Kreativ

ŠTÍTEK: smartphone

Socha Švandy dudáka na Velkém náměstí ve Strakonicích.

Geofun – Za Švandou dudákem do Strakonic

Strakonice – Geolokační hru pro chytré telefony si můžete nyní zdarma stáhnout a zahrát i ve Strakonicích. Jako novinka je připravena pro nadcházející turistickou sezonu 2018.

Ilustrační foto.

Samsung ohlásil rekordní zisk. V loňském roce vydělal bilion korun

Jihokorejská společnost Samsung Electronics zvýšila svůj loňský provozní zisk na rekordních 53,7 bilionu wonů (zhruba bilion korun). Ten překonal dosavadní rekord z roku 2013, který činil 36,8 bilionu wonů. Mohla za to zejména silná poptávka po paměťových čipech, která bude podle firmy i nadále narůstat. Samsung také oznámil, že se rozhodl rozdělit své akcie v poměru padesát ku jedné. Informovala o tom agentura Reuters.

Ilustrační snímek

Online nákup stvrzený otiskem prstu se v dubnu 2019 stane realitou

Nebaví vás všude zadávat dlouhá a složitá hesla? Mastercard má dobrou zprávu. Od dubna 2019 získají čeští spotřebitelé možnost používat k ověřování své totožnosti biometrické prostředky, jako je otisk prstu nebo rozpoznání obličeje. Novinka ale bude zatím k dispozici pouze pro nákupy na internetu.  

Prezidentské volby 2018 v Benešově

U voleb čekají na vodníka

Benešov /FOTOGALERIE/ - Vodník se vším, co k němu patří. Tedy zeleným sáčkem a červenými kalhotami i zeleným cylindrem s pentličkami. Právě taková pohádková bytost se při prvním kole prezidentských voleb objevila ve volební místnosti druhého benešovského okrsku na Masarykově náměstí.

Kino Alfa v Sokolově

Kino Alfa vydělalo 6,5 milionu korun a překonalo rekord v návštěvnosti

Sokolov – Sokolovské kino Alfa, které provozuje městský dům kultury, navštívilo v roce 2017 rekordních 41,5 tisíce diváků. Jde o téměř tři tisíce lidí více než v roce 2016. Návštěvnost sokolovského kina stoupá dlouhodobě, a to i přesto, že vloni kino zcela změnilo vysílací schéma.

Ilustrační foto.

Nový nebezpečný trend: smartphone zombies

Příbramsko – Počet smrtelných nehod sice ve Středočeském kraji poklesl, objevil se ale nový nebezpečný trend. Problémem totiž začínají být smartphone zombies, čili chodci s chytrými telefony, kteří pozorně sledují displej mobilního telefonu a nevnímají nic z dění okolo.

Majitel a jeden ze zakladatelů Facebooku Mark Zuckerberg

Facebook projde významnou změnou. Uživatelé uvidí více příspěvků přátel

Severní Čechy - Facebook začne měnit způsob filtrování příspěvků a videí v hlavním kanálu. Uživatelé této sociální sítě by tak brzy měli na svém účtu vidět více příspěvků svých přátel a méně nereklamních sdělení různých podniků, médií a politických skupin. Na svém facebookovém účtu o tom informoval jeho zakladatel Mark Zuckerberg.

Za oblíbenou opavskou diskotéku platil i Manhattan, který však je od roku 2013 zavřený.

Proč končí tradiční hudební kluby?

Možností kam si jít v Opavě a vlastně celkově na Opavsku zatančit, ubývá. Provoz v posledních letech musela ukončit řada tradičních diskoték i hudebních klubů trochu jiného charakteru. Příčiny jsme hledali nejen se současnými, ale i s bývalými provozovateli.

Majitel a jeden ze zakladatelů Facebooku Mark Zuckerberg

Facebook projde významnou změnou. Uživatelé uvidí více příspěvků přátel

Facebook začne měnit způsob filtrování příspěvků a videí v hlavním kanálu. Uživatelé této sociální sítě by tak brzy měli na svém účtu vidět více příspěvků svých přátel a méně nereklamních sdělení různých podniků, médií a politických skupin. Na svém facebookovém účtu o tom informoval jeho zakladatel Mark Zuckerberg.

Bytové jednotky se budou moci umisťovat podle potřeby takřka kamkoliv.

V Hongkongu vyřešili problémy s byty po svém. Vytvořili bydlení v rourách

/VIDEO/ Čínský Hongkong se již dlouhodobě potýká se zvyšujícími se cenami bytů a jejich nedostatkem. Čas od času se tak objevují různé nápady, které se snaží tento problém vyřešit. Architekt James Law nyní přišel s dalším kreativním řešením problému. Bytovou jednotku totiž vytvořil i z betonové vodovodní roury.

Consumer Electronics Show 2018

Startuje největší počítačový veletrh CES 2018. Představí se na něm i Češi

Koho vzrušují moderní technologie, ten je ve střehu. V Las Vegas tento týden probíhá veletrh spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES). Mezi záplavou nových produktů se budou snažit zaujmout i české firmy. Ostře sledovaná akce, která předurčí trendy pro letošní rok, vyvrcholí v pátek 12. ledna.

Libor Trkola se synem Lukášem.

Javořici mám rád, ale chtěl bych se už podívat i jinam, směje se vítěz závodu

Vysočina – Od začátku jsem chtěl vyhrát, udělal jsem pro to maximum a vyšlo mi to. Šlo o zajímavou zkušenost, která mi hodně dala. Poznal jsem nové přátele, byl s rodinou, naučil se lépe ovládat chytrý telefon. Takové jsou čerstvé dojmy vítěze prvního ročníku celoročního závodu Javořice 365 Libora Trkoly z Počátek.

Ilustrační foto.

Marushka pro smartphony

Svitavy - Město Svitavy usiluje o udržení veřejného pořádku, efektivní a včasné odstraňování vzniklých závad.

Ilustrační foto.

Počet vánočních SMS klesá, lidé posílají přání více přes internet

V neděli 24. prosince spojila mobilní síť O2 13,5 milionu hovorů a přenesla téměř 20 milionů SMS a 528 tisíc MMS. Rekord opět padl v objemu přenesených dat v síti 4G LTE, kterých zákazníci spotřebovali o 200 procent více než o loňském Štědrém dnu. Síť O2 fungovala i během jednoho z nejvytíženějších dnů v roce bez problémů.

QR kód.

Procházka historií s mobilem v ruce

Poznat skrze svůj telefon dvě města, která toho mají mnoho společného. Při nové celoměstské hře Action Bound Karviná/Jastrzębie᠆-Zdrój lze zažít spoustu zábavy a dozvědět se mnoho zajímavých informací.

Ilustrační fotografie.

Chrudimské řidiče čekají změny při úhradě parkovného

Chrudim – Od 1. ledna 2018 nebude Městská policie Chrudim kontrolovat parkovací lístky za předním sklem vozidla. Nově bude povinné při placení parkovného zadávat státní poznávací značku (SPZ). A to v mobilní aplikaci i při platbě na parkovacím automatu.