Kreativ

ŠTÍTEK: smartphone

Mobilní hra Super Mario Run.

Slavný hrdina Mario přiběhl na mobilní zařízení s novou hrou

Těžko budete hledat více ikonickou herní postavičku, než je italský instalatér Mario. Ve světě her se pohybuje už více než 30 let a různých Mario her se zatím stihlo prodat více než 200 milionů kusů. Nintendo si zatím Maria drželo na svých zařízeních, to ale už neplatí.

Především při zatápění v kotlích na pevná paliva komíny kouří

Kouří sousedův komín? Žalujte na internetu

Mělník - Myslíte si, že sousedův komín moc kouří? Vyfoťte ho a nahrajte na internet. Právě tam totiž vznikla takzvaná mapa čmoudilů, která byla původně určena pouze pro Ostravsko. Nyní se však rozšířila na celé Česko. A ani Mělnicko není výjimkou.

Ilustrační foto

Mapa čmoudilů je celostátní. Neudává, ukazuje na nešvar

Bolatice? Hlučínská ulice = Kouřová ulice! Bohuslavice? Člověk si nemůže ani vyvětrat na noc! Opakovaně… Tato upozornění se objevila v zásadě hned se spuštěním nové verze aplikace Čistý komín upozorňující na neekologické způsoby topení.

Ilustrační snímek

Mapa čmoudilů je celostátní. Neudává, ukazuje na nešvar

Ostrava - Bolatice? Hlučínská ulice = Kouřová ulice! Bohuslavice? Člověk si nemůže ani vyvětrat na noc! Opakovaně… Tato upozornění se objevila v zásadě hned se spuštěním nové verze aplikace Čistý komín upozorňující na neekologické způsoby topení.

Ilustrační foto.

Obyvatelé Bojkovic mohou nahlásit závady prostřednictvím mobilní aplikace

.Bojkovice - Podívat se na hlášení rozhlasu a aktuality města, zjistit základní údaje o daném místě, přečíst si něco o jeho historii, mít u sebe vždy kontakt na místní úřad či za pár sekund nahlásit závadu přímo starostovi. To, co by normálnímu smrtelníkovi trvalo před deseti lety třeba i několik hodin, dnes téměř každý zvládne prostřednictvím webových stránek různých měst za pár minut. A půjde to i rychleji.

Elektronické snímání otisku prstu. Ilustrační snímek.

Nahradí otisky prstů přístupová hesla?

San Francisco - Zní to jako skvělý nápad: zapomeňte na hesla a zamykejte telefon místo nich otiskem svého prstu. Je to pohodlné zabezpečení, i když asi ne tak bezpečné, jak byste si možná mysleli, píše agentura AP.

Nokia

Telefony Nokia se příští rok vrátí na trh

Helsinky (Finsko) - Chytré telefony se značkou Nokia se objeví zpátky na trhu v příštím roce. Finská společnost Nokia dnes oznámila, že její dohoda s firmou HMD Gobal Oy byla dokončena a HMD může spustit výrobu telefonů. Nový majitel plánuje přijít s novým přístrojem pod značkou Nokia s operačním systémem Android v první polovině příštího roku.

Ilustrační foto.

O prospěchu, chování i absenci žáka se rodiče dovědí i z webu

Vyškovsko – Mají interaktivní tabule, tablety v hodinách už také používají běžně. A od začátku školního roku některé školy z Vyškovska zavedly i elektronické třídní knihy nebo žákovské knížky. „Jde o nový trend, ke kterému postupně určitě přejdou všechny školy. My jsme v září začali s třídními knihami, a to jak na prvním, tak i na druhém stupni," sdělil ředitel Základní školy 711 v Bučovicích Přemysl Kašpar.

Ilustrační foto.

Třetina Čechů si nijak nezamyká mobilní telefon

Praha - Třetina Čechů nepoužívá žádný zámek displeje svého mobilního telefonu. Téměř čtyři z deseti pak občas nechávají svůj mobilní telefon na veřejném místě bez dohledu. Vyplývá to z průzkumu, který v říjnu uspořádala společnost Eset ve spolupráci s portálem Seznam.cz.

Uber. Ilustrační foto.

