Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Je libo tuny měkkého písku, nebo snad hlubokého bláta? Účastníci Dakaru by o tom mohli vyprávět, v jubilejním čtyřicátém ročníku si procházeli obojím. Tomáš Ouředníček na to bude mít nehynoucí vzpomínky.

Zvolili si motto: Nikdy to nevzdáme, a pak ho dodrželi

Salta, Vysočina – Obrovská únava, náročná jízda v těžkém terénu. Stovky kilometrů v obrovském stresu. Účastníci Dakaru si sahají na dno (možná i za něj) svých sil. Obě posádky z Vysočiny v soutěži automobilů však bojují a pokračují dál: Martin Prokop na osmém místě, Tomáš Ouředníček uzavírá čtyřicítku.

Během putování prošla mladá žena jak pouští, kde bylo přes den i padesát stupňů, tak i vysokými horami, kde v noci klesaly teploty až patnáct stupňů pod nulu.

Monika Benešová ušla sama tisíce kilometrů divočinou

Nové Město na Moravě – Více než 4 200 kilometrů ušla během zhruba pěti měsíců Monika Benešová z Nového Města na Moravě. Sedmadvacetiletá žena sama zdolala jednu z nejtěžších pěších tras světa – Pacific crest trail (PCT) čili Pacifickou hřebenovku, jež vede z jihu na sever USA.

Ilustrační foto.

Novorozenců loni na jihu Moravy přibylo

Jižní Morava – Romana Tučková Hahnová je matkou tří dětí, všechny přišly na svět ve znojemské porodnici. Náročné a vyčerpávající okamžiky dokázal čas přetavit v pěkné vzpomínky. „S přístupem lékařů a sester jsem velmi spokojená u dvou posledních dětí. Zejména doktor Doubek byl vynikající odborník. A pokud v nemocnici již není, jak jsme slyšela, je to velká škoda,“ vzkázala Tučková Hahnová.

WANTED DC VŠECHLAPY. To je tým, který hraje extraligu.

Šipky nejsou jen hospodská zábava

Nymbursko – Někdy hospodská zábava, pobavení, často i legrace, nebo třeba hodně napínavé souboje o titul mistra světa. To všechno jsou šipky. Sport, který provozují tisíce lidí na různých úrovních.

Čaj Lipton

Zapojte se do soutěže o čaje Lipton

Po hektickém tempu a psychickém vypětí spojeným s Vánocemi a koncem roku nastal čas zvolnit a myslet trochu na sebe. Najděte si ve svém nabytém diáři čas a zařaďte mezi své denní rituály i pravidelný odpočinek. Zapojte se s námi do soutěže o čtyři balíčky s čajem a hrníčky Lipton.

Havířov si doma poradil s Kladnem.

Naděje žije. AZ porazil Rytíře

Havířov /FOTO/ – Na Kladno jim to jde. Havířovští hokejisté dokázali stejně jako v předchozích dvou letech vyzrát na jednoho z favoritů soutěže.

Heda Borešová s trenérem Seržim Korobkou.

Borešová: Můj cíl je republiková medaile

Rakovník /ROZHOVOR/ – Jedinou ženskou závodní boxerkou rakovnických oddílů je v současnosti Heda Borešová, boxerka FFF Box Rakovník. Ta by ráda letos zaútočila na republikovou medaili. 

Ohňostroj v Děčíně.

Omezit dělobuchy vyhláškou? Nepomůže to, říkají v Děčíně

Petardy, rachejtle, dělobuchy. Hlučné i světelné efekty kvůli zábavní pyrotechnice mohli lidé s blížícím se koncem roku slyšet i spatřit prakticky denně. Mnohým ale vadilo, že museli rány poslouchat už od začátku prosince. V Děčíně totiž žádná vyhláška používání pyrotechniky neomezuje.

Ilustrační foto

Během svátků přibylo infarktů

Návaly pacientů během vánočních svátků neřešily v Krajské nemocnici T. Bati pouze úrazové a ORL ambulance, ale také interní a kardiologické oddělení. Nejvíce problémů měli senioři.

Ilustrační foto.

Nový rok s novou postavou. Jak mít svou váhu pod kontrolou?

