Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Martin Slavík ještě v dresu Teplic. Teď už chytá jen pro radost a když čas dovolí.

Život po fotbalové kariéře? Já si už na tréninky bral knížky o ekonomii

/ROZHOVOR/ Do životopisu by si mohl napsat třeba tohle: velezkušený fotbalový gólman. Odchovanec Slavie, nezapomenutelná postava Teplic. Jenže místo toho se Martin Slavík chlubí zaměstnáním, které boří zažité stereotypy. Svlékl dres, sundal rukavice a nasadil oblek. Osmatřicetiletý někdejší brankář teď významným firmám radí, jak získat dotace.

Ilustrační foto

Za vraždu matky soud vyměřil deset let

Střední Čechy – Jsem šťastný, spadl ze mě mnohaletý stres. Tak v pondělí u středočeského krajského soudu přiblížil své pocity z pobytu za mřížemi mladík, který se zpovídá z ubodání mámy. „Ve vazební věznici jsem prošel vývojem; pomohla mi setkání s psychologem,“ doplnil s tím, že teď už chce ve vězení studovat a stát se řádným občanem. 

Tvář souzeného mladíka nelze ukázat – stejně jako uvést jeho jméno. Zákon zakazuje zveřejnit jakékoli informace, které by mohly přispět ke ztotožnění oběti násilného trestného činu.

Za vraždu matky vyměřil soud mladíkovi deset let

Jsem šťastný, spadl ze mě mnohaletý stres. Tak v pondělí u středočeského krajského soudu přiblížil své pocity z pobytu za mřížemi mladík, který se zpovídá z ubodání mámy. „Ve vazební věznici jsem prošel vývojem; pomohla mi setkání s psychologem,“ doplnil s tím, že teď už chce ve vězení studovat a stát se řádným občanem.

Ilustrační foto

Čtu, čteš, čteme. Je tu měsíc čtenářů

Karlovarský kraj – Zlepšuje paměť, zvětšuje slovní zásobu, podporuje představivost, snižuje míru stresu …, to je jen krátký výčet pozitivního vlivu čtení knih na čtenáře.

Erik Kimmel

Kimmel dráhařům vymýšlí cviky, které kopírují jízdu na kole

Apeldoorn /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ – V současné době rozhodují o sportovních výkonech i nejmenší detaily. V přípravě, výživě, materiálním vybavení. Stejně tak v dráhové cyklistice. Ke zlepšení pomáhá českým reprezentantům už rok a půl také kondiční trenér Erik Kimmel. „Starám se o silovou přípravu. Řešíme, aby posilovna měla smysl pro cyklistický trénink,“ líčí.

VYSEKAT DÍRU V LEDU a jde se na to. Mrzne, až praští, ale sportovci se do vody ponoří s radostí.

Na fyzičce nezáleží, je to jen o hlavě a do vody může každý

Svitavy – Ponořit se do ledové vody v rybníku? Nemožné. Ale parta nadšenců ví, že to jde, i když je venku třeba patnáct pod nulou a ze svetrů a bund se svlékat nechce. Před pár dny si to vyzkoušeli na vlastní kůži u rybníku Rosnička ve Svitavách. Na zanoření do rybníku se chystali na speciálním tréninku.

SŠUAŘ Nový Zlíchov.

Studenti: Pro řemeslo je potřeba mít talent

Deník ve spolupráci s magistrátem nabízí seriál Praha očima studentů. Žáci středních škol v něm vyjadřují názor na studium i na život v metropoli. Tento týden odpovídali studenti Střední školy umělecké a řemeslné. Hovořili jsme s nimi o tom, jak obtížné pro ně byly přijímací zkoušky na střední školu a jak se na ně připravovat.

Premiér Andrej Babiš poskytl 2. ledna v Praze rozhovor Deníku.

Babiš zrušil kvůli zdraví cestu do Mnichova. Let by mi nepomohl, uvedl

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) minulý týden zrušil cestu na bezpečnostní konferenci v Mnichově kvůli tomu, že svou účast odvolal bavorský premiér Horst Seehofer a kvůli souběhu zdravotních problémů. Na svém facebookovém profilu dnes Babiš napsal, že kvůli vysokému pracovnímu nasazení měl problémy s vysokým tlakem, praskla mu žilka v oku a vinou stresu také mívá migrény.

Ewa Farna 10: neznámá známá

Deset let Ewy Farne v kině

Rychnov nad Kněžnou - Dokument Ewa Farna 10 mapuje 10 let zpěvaččiny kariéry a také přípravy na jubilejní koncert.

Mládě nalezeného zajíce u silnice nedaleko Kožlan

První letošní nahlášený zajíc

Plzeňsko - „A je to tu zas,“ povzdechl si Karel Makoň ze záchranné stanice živočichů DES OP, když přijímal první letošní telefonát se srdceryvným příběhem opuštěného zajíčka. 

Včelaři někdo v Přílepích pobořil na třicet úlů, viník zatím spravedlnosti uniká. Pokud si někdo v noci na minulý pátek 9. února u silnice vedoucí z Lukovečku do Přílep a dál na Holešov všiml něčeho podezřelého, může se obrátit na policii.

Vandal, který poničil včelaři v Přílepích úly, trestu uniká

„ Je to k pláči, jak se někteří lidé můžou zachovat.“ Lakonický komentář ze sociální sítě asi nejlépe vystihuje případ nesmyslného a především bezohledného vandalství, který v minulých dnech pobouřil obyvatele Přílep i okolních obcí. Tamnímu včelaři totiž někdo pobořil na třicet úlů, viník zatím spravedlnosti uniká, přestože případ od začátku řeší i policie.

