Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Balení vánočních stromků pro převoz do firmy Zafido na plantáži v obci Konětopy ve Středních Čechách.

Vánoce přes internet? V Praze můžete nakoupit online stromeček i kapra

/FOTOGALERIE/ Advent teprve začne, předvánoční stres nejspíš zastihne dříve či později každého z nás. Pražané však mohou být trochu víc v klidu. V e-shopu s dopravou až domů mohou pořídit nejen potraviny na sváteční hostinu nebo dárky. Pár firem prodává online stromky i kapra. Objednávky vyřídí klidně i den před Vánocemi.

Dubaj

Před Vánoci do Dubaje? Zájem českých turistů vzrostl více než o polovinu

Stále více Čechů utíká před vánočním shonem a stresem do teplých krajin. Největší poptávka je tak před Štědrým dnem tradičně po Spojených arabských emirátech, konkrétně po Dubaji. Zájem o zájezdy do oblíbené destinace ve srovnání s loňským rokem vzrostl o 60 procent. Zákazníky láká především teplé počasí a možnost vánočních nákupů.

Senioři. Ilustrační foto.

Češi chtějí stáří prožít aktivně a žít ve svém. K dětem se stěhovat nechtějí

Zástupci takzvaně sendvičové generace Čechů počítají s tím, že ve stáří budou soběstační. Šedesát procent lidí ve věku 35 až 55 let by totiž rádo zůstalo ve svém stávajícím bytě či domě. K dětem se na důchod nechce stěhovat téměř nikdo. Možná i proto polovina dotazovaných podniká kroky k tomu, aby důchod prožila aktivně. Odborníci se však shodují, že s přípravou na stáří začínáme pozdě.

Budova Západočeského divadla v Chebu.

Vánoční hra navodí správnou atmosféru

Cheb - Tu pravou vánoční atmosféru bez shonu a stresu navodí nové představení v Západočeském divadle v Chebu. Jde o Rakovnickou vánoční hru, která bude mít premiéru 30. listopadu.  

Řezník, který se ovšem v mládí vyučil na zedníka a po zabijačkách už dnes jezdí jen pro zábavu, používá speciální jateční pistoli, která je určená k humánnímu usmrcování bez zbytečných bolestí a stresu.

Správný řezník musí mít dobrou chuť

Jeviněves /FOTOGALERIE/ – Pravá vesnická zabijačka v žádném případě není pro ty, kteří si rádi přispí. Kolotoč se začíná roztáčet už ve čtyři ráno, kdy farmáři připravují necky, trojnožku, na které se prase zavěsí a nesmí chybět vyhřátá teplá místnost, kde budou probíhat ty nejzajímavější a chuťově nejlepší úkony. Řezník Jiří Walter přijíždí už krátce po páté hodině ranní a ve třech kotlích, pod kterými se rozdělal oheň už časně ráno, pomalu vře voda.

Jakou máte hladinu cukru v krvi? Odpověď získala nejen Monika Musilová (na snímku vpravo), ale i stovky dalších zájemců, kteří se zastavili u stánku zdravotníků.

Bude každý desátý z nás diabetik?

České Budějovice – Každodenní stres, vysedávání u počítače, nezdravé obědy, večer s přáteli v pivnici a ráno sladká snídaně korunovaná přeslazenou kávou.

Pět tipů, jak udržet byt uklizený až do Vánoc

Generální úklid je jedním z motorů předvánočního stresu. Všude vám radí, začněte už v listopadu a vypracujte si podrobný plán. Ve finále dřete každý víkend až do Vánoc, kdy s hrůzou zjistíte, co rodinka za ten měsíc stihla zase roztahat a ušpinit. Stres je hned zpátky.

Nemocnice Jihlava.

Zdravotníci poradí s péčí o pacienta v domácím prostředí

Jihlava - Jak zvládnout péči o pacienta v domácím prostředí, jak zabránit proleženinám a jaká je správná výživa dlouhodobě ležících lidí. O tom všem si budou zdravotníci povídat se zájemci v jihlavském City parku ve středu 15. listopadu, kterým zodpoví i veškeré otázky. Zdravotníci budou k dispozici od 9 do 14 hodin.

Chřipka. Ilustrační foto.

Nemocných v kraji na podzim přibývá. Základem je dobrá imunita

Liberecký kraj – Stres, přepracovanost, málo spánku, nepravidelná strava. To vše jsou zabijáci našeho fyzického zdraví. Pokud jsou tyto faktory v nerovnováze, začíná selhávat imunita. Když se navíc přidají výkyvy počasí, náš obranný systém dostává pořádně zabrat. A podzim je právě období, kdy pomyslná křivka nemocnosti rapidně stoupá nahoru.

