Kreativ

ŠTÍTEK: smartphone

Ilustrační foto.

Prodej iPhonů opět klesl, tržby Applu spadly poprvé za 15 let

Cupertino (USA) - Prodej chytrých telefonů iPhone od přední americké technologické společnosti Apple klesl v posledním čtvrtletí firemního finančního roku třetí čtvrtletí za sebou, překonal ale odhady analytiků. Celoroční tržby firmy zaznamenaly kvůli propadu prodeje klíčového produktu první pokles za 15 let, plyne z dnešního sdělení společnosti.

Dlouhé fronty na registru vozidel v Prachaticích nejsou v úřední dny ničím výjimečným.

Fronta na registru je vidět také na síti

Prachatice - Vlastník auta si vyzvedne číslo a odkudkoliv kontroluje, kdo je odbavován. Čísel je sice stejně, ale čekajících vyčkává méně. Vracejí se, když přijdou na řadu.

Ilustrační foto

Konec nošení těžkých zavazadel? Kufr svého majitele následuje jako pes

New York – S přenášením těžkých zavazadel bude možná už brzy konec. Začínající kalifornská firma Travelmate Robotics totiž vymyslela kufr, který svého majitele následuje jako pes. Zatím je to jen prototyp, v obchodech by se ale výrobek mohl objevit už příští rok v létě, uvedl server CNNMoney.

Ilustrační foto.

Město Hrob má mobilní rozhlas

Teplicko - Město Hrob zavedlo zhruba před měsícem novou službu a to mobilní rozhlas. Zaregistrovaní občané budou dostávat informace o dění ve městě pomocí různých komunikačních kanálů.

Ilustrační foto.

Americký výrobce počítačů HP zruší až 4000 pracovních míst

San Francisco – Americký výrobce počítačů HP má v plánu během příštích tří let zrušit 3000 až 4000 pracovních míst, což odpovídá šesti až osmi procentům jeho celkové pracovní síly. Firma tak reaguje na pokračující pokles poptávky po osobních počítačích a tiskárnách. Podnik ve čtvrtek rovněž oznámil, že zvýší čtvrtletní dividendu o sedm procent a rozšíří program odkupu vlastních akcií o tři miliardy dolarů (téměř 74 miliard Kč).

Samsung

Akcie Samsungu klesly na měsíční minimum

Soul (Jižní Korea) - Cena akcií jihokorejské společnosti Samsung Electronics dnes sestoupila na měsíční minimum. Investoři mají obavy ohledně vyhlídek Samsungu poté, co firma kvůli problémům se vznícením baterií definitivně ukončila výrobu i prodej svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Podle investorů je zapotřebí, aby Samsung co nejrychleji odhalil příčinu problémů a uvedl na trh nový model.

smartphone Samsung

Nové problémy donutily Samsung ukončit výrobu Galaxy Note 7

Soul (Jižní Korea) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics končí s výrobou svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Donutily ji k tomu nové problémy se vznícením baterií, které nakonec rozhodly, že firma výrobu ukončí z důvodu ochrany zdraví spotřebitelů. Rozhodnutí znamená tvrdou ránu pro pověst firmy i pro výhled jejího hospodaření, což se v posledních dnech promítá i do ceny jejích akcií.

Galaxy Note 7

Samsung zastavil prodej telefonů Galaxy Note 7

Soul (Jižní Korea) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics se rozhodla zastavit prodej všech chytrých telefonů Galaxy Note 7. Reagovala tak na zprávy, že problémy se vznícením baterií se objevují také u opravené verze těchto přístrojů. Samsung dnes rovněž vyzval majitele všech telefonů Galaxy Note 7, aby své přístroje vypnuli a přestali používat, dokud nejnovější zprávy o vzníceních neprošetří.

Ilustrační foto.