Viktor pomohl zachránit desetiletého D.R. (vpravo), který spadl do požární nádrže. Viktora jistil desetiletý kamarád, žák Základní školy Nádražní 5 ve Vyškově Jan Dvořák (vlevo).

Kamaráda chlapci zachránili z ledové vody. Šlo o život

Hlubočany /ANKETA/ – Jako často ve volných chvílích spolu vyrazili ven. Ten den si trojice kamarádů z Hlubočan na Vyškovsku hrála na honěnou. Jeden z nich najednou spadl do hluboké protipožární nádrže. Další dva neztratili hlavu a vytáhli ho. V sobotu dvacátého ledna mu zachránili život.

Libor Kašík

Tlak si nepřipouštím, hokej si užívám, tvrdí gólman Kašík

ROZHOVOR/ - Tlak? Stresy? Kdepak, Libor Kašík zůstává alespoň navenek svůj. I po včerejším vítězství a děkovačce s fanoušky vtipkoval. Boj o desítku si užívá. „Když si to takhle nastavíte v hlavě, tak nemůže být pro vás nic náročného,“ vykládal Kašík, který pochytal 22 střel Jihlavy.

Čeští biatlonisté odletěli 25. ledna z Prahy na soustředění do Turecka před zimní olympiádou v Jižní Koreji. Michal Krčmář, Michal Šlesingr

Finální příprava v mrazu. Čeští biatlonisté (ne)jsou kompletní

/FOTOGALERIE/ Pohoda a klid? Spíše napětí a stres. Čeští biatlonisté se objevili na skok doma. Leč místo delšího odpočinku v rodinném kruhu si tým kolem Ondřeje Moravce či Veroniky Vítkové zase balí kufry. Už dnes totiž zamířili vstříc poslednímu testu na olympiádu.

Šek v hodnotě 38 480 korun oficiálně doputoval 23. ledna 2018 do rukou primářky dětského oddělení.

Výtěžek koncertu pomohl zakoupit nový monitor pro nejmenší děti

Havlíčkův Brod - Světelský pěvecký sbor Gaudeamus a orchestr pod vedením známého dirigenta Jiřího Trtíka uspořádal na konci loňského roku benefiční koncert pro neonatologickou stanici nemocnice Havlíčkův Brod. "Šek v hodnotě 38 480 korun oficiálně doputoval 23. ledna 2018 do rukou primářky dětského oddělení," informovala mluvčí nemocnice Petra Černo.

Děti z frýdecké mateřské školy Naděje byly letos už třetí dětskou výpravou, která si přišla prohlédnout dětské oddělení frýdecko-místecké nemocnice.

Děti ze škol se seznamují s nemocnicí

Děti z frýdecké mateřské školy Naděje byly letos už třetí dětskou výpravou, která si přišla prohlédnout dětské oddělení frýdecko-místecké nemocnice.

Myslivecký bál měl nezaměnitelnou atmosféru. Nechyběla při něm tombola se zvěřinou.

Tahákem mysliveckého plesu na Velehradě byla bohatá zvěřinová tombola

Taneční parket v sále velehradského turistického centra obsadili v sobotu večer nejen příslušníci Hubertova cechu – myslivci ze společnosti Háj Velehrad – Modrá se svými načančanými a voňavými partnerkami. Líbivými melodiemi v modernějším rytmu zvala k tanci hudební skupina Madusong.

Evžen Hofmann

Kytarista skupiny Kryštof Evžen Hofmann: Chci pomoci kapelám

/ROZHOVOR/ Jsou to dva roky, kdy si hudebník Evžen Hofmann splnil sen a dokončil stavbu moderního nahrávacího studia. Jak sám říká, v jeho Taurus Records ve Velké Polomi se odráží patnáct let zkušeností s podobnými zařízeními v České republice a na Slovensku.

Evžen Hofmann

Kytarista kapely Kryštof Evžen Hofmann: Chci pomoci kapelám v našem regionu

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Jsou to dva roky, kdy si hudebník Evžen Hofmann splnil sen a dokončil stavbu moderního nahrávacího studia. Jak sám říká, v jeho Taurus Records ve Velké Polomi se odráží patnáct let zkušeností s podobnými zařízeními v České republice a na Slovensku. „Něco jsem chtěl dělat jinak a jiné věci mi zase jinde chyběly. Tady jsem se snažil vše dotáhnout, dle svých představ,“ prozradil kytarista populární skupiny Kryštof.

Je libo tuny měkkého písku, nebo snad hlubokého bláta? Účastníci Dakaru by o tom mohli vyprávět, v jubilejním čtyřicátém ročníku si procházeli obojím. Tomáš Ouředníček na to bude mít nehynoucí vzpomínky.

Zvolili si motto: Nikdy to nevzdáme, a pak ho dodrželi

Salta, Vysočina – Obrovská únava, náročná jízda v těžkém terénu. Stovky kilometrů v obrovském stresu. Účastníci Dakaru si sahají na dno (možná i za něj) svých sil. Obě posádky z Vysočiny v soutěži automobilů však bojují a pokračují dál: Martin Prokop na osmém místě, Tomáš Ouředníček uzavírá čtyřicítku.