Uber od půlnoci spustí novou službu UberSelect

Praha - Alternativní taxislužba Uber spustí v Praze od středeční půlnoci novou službu UberSelect, která je cenově uprostřed mezi již poskytovanými službami UberPop a UberBlack. Společnost ji prezentuje jako jízdu limuzínou s profesionálním řidičem. Cena přepravy se skládá z 30korunové nástupní sazby, sazby 13 Kč za ujetý kilometr a čtyř korun a 50 haléřů za každou minutu strávenou ve voze. Nabízet ji mohou jen šoféři s nejvyšším hodnocením od zákazníků, kteří jezdí s lepšími vozy, například s novějšími modely Škoda Octavia nebo Volkswagen Passat. V tiskové zprávě to uvedla společnost.

Ilustrační foto.

Telefonní chůze - další fáze lidské evoluce?

New York - Všichni nejspíš znáte typické znaky chůze s chytrým mobilním telefonem v ruce. Buď tak sami chodíte, anebo vás nesmírně otravují ti, kdo bez "chytráčka" v ruce neudělají doslova ani krok, napsal zpravodajský server The Guardian.

Peníze. Ilustrační foto.

O2 dostala od telekomunikačního úřadu pokutu šest milionů Kč

Praha - Společnost O2 dostala od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) pokutu šest milionů korun za změnu smlouvy, která se týkala stahování a odesílání dat po vyčerpání limitu. Vyplývá to z informací ČTK z důvěryhodného zdroje. Rozhodnutí ještě není pravomocné, operátor se proti němu odvolá.

Ilustrační foto

Samsung koupí amerického výrobce autoelektroniky Harman

Soul (Jižní Korea) - Jihokorejský koncern Samsung Electronics se dohodl na koupi amerického výrobce automobilové a další elektroniky Harman International Industries. Zaplatí za něj zhruba 8 miliard dolarů (200 miliard Kč). 

Ilustrační foto.

Prodejce Alibaba dosáhl denního rekordu v tržbách 442 miliard korun

Peking - Největší čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding překonal v pátek svůj dosavadní denní rekord v tržbách. V posledních letech je 11. listopad v Číně dnem nejrušnějších nákupů, protože čínské internetové i kamenné obchody nabízejí zákazníkům slevy u příležitosti takzvaného Dne singles, kdy mohou lidé bez partnerů oslavovat svůj svobodný život. Letošní tržby dosáhly 121 miliard jüanů (442 miliard Kč), což je o 32 procent víc než loni.

Headsety Plantronics RIG 505 a 515HD.

Nové lávové headsety Plantronics RIG a 'šestistovka' k tomu

V široké nabídce sluchátek a headsetů se člověk vzhledem k množství výrobců zákonitě musí ztratit, proto jsme se rozhodli představit vám novinky z dílny značky Plantronics. Neotřelý design, kvalitní reprodukce zvuku, mikrofon a kompatibilita napříč zařízeními, to jsou přesvědčivé charakteristiky všech modelů.

Alibaba

Čínský prodejce Alibaba překonal loňský rekord v denních tržbách

Peking (Čína) - Největší čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding překonal svůj dosavadní denní rekord v tržbách. V posledních letech je 11. listopad v Číně dnem nejrušnějších nákupů, protože čínské internetové i kamenné obchody nabízejí zákazníkům slevy u příležitosti takzvaného Dne singles, kdy mohou lidé bez partnerů oslavovat svůj svobodný život. Loňská výše tržeb 91,2 miliardy jüanů (333,5 miliardy Kč) byla překonána téměř 9 hodin před ukončením dnešního prodeje.

Ilustrační foto.

Uber plánuje v Praze spustit další službu UberSelect

Praha - Alternativní taxislužba Uber plánuje v Praze spustit novou službu UberSelect. Jde o jízdu limuzínou s profesionálním řidičem. Na středečním setkání s novináři to řekla marketingová manažerka firmy Barbora Polachová. Novou službou společnost cílí na cestující, kteří jsou ochotni si připlatit za vyšší kvalitu a zároveň na šoféry, kteří jezdí s lepšími vozy. Spustit službu společnost chce během několika týdnů.

Ilustrační foto.

Samsung vybaví nové telefony Galaxy S8 hlasovým asistentem

Soul - Jihokorejská společnost Samsung Electronics vybaví svůj nový model chytrého telefonu Galaxy S8 digitálním hlasovým asistentem založeným na umělé inteligenci. Firma to uvedla v dnešním sdělení. Největší světový výrobce smartphonů se potřebuje zotavit z fiaska nejnovějšího modelu Galaxy Note 7, jehož výrobu a prodej musel kvůli vadným bateriím ukončit.