Samsung má další problémy s bateriemi telefonů Galaxy Note 7

Soul (Jižní Korea) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics dnes připustila další problémy se svými nejnovějšími chytrými telefony Galaxy Note 7, nepotvrdila však zprávy, podle nichž přerušila jejich výrobu. Samsung pouze sdělil, že "upravuje produkci a objemy dodávek", aby zajistil jejich bezpečnost po zprávách, že problém s přehříváním baterií mají i nové verze Note 7. Jde o pokračování obrovských potíží s bateriemi, kvůli nimž největší světový výrobce chytrých telefonů v září přerušil prodej těchto produktů v řadě zemí světa.

Ilustrační foto.

Nová aplikace poradí, kde přebalit děti. Ke stažení bude zdarma

Brno – Když Hedvice Krátké oznámí dcera pláčem, že je na čase vyměnit plínky, musí řešit, kde ji přebalí. V budoucnu jí v Brně s hledáním pomůže aplikace pro rodiče s dětmi, která napoví, kde se v jejím okolí nacházejí přebalovací koutky, hřiště nebo dětské kavárny. „Mohlo by mi to ušetřit nervy. Sousedství už mám v hlavě zmapované, ale celé Brno neznám," prohlásila Krátká.

Americká internetová společnost Google dnes představila novou řadu chytrých telefonů, která ponese značku Pixel.

Google představil nové chytré telefony Pixel

San Francisco - Americká internetová společnost Google dnes představila novou řadu chytrých telefonů, která ponese značku Pixel. Firma uvede na trh dvě varianty s různou velikostí displeje, cena přístrojů bude začínat na 649 dolarech (téměř 15.700 Kč). Smartphony budou na trhu soupeřit například s telefony iPhone firmy Apple.

Ilustrační foto.

Přes chytrý telefon budou sledovat zdraví

Jihlava – Kraj Vysočina vyzkouší nový monitorovací systém umožňující lékařům sledovat zdravotní stav nemocných lidí v domácí péči pomocí chytrého mobilního telefonu. „Radní kraje na tento účel uvolnili 1,6 mi-lionu korun, řekl hejtman Jiří Běhounek.

Počítačová hra Watch Dogs 2.

Watch Dogs 2 novým videem představuje příběh a hlavní postavy

Ubisoft se rozhodl zvednout oponu nad příběhovou zápletkou druhého Watch Dogs a pomocí videa představit důležité protagonisty v čele s hlavním hrdinou. Skupinka nadaných hackerů se postaví systému řídící celé město. Nechybí ani také připomínka věcí, které lze ve hře dělat pomocí chytrého telefonu. Třeba ovládat auta nebo zátarasy.

Novoměstská nemocnice.

Vysočina vyzkouší sledování stavu nemocných přes chytrý telefon

Vysočina - Kraj Vysočina vyzkouší nový monitorovací systém umožňující lékařům sledovat zdravotní stav nemocných lidí v domácí péči pomocí chytrého mobilního telefonu. "Radní kraje v úterý na tento účel uvolnili 1,6 milionu korun," řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). V první polovině příštího roku by do systému vzdáleného sledování mělo být pilotně zařazeno 120 pacientů. Pokud se osvědčí, mohl by ho kraj rozšířit.

Ilustrační foto.

BlackBerry ukončí výrobu a vývoj vlastních telefonů

Toronto/New York - Kanadská společnost BlackBerry opouští vývoj a výrobu chytrých telefonů, tedy odvětví, ve kterém patřila mezi průkopníky. Firma dnes uvedla, že se zaměří na software a služby, zatímco veškerý vývoj hardwaru přesune na externí firmy. Akcie podniku, který byl kdysi největším výrobcem smartphonů na světě, na zprávu zareagovaly silným růstem. Firma současně oznámila, že ve druhém fiskálním čtvrtletí vykázala čistou ztrátu 372 milionů USD (devět miliard Kč).

Ilustrační foto.

Sociální sítě zloději milují

Severní Čechy - Díky sociálním sítím si zloději dokáží zjistit stále víc údajů o domácnosti. Kdy je někdo doma a kdy ne. Kolik má rodina členů. A jestli za dveřmi nebude číhat pes.