Chřipka. Ilustrační foto.

Nemocných v kraji na podzim přibývá. Základem je dobrá imunita

Liberecký kraj – Stres, přepracovanost, málo spánku, nepravidelná strava. To vše jsou zabijáci našeho fyzického zdraví. Pokud jsou tyto faktory v nerovnováze, začíná selhávat imunita. Když se navíc přidají výkyvy počasí, náš obranný systém dostává pořádně zabrat. A podzim je právě období, kdy pomyslná křivka nemocnosti rapidně stoupá nahoru.

Chřipka. Ilustrační foto.

Nemocných v kraji na podzim přibývá. Základem je dobrá imunita

Liberecký kraj – Stres, přepracovanost, málo spánku, nepravidelná strava. To vše jsou zabijáci našeho fyzického zdraví. Pokud jsou tyto faktory v nerovnováze, začíná selhávat imunita. Když se navíc přidají výkyvy počasí, náš obranný systém dostává pořádně zabrat. A podzim je právě období, kdy pomyslná křivka nemocnosti rapidně stoupá nahoru.

Trenér taekwonda František Macek své svěřence nejen trénuje, ale na  cestách má za ně i zodpovědn

Trenér taekwonda František Macek: Naše kufry nezapomenou na Buenos Aires

Znojmo /ROZHOVOR/– Velkou odolnost proti stresu musel prokázat trenér znojemských taekwondistů a zároveň české reprezentace František Macek na výpravě na mistrovství světa do argentinského Buenos Aires. I přes různé organizační peripetie přivezla národní reprezentace nečekaně bronzovou medaili díky Ondřeji Bernardovi a tři čtvrtá místa, a to v konkurenci více jak čtyř tisíc závodníků z celého světa. „Nebyli jsme tam do počtu,“ říká trenér v rozhovoru.

Ilustrační foto.

Vedro ovlivňuje psychiku. Lidé jsou více podráždění

Mělnicko - Neustávající vedra ve dne i v noci způsobují kromě tělesných problémů také psychické potíže. Mnoho lidí si tak v létě stěžuje na pocit vyčerpání, stresu nebo úzkosti. Extrémními teplotami jsou nejvíce ohrožení senioři i lidé s duševními nemocemi.

Bohemia Jazz Fest

Odourání stresu z dopravy. V Praze zazní jazz i stará hudba ze Středomoří

Letní slavnosti v Praze nejsou jen ty shakespearovské. V úterý v Divadle na Vinohradech koncertem Královny Středomoří zahájí 19. ročník Letních slavností staré hudby francouzská sopranitska Véronique Gensová. Snad aby se mohli lidé v metropoli uklidnit ze stresu po cestě rozkopanými ulicemi, probíhá v hlavním městě také oblíbený BohemiaJazz Fest.

Tereza Fišerová

Kanoistka Fišerová po úspěšné kvalifikaci: Stresy mi vypadly z hlavy

/FOTOGALERIE/ Je jí teprve dvacet a už je oporou seniorské reprezentace ve vodním slalomu. Kanoistka Tereza Fišerová bude v sobotu v pražské Troji usilovat o medaili na mistrovství Evropy. Šanci rozhodně má. Už loni získala stříbro na mistrovství světa i na šampionátu starého kontinentu a z páteční kvalifikace jistě postoupila.

Václav Milík.

Jezdím s větším klidem, závody se bavím. Odpadl stres, říká plochodrážník Milík

/ROZHOVOR/ Loni oslavoval na Markétě při Grand Prix třetí místo. A bylo proč. Václavu Milíkovi (24) se jako prvnímu českému plochodrážníkovi podařilo vystoupit na domácím podniku MS na pódium. Letos by se chtěl ukázat v podobném světle. „Když už jsem byl třetí, měl bych dojet druhý,“ smál se jezdec, který bude 26. května na pražském oválu startovat díky divoké kartě.

Leoš Čermák se raduje z vítězného titulu Komety.

Stres nebyl třeba. Při cestě za titulem nezvedl vůdce Čermák ani jednou hlas

Brno – Před finále říkal, že nesnáší finálové prohry. Nezdaru, kdy hokejista zůstane těsně pod vrcholem, se kapitán brněnské Komety Leoš Čermák elegantně vyhnul. Jeho tým v play-off ztratil pouze dvě utkání. „Je to krásný pocit,“ pousmál se čtyřicetiletý centr po zisku historicky třináctého titulu pro Brno.

