Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Nečti, pojď si hrát.

Než koupíte kočku pod stromeček

Blíží se čas Vánoc a mnozí lidé přemýšlí, že by pod vánoční stromeček sobě nebo svým blízkým pořídili třeba kočku. Ne vždy je ale zvíře vhodným dárkem, protože kromě mnoha radostí je s ním i starost a spousta takových vánočních dárku později končí v útulcích anebo venku v mrazu.

Ilustrační fotografie.

Sbírají kresby proti stresu. Tématem jsou knihy

Žamberk - Že vzít do ruky pastelky a vybarvovat jen jen pro děti? Omyl. Antistresové omalovánky stále nabývají na popularitě a v žamberské knihovně se k tomuto tématu rozběhla netradiční sbírka.

Masáž srdce. Ilustrační foto.

Medici si vyzkoušeli ošetření raněných po teroristickém útoku

Studenti medicíny na pražském Albertově si dnes mohli vyzkoušet, jak by se zachovali a ošetřovali vážně raněné po teroristickém útoku přímo v budově lékařské fakulty. Ve spolupráci s policejním Útvarem rychlého nasazení museli na cvičení ve velmi realistických podmínkách poskytovat základní ošetření, rychle a ve stresu se rozhodovat, hodnotit stav pacientů a komunikovat se zraněnými. ČTK o prvním ročníku zážitkové výukové akce informovala Petra Klusáková z pořádající 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Ilustrační foto.

Pštros si vyběhl na Klínovec. Ale výpravu nepřežil

Klínovec – Odkudsi uprchlý pštros se potuloval po sjezdovkách v klínoveckém skiareálu. Jak se sem dostal, nikdo neví. Patrně uprchl některému z chovatelů v okolí a ve volné přírodě se pohyboval nejspíše několik dní.

Novoměstští otužilci se scházejí pravidelně u novoměstské sokolovny - v pondělí v 15 hodin, ve středu a v pátek v 15.30 a v neděli v 10 hodin.

Přituhuje. Otužilci lákají do vody další odvážné „blázny“

Náchodsko - S chladnějším počasím přituhuje i v rybnících a řekách. Třeba v Náchodě v Metuji je nyní okolo čtyř stupňů. To se zamlouvá především otužilcům. Odkládají svršky i stud a noří se do chladné lázně. Dokonce i s úsměvem. Věří v pevnější zdraví, odhánějí stres, posilují vůli a navazují nová přátelství, která spojuje láska ke studené vodě.

Pšovka na domácí půdě porazila Český Brod 3:0.

Pšovka vstala z mrtvých. Zvítězila už posedmé

Mělník – Už jim vše znovu šlape. Fotbalová Pšovka Mělník si v I. A třídě došla pro čtvrté vítězství v řadě, před svými fanoušky porazila v derby nedaleké Záryby 2:0 a potvrdila, že se s ní musí do druhé poloviny sezony počítat. Jedenáct bodů z posledních čtyř utkání, to je prostě famózní derniéra roku 2017!

Ilustrační foto

O vánoční úklid je zájem, úklidové firmy mají plno

Příbramsko – Pomalu se blíží Vánoce, a s nimi pro spoustu lidí také nezbytný předvánoční úklid. Tradiční velký úklid domova je před vánočními svátky pro mnohé hospodyňky již přežitým zvykem babiček a raději si chtějí užít dobu adventu bez honění a stresu v klidu a pohodě. Pro ostatní je stále noční můrou. Některé ženy ještě na Štědrý den dokážou péct cukroví, vařit sváteční večeři, balit dárky a přitom mýt okna. Což bývá samozřejmě vyčerpávající pro ně i pro celou jejich rodinu.

Ilustrační foto

Za vánoční úklid si rádi zaplatí mladí i senioři

Berounsko – Chystáte se na vánoční úklid a nechce se vám do něj? Zajistěte si na něj včas úklidovou firmu. Přestože ještě nezačalo ani období adventu, mnohé z firem zajišťujících úklid v domácnostech na Berounsku už mají plno.

netopýr, ilustrační foto

I zvířata mají svá práva

S vlastnictvím a chovem zvířete přicházejí radosti i povinnosti. Nejen morální, dané etikou, ale také legislativní, které jsou dané zákonem. Bohužel, podmínky chovu jsou roztříštěny do mnoha právních předpisů, které orientaci v této problematice velice ztěžují.

Strakonice – Jak chutná extraligové vítězství již házenkáři Strakonic znají. Do historických análů si klub zapsal datum 14. října, kdy doma před vlastními fanoušky Strakonice premiérově porazily Brno.  Nyní už ví, jaké to je vyhrát na palubovce soupeře. T

Strakonice mají v kapse již druhé vítězství

Strakonice – Jak chutná extraligové vítězství již házenkáři Strakonic znají. Do historických análů si klub zapsal datum 14. října, kdy doma před vlastními fanoušky Strakonice premiérově porazily Brno.

Prvňáci. Ilustrační foto.

Teplická nenávist šíří strach

Pardubický kraj - Strach se šíří českou společností. Případ nenávistných komentářů pod fotografií prvňáčků z teplické základní školy, která je vedle „bílých“ dětí plná i Asiatů, Romů či Muslimů, vyvolal lavinu obav v řadě dalších škol. A odrazuje je od účasti v úspěšném projektu Deníku Naši prvňáčci, který představuje tabla jednotlivých prvních tříd.

Tato fotografie prvňáčků z prosetické školy vyvolala řadu nenávistných komentářů na sociálních sítích.

Teplická nenávist šíří strach

Pardubický kraj - Kvůli nenávistným reakcím na fotografie muslimských, romských a asijských dětí v Teplicích se školy v regionu obávají zveřejňovat fotky dětí.

Ilustrační foto.

Během posledního týdne spáchalo sebevraždu osm francouzských policistů

Dobrovolné skoncování se životem u osmi francouzských policistů v uplynulém týdnu zvýšilo obavy z přepracování a stresu způsobených hrozbou terorismu. Od ledna letošního roku se zvedl počet příslušníků francouzské policie a četnictva, kteří si sami vzali život, už na šedesát.

Bývalá Kolbenka, dnes trampolínové centrum Enha Freestyle v Ostravě-Kunčicích

Trampolínový ráj v Ostravě aneb Nechovej se líně, skákej si na trampolíně!

/FOTOGALERIE/ Bývalá Kolbenka, dnes trampolínové centrum Enha Freestyle v Ostravě-Kunčicích, je místo, kam byste měli určitě zajít. Pokud si tedy chcete zlepšit náladu, odbourat stres, zdokonalit rovnováhu nebo kvalitu spánku. Skákání na trampolíně není jen sportovní aktivita, ale také zábava. Pro všechny věkové kategorie…

Na pěší pouť do Santiaga se příbramský cestovatel vydal loni.

K pouti do Sanatiága inspiroval Jindřicha Smítku filmový dokument

Příbram – Filmový dokument o pouti do Santiaga de Compostelo stál u zrodu nápadu Jindřicha Smítky jednou se na tuto pěší cestu vydat. Od myšlenky k činu mu to sice trvalo zhruba ještě deset let, ale nyní má svůj splněný sen za sebou a přemýšlí o dalších cestách. O pouti do Santiága nyní pořádá besedy. Ve středu se jedna konala v Příbrami a další se uskuteční v polovině listopadu v Lázu.