peklo. Trasa ze San Juan de Marcona do Arequipy pro jedničku stáje Tatra Buggyra Racing měla trpký průběh.

Ilustrační foto.

Zabiju se na rozhledně, volala žena policistům. Ti ji našli spát u příbuzné

Vyškovsko – Jsem na rozhledně na jižní Moravě. Vzala jsem si léky a zapila je alkoholem. Zabiju se. Operátoři tísňové linky hovořili hodinu se ženou, která hrozila, že spáchá sebevraždu. Během hovoru přestávala postupně komunikovat. Případ podle policejní mluvčí Alice Musilové zaměstnal ve středu po půlnoci policisty po celé jižní Moravě. „Pátrání bylo velmi obtížné, protože policisté měli velmi málo informací. Žena nechtěla sdělit, kde se nachází a hovořila jen v náznacích,“ uvedla Musilová.

Muž v Sydney ujížděl před policií, nakonec spáchal sebevraždu

Divoká honička v Sydney. Muž prchal před policií, nakonec spáchal sebevraždu

/VIDEO/ Obyčejná silniční kontrola stála v australském Sydney na počátku událostí jako vystřižených z akčního filmu. Řidič terénního automobilu do policejní hlídky narazil a začal ujíždět. Na útěku spáchal celou řadu trestných činů a když ho policisté po zhruba třiceti kilometrech dopadli, spáchal před jejich očima sebevraždu.

Ilustrační foto

Muž v Letohradě skončil pod koly vlaku, nepřežil

Letohrad – Koleje na Orlickoústecku mají svou první letošní oběť. Ve středu ještě před rozedněním skončil pod koly vlaku na trati mezi Letohradem a Žamberkem muž ročníku narození 1975. „Muž po srážce s vlakem zemřel,“ potvrdila mluvčí policie Lenka Vilímková.

Ilustrační foto.

Sobotní tragédie v Náchodě. Muž spáchal sebevraždu

Náchod - Zásah policistů u náchodského nádraží v odpoledních sobotních hodinách vyvolal u místních obyvatel řadu otázek. Mluvčí policie potvrdila, že na místě došlo k úmrtí. Muž si vzal život dobrovolně.

Ilustrační foto

O Vánocích cítí stesk a deprese. Uvažují i o sebevraždě

Jižní Morava – Vánoční svátky znamenají pro většinu lidí období pohody a trávení času s bližními. Některým však umocní depresi a pocity osamělosti. Policisté i záchranáři v kraji zaznamenávají v tomto období víc pokusů o sebevraždu.

Ilustrační fotografie.

Chtějí pomoci rodině policisty

České Budějovice – Překonat těžké období života bez tatínka a manžela bude mu᠆set rodina Vladimíra Lavičky, českobudějovického kriminalisty, jenž 11. prosince spáchal sebevraždu.

Metro linka C - ilustrační foto.

Muž se zabil skokem pod metro. Část linky C byla přes hodinu a půl mimo provoz

Závažný incident se odehrál zhruba ve čtvrt na jedenáct dopoledne ve stanici metra Vltavská. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka zde skočil muž pod přijíždějící soupravu. Policie případ vyšetřuje jako sebevraždu. Střet s kolosem na kolejích nepřežil. Provoz linky C byl mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Florenc zastaven. Více než hodinu a půl fungovala náhradní autobusová doprava XC. Vlaky se do postiženého úseku vrátily v 11.52.

Pražská policie prověřuje střelbu při incidentu mezi mužem a ženou na Hájích.

Spor bývalých partnerů v pražských Hájích skončil tragicky. Střelec zemřel

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Okolí ulice Loosova na pražských Hájích bylo v neděli obehnané páskou. Na místo vyrazili pražstí policisté i zdravotnická záchranná služba. Partnerský spor vyvrcholil střelbou. Muž a žena byli ve vážném stavu převezeni do nemocnice. Policie v pondělí oznámila, že řeší případ jako pokus o vraždu. V úterý pak kriminalisté dodali, že střelec, který se pokusil o sebevraždu, zemřel.