Ilustrační foto

Lidé s vysokými příjmy zažívají v práci více stresu, ukázal průzkum

Čím více peněz lidé vydělávají, tím více trpí v práci stresem. Vyplývá to z nejnovější studie jedné z největších profesních sociálních sítí LinkedIn. Podle ní téměř sedm z deseti lidí s příjmem více než čtyři miliony korun ročně pociťuje v práci silný. Tato skupina zaměstnanců je navíc i méně se svou prací spokojena.

Michal Murín.

Šéf GIBS Murín skončil kvůli stresu v nemocnici, rezignaci nezvažuje

Ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Michal Murín leží kvůli vyčerpání z dlouhodobého stresu v nemocnici. Média spekulovala, že kvůli zdraví zvažuje rezignaci, mluvčí GIBS Ivo Mitáček to ale v dnešním vyjádření na webu inspekce popřel. Již několik týdnů trvá spor Murína s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO), který oznámil úmysl Murína dočasně zprostit služby.

Michal Murín.

Šéf GIBS Murín skončil v nemocnici, rezignaci nezvažuje

Ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Michal Murín skončil kvůli vyčerpání z dlouhodobého stresu v nemocnici. Média spekulovala, že kvůli zdraví zvažuje rezignaci, mluvčí GIBS Ivo Mitáček to ale v dnešním vyjádření na webu inspekce popřel. Již několik týdnů trvá spor Murína s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO), který oznámil úmysl Murína dočasně zprostit služby.

Kostel jako útočiště před stresem a hlukem

Pardubice – Pardubický kostel svatého Bartoloměje se otevře veřejnosti. Nejen věřící lidé, ale i ateisté do něj mohou každé úterý, počínaje 3. dubnem, vstoupit zcela bez obav a užít si ticho a klid. V Pardubicích se totiž od začátku dubna až do začátku června koná pod záštitou místní římskokatolické farnosti akce Kostel otevřen.

Spolek zachraňuje staré a nemocné koně i ovce

Místo jatek důstojné stáří. Spolek Bajan zachraňuje nemocné koně a ovce

Měli skončit na jatkách. Díky Spolku Bajan mají ale koně, kteří jsou staří a nemocní, šanci na důstojné dožití na pastvinách. Stádo devíti koní společně s dalšími zvířaty žije ve vesnici Kamenný Přívoz, kterou najdete kousek za Prahou. Hlavním cílem spolku je záchrana zvířat, ale také vzdělávání dětí v oblasti ochrany přírody a zvířat.

Z módní přehlídky čáslavské návrhářky Edity Dlouhé v Dusíkově divadle.

OBRAZEM: Módní přehlídka Edity Dlouhé se konala již po desáté

Čáslav - Módní přehlídka čáslavské návrhářky Edity Dlouhé se v Dusíkově divadle konala již po desáté. "Jedná se o výroční přehlídku, jejímž tématem jsou Vzpomínky," prozradila v úvodu sama návrhářka. "Vracíme se k tématům, která již proběhla, a uděláme za nimi tlustou čáru," doplnila.

Trenér Karel Jarolím na tréninku reprezentace

Nové letadlo, jiný program. Odlet fotbalistů provázely problémy

V jejich případě určitě neplatí populární heslo dobrodruhů: „cesta je cíl“. A po včerejšku dvojnásob. Není se čemu divit: touhle dobou už měli být čeští fotbalisté v Číně. Ale nejsou. Naplánovanou cestu na turnaj čtyř zemí odložila porucha letadla.

Pes pro život, tak se jmenuje domácí útulek pro opuštěné zvířata Dagmar Šímové, ve kterém na hodnou rodinu čeká spousta krásných pejsků.

OBRAZEM: Nekupujte psy bez papírů, ale adoptujte, vyzývá dočaskářka

Roudné/ROZHOVOR/ - „Dočaskářka“ Dagmar Šímová se stará o psy bez domova a všechny má doma, v obýváku. Jejím domovem, a hlavně srdcem, jak sama říká, už jich prošlo přes 150. „Nemáme žádné venkovní kotce a všechno hradíme z vlastních příjmů či peněz dárců,“ vysvětluje. „Nejsme veřejný útulek a nemáme žádné příspěvky ani dotace od obce či státu.“