Ilustrační foto.

Telefony s Androidem napadá virus, který volá na prémiová čísla

Praha - Chytré telefony nebo tablety s operačním systémem Android napadá škodlivý program, který je zneužívá k volání na prémiové linky s vyšším tarifem. Software pod názvem CallJam může být ve stovkách tisíc zařízení. Uvedla to dnes antivirová firma Check Point.

Nedávné případy explozí a vznícení baterií již přiměly firmu Samsung pozastavit prodej těchto přístrojů.

Úřady doporučily Američanům vůbec nepoužívat Galaxy Note 7

Washington – Americké úřady vydaly doporučení nepoužívat chytrý telefon Galaxy Note 7 od společnosti Samsung Electronics. Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) to zdůvodnila hrozbou vznícení baterie. Už předtím americký Federální úřad pro letectví (FAA) vyzval cestující, aby nezapínali a nenabíjeli svůj mobilní telefon během letu a neukládali ho do odbavených zavazadel.

Ilustrační foto

USA doporučily cestujícím nepoužívat v letadle Galaxy Note 7

Washington - Americký Federální úřad pro letectví (FAA) vyzval cestující, aby nezapínali a nenabíjeli svůj chytrý telefon Galaxy Note 7 od společnosti Samsung Electronics během letu a neukládali ho do odbavených zavazadel. Důvodem jsou nedávné případy explozí a vznícení baterií, které přiměly firmu Samsung pozastavit prodej těchto přístrojů.

PARKOVÁNÍ V BEDŘICHOVĚ bude pro některé běžkaře problém, nová parkovací místa totiž nevzniknou.

Parkovací místa pro běžkaře v Bedřichově nepřibudou!

Bedřichov - Sen mnohých běžkařů se nestane skutečností. Parkovacích míst v Bedřichově nepřibude. Ve čtvrtek to potvrdil starosta obce Petr Holub. Běžkaři z Liberce a okolí se tak budou muset opět letos obrnit a během slunných, zasněžených dní raději zvolit jinou dopravu.

PARKOVÁNÍ V BEDŘICHOVĚ bude pro některé běžkaře problém, nová parkovací místa totiž nevzniknou.

Parkovací místa pro běžkaře v Bedřichově nepřibudou!

Bedřichov - Sen mnohých běžkařů se nestane skutečností. Parkovacích míst v Bedřichově nepřibude. Včera to potvrdil starosta obce Petr Holub. Běžkaři z Liberce a okolí se tak budou muset opět letos obrnit a během slunných, zasněžených dní raději zvolit jinou dopravu.

Jihokorejský výrobce elektroniky LG Electronics dnes představil nový chytrý telefon V20, který bude na trhu soupeřit například s přístroji iPhone amerického konkurenta Apple.

Společnost LG představila nový telefon V20

Soul - Jihokorejský výrobce elektroniky LG Electronics dnes představil nový chytrý telefon V20, který bude na trhu soupeřit například s přístroji iPhone amerického konkurenta Apple. Firma LG podle agentury Reuters doufá, že V20 pomůže její ztrátové divizi mobilních telefonů k obratu v hospodaření.

Dítě s mobilem. Ilustrační foto

Mobily rozptylují. V hodině musí být vypnuté

Ústí nad Labem - Doby, kdy spolu děti o přestávkách hrály na čtverečkovaném papíru lodě či piškvorky, jsou pryč. Už i řada malých dětí na základních školách má chytrý telefon a hry hraje na něm.

Ilustrační foto.

Růst dodávek smartphonů letos výrazně zpomalí

Framingham (USA) - Celosvětové dodávky chytrých telefonů v letošním roce stoupnou o 1,6 procenta na 1,46 miliardy přístrojů. Tempo jejich růstu tak výrazně zpomalí z více než deseti procent v loňském roce. Předpověděla to výzkumná společnost IDC. Za zpomalením růstu podle ní z velké části stojí předpokládaný pokles dodávek ve vyspělých zemích.

