Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Nemocnice Valašské Meziříčí koupila pro své nejmenší pacienty nový inkubátor za více než 300 tisíc. Pomoc tohoto moderního vybavení zde potřebuje zhruba každý pátý novorozenec, nejčastěji předčasně narozené děti.

Pětina novorozenců se ocitne v inkubátorech

Až pětina dětí narozených v obou valašských porodnicích ve Valašském Meziříčí a Vsetíně, tráví své první hodiny či dny v inkubátoru. Nejčastější příčinou je nízká porodní váha nebo jiné zdravotní komplikace novorozence.

Ilustrační foto.

Plakal, nemohla ho utišit. Za vraždu kojence dostala u soudu 15 let vězení

Brno – Vyčerpání a stres mohly podle soudu za čin dvaadvacetileté ženy z loňského listopadu. Nemohla utišit pláč svého dítěte, proto zaútočila na jeho hlavu. Úmyslně a silně. Kvůli otokům a krvácení do mozku dítě zemřelo. Krajský soud v Brně ženu za to ve středu poslal na patnáct let do vězení.

Šimon Sedlařík.

Exreprezentant Žydel dobývá Alpy: Florbal mi nechybí, ale ostravští kamarádi ano

/ROZHOVOR/ Patřil k velkým talentům českého florbalu už od dob, kdy začal docházet do přípravky North Stars Ostrava. Prošel rovněž místním FBC, stal se juniorským vicemistrem světa a za vrchol kariéry považuje titul s Vítkovicemi. Před dvěma lety odešel do Švýcarska, kde po dvou odehraných ročnících překvapivě řekl dalším nabídkám ne a nyní pracuje v cykloservisu. „Konečně si užívám volna, které jsem nikdy neměl,“ usmívá se Robin Žydel.

Českobudějovický kadeřník Michal Moučka.

"Česat" odjel na soutěž do Barcelony

České Budějovice – To, že patří českobudějovický vlasový mág Michal Moučka mezi špičku ve svém oboru, dokazuje nejen plný pracovní diář, ale také účast v několika kadeřnických soutěžích.

Ilustrační foto

Mistr meditace Swami Jaataveda míří do Mariánských Lázní

Mariánské Lázně - Do Mariánských Lázní míří vzácný host. V úterý 10. října do republiky dorazí Swami Jaataveda, jeden z nejznámějších následovníků zakladatele Art of Living a duchovního vůdce, Jeho Svatosti Sri Sri Ravi Shankara.

V Karviné se kvůli uzavírce a opravě ulice Ciolkovského tvoří zejména ve špičkách mezi kruhovým objezdem u Teska a křižovatkou u nemocnice dlouhé kolony.

Dopravní špunty drtí střeva měst

Karvinsko - Zácpa, stres, nekonečné minuty ve frontě aut. Přesně tohle nyní zažívají řidiči v Karviné i v Havířově, kde začaly další opravy cest spojené s uzavřením celých ulic. Lehké to nemají ani obyvatelé daných míst.  

Piloxing. Ilustrační foto

Klíč ke štíhlé postavě? Dámy, zkuste piloxing

/RASTR/ Léto je za námi a vy si možná říkáte, že vám lenošení, alkohol a nejrůznější dobroty jako zmrzlina nebo langoš daly zabrat. Je čas začít s tím něco udělat. Mezi oblíbené sportovní aktivity se pomalu dere piloxing, který spojuje zdánlivě nespojitelné. Tedy pilates cviky, box a tanec.

Jóga se cvičila zdarma v Malešickém parku už od května.

Odbourání stresu a zadarmo? Navštivte lekce jógy v Praze 10

Chcete udržovat své tělo v kondici a harmonii? Máte jedinečnou příležitost. Městská část Praha 10 pokračuje s pořádáním kurzů jógy zdarma pro každého. Cvičení se v říjnu přesune z přírody Malešického parku do Střední průmyslové školy Na Třebešíně.

Ilustrační foto

Diabetiků v kraji přibývá. Ženy tvoří větší polovinu

„Mám rád tučné maso, bůček. Zbožňuju pečenou kačenu, kterou umí moje žena skvěle připravit. Ale míváme ji jen někdy. No a k tomu přece patří malá štamprlička, nebo ne?“ vyjmenovává dietologické hříchy Jiří Jorda ze Zlína, kterým čas od času neodolá, přestože ví, že se neslučují s představou o zdravém stravování.

Soutěžte s DENÍKEM!

Deník se stará o vaše zdraví!