Ilustrační foto.

Huawei chce na trhu se smartphony do dvou let předstihnout Apple

Mnichov - Čínská společnost Huawei Technologies hodlá během dvou let vystřídat amerického konkurenta Apple na postu druhého největšího výrobce chytrých telefonů na světě. Agentuře Reuters to řekl šéf divize pro spotřební elektroniku Richard Yu.

Ilustrační foto

Samsung v USA stahuje z trhu 2,8 milionu praček

Soul - Jihokorejská společnost Samsung Electronics stahuje z amerického trhu zhruba 2,8 milionu praček s vrchním plněním. Firma dnes oznámila, že u těchto přístrojů se při používání může porušit integrita kostry, což už vedlo k devíti hlášeným zraněním.

Software pro EET

EET už za necelé dva měsíce. Jste připraveni?

Benešovsko /FOTOGALERIE/ - Elektronická evidence tržeb je stále více a více diskutovaným tématem s tím, jak se blíží termín jejího spuštění. Už 1. prosince 2016 se do systému evidence tržeb zapojí v první fázi zhruba padesát až šedesát tisíc podnikatelských subjektů z oblasti stravovacích a ubytovacích služeb.

Software pro EET

EET už za necelé dva měsíce – jste připraveni?

Praha /FOTOGALERIE/ - Elektronická evidence tržeb je stále více a více diskutovaným tématem s tím, jak se blíží termín jejího spuštění. Už 1. prosince 2016 se do systému evidence tržeb zapojí v první fázi zhruba padesát až šedesát tisíc podnikatelských subjektů z oblasti stravovacích a ubytovacích služeb. Ti tak mají již jen dva měsíce na přípravu, kterou není radno podcenit, neboť za neplnění zákonných povinností jim mohou hrozit vysoké sankce.

Ilustrační foto

Vliv relaxace na regeneraci organismu

Rychlé životní tempo a požadavek na čím dál vyšší výkonnost často vytlačí čas na relaxaci a i tak někteří během relaxace nevydrží odpočívat bez chytrého telefonu či tabletu. Stejně jako příroda se chystá k zimnímu spánku, aby a čerpala sílu na jaro, tak podobně by měl i jednat člověk. Pro relaxaci a odpočinek můžete využít například, kvalitní masáže, saunování, aj. dbejte na dostatek spánku, optimální pitný režim.

Parkování v centru Českých Budějovic. Ilustrační foto.

Místo parkovacího lístku postačí mobil

České Budějovice - Bez drobných po kapsách a odbíhání k automatům se od 1. listopadu obejdou řidiči, kteří budou chtít zaparkovat na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. K zaplacení parkovného tu bude stačit chytrý telefon s operačním systémem iOS nebo Android.

Ilustrační foto

Výrobce elektroniky Panasonic zhoršil odhad celoročního zisku

Tokio (Japonsko) - Provozní zisk japonského výrobce elektroniky Panasonic se ve druhém finančním čtvrtletí končícím v září propadl o více než třetinu na 77,7 miliardy jenů (zhruba 18 miliard Kč). Současně zhoršila celoroční výhled kvůli silnému kurzu domácí měny, nižšímu prodeji součástek pro mobilní telefony a osobní počítače a slabší poptávce po solárních systémech.

Ilustrační fotografie.

S dluhy mají problém už i patnáctiletí

Ústecko - Chtěla si koupit nový chytrý telefon a k tomu ještě notebook, ale neměla peníze. Tak si půjčila. Podobně své touhy řeší tisíce mladých lidí na severu Čech.

Ilustrační foto.

Samsung v Evropě vyměnil dvě třetiny problematických Note 7

Praha - Jihokorejská firma Samsung v Evropě vyměnila zákazníkům dvě třetiny telefonů Galaxy Note7 za jiný přístroj. V pondělí 31. října vydá novou aktualizaci, která omezí nabití baterie na 60 procent a měla by tak zamezit vznícení přístroje. Uvedlo to dnes české zastoupení Samsungu. Problémy se vznícením baterií přístroje vedly k zastavení prodeje a výroby modelu, který se objevil na trhu letos v srpnu a jehož cena byla stanovena na 882 dolarů (21.500 Kč).