Ilustrační foto.

Mobilní hra má pomoci odbourat tabu o "nečistých" ženách

Islámábád - Začínající pakistánská společnost vyvinula hru pro chytré telefony, která má odbourat tabu okolo menstruace. Tyto předsudky stigmatizují miliony žen a dívek v mnoha rozvojových zemích. Hráč se snaží do růžových kalhotek lapit vložky a tampony a vyhnout se listí, novinovému papíru, hadrům a jiným nevhodným náhražkám, popsala hru agentura AFP. S dokončením každé úrovně se otvírají dveře k rozbití předsudků ohledně "nečistých" žen.

Ilustrační foto.

Samsung kvůli vybuchujícím bateriím zastavuje prodej nejnovějších smartphonů

Soul - Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics dnes pozastavil prodej svých nejnovějších chytrých telefonů Galaxy Note 7, které začal prodávat v Jižní Koreji, USA a v některých dalších zemích teprve před dvěma týdny. Firma sdělila, že v reakci na zprávy o explozích a vzníceních několika těchto přístrojů zjistila problémy s jejich bateriemi. Dodávky telefonu byly zastaveny i do Česka, očekávané zahájení volného prodeje 16. září se posune na neurčito.

Ilustrační foto.

Novinky z radnice? Vyškov pošle aktuality lidem do mobilu

Vyškov – Důležité zprávy a aktuality. I ty budou mít obyvatelé Vyškova už za několik málo dní hned po ruce. A to doslova. Stačí jen stáhnout si do svých chytrých telefonů aplikaci Česká obec, která bude pro město fungovat od začátku září.

Ilustrační foto.

Britský úřad prošetřuje sdílení údajů o uživatelích WhatsApp

Londýn - Úřad britské komisařky pro informace Elizabeth Denhamové prošetřuje rozhodnutí provozovatele aplikace WhatsApp předávat mateřské společnosti Facebook více údajů o uživatelích, včetně jejich telefonních čísel. Informuje o tom dnes zpravodajský server BBC. WhatsApp umožňuje bezplatné zasílání zpráv přes chytré telefony.

Ilustrační foto.

WhatsApp bude poskytovat Facebooku i telefonní čísla uživatelů

San Francisco - Aplikace pro bezplatné zasílání zpráv přes chytré telefony WhatsApp bude poskytovat své mateřské společnosti Facebook více informací o uživatelích, včetně jejich telefonních čísel. Provozovatel aplikace dnes uvedl, že Facebook tyto údaje využije k cílenějšímu zobrazování příspěvků a reklamy ve své sociální síti. Uživatelé aplikace WhatsApp nicméně budou mít možnost poskytování údajů Facebooku odmítnout.

Mobilní aplikace Pokémon GO .

Ostravu ovládne sraz fanoušků pokémonů

Mobilní aplikace Pokémon GO si před časem získala svět. Fanoušci všech věkových kategorií podlehli novému trendu chytání japonských animovaných postaviček v reálném světě.

Ilustrační foto

Parkovné zaplatíme chytrým telefonem

České Budějovice - Bez kapes plných mincí se od října obejdou řidiči při parkování na náměstí Přemysla Otakara II. Parkovací lístek si budou moci opatřit jak ve stávajících automatech, tak bezhotovostní platbou z mobilních telefonů.

Hra Pokémon Go, která je hitem léta, ovládla i Šumperk.

Hon na pokémony ovládl Šumperk

Šumperk – Hra Pokémon Go, která je hitem léta, ovládla i Šumperk. Hráče lze poznat snadno. Bloumají po městě, sami nebo ve skupinkách, přitom upřeně sledují displej mobilního telefonu. Například na Točáku je docela často vidět hloučky mladých lidí, kteří jsou zahleděni do mobilu a nevnímají, co se kolem děje. Ke hře stačí chytrý telefon či tablet s kamerou a navigací.