Zapojte se s námi do soutěže o tři balíčky s doplňkem stravy  BACTORAL – ÚČINNÉ PROBIOTIKUM PRO PŘIROZENOU ÚSTNÍ MIKROFLÓRU A IMUNITU.

Ilustrační foto.

Diabetiků v kraji přibývá. Ženy tvoří větší polovinu

 „Mám rád tučné maso, bůček. Zbožňuju pečenou kačenu, kterou umí moje žena skvěle připravit. Ale míváme ji jen někdy. No, a k tomu přece patří malá štamprlička, nebo ne?“ vyjmenovává dietologické hříchy Jiří Jorda ze Zlína, kterým čas od času neodolá, přestože ví, že se neslučují s představou o zdravém stravování.

1. FC Slovácko - Mladá Boleslav

Kordula: Slovácko miluji, vůči klubu cítím zodpovědnost

ROZHOVOR / Jenom těžce byste hledali na stadionu člověka, který by byl smutnější z prohry Slovácka. Michal Kordula byl poprvé v zápase proti Mladé Boleslavi v roli hlavního kouče. Poprvé se zodpovídal za výsledek. Premiéra mu nevyšla – prohrál. Na tiskovce překvapil kritikou do vlastních řad.

Přijímačky - ilustrační snímek

Na Vysočině se studenti nejlépe vypořádali se stresem ze zkoušek

Vysočina – Střední školy letos poprvé nabíraly žáky na základě výsledků jednotných přijímacích zkoušek. Na Vysočině se to týkalo zhruba pěti tisíc žáků. Největší zájem byl o studium na čtyřletých gymnáziích, kam si alespoň jednu přihlášku podalo téměř sedm stovek uchazečů.

Ilustrační foto.

Když se věta "Já si to hodím" stává realitou

Čtyři sebevraždy denně. Takový je současný český průměr těchto smutných činů, ve kterých žel převyšujeme i celosvětový průměr. Naštěstí ale existuje i dost případů, kdy se lidi s takovými úmysly daří zachránit.

Sedmnáctiletý Martin Matuška z Blanska se věnuje workoutu. S přáteli založil komunitu No Gravity.

Workout je životní styl. Vysvobozuje mě od povinností i stresu, říká Matuška

Blansko – Workout. Sportovní aktivita s vlastní vahou těla, prvky gymnastiky a akrobacie. Zahrnuje různé cviky na veřejných sportovních hřištích, ale i na ulici. Na hrazdě, bradlech, žebřinách, horizontálních žebřících, kruzích a jiných konstrukcích, nebo i bez jejich použití. Hlavní důraz je kladen na cvičení s vlastní vahou, rozvoj síly a vytrvalosti. Tak popisuje cvičení, kterému se věnuje stále více lidí, encyklopedie. „Pro mě je workout vysvobození od povinností, stresu a životní styl. Kromě těla díky němu posiluji i psychiku, mysl. Než jsem začal cvičit, neměl jsem moc sebevědomí,“ říká sedmnáctiletý Martin Matuška z Blanska, který je kapitánem formace No Gravity Blansko. Ta se na workout zaměřuje druhým rokem.

Finalistka Miss 2017 Michaela Šmejkalová.

Miss vynáší koš nenamalovaná

České Budějovice - Třiadvacetiletá Budějčanda Michaela Šmejkalová se dostala mezi dvanáctku letošních finalistek Miss, s nimiž se o titul utká už 23. záři. Přiznává stres, díky němuž si neužije volné chvíle jako dřív.

Kapitán hokejových Pardubic Tomáš Rolinek.

Přání kapitána Rolinka? Hrát bez stresu

Pardubice – Je to tady. Po dlouhém půstu se hokejoví příznivci dočkají své porce zábavy, do nové extraligové sezony vstupují i hráči HC Dynamo Pardubice. Ti budou hrát první zápas sezony v domácím prostředí opět po šesti letech. 

Nový školní rok slavnostně zahájili také na 3. základní škole v Holešově. Zatímco mezi natěšenými prvňáčky panovala spíše nervozita a dojetí u rodičů, ve vyšších ročnících byl začátek školního roku volnější.

Školy vítaly prvňáčky. V Holešově mají dva dny na aklimatizaci

Ve znamení nových začátků bylo první zářijové pondělí pro všechny žáky, studenty i pedagogy. Vstup do nového školního roku byl samozřejmě nejdůležitější především pro prvňáčky: většina z nich se na svůj první školní den těšila a ujít si jej nenechali ani rodiče. "Odvádět dítě poprvé do školy je krásné. Naše dcera se navíc moc těšila, přemlouvat jsme ji vůbec nemuseli,“ poznamenal třeba Jiří Podola z Holešova. 