Dopřávali jste si o svátcích víc, než je zdrávo, a na vaší postavě je to, bohužel, vidět? Důvodů nadváhy může ale být celá řada, a to včetně dlouhodobých onemocnění i potravinových alergií. Obezita je rovněž původcem budoucích zdravotních problémů. Dodržujte pět základních pravidel.

Na ledové ploše s úsměvy kroužili malí i velcí.

OBRAZEM: Na zimním stadionu v Dobříši se bruslilo i před Štědrým dnem

Dobříš - Zimní stadion v Dobříši byl odpoledne 23. prosince celý v pohybu, na ledě bruslili velcí i malí. Ledu si užívali plnými doušky a na žádném z bruslařů nebyl znát předvánoční stres. Stadion byl v letošním roce spuštěn i přes technické potíže, a protože počasí nepřeje přírodním plochám na bruslení, zájemci z okolí směřují hlavně na něj.

Vánoce v restauraci

Vychutnejte si tradiční štědrovečerní večeři netradičně

Vánoce se již nezadržitelně blíží a s nimi i tradiční vánoční a štědrovečerní pokrmy. Nekonečný maraton pečení cukroví, následovaný porcováním a obalováním kapra. Pokud si letos chcete Vánoce užít v poklidu, bez zbytečného stresu a kuchařských orgií, můžete si vánoční a štědrovečerní hostinu vychutnat i v některé z pražských restaurací a věřte, že vybírat budete nejen ze smaženého kapra s bramborovým salátem.

Ilustrační foto

Každý čtvrtý. Invalidů kvůli duševním nemocem přibývá

Schizofrenie, deprese či bludy. Stále více Čechů žádá o invalidní důchod kvůli duševní chorobě. Razítko od psychiatra už vyfasovalo téměř sto tisíc lidí – tedy dokonce každý čtvrtý invalida. Vyplývá to z čerstvých dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky.

 České koledy letos opět tradičně zazněly v Bavorsku, na mnichovském Rindermarktu, kde se zúčastnilo 70 zpěváků.

OBRAZEM: Česko zpívalo koledy i v Mnichově

České koledy letos opět tradičně zazněly v Bavorsku na mnichovském Rindermarktu, kde je společně zpívalo na 70 zpěváků. Tradiční akce, která proběhla ve stejný čas v českých městech, se tak dostala i za naše hranice. V Česku se celkem sešlo 125 tisíc zpěváků.

peprmintová čokoláda

Horké tajemství veselých Vánoc

Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si podle nás připravte voňavý drink, hoďte stres za hlavu a užijte si tento kouzelný okamžik. Ať jsou letošní svátky opravdu šťastné a veselé!  

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Čtvrtstoletí ústavy

Naše ústava slaví jubileum zrovna v době, kdy se o ní hodně hovoří. Jednak v souvislosti s povolební situací, kdy se ustavuje vláda, ale také kvůli přímé volbě prezidenta, jejíž zavedení představovalo dosud nejvýraznější ústavní změnu. I když nahlíženo historicky máme ústavu tuze mladou, zkušenost s ní není špatná a je na ni spolehnutí.

Sobotní program zahájilo vystoupení Tisíc andělů. V městském divadle zazpívali žáci žďárské základní školy Švermova. O první divadelní představení se postaralo Divadlo KUFR. Adéla Kratochvílová a Dáša Trávníková sehrály Vánoční hru aneb co andělé zvěstova

VIDEO: Před vánočním shonem se ve Žďáře utíká na Ostrov pohody

Žďár nad Sázavou – Před vánočním shonem a stresem se ve Žďáře nad Sázavou utíká na Ostrov pohody. Několikadenní akci plnou pohádek, písniček, soutěží a tvořivých dílen letos už podvacáté uspořádali manželé Müllerovi s partou několika desítek pomocníků a dobrovolníků.

Alkohol o Vánocích

Alkohol o Vánocích? Nezhubnete!

Dvanáctý měsíc v roce je plný oslav a svátků, kde rozhodně nechybí popíjení alkoholu. Někteří pijí střídmě, jiní zapíjejí žal a stres. Každopádně přemíra alkoholu nesvědčí ani vašemu zdraví, ani vaší štíhlé linii.

