Kreativ

ŠTÍTEK: sebevražda

Most Golden Gate je jedním z nejslavnějších mostů světa. Nachází se ve stejnojmenné úžině u města San Francisco.

Lesk i bída Golden Gate: Z ikonické perly se stal magnet na děsivé příběhy

Před devadesáti lety začali dělníci stavět jeden z nejznámějších mostů světa, Golden Gate u amerického San Francisca. Most, o kterém se říkalo, že jeho stavba je nereálná, dokončili po čtyřech letech práce. Se vznikem obřího úspěchu moderního stavitelství ale přišel také jeden nežádoucí problém - most se totiž stal nejvyhledávanějším místem pro sebevraždu na světě. Příběhy těch, kteří z něj skočili, jsou děsivé.

Krajský soud v Hradci Králové 11.května 2012 tehdy sedmatřicetileté Romaně Z. uložil doživotní trest za vraždu jejích čtyř dětí v obci Široký Důl na Svitavsku v roce 2011

Tragédie z Krkonoš budí vzpomínky. Před 11 lety matka u Svitav zabila čtyři děti

Případ ženy, která v Krkonoších podle policistů zavraždila na sklonku minulého roku svého malého syna a pak i sebe, vyvolává vzpomínky na tragédii v Širokém Dole u Poličky na Svitavsku. Rozšířená sebevražda i tady měla vést k vyřešení osobních problémů matky Romany Z. Šestatřicetiletá žena 2. září 2011 zabila svoje čtyři děti a pak se pokusila o sebevraždu. Neúspěšně. Od soudu odešla s doživotním trestem. 

Krajský soud v Hradci Králové 11.května 2012 tehdy sedmatřicetileté Romaně Z. uložil doživotní trest za vraždu jejích čtyř dětí v obci Široký Důl na Svitavsku v roce 2011.

Tragédie z Krkonoš budí vzpomínky. Před 11 lety matka u Svitav zabila čtyři děti

Případ čtyřicetileté ženy, která v Krkonoších podle policistů zavraždila na sklonku minulého roku svého malého syna a pak i sebe, vyvolává vzpomínky na tragédii v Širokém Dole u Poličky na Svitavsku. Rozšířená sebevražda i tady měla vést k vyřešení osobních problémů matky Romany Z. Šestatřicetiletá žena 2. září 2011 zabila svoje čtyři děti a pak se pokusila o sebevraždu. Neúspěšně. Od soudu odešla s doživotním trestem. 

Z pátrání po pohřešované matce a tříletém dítěti.

Násilná úmrtí. Tragédii v Krkonoších policie šetří jako vraždu a sebevraždu

Podezření z vraždy a sebevraždy. S takovou informací přišli v úterý v poledne policisté, kteří se zabývají vyšetřováním tragického případu zesnulé čtyřicetileté ženy s tříletým dítětem. Jejich těla našli v pondělí horští záchranáři v lese u Růžové hory v Krkonoších. Podle soudního znalce došlo k jejich úmrtí 28. prosince. „Jedná se o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Srážka osobního auta a vlaku na trati mezi Moravským Pískem a Bzencem. Na snímku osobní auto, které nejprve narazilo do osobního vlaku. Nákladní vlak jel po stejné trati později.

Smrt ženy u Moravského Písku: jednou z verzí je sebevražda, trať opraví za týden

Úmrtí dvaačtyřicetileté ženy, kterou ve čtvrtek ráno srazil v kolejišti u Moravského Písku na Hodonínsku projíždějící nákladní vlak, nadále prošetřují jihomoravští policisté. „Jednou z vyšetřovacích verzí je sebevražda," řekl v pátek policejní mluvčí Bohumil Malášek. Žena zemřela ještě před příjezdem záchranářů.

Před budovou ministerstva zdravotnictví na Palackého náměstí v Praze vzniklo v roce 2021 kvůli sebevraždě neznámého muže pietní místo.

Sebevrah se vloni zastřelil před ministerstvem. Kvůli lékařskému posudku

Důvodem, proč padesátiletý muž loni v březnu spáchal sebevraždu před ministerstvem zdravotnictví, nebylo to, že se cítil být obětí covidu. Podle vyjádření vyšetřovatele, které zveřejnily Seznam Zprávy, byl motivem sebevraždy osobní důvody související se zdravotním stavem a zaměstnáním. 