Sklizeň chmele v Kounově.

Kvalita chmele je průměrná, stejně tak výnos

Rakovnicko /FOTOGALERIE/ -  Sklizeň chmele je za polovinou a počáteční odhady chmelařů se potvrzují. Výnos bude průměrný, to znamená kolem jedné tuny na hektar. Výsledky jsou ale různé v jednotlivých lokalitách.  

Ilustrační foto.

Pro prvňáčky nesmí být škola strašákem

Střední Čechy - Děti mají před sebou posledních pár dnů prázdnin. Učitelé už narukovali, každé ráno míří do škol, aby vše připravili na nadcházející zahájení školního roku. Především pro prvňáčky, jejichž zkušenosti z prvních školních dní budou klíčové pro jejich další vzdělávání.

Pořadatel Rockových sadů Jan Zmrzlý.

Rockové sady slavily díky rockovému srdci

Kraslice – Je to opravdový rockový nadšenec. Dnes už rockový pradědek, který stojí za uspořádáním už patnácti ročníků Rockových sadů. Bude tradice festivalu Jana Zmrzlého v Kraslicích na Sokolovsku i nadále pokračovat?

Z Brna na slavnosti přijely i Veronika Kusková a Eva Bergerová.

OBRAZEM: Chotěboř patřila milovníkům piva

Chotěboř – Kvalitní pití, dobrá hudba a skvělá nálada, to byly hlavní přednosti sobotních pivovarských slavností v Chotěboři. Na návštěvníky tu čekalo osm tisíc piv a pestrý kulturní program. Nechyběla dobrá muzika v podání kapely Děda Mládek Illegal Band, Žádnej stres nebo Liquid Face a ochuzeni o zábavu nebyli ani nejmenší návštěvníci.

Divoké prase - ilustrační foto.

Odměna? Zastřelený divočák vyjde myslivce až na trojnásobek

Hodonínsko – I po opakovaném sčítání se dobírá stejného výsledku. Náklady, které lovec podle předsedy Okresního mysliveckého spolku Hodonín Radovana Mančíka vynaloží za uloveného divočáka, převyšují státem vyplácenou odměnu až trojnásobně. Myslivci z Hodonínska stejně jako jejich kolegové v oblastech ohrožených africkým morem dostanou za každé ulovené zvíře jen tisícovku.

Tragická nehoda motorkáře na silnici spojující Skaštice s Chropyní

Motorkář nepřežil srážku v Chropyni

Únava z horka, oslnění ostrým sluncem, stres z dovolené… Podle všeho i souhra těchto faktorů způsobila v uplynulých dnech nárůst dopravních nehod v kroměřížském regionu.

Ilustrační foto

Tropická vedra nás ještě potrápí

FOTOGALERIE / V úterý i ve středu teploměry ukazovaly přes šestatřicet stupňů, ve Zlíně v úterý teplota dokonce překonala rekord z roku 1994. Tehdy lidé na teploměrech naměřili 35,1 °C.

Nejraději bych si uvařil kávu a expedici řídil z pohodlí domova. Tak hodnotí Druckmüller plánovanou jedenáctou výpravu matematiků z fakulty strojního inženýrství brněnské techniky, která zaznamená prstencové zatmění Slunce.

Za zatměním pojede astronomický nadšenec Druckmüller i na koni

Brno - Nejraději bych si uvařil kávu a celou expedici řídil z pohodlí domova. Tak hodnotí astronomický nadšenec Miloslav Druckmüller plánovanou jedenáctou výpravu matematiků z fakulty strojního inženýrství brněnské techniky, která zaznamená prstencové zatmění Slunce. Tentokrát se výzkumníci vydají v pondělí 21. srpna do Severní Ameriky. „Každá výprava je obrovský stres. Amerika ze zatmění navíc udělala komerční akci. Za místa, odkud lze zatmění vidět, chce nehorázné peníze,“ říká.

Václav Koubek ve Vesnickém hudebním klubu v Chotěmicích.

Václav Koubek: Prostě jsem hrozně rád buran

Chotěmice - Vesnický hudební klub vytvořil Václav Koubek již před třinácti lety. Celé léto nabízí koncerty a originální akce, kurzy hraní na harmoniku bez not či rybaření.

Ilustrační foto.

Boleslavští zkušební komisaři stres netolerují

Mladoboleslavsko – Neuspěl. Takový verdikt v autoškole chce slyšet málokdo. Přesto hodně studentů napoprvé odchází s prázdnou. Někdy si za to ale mohou sami. Už v autoškole se totiž jak učitelé, tak zkušební komisaři setkávají s porušováním dopravních přepisů.