Videosouhrn Deníku – středa 13. prosince 2017

Videosouhrn SPECIÁL: Česko zpívalo koledy. Podívejte se

Ve stejnou chvíli zpívalo neuvěřitelných 125 tisíc lidí po celé zemi stejné vánoční koledy. Přinášíme vám speciální vydání videosouhrnu, díky kterému budete moci nasát vánoční atmosféru z mnoha míst najednou.

Ilustrační foto

Studenti pod tlakem. Desetina jich polyká antidepresiva

Odborníci přišli s varovným zjištěním: desetina středoškoláků se cítí pod tak velkým tlakem, že musí užívat pilulky na úzkost či depresi. Vyplývá to z průzkumu, který si nechala zpracovat Česká asociace farmaceutických firem.

Česko zpívá koledy v Kostelci nad Orlicí

Česko si dnes zazpívá koledy. Písně zazní i na Rychnovsku

Rychnovsko - Sejít se, společně si zazpívat a užívat si předvánoční pohodu. Vánoční melodie si spolu zazpíváme již dnes od 18 hodin. Oblíbená akce Česko zpívá koledy letos již posedmé rozezní náměstí, kostely i další místa po celé České republice. Pokaždé se jedná o jedinečný zážitek.

Futsalisté Bazooky CF Uherské Hradiště porazili jakubčovickou Baracudu 8:5 (3:1).

Futsal: Bazooka ulovila Baracudu

FOTOGALERIE / Futsalisté Bazooky CF Uherské Hradiště z předchozích čtyř zápasů vyhráli jediný, a pokud by zaváhali i tentokrát, mohli se v tabulce propadnout do její druhé poloviny.

Problém s žáhou o Vánocích

Co si pořídit do vánoční lékárničky

Vánoce jsou svátky nabité emocemi, spoustou činností a také stresem. Stává se hodně krásných věcí, ale mohou přijít i bolestivé nehody. Zkuste na ně být připraveni a předejděte jim.

Ilustrační foto

Otázka na víkend: advent

Orlickoústecko - Víkendová porota Deníku: Čím je pro vás advent - obdobím klidu, nebo shonu a stresu?

Předvánoční stres

Stres o Vánocích? Už nikdy!

Vánoční svátky by měly být svátky klidu, lásky a rodinné pohody…přesto ale podle psychologů až 80 % lidí trpí již měsíc před Štědrým dnem stresem či dokonce depresí. Už se mu nemusíte poddávat, stačí na něj jen vyzrát. Poradíme vám, jak na to.

Česko zpívá koledy v obchodním centru Aupark v Hradci Králové.

Již příští středu Česko rozezní koledy. Přidejte se

Královéhradecko - Sejít se, společně si zazpívat a užívat si předvánoční pohodu. To nabízí oblíbená akce Česko zpívá koledy, která letos již posedmé rozezní náměstí, kostely i další místa po celé České republice.

Pečeme zdravě

5 kroků, jak mít zdravější cukroví

Vánoce bez sladkého cukroví? To snad ani nejde… jenže jak se vyhnout všem těm prázdným kaloriím a tukovým faldíkům, které se objeví ihned po Novém roce? Jednoduše, začněte zdravě péct. Poradíme vám, jak na to.

Lupénka. Ilustrační snímek

Lupénka na vzestupu. Když přijde, komplikuje život

S lupénkou neboli psoriázou bojuje téměř čtvrt milionu Čechů. Počet pacientů přitom stále narůstá. Odhaduje se, že dokonce stejný počet lidí lékaře ani nevyhledá. Čtyři z pěti pacientů uvádějí negativní dopad nemoci na jejich život a zhruba polovina pak poukazuje na narušené sexuální vztahy. Projevy onemocnění mírní vhodná léčba, životospráva i klid.

Ilustrační foto

Čísla to říkají tvrdě: u maturity se hodně Středočechů přepočítá

Střední Čechy – Konání maturitních zkoušek bude sice aktuální teprve od dubna (kdy již začínají jejich písemné i praktické části), studenti závěrečných ročníků, které tahle událost v příštím roce čeká, ale dobře vědí, že klepou na dveře vlastně už nyní. Nejpozději před týdnem museli odevzdat přihlášky pro jarní zkušební období – a ještě před Vánoci, nejpozději do 20. prosince, jim ředitelství školy předá jejich potvrzení: výpisy z informačního systému.