Před budovou ministerstva zdravotnictví na Palackého náměstí v Praze vzniklo v roce 2021 kvůli sebevraždě neznámého muže pietní místo. Ilustrační snímek

Sebevražda před ministerstvem: Motivem byl lékařský posudek pro práci

Důvodem, proč padesátiletý muž loni v březnu spáchal sebevraždu před ministerstvem zdravotnictví, nebylo to, že se cítil být obětí covidu. Podle vyjádření vyšetřovatele, které zveřejnily Seznam Zprávy, byl motivem sebevraždy osobní důvody související se zdravotním stavem a zaměstnáním. 

Peer Kateřina Navrátilová

Zvažovala sebevraždu. Žena dnes pomáhá v léčebnách či školách

Po porodu první dcery se Kateřině Navrátilové poprvé v životě rozjela těžká deprese. Tehdy jí bylo jednatřicet. „Myslela jsem, že to je poporodní blues, tedy krátké období, kdy je žena po porodu přecitlivělá a náladová. Byla jsem přesvědčená, že to zvládnu, protože nejsem slaboch,“ popsala Deníku. Těžkou životní situaci, kterou provázely sebevražedné sklony zvládla. Dnes pomáhá lidem s podobnou diagnózou.

Místo trojnásobné vraždy a následné sebevraždy v Měšicích na Praze- východ v pondělí 26. září 2022.

Tragédie v Měšicích: Otec zastřelil rodinu i sebe kvůli partnerským neshodám

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Policie zveřejnila další informace k rodinné tragédii, která se stala v pondělí odpoledne v Měšicích na Praze východ. Soudní pitva prokázala, že všichni čtyři členové rodiny zemřeli na následky střelných poranění. Řekla to policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Motivem, proč se otec rodiny rozhodl situaci řešit tak radikálním způsobem, měly být neshody s partnerkou.

Ruští policisté, ruská policie - ilustrační foto

Při útoku ve škole v ruském Iževsku zemřelo 15 lidí. Střílelo se i na Sibiři

Při dnešní střelbě ve škole v ruském Iževsku zemřelo 15 lidí, z toho 11 dětí. Dalších 24 lidí - včetně 22 dětí - je zraněných. Podle agentury TASS to ve své aktualizované bilanci uvedl ruský vyšetřovací výbor, tedy kriminální ústředna. Pachatel, sám absolvent této školy, byl vyzbrojen dvěma pistolemi a oblečen do trička s nacistickými symboly. Nyní je po smrti, zřejmě spáchal sebevraždu.

Jean-Luc Godard

Zemřel režisér Jean-Luc Godard. Představiteli francouzské nové vlny bylo 91 let

Zemřel jeden z nejvýznamnějších představitelů francouzské nové vlny, filmový režisér a teoretik Jean-Luc Godard. Podle listu Libération 91letý režisér ve Švýcarsku zvolil pro odchod ze života asistovanou sebevraždu. Autor filmů U konce s dechem či Bláznivý Petříček je považován za klasika světové kinematografie a inovátora filmové řeči, který svými experimenty ovlivnil celé generace následovníků.

Nový pavilon školky začne třebechovickým sloužit s osmiměsíčním zpožděním.

Třebechovice otevřou školku. Problémy Matexu překonaly s osmiměsíčním zpožděním

/VIDEO, FOTO/ Od září bude předškolákům v Třebechovicích pod Orebem sloužit nová školka. Otevřít se měla už na začátku roku, ale stavbu o osm měsíců zdržely problémy stavební společnosti Matex, jejíž jednatel spáchal sebevraždu. Dokonce roční zpoždění má pak ze stejného důvodu přístavba základní školy v hradeckých Svobodných Dvorech.

Dopis. Ilustrační foto

Od sousedů: Dopisy v Rakousku budou zase dražší

Hospodářský výsledek rakouské pošty klesl v prvním pololetí o dvanáct procent na 91 milionu eur, obrat o čtyři procenta na 1,21 miliardy. "Na stoupající náklady energií reaguje podnik zvýšením porta. Dopis do 20 gramů zdraží od 1. října ze 0,85 na jedno euro, do 75 gramů z 1,35 na 1,40, balík do dvou kilogramů ze 2,64 na tři eura a při rozměrech nad metr krát 60 centimetrů ze 4,30 na 4,50 eura," napsaly OÖN.

Nehoda na železnici. Ilustrační foto.

Neúspěšný pokus o sebevraždu? Srážku muže s vlakem v Lesné vyšetřuje policie

Hasiči, policisté, záchranka. Provoz na železnici v brněnské části Lesná přerušila v úterý ráno nehoda. Před pátou hodinou tam v ulici Okružní zranil projíždějící vlak sedmatřicetiletého muže. Policisté okolnosti střetu vyšetřují. Nevylučují, že mohlo jít o sebevraždu a muž chtěl pod koly vlakové soupravy dobrovolně ukončit svůj život.

Jessie Gilbert byla mladá nadějná šachistka, která však svůj život ukončila sebevraždou, a to v době, kdy se účastnila festivalu Czech Open.

Festival Czech Open v minulosti navštívila sebevražda cizinky i drogový dealer

Jako z akčního filmu. Czech Open není jen a pouze o hraní šachu či jiných her. S pořádáním takového festivalu se pojí i nejrůznější příběhy. Ať už jsou zajímavé, neuvěřitelné či tragické. Taková je realita života. Pořadatelé tohoto šachového festivalu takových příběhů zažili hned několik a vskutku se není čemu divit. Za třiatřicet let to je vcelku logické…

V. N. u soudu v Českých Budějovicích ve středu 20. července.

Vrah z Dolního Dvořiště dostal 13 let. Přítelkyni škrtil a pak utopil ve vaně

Ve středu 20. července Krajský soud v Českých Budějovicích uzavřel případ sedmatřicetiletého muže, který loni v říjnu v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku utopil ve vaně svou o patnáct let mladší přítelkyni. Tmavovlasý drobný muž přijal obžalobu i dohodu o vině a trestu, ve vězení by měl zpytovat svědomí třináct let. 

Ilustrační foto

Muž narazil v plné rychlosti autem do stromu. Zřejmě šlo o sebevraždu

K tragédii došlo zhruba hodinu před pondělním polednem na silnici mezi obcemi Podhradí a Dalešice nedaleko Mladé Boleslavi. Devětadvacetiletý muž narazil se Škodou Octavia v plné rychlosti do stromu vedle silnice. Na místě zemřel. Podle dostupných informací muž za volantem pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Ruský prezident Vladimir Putin (na snímku z 5. května 2022).

Putinův nosič jaderného kufříku se pokusil o sebevraždu. Podle médií je v kómatu

Plukovník ruské tajné služby FSO Vadim Zimin, který nosíval prezidentský kufřík s kódy k odpálení jaderných zbraní, se pokusil o sebevraždu, informují média. Dvaapadesátiletý Zimin byl před pár dny nalezen vážně zraněný ve svém bytě, v současnosti je v kómatu a lékaři nehovoří o jeho prognóze optimisticky, uvedl list Moskovskij komsomolec.

Dominik Feri - Kubelíkova Praha 3

Dominika Feriho odvezli do nemocnice. Zřejmě se pokusil o sebevraždu

/FOTOGALERIE/ V sobotu vpodvečer vyjížděli pražští záchranáři i policisté na Žižkov. Zasahovali tam u pětadvacetiletého muže, který se podle všeho pokusil o sebevraždu. Šlo o exposlance Dominika Feriho. Záchranka ho poté převezla do jedné z pražských nemocnic. Případem se zabývají kriminalisté.

Zabili rodinu a pak sebe? Záhadná úmrtí ruských oligarchů vyvolávají pochyby

Za poslední tři měsíce zemřelo za záhadných okolností sedm ruských oligarchů, někteří společně se svými ženami a dětmi. Mnozí z nich působili v ropném a plynárenském sektoru a byli v minulosti spjatí s energetickým gigantem Gazprom. Ačkoli se oficiálně předpokládá, že šlo o sebevraždy a tragické nehody, tak se také spekuluje o zapojení Kremlu a zahlazování stop po podvodech ve státních firmách.